Lite mer bilder från kalaset......

image132

Här är Elvira, Nicole, Esther och Lilly. Vi hade sån tur med vädret, i två dagar har det regnat sedan kalaset utan uppehåll nästan.

image133

Jamie och Nicole på bilden är dom enda icker asiaterna i klassen tillsammans med Esther. Både för och nackdelar med det, engelska i klassen är inte på topp eftersom många har kinesiska som modersmål. Positivt är det att Esther inte längre ser kineserna som "dom andra" eftersom hon nästan bara har asiatiska barn runt sig hela dagarna.

image134

Lilla Diana är en pajas i Esthers klass, alltid en tjeje som hittar på bus.

image135

Elvira hjälpte Esther så gärna att öppna hennes paket efter kalaset. Kändes ganska skönt att göra det i efterhand efter alla gått. V i har varit på några engelska kalas innan och då gjorde dom så. Känns dock som man måste skicka tack kort.

image136

Esther beställde spagetti och köttfärsås på sin födelsedag så som jag gör den!!!!, det händer ack så sällan att jag lagar maten till familjen, i bland till barnen men Julie är en fena i köket. Jag är verkligen kass på mat, eller?? Jo jag tror det iallafall.

Jag undrar hur det var förr????

God natt.

Esther fyller 5 år!!!!!!!!

Herregud vad tiden går fort, nu fyller Esther 5 år så då blev det kalas i Beijing.

Hur gör han kalas med både svenska och engelska barn??!! Jag gjorde det "easy way" och hoppade över lekar och saker som krävde ingående förklaring på två språk, underhållning blev det istället!!
Hoppslott, ansiktsmålning och trollkarl!!!!!!

Esther vaknade till ljuvlig sång i morse och tårta på sången. Här på bilden har hon nog varit vaken i 30 sekunder typ.

image124

image125

Vad våljer man mellan prinsesstårta från Ikea (Esthers favorit) eller en knäckemacka till frukost? Rätt svar, men Esther åt upp mackan efter tårtan.

image126

Sen var det kalas med alla Esthers kompisar, hon var först utt att bli ansiktsmålad.

image127

Mamma var sjuk igår men piggnade till lagom till festen, typiskt ellehur? Stripan gillade festen men på behörigt avstånd i början.

image128

Här sitter en dela av barnen som trollbundran och lyssnar på clown/trollkarlen vi hade. Han var så rolig på rätt nivå, alla vuxna garvade också för det var så mycket sköna skratt bland barnen.

Kalaset var hel lyckat och det är sååå skönt att det är över för min del, det är så mycket fix innan. Jag hade räknat med en del barn som inte ringt och anmält sig men att det skulle dyka upp sex  "extra barn" var mycket men kul. Tårtan var till 25 så den räckte gott och väl.

image129

Här sitter barnen med trollkarlen.

image130

Förra året valde Esther en Nalle Phu tårta och i år en Mickey Mouse, dom är så himla fina och smakar bara gott smörsocker, tjoohoo vad gott. Som ett nyttig inskag hade vi lite jordgubbar så jag inte såg ut som bad mama med bara tårta och kakor och godis.

image131

Elvira vill självklart inte vara nåt annat än vad syrran var så det blev två tigrar i familjen.

Alla barn blev ansiktsmålade tillslut så jag bara måste lägga in fler bilder för dom var så fina men det får bli i morgon.

Nu sover redan alla gott och det är dags för mig med för i morgon är familjens sista shopping dag å då brukar det gå hett till. Jag blir trött bara jag tänker på det, men jag brukar inte ha nåt problem att hitta nåt till mig själv förstås.

Natti

En skön dag på kinesiska muren

Pappa Jennifer och jag åkte till muren igår förmiddag för att få oss en ordentlig walk.............. oj vad jobbigt det blev. Men kul ch mysigt.

Mamma var hemma med alla barn barn och lekt och bakade.

image119

Vädret var superskönt och vi hade självklart för mycket kläder på oss. Nere i beijing är det mesta på väg att slå ut men uppe vid muren var det fortfarande ont om löv och grönska men vackert var det.

image120

Tung uppförstrappa för Jennifer och pappa.

image121

Första halvan av walken var nästan bara uppför och det var tungt som fan men det helt klart värsta är att man blir höjdrädd, när man vänder sig om ser du bara några meter framför dig sen går det kraftigt nerför. ÅÅHH vad det pirrar i benen då, fy.

image122

Här var vi tvungna att vända, jag antar att muren ser ut såhär på många ställen, som ett stenröse bara, fast högst upp på bergstoppar.


Glad påsk på er allihop!!!!!!

Här är det prima förutom att det har varit lite kyligt i några dagar.......

I ett svagt ögonblick sa jag till lärarna på British school att alla Nursery barnen 30 st kunde komma hem och ha "egg hunt" i vår trädgård, så mysig men också en hel del planering och fix. Sagt och gjort, i fredags kl 9 kom det hem 26 barn och typ 10 mammor till vårt hem. Det regnade för första gången på nästan 5 månader i Beijing vilket i sig är väldigt positivt med då blev egg hunten inne i vårt hus istället.

image115

Helt underbara små tre åringar myllrade i hela huset och var såååååå väluppfostrade och lysnade på fröknarne hela tiden.

image116


Elviras kompis Jimin trivdes alldeles underbart med att vara blondin!!

Dom fick påskägg med godis, sen fick dom mellis med kanelbullar som Ayi bakat och nyplockade jordgubbar. Mammorna fick kaffe och kakor från Ikea, svenskt ska det va.

Alla barnen lekte och klädde ut sig och hade hel kul, sen avslutades det med ägg på sked ute i trädgården.

image117

Uppradade och söta.

image118

Elvira i hull fart med sina kompisar.

Igår var vi ute och åt skaldjursbuffé, det var kul och gott men det blev lite sent, var trött på morgonen......... men det gick över eftersom vi drack champagne redan vid lunch igen, ojoj.

Idag har vi haft svensk sill lunch med matjesill, ägg halvor, jansson, vanlig sill, och nubbe sålkart. Hanna och Jeppe med barn var här och familjen Kesten med sina tre söner så det var verkligen fullt men kul.

När jag skulle bära upp Elvira till sängen nu på kvällen så spydde hon stackarn så jag hoppas hon inte blir sjuk utan bara ätit alldeles för mycket påskgodis.

Natti
image114

Pappas födelsedag var helmysig.....

vi uppvaktade honom med tårta på sängen innan barnen gick till skolan.

image109

image110

Det blev inte 65 ljus i tårtan men han hade problem att blåsa ut dom som var så det var väl bara tur det. Han gillar nog inte att jag lägger ut denna bild men han är inte här och kan stoppa mig, haha!

Efter lunchen ficka han mamma och Jennifer gå iväg på en skön aroma massage för att bli av med sin jetlag. Undertiden vallade jag Stripan i vagnen.....På kvällen åkte vi in till den fantastiska resturang vi bestämt sen tidigare och det blev en perfekt födelsedag för pappa. Toppen mat och gott att dricka och alla barnbarn var med.

Vi tog med oss Julie till resturangen så hon gick omkring med Stripan i vagnen till hon somnade så Jennifer kunde vara med på middagen och bara ha det skönt. Stripan är i en period av mammighet och frustration just nu så lite avlastning var toppen.

Dagen efter fick Stripan både cykla och rida.

image111

Hon fick låna Elviras cykel, lite svårt att nå ner till tramporna.

image112

Sen fick hon låna Elviras ridhjälm och häst också......

image113

Esther har lärt sig att kratsa hästarnas hovar själv utan att nån hjälper till att lyfta upp benen åt henne. Stor tjej hon är nu det är otroligt.

Franke har börjat rymma från vår trädgård den uslingen, han kommer hem med massa ben, äckliga skelettbitar. Så nu är han bunden i studsmattan och kan inte komma nån vart.

Mamma pappa och Jennifer och stroípan är på Silkmarket och skräddaren idag, dom har vart här så många gånger så jag behöver inte folja med längre, ååååhh vad bra.

Jag ska till gymmet en sväng sen kanske försöka jobba en stund. Jag har så många fina hästar på film här nu som jag ska försöka sälja, åååhh det är så kul!!

Bye

Fina blommor och skitiga små fingrar

Var just och köpte pappas rosor....

image107

fina va??

Jag har lekt konstnär också. Vi har ingen konst på väggarna så då fick en bild på Isak och Rosas första dag i Beijing bli en tavla.

image108

Fin?

Hej då för nu.

Stackars min familj......

som fick sitta på Arlanda och vänta i fem timmar innan planet skulle gå........... mamma med feber (säger hon, kan vara trötthet) och lilla Stripan som inte sovit en blund fast klockan var 2 på natten, vill bara gåååååå.

Hu på SAS!!!!!!!!!! Igen!!!!

Jag sa till Jennifer att ge henne en Alvedon så blir hon lugnare, hoppas det.

Dom skulle landat kl ett vår tid men nu kommer dom inte förrän fem istället. Tjejerna blev besvikna, dom ville komma hem tidigt från skolan och vara med mommo o moffa.

Så det blir inget äppelkaksbak idag som jag tänkt, det blir rakt på middagen istället, bara lite champagne innan som sig bör. Sen ska jag tvinga dom att använda min nya juicepress, jag, eller Brad Pitt har varit och köpt jordgubbar nu på morgonen så dom kan få jordgubbsjuice, låter inte det toppen. Måste vara utmärkt i champagnen tror jag.

Imorgon är det pappas födelsedag så då blir det fintårta från det lokala konditoriet, rosa och ljusblå har jag beställt!! Pappa och Erik skulle spela golf egentligen men banan var stängd ett par dagar så det får bli vid ett senare tillfälle. PÅ eftermiddan ska pa och ma på SPA och knådas lite sen bär det av till pappas favvo resturang. Made in China heter den och pappa har redan bestämt vilket bord vi ska sitta vid, gulliga han!

Nu ska jag till Pinnacle för min dagliga vetegräs shot, så jävla äckligt men det ska vara sjukt nyttigt, det smakar precis så som det liktar när man klipper gräset i Saltis, doften är härlig men smaken..soso.

Jag ska nog köpa 65 rosor också till pappa, det kostar bara 65 kronor, haha då är Kina härligt.

Bye for now

Esther har lärt sig cykla

det var en stor dag i Beijing igår för Esther lärde sig att cykla. Vi har försökt tidigare några gånger men när arga Esther kommer fram så är det inte så mycket att göra. Men igår så gick det superbra, vi cylkade tillochmed hem till Hanna och Jeppe på kvällen, hon ramlade 5 gånger men det var bara upp igen.

image104

En mycket lycklig Esther!!!!!!!

image105

Det gäller att hålla tungan rätt i mun, ellerhur?

Jag och russen har varit i farten i Gotlandspressen igen, kolla länken om ni är intresserade.
http://www.helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=3317654

Annars har vår helg varit lugn och skön, var i stallet i lördags, tjejerna fick lära sig att rida i backar upp och ner, luta sig framåt i uppförsbacke, och bakåt i nerför. Dom var väldigt duktiga måste jag säga, Erik ledde den ena hästen och jag den andra.

Idag ska jag till stallet som vanligt och sen till flowermarket, jag har äntligen tagit kål på den julstjärn som jag köpte i November så nu ska det in med sommarblommor!!!!!!! Jag har så vvårt att slänga blommor som lever men nu är denna halvdöd och har fått så mycket flygande kinesiska löss.

Tänk vad barnen har växt sen vi fyttade hit, det är helt enormt. Jag hittade en fin bild på Elvira som vi tog första veckan vi kom hit för två år sen.

image106

Bilden är tagen på Förbjudna staden. En så liten människa i ett så stort land.

Nu kommer AK snart och hämtar mig.

Kram

Torsdag igen, oj vad tiden går fort.

I tisdags var jag med Esthers klass på Naturhistoriska museet här för att kolla på dinusaurier. Oj vad stora dom är.

Jag hade ansvar för Esther och en tjej till som heter Cressida, dom blir så stora när dom kommer ut och ska lösa massa uppgifter, det var 20 saker som fanns på museet nedskrivet på ett papper som man skulle bocka av när man sett det. Det är ett jättelikt hus så det blev en massa spring men vi hittade allapunkter på pappret så tjejerna var lyckliga och stolta.

En jobbiggrej för mig var att jag inte förstod allt som var skrivet eftersom min engelska inte är total, nocturnal animals som exempel, vad fan är det?? Nu vet jag det såklart, det är djur som är uppe och jagar nattetid, tänk vad man lär sig fast man är 37 år.

När vi kom tillbaka till skolan fick vi reda på att dom var lediga dagen efter för skolans vatten skulle stängas av så det blev en extra skön dag igår.

På eftermiddagen var vi och red, Elvira vill bara ligga ner och rida just nu för det är såååå myyysigt!! Esther vill bara trava hela tiden och kämpar hårt med att lära sig att rida lätt, upp ner upp ner i trav alltså.

image103

Vi har verkligen köpt dom gulligaste och raraste hästar, både Isak och Rosa låter barnen borsta och fixa hur mycket som helst. När dom rider så lunkar dom i en bra takt för barnen så det inte blir svårt, nu leder vi dom hela tiden så det kanske ändras sen när dom ska börja rida själva, vi får se.

Hästarna har fått en massa kompisar i hagen också, två av dom är hingstar men det bedyras stort och heligt att ingen av dom är intesserade av ston???!!!! Kina!!!???

Vi har ett fantastiskt väder här just nu 15-17 grader på dagen och blå himmel, det kan bli lite varmare då är det perfekt.  Snart vet man att värmen anländer och då är det mindre mysigt eftersom Beijing ligger som i en gryta med berg runtom.

Nu ska jag till stallet med två kompisar som ska börja rida.

Kram

Ful ovana!!

efter att ha införskaffat ett våffeljärn så har vi ätit våfflor till frukost de senaste dagarna men både sylt och grädde, ååhhhhh vad gott det är.....
Alla utom Elvira gillade det såklart, när jag tvingade henne att äta så höll hon på att kräkas efter ett tag, stackarn. Hon vill bara ha grönsaker mjölk ris spagetti och vatten.

Imorgon ska jag med Esthers klass till Naturhistoriska museet i beijing och kolla på dinosaurie skelett och andra döda djur, spännande värre. Det sista Esther sa innan hon somnade ikväll var "mamma är du också spänd inför imorgon?".
Snuttan, hoppas hon kan sova bara.

Nu ska vi äta kött, det var så länge sen för mig, jag har haft en riktig köttsvacka. Idag öppnad det en ny butik som är ekologisk på Pinnacle som heter Lohao. Där har dom en butcher som heter michael så vi provar hans kött idag.

Jag vann en Pomelo frukt när jag var i den butiken idag, det är mi nya stora favvofrukt, vet inte om man äter den hemma, en blandning av grape, citron, den är stor och lite jobbig att skala för man måste ta bort skinnet på klyftorna också.

Nu ska vi äta.

kRAM

Helgen i Beijing

har varit mysig och lugn. Lite tråkigt har det också varit eftersom min gamla morfar ligger på sjukhuset, då känner man sig långt borta när man är i Kina. Fast han vet att jag är med honom iallafall i själen på nåt sätt.

Tjejerna badade skumbad i lördags sen fick dom på bubblorna i badkaret och då fanns det inget stopp på bubblorna.  Först tänkte jag bli arg över att det kom bubblor och skum på hela golvet och att det var jobbig men sen insåg jag att jag också skulle vilja bada i det. Nu gjorde jaf inte det men jag lät dom blöta ner hela badrummet.

image101

Visst ser det mysigt ut.

I lördags så var vi och red och då knäckte Elvira en så skön kommentar. "Mamma jag älskar att rida och få välling på morgonen". Hon är en riktig välling tjej, det vet alla som kånkat hit välling till oss i Kina.

Idag ska jag ta mig en joggingtur med hästarna i skogen, dom behöver bli lite trötta och det behöver jag också. Jag har en kompis här som kallade mig självplågare härom dagen, är jag det? Kanske.

image102

Elviras klass målade med kinesiska vattenpenslar i fredags. Elvira skriver sitt namn.

Nu kommer en trädgårdsmästare som kanske ska ta hand om vår trädgård. Han kan ingen engelska så det ska bli intressant att see hur vi ska konversera. Han kanske kommer att plantera en hel jungel på vår baksida, det kanske skulle varit mysigt.

Kram för nu.


RSS 2.0