Jag gråter

sitter och komponerar ihop ett email där jag försöker på ett bra sätt berätta att jag ska flytta för Li Bing och Mr Han (2 av ägarna till stallet)och jag kan inte sluta gråta.

Stallet har varit min lilla plats att njuta här i Beijing och jag har faktiskt fått en bra relation till en del av killarna. Hästarna som jag sålt hit och försökt ta hand om och allt, det känns så jobbigt att överge det.

För att inte tala om Isak och Rosa, gulliga söta underbara russ mysisar. Dom är verkligen världsbäst och jag håller dom så varmt om hjärtat och nu ska vi lämna dom. Dom kommer såklart fortfarade ha det bra men jag som är en super kontroll människa tycker att det är jobbigt all lämna allt detta.

Fan och skit.

Helgen var toppen, Esther hade sleepover här med Jamie i fredags och dom hade så kul, spanska Maria kom med hem och lekte också efter skolan.



Här står alla brudar och köar för att tvätta händerna.



Och efter en timma såg dom ut såhär, laddade för att uppträda timm Michael Jackson.

Lördagen spenderades först på Silkmarket där vi köpte nya Nintendo DS i spel till brudarna (julklapp) sen ville vi bort från snusket så vi åkte till Sofitels hotels underbara lobby och drack champange med tjejerna, dom drack Cola såklart.

Igår var det julmarknad på Svenska skolan som anordnades av Swea men oj vad torftig den var, det blir mindre och mindre för varje år....... jag köpte mjuk pepparkaka ochlusse bullar iallafall. Sen var vi hos Kestens på söndags stek och det var både gott och trevligt. Jag och deras äldsta son Victor håller på att lobba för att dom ska komma till Stockholm när dom flyttar hem, Lund funkar inte jag vet det (sorry alla Lunda bor).

Som om vi inte har mycket att stå i så åkte Erik till Korea idag för 4 dagar, jag kan bli irriterad för mindre faktiskt.

Nu ska jag lägga brudarna.

Bye

GRATTIS ERIK ÄLSKLING!

Dada!, nu fyller Erik år! 34 eller 43 jag kommer inte ihåg vilket.



Här är bilden från i morse innan tjejerna gick till plugget. Erik har en av dom två fina halsdukar han fick från Hermes.

Vi sjöng Ja må han leva på svenska och det är första gången Elvira fixar det utan att börja gråta eller bli förbannad, hon kan nämnligen Happy birthday texten och har svårt för den andra.

Vi fixade tårtan eller iallafall tog ut den frå kylen i morse och satt i ljusen, sen sjöng vi och åt frukost med tårta till efterrätt.

Ikväll har Jamie sleepover och tjejerna är laddade till tänderna, tacos, pepparkaksbak igen och den cookie dough ice cream från Baski´n Robins med film sen hoppas jag att dom somnar ovaggade.



Pretty ställde upp lite som modell här idag i sina tre favorit poser. Liggande med den speciella blicken, titta i fjärran, och siste men inte minst blicken som får alla att falla och ge henne nåt gott.

Franke har rakat sig så det kommer ta några månader innan han vill vara med på bild igen.

Jag har en sån packnings stress men har inga kartonger. Igår rasade min klännings garderob ihop så jag ska räkna mina klänningar idag, spännande, hur många tror ni det är? Och det sjuka är att jag kan titta in i min gaderob och inte tycka att jag har några kläder. Det var som när jag var som mest anorektisk och vägde 34 kg och såg en tjock person i spegeln, haha. Alltid ska man ha några hang ups! Fast nu rasade ju min Klännings hang up så det får bli nån ny sak att bli beroende av kanske.....

Jag har ett himla strul med fabriken också för den delen och vill det sig illa måste jag byta nu, samples, kvalitets snack, modeller, allt som redan sitter med andra fabriken kanske jag måste göra om nu med den nya. Den är toppenbra bara det att jag inte har tiden på min sida direkt.....3 veckor idag så åker vi.

Nu ska jag ringa min kompis V och se om vi ska leka eller inte. För det är så man gör här, lever tonårs liv några timmar varje dag, men ett är säkert, det ska jag förtsätta göra hela livet, till vissas förtret.

Bye


Pälsmarknaden

Victoria och jag tog oss till rysskvarteren Yabaloo och pälsmarknaden härom dagen.

Det var helt vidrigt väder och solen strålade egentligen från en klar himmel men smogen var så tung. Man kunde titta rakt in i solen för allt skit som var ivägen. Denna bild är från lunchtid ungefär.





Här är en av dom fashionabla gatorna på pälsmarknaden,så sunkigt.



Här är en av körsnärerna eller vad det heter. Det hänger mink pålsar på långa rader på långa gator, hur mycket som helst, men såklart vet man inte vad det är för något.



Visst ser det ut som ryssland, alla brudar som jobbade i butikerna pratade ryska med oss till en början. när vi sa att vi var svennar så blev dom glada och fnittrade lite för vi är såååå trevliga. Ryssarna är så otrevliga, fula och vidriga mot tjejerna som jobbar i butiker och marknader.  Vi gick in i varje butik med ett stor leende på läpparna och sa glatt Ni Hao för att verkligen skilja oss från ryss skiten. Jag förstår inte varför folk måste se ned på och behandla vissa människor som om dom vore mindre värda. Vad man måste må dåligt då egentligen. Sen är det klart man måste få bli arg ibland men det har inte med saken att göra tycker jag (som kan bli riktigt arg ibland).

Nu ska jag åka och handla julklappar och fördelsedags present till Erik som fyller 34 i morgon!

Bye

Igår var det jul

i vårt hus.... vi bakade pepparkakor och lyssnade på julmusik, Esthers favorit är Wham´s Last Christmas.



Eftersom vi inte hittade våra kakformar fick vi helt enkelt skära ut våra gubbar.



Vi hade en form som är en liten bunny och den använde Elvira flitigt, enkelt är bäst för henne så länge det inte kommer till accesoarer eller smink.



Pussungar



Dom blev så speedade på all deg och kakor så dom dansade hej vilt, Esther ville dansa vals men Elvira vill göra mer prinsess grejjer, ner på knä och böja bak osv.

Nu ska jag på pälsmarknaden, snännande!

Luften är  enligt mätningar "livsfarlig" i Beijing idag så man rekommenderas att inten vistas utomhus, nästan så man längtar till Stockholm när man hör det.

Bye

Nu är Luleå överlämnad

Vi gjorde det igår förmiddag och det var inte så svårt som jag kanske tänkt mig från början.
Dels så är det verkligen ett problem mindre för oss, hon är hundvalp och hade nog tyckt att den långa resan skulle varit rätt kämpig. Hon hade dessutom behövt vara kvar i Beijing 2 månader utan oss, vem skulle hon bonda med då?

Sen är det en toppenfamilj hon kommer till och jag är ganska bra på djur avsked efter alla hästar man sålt under åren.

Efter det åkte vi till Aman hotell, kollain www.amanatsummerpalace.com det är ett helt bedårande och underbart hotell med god mat och det blev långlunch på den japan/franska resturangen.

Jag har just varit och lämnat tjejerna vid bussen och man luktar som en hel majbrasa när man kommer hem, röken från alla som eldar med kol här ligger som ett täcke över Beijing, det kan inte vara riktigt bra att andas in det hela dagarna. Ett plus med att flytta hem.



Såhär trött var jag i lördags eftermiddag, Pretty fick snällt dela med sig av sin stora säng medan Erik lagade mat.

Nu är det stallet som gäller, jag har inte varit där på 8 dagar så jag känner mig riktigt taskig mot Isak och Rosa så det blir extra mycket morötter idag.

Bye

En vecka till är slut nästan

Nu är det bara 4 veckor tills vi flyttar hem.

Jag har tillbringat några dagar på fabriken där vi gör Honey Greys grejer. Till skillnad från förra året så har fabriken flyttat och nu har dom värme.



Här är det Susan från kontoret och den bästa teknikern på fabriken. Det är en sån liten fabrik så vid det här laget känns det som jag känner dom nästan.



Här är några andra workers i fabriken.



I onsdags så klädde vi skokartonger med jul papper och fyllde dom med olika små saker. Det blev pennor, sudd, penn vässare, stor glitter studsboll, notebook, varma vantar, leksak och ett mjukis djur. Det är skolan som gör en insamling för ett barnhem här i Beijing som har lite större barn. Man skulle märka kartongen med den ålder man trodde paketet passade till så dom ska få lite uppmärksamhet nu i juletider. Dom barnen som lämnade in en kartong på skolan  får en kula i julgranen i skolan med sitt namn på, fint va.



I går var jag på summer palace och promenerade runt hela sjön, det tog mer än två timma. Hela sjön är dessutom handgrävd till en kjesares änka som ville han en lite sjö just där för många hundra år sen. Det är otroligt kallt i Beijing och isen har redan lags sig och folk promenerade på den, galningar förstås.



Här är jag på Summer palace, påpälsad och glad, tur att jag tog med mina stall vantar.



Visst är det en fin bild. Mitt i sjön ligger det en liten ö och här är bron som går ut till ön, gjord i vit marmor. Mitt i allt dethär så var det två galningar som spättat upp vattnet och badade hej vilt.

I går var det middag med massa vänner, nya och gamla och det blev lite sent men kul var det iallafall.

Vi har ingen chaffis idag så vi kommer inte ut till stallet så det blir en promenad med hundarna, den sista med Luleå för imorgon byter hon namn till Lollipop och blir finsk.

Sen ska vi baka pepparkakor, julpynta och se på Idol!

Bye



Hon blir kvar i China



Men det blir vårt att lämna en sån sötnos.



Pretty som var så himla rädd för Luleå förut är nu hennes bästa kompis, Franke är lite gammal (2,5 år) och trist.

Det kommer bli en finsk familj som bor här vid oss som har tre barn 7-12 år som kommer få henne. Dom har haft hund tidigare i Finland och dom kommer troligtvis vara kvar i beijing 2 år till så då kommer Luleå vara stor när dom ska hem. Finland är dessutom lättare att åka till eftersom dom har rabies.

Nu ska jag på möte.

Trött i benen efter att ha sprunget mina trettio minuter liter snabbare idag, konstigt vad det känns med en gång.

Oj vad jag är dubbel med att vi ska åka hem, tänk om man bara hade haft lite mer tid på sig att smälta det så hade det nog känts bättre, 5,5 veckor är sjukt kort tid. Man hamnar liksom i ett stressläge där mn nästan blir parapyserad.

Fast jag har redan börjat planera för en stor fest hemma, vi måste ju berätta att vi kommer! Hoppas inte vår granne fortfarande är sur för att vi har för höga tujjor. Orkar inte bråka.

Vi har förövrigt fantastiskt väder, blå himel och sol men kallt förstås...... kan det bero på att Obama är här?

Det gamla ordspråket "vädrets makter rår man inte på" stämmer ju inte längre, inte här iallafall.

Bye




Ska Luleå vara kvar

Nu har den 5e flyttfirman just lämnat huset, det var den proffsigaste och säkert den dyrast också, vi har flyttat med dom en gång tidigare och det var ju bra.  Vi har handlat på oss en del möbler här som är ok men vet inte om det är värt att skeppa hem det, då genast blir det väldigt dyrt och vi har inte nånstans att ha dom heller....hm.

Tjejernas rum plus köket känns viktigast.

Vi funderar på att lämna Luleå kvar här..... hon är bara en liten valp 3,5 månader och vi kommer behöva lämna hundarna här i 2 månader innan dom kan skeppas till Europa och jag tor kanske inte hon kommer må så bra av det. Nu tränar vi för fullt på att få henne rumsren och sen kommer hon flytta in på ett hundstall där dom fullkomligt siter i var hundarna kissar och bajsar. Efter det kommer hon hem till oss och vet varken ut eller in, nej hon har det nog bättre här tror jag.

Nu ska jag åka och shoppa kläder till barnen i massor, i Sverige finns det inga skoluniformer så vi behöver en hel del vardagskläder. Som det är nu har dom mest hemma mys kläder och finkläder, det kommer behövas ett mellanting.

Håller fortfarande tummarna för att dom kommer in på Tanto skolan, Solsidans skola i Saltis är full så jag vet inte riktigt hur det kommer att bli annars. Har nån ett bra tips om skola inte för långt från Saltis?

Har inte berättat för kineserna i stallet att vi ska flytta till Sverige, vi håller på att planera en köpresa på nyåret så dom måste fortfarande känna att dom har mitt stöd, skit också.

Fendi i Esthers klass var sjuk igår så Esther var glad som en lärka när jag kom till skolan igår. Esther lärare berättade att Fendis pappa varit i skolan igår och ställt frågor om sin dotter, varför hon inte var i dom bästa grupperna i alla ämnen osv..... herregud, hon är sju år. Jag visste inte ens om att det fanns olika grupper, bara tjejerna är glada och jobbar på. Pappan hade varit så hotfull så Esther fröken trodde han skulle slå henne, och jag som tyckte mamman var galen....... det är ju förstås egentligen riktigt synd om Fendi.

Bye

Vilken stress, vilket skit.

Efter att det i en vecka varit lite svajjigt hurvida vi skulle åka hem eller ej så ska vi nu hem iallafall. Med fem och en halv veckar varsel är det inte lätt att få ihop bitarna. Flyttfirmor, vetrinärer, HoneyGrey, personal, vänner och tjejerna med allt vad det betyder, skola vänner och allt som man nu hastigt och lustigt ska lämna. Fy fan vad svårt efter 4 år i Beijing.

Men jag gråter inte över att lämna, luften, det gråa, trafiken (Beijing har 78% fler bilar nu än för ett år sen), kineserna (bara ett fåtal), låtsas livet, kommunikations problemen, "lose face" syndromet.

Jag kommer missa spänningen, vännerna, hästarna, Kevin och Ayi (Jullan följer med), möjligheterna, ovisshetern som har blivit spännande, mina arga utbrott (såna kan man inte ha i Sverige, då hamnar man på dårhus), resturangerna, lyxlivet (fast jag tror jag kommer försöka behålla det),  nästan allra mest tjejerna skola och en massa mer saker.

Vår helt startade på Made in China för en underbara Beijing duck dinner i fredags, jamen, det är så gott. Cris cros och Victoria,  jag och Erik så det var toppen. lite trött i lördags men kl 10.30 hade Esther tid på sjukhuset för sin arm och hon var så nervös. Doktorn sa att allt såg bra ut och att det kommer ta ytterligar veckor eller månader innana hon kan räta ut armen så det är bara att träna.

Dessutom startade dom med drop in vassination för H1N1 på Beijing united Hospital som vi går på så det var bara att kavla upp tröjärmen. Julie, Erik, Elvira och jag, jag först eftersom jag är så nervösför sprutor. Jag skojjade med Julie och sa att hon vick ta emot mig om jag svimmade, hon skrattade lite nervöst. Men jag kände ingenting!!!!

På kvällen fick vi en mini influensa med feber, halsont och huvudvärk så det blev i säng tidigt.

Nu kommer det massa flyttfirmor på morgonen för att se vad vår flytt kommer kosta, suck. Ena firman som var här tidigare sa att dom kollat Erik på internet och att han var väldigt "famous", jävla pappskallar, bara för att dom ska ta mer betalt.

Ny ska jag ta en duch, har sprungit en halvtimma i vrede, idiotungen Fendi kan inte lämna Esther i fred så jag ska till skolan på lunchrasten.



Pretty har fått ett ben som hon är stolt över.

Bye

30cm snö i Bejjan

Det är verkligen helt sjukt, 30cm snö och det är bara början av November.



Såhär såg det ut när jag släppte ut Luleå i morse kl 6.30.



Franke och Luleå leker i snön.



Mer bus.

Två av dom största internationella skolorna är stängda idag pga snön men vår skola är öppen men jag kör tjejerna själva i bilen, vill inte att dom ska ta skolbuss idag.

Solen skiner och det är alldeles glimrande ute.

Esther ska H1N1 vaccineras idag, jag ska ringa Sverige och sen om nån kan lägga undan 3 doser till oss andra i familjen som inte får göra det i Kina.

Skulle shoppa idag men det blir nog att stanna här ute på vischan antar jag.

Bye

Åska och hagel

Vaknade av ett minst sagt otrevligt väder idag..... ville absolut bara ligga kvar i sängen men det gick såklart inte.



I lördags var vi en sväng i stallet, det blev bara skritt i skogen eftersom Esthers arm inte är så star än. Isak är verkligen en underbar lite kuse, Esther och han passar verkligen bra ihop.



Elvira och lilla Rosa, Elvira har blivit rädd sen hon ramlade av. Inte så konstigt men tanke på att hon hängde upp och ner mellan bakbenen så jag kan förstå det såklart. Så en stillsam skritt i skogen passade henne perfekt.



Sen fick kusarna springa lite i ridhuset för att rasta av sig. Visst är Isak fininte kn man tro att han är över 20 år gammal.



Esther i hagen.

På onsdag ska vi till sjukan igen och kolla hennes arm, den ser inte alls bra ut och jag tror det är nåt som är fel. hon kan knappt böja på armen och inte få den rak. Där brottet var på överarmen är det dessutom en stor hård grej som inte känns så bra. Jag håller tummarna och har förberett Esther på att doktorn kanske måste gå in i armen igen och kolla....

Håll tummarna ni också.

I lördags var vi på Fillipinska balen, det var faktiskt riktigt kul så vi var lite trötta igår.... som sig bör kanske.



Bye




Museum med Esthers class

Idag var det Esther tur att åka på field trip, det blev till planning museum.



Här är det Fendi, Esther och Jamie som gör sketcher av olika byggnader i Beijing. Drt var hela Beijing uppgjort i modeller och utanför 3 e ringvägen var resten ett stort foto, alla kunde nästan hitta det hus dom bor i.



Esther ritar av en av byggnaderna från OS.



Esther med sina bästisar Maria och Jamie.



Ligan igen.



Vi gick uppför et litet berg i Jingshan parken för att kolla utsikten och olika byggnader i Beijing ,men men men det var lätt dimma och föroreningar i luften så vi såg bara norra porten på Förbjudna Staden.



Samlade, båda year 2 klasserna.



Tjejerna tuffade sig här hemma efteråt, dom dansade först men okade inte så det blev äppel i soffan med film.

Bye

Glöggen är kommen till Ikea

och jag har redan fått i mig en halv flaska.

Mamma o pappa åkte idag fast jag åkte innana dom för det far zoo besök på schemat med Elviras klass. Dom har temat "jag en människa" och då skulle vi kolla in hur djur ser ut under förändring, hur det går från unge till vuxet djur och hur det skiljer sig från människan. Såg alla djur, tider, vit tiger, leopard, panter, elefant, grizzlie björn, giraff......dom har det inte så bra men djurparken är under ständig förbättring och det är alltid nåt.



Alicia, Elvira och Nancy leker superman i djurparken.



Eftersom man inte fick rida på nån riktig Elefant fick en i sten göra jobbet.

Sen hem och till Ikea och köpa klögg, oj vad gott det är, men jag köpte bara 4 faskor eftersom det är värsta socker chocken.

Har varit på banken ochså, Erik satte in pengar på mitt konto från sitt i Juli och dom kom visst aldrig in så nu ligger dom i bankens tomrum och svavar - problem - Erik skickade från Erik Wikström till Viktoria Sander och använde inte våra mellan namn vilket då inte överstämmer med någons av våra pass så vi kan typ inte få ut pengarna. Problemet är att det är rätt mycket pengar (så vi kan inte hoppa över det bara) så imorgon kommer bank chefen kl 17.00 och då har vi ett möte med honom när vi måste vara oerhört snälla och inställsamma, håll tummarna. Sjukt efter som detär våra pengar och våra konton pengarna har transfererats mellan, Kina.

Läste en artiket på expressen.se idag "Kina tar över Afrika", läs den. om det är nån som tror Kina gör det bättre i Afrika än vad väst gjorde det tidigre i Afrika så herregud. Kineser är en hårdnackade jävlar och ser bara om sitt hus och skiter i andra, så är det bara (tror jag iallafall). Resten av världen borde verkligen se upp.
Hur många Kinesiska bolag fanns det i Afrika, och varför ska det vara skatte fria zoner, det kan ju knappast gynna landet, jag kan bli riktigt rädd ibland.

Nu ska tjejerna i säng.

Imorgon är det heldags field trip med Esther.

Bye

This is my life, our life

Det är här vi lever det är här vi har våra liv. Och, det är  här jag vill bo just nu, ingen annan stans.

Jag driver min del av vårt företag härifrån, vi har våra ponnier här, jag säljer hästar hit, jag har kompisar och vi har ett bra liv, dessutom trivs hela familjen riktigt bra.

Ner sidan, Sverige är så jävla mörkt och kallt från December och alla verkar deppiga. Vi hann inte renovera huset som vi hade tänkt göra. Vet inte om tjejerna kommer in på skolan som vi vill. Vi vill ha äventyr!

Har hittat en "pet care" som ska hjälpa oss att få med oss hundarna hem. Dom skriver på sitt visit kort: "Your pet is our pride", dom utför dessutom följande tjänster: pet supplies, boarding, grooming, home service, doggie daycare, pet clinic, pet taxi, new arrival service, departure service and travel preparation. Det ni är en gullig lista. Vi får hålla tummarna.

Berättade för Ayi och Kevin igår att vi ska hem, Ayi började gråta och sa att vi var den bästa familj hon jobbat med (sorry Marie), att vi var så snälla..... uch vad jag hatar det. Kevin blev helt chockad, nej ni kan inte åka sa han men han är helt övertygad att vi kommer tillbaka. Jag har umgåtts mer tidsmässigt med Kevin dom här fyra åren än med Erik tror jag. Jag känner verkligen för Kevin, lika trött som jag kan vara på honom ibland lika roligt kan vi ha tillsammans. Varje gång han pratat i telefon vill jag veta vem han pratat med, jag är så himla nyfiken, han tycker nog jag är riktigt knäpp ibland.

Nu ska mamma, pappa och jag på matlagnings kurs i hutongerna, vi ska laga sichuan, gott.

Igår kväll var vi och åt Yunnan mat, det är en rätt sydlig provins med Kunmin som "huvudstad", det var mer spicy an jag trodde men gott såklart, vi delade på en flaska moutai så alla är nog lite trötta idag.

Bye

Vi ska flytta hem

Det känns så utbota jävla trist men så är det, jorden undergång! Vi åker hem lagom till jul, men förhoppningsvis kommer vi flytta nån annan stans om nåt år, eller så blir vi kvar tills vi dör.

Det kom som en chock och det blir mycket att fixa på bara sex veckor, hur ska vi hinna med allt, nu gäller det att bli organiserad, göra effektiva tidsplaner för varje dag.

Idag är det stallet som vanligt dock, som tur är ska fam Westlake vara kvar så dom får ta hand om hästarna själva.

Det har varit Halloweeen, det var trick or treat i lördagskväll och tjejerna kom hem med en säck godis var, helt otroligt.



Här är det pumpatävlings bidragen som visas i skolan.



Och disco, Elvira står till höger i en rosa pirat prinsess dräkt.



Elvira vid det spoket som hon och morfar fixade inför HALLOWEEN.



Esther som skelett pirat och Elvira tittar fram lite bakom.



OCH SEN KOM SNÖN!

Det kom kallt väder in över Beijing så då bestämmde sig regeringen här att dra nytta av det och så skickade man upp lite silver nitrit eller vad det heter i molnen så det började snöa - anledningen var att det är för mycket föroreningar och för torrt i luften så då blir det ännu skitigare så man lät det komma rikligt med snö. Så sjukt men tjejerna var glada, buggde en snögubbe med morfar.  Dom har inte sett riktig snö på över två år så det var riktigt spännande också.

På torsdag ska det bli 17 gradet och på lördag 25 så det känns väldigt konstigt med snö just nu.



Vi har hunnit vara på Lahma templet också.



Mamma o pappa hemm i köket.



På turist attraktion igen.

Jag har glömt skriva om Esther arm.

Hon opererades i onsdags igen, jag bad att få spikarna hon haft i armen och det fick jag men dom var inte tvättade, det satt både kött och blid kvar på dom, så himla kinesiskt.

Det var så himla jobbigt för henne dagen efter operationen, allt var tillbaka på ruta ett och det värkte som bara den men hon ville ändå gå på partyt i skolan på fredagen så hon bet ihop och nu är det riktigt bra. På onsdag ska vi ta av bandageet och sen kommer hon kunna böja armen mer och mer.
Hon är ju av den försiktiga typen så hon pushar sig inte själv så mycket så jag var tvungen att vara på henne en del i början med nu är det bra.

nu är det en jävla massa grejjer att fixa, blodprov på hundar, flyttfirma, fixa huset hemma, köpa bil, fixa ny skola, göra klart med fabrikerna här, fixa en stabil tillvaro för hästarna, och sen shoppa ihjäl mig.

Nu har jag bråttom, vi hörs snart.

Bye

RSS 2.0