En råtta till eller en mus

har vi hittat som satt fast på en klistermatta i vårt badrum precis där jag står med mina fötter och tvättar mig, fy fan!!! 

Paus

Det var just nu en ny chaffis här som jag skulle intervjua, han sa att han fattade engelska men förstod inte en enstaka ord. Jag vill verkligen ha Kevin kvar samtidigt som jag självklart tycker att han ska ta det nya jobbet. Han stannar till Jul sen ska vi ha en ny.

Tillbaka till musen, små äckliga kinesiska möss, finns det nåt värre. Nu kommer dom snart och skä kolla var dom kan tänka sig komma in.

Sen ska det julpyntas!!

Kram

Sova ikapp....

det går inte. Jag sov nästan 9 timmar inättres (gotländskt) men jag är lika trött för det.

Idag var jag körfröken igen och jag är verkligen inte bra på det. Jag är inte rolig, berömmer på samma sätt hela tiden, vågar inte vara för sträng (det är ju inte mina barn). Sen tror jag att jag sjunger för mycket, jag är helt enkelt inte pedagogisk, men men det är bara två veckor kvar och på själva lucia blir det bra, när det är mörkt och det är levande ljus, dååå blir det stämmning, även i Beijing.

Har idag fått seriös förfrågan på ännu en häst vi har till salu och det känns jätte spännande. Vet inte riktigt i vilken ände jag ska börja. 

Snart är det helg igen, på lördag är det jul "basar" på skolan, ska bli spännande och se vad det är.

Jag har inte riktigt börjat dricka mitt bantar  te än, det ser typ ut som torkade stora gräs bitar, det kanske är nåt annat, nej, jag skojar.

Erik är ute med nån tysk så jag ska dyka in i Stieg Larsson 2 nu.

Natti

Musen är faaaaast. yipppppiiiieeee!!!!

Äntligen ska jag få sova på mätterna utan att hela tiden vakna och tro att det är en mus i sängen. Jag vet vad ni tänker, att det kan ju finnas fler eller att detta lilla odjur hade ett bo med massa ungar. Men vi hart alla klistermattor kvar så då fångar jag dom också. Men jag tror att det bara var en, jag vill verkligen tro det.

Den var dessutom lite och livrädd, hade flåsat som en maratonlöpare när dom hittade den. Men jag hatar möss, så det var ett dumt hus att välja som sitt vinter bo, det fanns bara en utväg för den. DÖDEN.

Byebye, nu ska jag dricka glögg!

Jag kan knappt bärga mig

i det årliga julspelet som ska vara på skolan då alla 400 elever uppträder för föräldrar och andra ska Elvira vara boll och Esther vara en älva. Det kommer bli så himla gulligt, jag börjar skratta för mig själv bara jag tänker på det.

Dom blir väldigt modiga på British school, dom uppträder en massa i aulan och lär sig att sjunga och prata inför en massa människor.

Nu på lördag är det julmarknad på British school, vi får se hur det blir.

Nu ska jag och färga håret, jag har en riktigt taskig frilla just nu.

Imorgon fyller min darling 41 år!!

image27

Tjenixen

Julmarknad

Idag har det varit den traditionella svenska julmarknaden i Beijing. Det var som vanligt på SAS hotellet, massa hembakt att köpa och en hel del annat som fick en att få julkänsla, så mysigt!!!image22

ser ni granen i bakrunden, lite juligt är det.

image24

Det fanns små tomtar att köpa som var skänkta till markanden för välgörenhet.

image25

Sen blev det spontan dans eller lek runt granen. Esther tyckte det var jättekul att träffa sina gamla kompisar från svenska skolan. Efter jul är det bara en flicka och Esther som är kvar i Beijing från den gruppen som startade på skolan när vi flyttade hit, snacka om omsättning, det har ju bara gått knappt två år.

image26

Här är jag och Elvira, ifall ni glömt hur vi ser ut. Hon ville inte vara med och leka, ville mest gå runt och göra olika grimager och hålla mamma i handen.

ikväll kommer det bli sängen tidigt, är helt slut efter en vecka med gäster, sen har vi ju en objuden gäst i huset, EN MUSJÄVEL, som jag hatar. Han är på övervåningen och i får stora garderob, äter mina skor och vår soffa (som vi aldrig suttit i). Vi har massa råttfällor men han varkar smart som bara den. Det är klistermattor med ost på, svenska ost dessutom, vad ska man göra om han fastnar, jag dööör, jag hatar möss som bara den. Erik verkar inte vara så förtjust heller men han får allt visa sin manlighet om den kommer. I stallet är det inte så farligt, då kan jag spetsa dom på nåt riktigt vasst eller nåt annat hjärtlöst, men har hemma har vi inga bra redskap, en sked typ.

Lite Greys anatomy blir det innan.

Ronja och Abudi kom iväg väl iallafall, hoppas på ingen övervikt och att dom inte få kontroll i tullen.

Natti, nu ska tjejerna i säng.

Pussokram


Packar och packar och packar....

dom har verkligen mycket grejjer med sig hem men mycket får jag skicka i efterhand med post. Abudi har nog köpt 7 par skor tror jag och en massa annat. För att inte rala om Ronja.

Igår var vi på Made in China, en superhärlig resturang som ligger i Grand Hyatt hotellet. Vi åt Peking anka, Abudi gillade det men Ronja smakade bara lite. Vi tvingade dom att dricka "badio", det är det kineserna dricker till maten när det är fest, och vissa varje dag förstås. Det är ett risbrännvin som smakar gänska hembränt, det vi drack igår var ganska milt i smaken. Kevin smakade bara lite eftersom han körde men han var helimpad av smaken och tyckte den var "very very good".

På dagen var vi vid "Drum tower" för att ta en cykeltaxi runda i hutongerna, tanken var att Ronja och Abudi skulle få se lite hur kineserna lever på riktigt. Vi var inne hos en familj som bjöd på te och nötter sen visade mannen som var 72 år lite kung fu rörelser som han nästan gjorde varje dag, så himla vig gubbe.

Nu blir den en snabb lunch innan vi måste fortsätta packa, Kevin hämar dom kl 13.00 för färd mot flygplatsen.

Kram

Tidig morgon

och alla sover, iallafall tonåringarna. Dom har börjat kolla OC från början så dom hänger framför TV på nätterna. På vårt hallgolv ligger en 1.5 meter hög hög med jackor som dom ska ta med sig hem, man börjar ju undra hur det ska gå.

Idag är det hästhopnings tävling igen, det är kallt och fruset ute ser det ut som. Inna det ska vi på hutong tur med våra gäster, åka cykeltaxi i dom smala gränder där dom "riktiga" kineserna bor, men oj det kommer bli kallt.

Julklappar måste börja inhandlas med, det är så svårt att fatta att det snart är jul, det har precis nu börjat blivit kallt här, fast igår var det 14 grader och sol.

Nu är klockan nio så dom ska väckas, Kevin kommer och hämtar oss halv elva.

Vi hade en annan chaffis på prov men han var inge bra så Kevin är fortfarande kvar. Han hade nåt fel i munnen så det luktade dinosaurie  när han pratade, så himla jobbig när man sitter i en bil.

Kram

Ronja och Abudi på Kinesiska muren

Ronja och Abudi på Kinesiska muren

Det var en strålande dag så vi beslutade oss för att åka till muren!

325083-18
image19

Vi åt picknick och myste i solen, så himla skönt även fast det blåste lite. Lite felinställd kamera så det är lite suddigt, sorry, bara ni får se lite tänkte jag, familjen Larsson och Abudi.

image20

På vägen hem från muren åkte vi och kollade på "Birdnest" det är den stora huvudarenan för OS där invignigen ska vara. Snart är den klar, så himla mäktig och stor. Jag vet inte hur många personer som får plats men känner jag Kina rätt så är det en himla massa iallafall. Abudi frös lite som ni ser.

image21

Coolt!!

Sen åkte vi till stan och Ritan för lite shopping, jag kan säga att Ronja är inte så svårflörtad vad det gäller det temat. Håll i hatten vad det går undan när hon shoppar, vi hann bara första lilla båset men hon hittade en hel del kan jag lova.

Sen åkte vi till ett av våra favorit ställen för en tidig middag, Muse, en fransk vietnamesisk resturang. Det gick hem hos både R & A.

Imorgon ska dom åka själva till Förbjudna staden och Himmelska friden torg för jag ska med Esther på utflykt.

NATTINATTI

Utklädda tjejer i skolan

Utklädda tjejer i skolan

Hela förra veckan var det bokvecka i skolan, läste massa böcker, köpa böcker till välgörande andamål, spelade pjäser baserade på böcker, Esther uppträdde med två andra tjejer i Aulan inför hela skolan, dom sjöng en sång på kinesiska, helt otroligt. Sista dagen var hela skolan utklädda till en bokkaraktär och då var Esther Pippi och Vian var Törnrosa.

Ny bild på Franskan

Ny bild på Franskan

Såhär fin är han efter att varit hos frisören en halv dag vår lilla Franke!!

Nu har dom kommit till Beijing

dom var lite trötta när dom kom, Ronja och Abudi. resan hade gått bra och det var den tryggaste resan Ronja gjort sa hon, det var ju bra.

När dom kom var det bara en promenad i området, det var nästan som att valla två zombiz. Dom lyckades hålla sig vakna till 9 sen stupade dom i säng.

Igår var vi en sväng på Ya Show för att kolla lite men Ronja började shoppa med en gång, en kappa och en blus sen avslutade vi med en Thailunch på Purple Haze. Det var nog i starkaste laget för Ronja men jag tycker det är lika bra att vänja henne innan torsdag då vi ska på Lan, då jävlar brinner det i truten men det är såååå gott.

Nu sover dom fortfarande men jag får nog väcka dom snart, vet inte om vi ska till muren eller om det blir en shopping dag. Det är så fin och klar luft idag så en sväng till muren hade varit utmärkt. Jag får höra vad som står högst på prioriteringslistan för härskapet.

Ses sen

Kärt barn har många namn

Franky, Frasse, Franke bel Hassan, Franky Balboa, Frallan, Franskan och nu är det Fransyskan som gäller för han har så långa ben, vår lilla Franke.

Tjejerna såg en så gullig tecknad film idag, på Franska heter den "Le Vilain petit canard et Moi" det är den fula ankungen i modern tappning, se den alla barn (och vuxna).

Nattinatti

Ojojoj vad tiden går......

fort just nu, jag hinner inte med!!!

I veckan har jag varit och läst högt i Elviras klass på svenska, jag läste Barbapapa och det blev en stor succé. Ingen av barnen hade tidigare sett eller läst barbapapa så alla var kraftigt imponerade av alla hans trix och äventyr. Dom har tillochmed lekt Barbapapa.

Jag har hunnit med att rida lite också, till och med fått upp Hanna på hästryggen, enormt stor ska ni veta.

Igår var det shopping light och en trevlig dag med Victoria på stan. Franke har varit hos frissan och är nu mer superkortklippt och jöätte söt. Esther är så förtjust i Franke och säger hela tiden hur mycket han betyder för henne och hur fin han är. Hon bara glittrar när hon pratar  om honom, som sin första förälskelse.

Idag ska jag bli "Viktoria körfröken" igen, det var meningewn att alla mammor skulle dela på det men det är bara jag som är det iallafall, typiskt.

Om två dagar kommer Ronja och Aboudi, jag måste tänka ut lite aktiviteter till dom, Kinesiska muren, Förbjudna staden, Hutong tur, och en del shopping blir det nog. Det ska bli så kul att dom kommer hit, trodde inte att Ronja skulle bli den första utanför familjen att komma hit men så blev det. Undrar om jag vågar ta med dom ut på nattklubb, blir Cilla och Dino arga då eller??

Dom ska ha med sig ost och glögg, gud vad jag längtar efter det. Mamma pappa och Jenfa hade med sig fyra ostar men dom var slut när dom åkte så det blev bara lite njutning.

Ikväll blir det dumpling igen, smarr, Esther har beställt.

Imorgon ska tjejerna vara utklädda till en figur som finns i en bok, dom får välja själva, Esther har valt Pippi och Elvira prinsessa, såklart. Hon är en prinsessa ut i fingertopparna, och har nu bestämt att hon bara kan tänka sig att bo i ett ROSA slott när hon blir stor.

Jag har fått leverans på ett kinesiskt te som man blir smal av, sååååå bra, bara örter och effektivt.

Tjingeling, nu ska jag till stallet.

Puss o Kram

En lugn och skön helg

har det varit för oss. I fredags var det middag hemma hos oss med Josarna, deras barn sov över till Esther och Elviras stora lycka och dom gick och la sig sent.

I lördags var vi i stallet och alla barn fick rida och det var en hit. Jag längtar verkligen efter a tt våra russ kommer hit så barnen hkan får tida på hästar som man kan lita på. Nu måste jag passa hästarna hela tiden så dom inte bockar av barnen, biter mig bär jag leder eller nåt annat jobbigt. Men med Isak och Rosa kommer allt bli jättekul hoppas jag, Esther är verkligen duktig i sadeln för att ha ridit så lite som hon gjort.

Idag har jag varit uppe tidigt i stallet för ett möte med en tysk man som jobbar för Shockemöle, mest för att vara artig men man vet aldrig vad det leder till.

Nu ska vi kolla film för imorgon är det upp som vanligt igen, det är ju måndag då.

På fredag kommer min kusin Ronja och Aboudi.

Kram

En helt superhärlig, nästan sommardag (fast kallare)

är det idag. Blå himmel och fin luft. Igår var luften så skitig så barnen på British school inte fick vara ute er än en liten liten stund, det smakade och luktade avskyvärt. Det regnade lite inatt så då ramlar all skit ner till marken.

Jag har varit i stallet och haft två lektioner för John, den lilla pojken, det gick så superbra men han kommer nog inte att kunna gå ikväll och inte tala om imorgon, hehe, det han han ha.

Igår hade vi Esthers gamla klass från svenska skolan här på hejdå fika. Det var så mysigt och alla barnen var så duktiga och lekte men jag måste säga att det tar musten ur en att ha så många barn runt sig. Ljudnivån blir rätt total ibland, särskilt nere i vår tomma källare med stengolv, ni kan tänka er. Särskilt när Franke kom lös och började jaga alla barn.

Så när kvällen kom var jag rätt slut och vill gärna sova om det inte var för den nya boken jag börjat läsa, det går liksom inte att sluta.

Nu ska jag softa en timma sen hämta barnen för att sedan iträda rollen som kör fröken igen, jag är nog lite för sträng tror jag. Jag måste tänka på att vara lite mer "det spelar ingen roll bara vi har kul", jag är ganska dålig på det.

Ikväll ska jag och Erik ut och äta japanskt, jag längtar, ett ganska nytt ställe som heter Block 8.

Bye Bye

En lugn och skön dag i Beijing

har det varit idag. Efter att ha lämnat barnen komma Hanna over på en kaffe sen åkte vi och fixade fötter och händer på Yashow, skönt och välbehövligt.

En god och hälsosam lunch på Almeda, en brasiliansk resturang, en laxbit med torr couscous, det låterint gott men det var det.

Sen averkade vi lite light shopping före avfärden till slaktaren.

Sen hände nåt stort, Hanna åkte med mig till stallet, jag hade inte med mig nån kamera så jag har inga bildbevis, men, hon gillade det verkligen och kommer säkert följa med igen. Det är väldigt fridfullt och lugnt där så det är en härlig kontrast till allt liv på Beijings gator.

Imorgon har vi hela Esthers gamla skolklass här från svenska skolan här på eftermioddagen. Dom ska fira av Esther,eftersom vi bestämde att hon skulle byta skola på sommarlovet så blev det inte av innan avslutningen. Så imorgon kommer alltså 15 barn hit och busar, tjejerna ser verkligen fram emot det. Själv måste jag åka och köpa fler mammutstolar på Ikea imorgon innan dom kommer för jag har "bara" 12.

Nu ska jag försöka komma in i första boken av Stieg Larsson, jag är en slow starter, jag vet.

Till alla mina vänner och släktingar i världen vill jag bara säga, kämpa på och ha det kul för livet är nu.

God natt!!

Det har varit Halloween

Det har varit Halloween

Innan vi gick ut och "trick or treat" ade i grannskapet. 

Sweden

Sweden

Tjejerna i fina dräkter

Tjejerna i fina dräkter

Nu är det bara vi hemma igen....

Nu har alla åkt så det är rätt tomt i huset minst sagt.

Det har varit supermysigt att ha familjen här, tjejerna har hadt det så bra med en massa människor som bryr sig om dom hela tiden.

det har varit två stora händelser som jag inte skrivit om, det har varit Halloween och sen var det FN dagen i förra veckan vilket firades stort på svenska skolan. tjejerna hade med sig kötbullar till skolan son dom bjöd alla elever och lärare på. Esther och Elvira är nog ensamma svenska barn på skolan tror jag, det är två till som har svenska pass men som inte talar svenska. Det finns 48 nationaliteter på skolan så det var fullt ståhej på FN  dagen. Esther fick gå parad och representera den svenska flaggan i fin Sverigedräkt, Elvira var lite för liten så hon fick bara titta på men hon hade också dräkten på.

Halloween firade vi på området där hanna och Jeppe bor, tjejerna knackade på dörrar och sa "trick or treat" men dom var ganska skräckslagna samtidigt som det var spännande men dom fick en hel del godis iallafall.

Idag har jag ridit på morgonen, det är superfin väder här, klarblå himmel och säkert 18 grader. Jag har so himla ont i magen bara så jag hänger här inne, har väl ätit nåt så jag fått en gammal larv i magen eller nåt.

Har just avnjutit en timma massage i källaren, men efter en halvtimma kom Elvira in och var ledsen men bara i30 sekunder sen började hon och Esther leka där inne så det var inte så lugnt och skönt som jag hoppats på.

Idag kommer Annelie hit, en tjej som bodde här förut, så i veckan kommer det bli tung seriös shopping!!!

Kram

RSS 2.0