En fin dag i hutongerna

Idag har det verkligen varit vår i luften så vi åkte till hutongerna vid drum tower för att promenera lite.



Här är hela familjen (förutom jag såklart) på väg in i hutongen.



Esther lyser upp gränden. Mamma går i bakrunden, ser n i det.



Tycker ni budskapet går fram ordentligt eller inte........ kan det vara en bar eller?



Synd att vi precis ätit lunch annars bjöds det på läckerheter i det kinesiska svaret på Sibylla. Kineser äter verkligen allt, tarmar, tarmludd, klövar och strupar, föttter och allt man kan tänka sig.



Hela familjen samlad igen, längs ner på gatan (hutongen). Fan vad det kan vara mysigt i Beijing ibland, man är verkligen som i en helt annan värld än den värld vi lever i, sen åker man bil 10 minuter för att komma till vår vardag igen, gud så häftigt.......



Elvira målar läpparna på ett mysigt cafe vi stannade på. Hon har alltid ett "läppstift" i fickan, även i skolan, hon är så gullig med sina girly saker. Kolla in Elviras fina cashmere tröja från HoneyGrey!



Esther njuter av Coca Cola och socker som vi fick till kaffet, visst låter det som en bra blandning, ingen socker chock där inte?



Lilla Daddy på cafe, mamma ville inte vara med på kort som vanligt.



Fin bild.

Nu ska vi äta Tacos, barnen har bestämt mat så då blir det oftast det.

Mamma och pappa hälsar till alla sin vänner som läser bloggen att dom har det toppen och att deras dotter tar hand om dom på bästa sätt, haha!

Nu är det bra 2 dar tills dom åker hem igen, det går alltid för fort.

Bye

Det blir svårt med tiden

Jag får inte riktigt tid att blogga när mamma o pappa är här. Vi gör inte så mycket mer änb diskuterar  HoneyGrey som vårt cashmere företag heter och sen en del mat förstås.

Igår var tjejerna lediga så vi åkte till en park i stan som har en stor kulle där man ser över förbjudna staden och drom och bell tower på den andra sidan. Kullen eller berget är "man made" från jorden man grävde upp för vallgraven runt förbjudna staden. Tjejerna var så duktiga och promemerade i 2 timmar.

Sen var vi på en ny kinesresturang som heter Zen, vi fick en varm fuktig handuk att torka händerna på, Elvira tyckte den var så mysig så hon tog av skor och strumpor och tvättade fötterna också. Det var en riktigt "flott" kinesresturang så vi hade säkert 10 servitriser  som med stora ögon tittade på vad eElvira höll på med, dom visste ju inte riktigt om det var brukligt eller inte, haha.

Nu ska vi till stan och shoppa massa väskor till HG, sen har jag spanat in ett nytt stånd på marknaden som verkar ha bra kläder........

Ikväll är det American Idol, tjoohoo.

Bye

Nu väntar vi bara.

Esther o Elvira dansar till Monica Zetterlund, äppelkakan är klar, köttgrytan står på spisen både jag, Erik o Franke är nydushade. Nu väntar vi bara på mamma o pappa som ska komma vilken minut som helst.

Igår var vi bjudna på supertrevlig 40 års middag av Victoria (och Christian såklart) på Sureno. Det var så mysigt och bra allt och slutade såklart alldeles för sent med en hamburgare på Mc Donalds kl 4 på morgonen.......
Men vi sov till 10.30 så vi ganska pigga ändå.

Elvira ringde just Kevin och undrade om han hittat mommo o moffa på flygplatsen än..... åh vad hon längtar.



Bye

Nästan klar

Har städat bort vårt kontor, eller om fördelat så det inte ser så massivt ut längre.
Det är så trist men skönt när det är över. Jag putsade vår skinn puff också med lite sadel fett från stalllet, importerat såklart, passier.

Dricker te och har tänkt att gå till sängs för Erik landar inte förrän 23.30, hemma tidigast 0.30 tror jag, det är alldeles för sent för mig att vara vaken.

Det kom mer snö idag men nu är det plusgrader igen så det är nog borta till i morgon.

Bara en dag till mamma o pappa komme, landar på lördag, då ska vi vara pigga. Det är fest imorgon och det ska bli så kul, fast jag vet inte riktigt vad jag ska ha på mig......... skor vet jag.

Jag har sett American Idol, det är så bra. Rätt personer fick vara kvar i tävlingen så jag behövde inte ensbli uppretad.

Godnatt

Ännu mer snö

det har snöat hela natten och det är minusgrader. Bilarna kör som sniglar vilket är bra eftersom det inte finns annat än sommardäck här.

Har varit i Elviras klasss på morgonen, dom har haft maths day. Det har räknats och lekts med siffror en massa. Jag gjorde även en maths hat till henne igårkväll som hon ska ha idag. En glittrig keps med stora guld och silver siffror på, Elvira var väldigt nöjd.

Nu ska jag åka och kolla om jag hittar nya jeans, det är fest imorgon, Victoria 1 har 40 år kalas på Sureno.

Erik gick upp 5 imorse för att hinna med flyget till Guilin, han kommer tillbaka kl 23.30 inatt, lång dag, totalt nästan 8 timmars flyg, Kina är väldigt stort.

Bye

I Beijing just nu!



Våran gata



Och vår fina brevlåda, som jag kollar en gång i månaden max. Tjejerna kommer bli överlyckliga imorgon när dom vaknar men vad ska dom ha på fötterna, vi har inga vinterskor!

God natt

Utpumpad är rätta ordet

Har varit på field trip med Elviras klass, naturhistoriska och kollat dinusaurier och annat. Det är gulligt med så hektiskt, fick en tjej att ta hand om också som heter Allison, kines, vill inte lyssna och bara drog iväg hela tiden, till råga på allt så verkar inte Elvira tycka så mycket om henne så dom höll inte ordning på varandra heller.



Som ni ser verkar inte Elvira så munter av satt sällskap. Det är självklart inget vi pratar om eftersom jag inte tycker man ska rangordna sina klasskamrater, men men.



Imorse snöade det i Beijing, brudarna var väldigt glada men det blev inte mer än såhär. Elviras klasskompis Hein från Sydafrika hade aldrig sett snö förut så han var helt tagen.

Nu är det simskola för tjejerna och jag springer iväg till gymmet igen, duktiga jag.

4 dar till mamma o pappa kommer.

Bye

Vår helg var

skön och ganska lugn, trots utekväll i lördags s¨å tränade jag som ett jävla vild djur igår, herregud vard jag sprang. Syftet var att få bort en liten klump som jag hade i magen och den försvann.



Vårt dille på jotdgubbar är inte över och det kanske ni förstår när ni ser bilden. Dom är från det special stället vi hittat, bara höns gödsel som gödning.



Vår fina lampa som vi köpte till tjejernas rum men den fastnade i vårt vardagsrum istället, mysig va?



Igår förmiddag var vi ute och lekte, det är fint väder men kallt som bara den. Trodde våren kom men det var bara lur. Det är fortfarande vinte tror jag.

Lilla Elvira i lekparken.



Esther och Franke leket tjuv o polis, eller nåt i den stilen.



Mamma polis fångade tjuven tillslut, men det tog tid.

Nu ska jag till stallet och mocka skit som vanligt på en måndag.

Imorgon är det dinusaurie museum med Elvira, ni må tro hon är laddad, hon känner sig så stor.

Bye

Happy Valentine

Vi har varit på "Made in China" med kompisar, pappas favvo resturang och ätit god middag. Jag är verkligen inte trött och kan tänka mig att kolla en film fast klockan är 1 på natten så det är bättre att sova.

Red med Elvira idag, "- mamma, snälla ta ett kort på mig nu så vi kan visa mina barn när jag blir stor hur bra jag var på att rida när jag var liten". Det gäller att tänka framåt.

Happy Valentine allihopa, hoppas ni haft en bra dag.

Bye

......................

Idag har det varit en skit dag, tråkig och ledsam, skönt att den snart är över.

Åt teppanyakki middag med familjen, Jule o Kevin, det var mysigt.

Det är mysigt att ha bra vänner för den delen.

Ser fram mot en ny dag imorgon.

Bye

Nu börjar jag bli för snäll igen

Idag åkte jag trots kyla och regn till stallet igen, för att hjälpa dom små kineskillarna. Varför kan man undra? jo dom är så gulliga och vill så mycket, Steven som jag hjälpte idag kan inte så mycket engelska så det blir rätt roliga missförstånd.

Kille som är lill bossen i stallet kunde inte riktigt med att han fick hjälp av mig så han sa till honom efter ridpasset "det finns trasiga glödlampor här", bara för att trycka till honom lite och visa att han är bättre. Men han ska passa sig, Steven är nybörjare men vill så mycket och har lite talang så om ett år är han en av dom bästa i stallet så då får vi se vem som byter glödlamporna,haha.

Jag hade ridlektin för småtjejerna igår också, det var kul och dom var duktiga. Esther sa till killen som ledde hennes häst att han hade gula tänder, barn är så härligt ärliga. Han har väldigt gula tänder faktiskt.

Dom lärde sig rida serpentiner i både skritt o trav. Elvira var med Julie i badhuset istället så hon var också nöjd.

Esther var lite risig idag så jag hämtade henne efter lunch, hon börjar nog tyvärr utnyttja det lite så är det tråkigt så kan man bara gå till nurse och säga att man är lite sick så får man åka hem.

Erik ska köra gocart ikväll med en massa grabbar så det blir America Idol och tidigt i säng för mig.

Bye

Det är fullmåne här, hur är det då i Sverige??



Bild utan blixt



Med blixt

Bye

Det var roligt

Det är roligt att ha ridlektion för kineser i Kina, det blir så himla bra varje gång. Bara små förändringar blir så stora här, dom får så sällan bra hjälp.

Efter det hämtade jag brudarna på skolan sen så gick jag till gymmet för första gången sen oktober, herregud jag kommer få träningsvärk, 5 km sprang jag i rask takt.

Erik är på middag så jag ska zappa lite kanaler sen börja med nån ny bok tror jag. Hörde att 24 börjar i Sverige ikväll, sen den, vi har sett 5 avsnitt och det är fortfarande lika spännande, kanske inte efter första men sen.

                     

Här är jag, i fall ni glömt hur jag ser ut.

Bye

Helt galna

Igår var det 15e dagen på det nya året och det firas med mer raketer än någonsin. Det började vi 17 tiden och smälla på som galningar, som tur va så var tjejerna supertrötta och somnade ändå vid 19.30. Sen när vi skulle lägga oss vid 23 så var det som riktiga bomber som smällde av, hela vår säng vibrarade och det kändes nästan lite obehagligt.

En grann tomt totalförstördes natten till igår så jag låste inte båda våra dörrar för ringklockan sitter mella båda våra ytter dörrar. Man ville verkligen att vakterna skulle kunna ringa på dörrn om det brann i närheten. Nu ska det vara slut på eländet men jag hör nu kl 9 på morgonen att det smäller fortfarande som bara den, bara det att man inte ser raketerna, konstigt påfund.

Igår när det var som värst hos vår granne militären så kollade man ut och det finns inga människor så längt ögat når, det är bara ett traditionellt måste att smälla raketer  fast ingen ens tittar på spektaklet.

Våren är här fast jag, väder galningen har självklart kollat prognosen och det ska bli kallt igen i slutat av veckan, runt nollan. Konstig känsla när det är 15 grader o sol idag......

Mamma o pappa kommer nog hit nästa vecka, kul tycker vi, dom kan inte hålla sig ifrån tjejerna i sex månader.

Esther är nervös, dom har field trip imorgon med skolan och jag ska inte åka med. Hon börjaede gråta i morse för hon är rädd för att komma bort, att dom ska glömma henne på zoo. Dom ska till zoo för att kolla mönster på djur tror jag.

Elvira ska till museum nästa vecka och kolla dinusaurie skelett och då ska jag med iallafall. Vi gjorde samma trip med Esther förra året.

Hu, om två år ska Esther till Mongoliet med skolan i 3 dagar och sova i kåtor, oj vad jag kommer vara nervös, fast kanske lite onödigt att vara nervös redan.

Ska ha lektoin i stallet för några killar idag, lovade det i ett svagt ögonblick som jag ångrar nu, men det blir nog bra.



Minnen från Cambodja, det är mer än två år sen nu......



Fina stranden.



Och härliga luncher. Men herregud vad barnen var små, jag vill INTE att dom ska ble större, jag älskar den ålder dom är i nu!!!!!

Nu är det maniky o pedikyr som gäller

bye

En skön helg

Idag gick vi 13 000 steg till stallet, bra va? Det ska vara enligt stegräknaren typ en mil! Kusarna mår toppen och det ska nog snart bli en klipponing för att få bort vinterpälsen.

Jag tror att jag ska åka till Hong Kong och köpa en hästv snart, jag vill så gärna och det känns som jag har tid med det nu. Det blir en gammal avdankad från Jockey klubben eller troligtvis en ung pålle som inte springer så fort . Sen ska den säljas efter ett år och jag ska käna massa pengar!!!

I lördags blev vi med ny soffa, stolar och en såååå fin röd lampa, alla möbler kom hit dagen efter så allt känns lite nytt hemma nu. Det känns liksom lite vårigt.



Här är vår gata, vi har haft 12 grader varmt och sol så det gick nästan att sitta ute, men på söndag kanske vi ska få minus och snö. Hoppas åtminstone att det blir regn istället, det behövs verkligen.



Eftersom vi köpt en soffa så behövde vi få bort en soffa från huset. Jag ringde  management som skulle fixa ett bud!!!! Gulligt va? Jag frågade gubbarna i huset om dom hade bil och det sa dom att dom hade, men det visade sig vara världens skrangligaste cykel. Men den fyller sitt syfte och skitar inte ner vår natur så det blev en ypperlig lösning.



Och lilla Franke var självklart med och övervakade det hela. Han ser mer o mer ut som ett lamm tycker jag men snart åker han till barberaren.

Esther fick högsta betyg på sina "glosor" idag. V i hade missat helt att plugga i helgen men hon fick alla rätt ändå. Should, time, their, where, people, night, laugh, because osv. Det är rätt svårt för en 5 åring tycker jag.

Imorgon är det en massa fix, och nu ska tjejerna fixas för kvällen.

Bye


Nu ÄR det vår

Så säger kineserna iallafall enligt en flera hundra årig tradition.
Det är bra för då behöver man inte undra eller diskutera hurvida det fortfaradde är vinter eller inte. Allt för att människor ska slippa tänka själva eller komma i luven på varandra.
Det skulle till och med kunna bli en folksamling som skulle diskutera detta och det är ju förbjudet här, haha.

Men faktum är att det är vår här nu, nyutsprungen men ändå vår.

Det har varit en "open morning" i skolan idag då först rektorn talade sen fick man gå runt i alla klassrum och se när ellerverna arbetade.

Elvira startade morgonen med att lära sig bokstaven W, den känns mycket viktigare i engelska än i svenskan, så många ord som bärjar med W i engelskan, dom skrev bokstaven separat och i ord. Work, weel, Wednesday, what osv, duktiga dom.

Esther klass var indelad i grupper om 5 spelade ett spel med mynt. Räkna ihop summan på mynt som kom upp på ett kort och sedan se om samma summa fanns på den spelbricka dom hade framför sig. Sen spelade dom ett spel tillsammans hela klassen på den interaktiva white boarden, även det var räkning.

Innan vi gick kunde vi också vara med på playtime utomhus en stund.

.    .    .     .     .     .     .     .     .    .

Migrations verket verkar vara den mest såsiga och inkompetenta instans som finns i Sverige. David som ska till Sverige för att se och lära om ridning i ett stall i Sverige har fortfarade inte fått svar och kommer inte att få det än på 8 veckor till. Då har det tagit över 18 veckor för honom att få reda på om han kan åka till Sverige i 3 månader, är inte det helt sjukt.

Jag vet att det sitter en bunt bittra överåldriga kärringar (jag kan se dom framför mig) där och försöker utöva nån sorts makt, men istället gör dom Sverige som är ett sånt litet och lätt managerat land egentligen till en stor klibbig gröt. Dom ger en bismak i sverige.

 Det är fri företags verksamhet, många härliga människor som har visioner och vill och vågar och lever ut sina önskningar och mål. Sen är det dom som är avundsjuka och inte gjort nåt spännade i sitt liv och inte njutit, säkert bittra i sitt förhållande också fy för fan vad jag inte gillar den sorten alls. Man kan se dom på långt håll dessutom.

Nu är David, världens guligaste kille här i Kina drabbad, hela hans familj, hela hans släkt. Dom är så lyckliga för hans skull att han ska få enchans, se världen en gång, me nnu håller alla andan och bara hoppas. Hoppas att hon den sura kärringen ska bestämma sig för att David ska få komma dit i 3 månader.

Han betalar allt själv, han är försäkrad för eventuella skador eller annat, hn kommer inte belasta Sverige alls annat än att betala en resa till SAS betala pengar för mat i sverige och förhoppnings vis göra så att Sverige kan sälja mer hästar till Kina, alltså bara + för Sverige.

Märker ni att jag är lätt uppretad.

Nu ska jag göra en ansiktsbehandling.

Bye


Nu är det snart bättre.

Alltså sjukvården här vet jag inte så mycket om mer att den funkar såååå himla bra här.
Kom till sjukan, träffade doktorn, röntgade hela ryggen 8 bilder, träffade doktorn och fick utlåtande, hämtade medicinen och satt i bilen igen på en timma. Är inte det helt otroligt smidigt???

Jag hade inget nytt diskbråck, däremot var kota 2 o 3 i ländryggen spetsiga eller vassa på ett ställe så dom hade vid nån häftig rörelse gjort att jag fått en inflammation och muskel spasmer i ryggen. Inatt när jag inte kunde sova tänkte jag att hela ryggraden hade gått sönder och att jag hade cancer i alla kotor. Haha så jag är frisk snart.

Jag fick diclofenac o baclofen och jag tror man kan få såna tabletter i Sverige också så det känns tryggt.

Esther gör chinese homework med Ayi just nu och elvira klistrar, så det är ganska fröjdefullt.

Jag köpte en smootie maskin idag så vi hade det till mellis, yoghurt, banan, blåbär och lite musli, mums för nasse.

Ingen ridlektion idag, jag lovade doktorn att vara lugn i 2 dagar så jag ska lyda.



Fin blomma från Singapore

Over and out

Lite plågad

nu är kl 5 på morgonen och jag kan omöljigt ligga kvar i sängen, jag har så himla ont i ryggen. 2alvedon o 2 ipren gjorde dessuton att jag fick ont i magen, det blev för starkt.
Nu tänker ni att jag får sluta klaga och åka till doktorn så jag ska göra det så fort jag kan och folk har vaknat idag.

Vi har fått ett nytt litet tanke problem eller en oro här i Kina nu. 20 miljoner arbetare har blivit utan jobb i Guanzhou (vet inte riktigt hur det stavas) en provins i södra kina innaför Hong Kong kan man säga. Dom har varit i sina hemprovinser nu över nyåret och kommer tillbaka till ingenting, fabrikerna är nedlagda och stängda i väntan på att väst världen ska starta producera igen.
Alla dessa människor är nu arbetslösa och desperata och flyttar sig mot storstäderna då främst Peking i jakt på nytt jobb eller ett sätt att försörja sig. Phu, kriminaliteten kommer att öka nåt helt otroligt tror jag.
Jag tror vi kommer få se en helt annan osäkerhet och man får helt enkelt börja vara på sig vakt. Kom igen regeringen starta ert sysselsättnings program och ge dessa stackare pengar till sina familjer annars kommer det bli kaos tror jag.

Nu är det bara 1.5 timmar till resten av familjen ska upp så jag kan kanske snart börja med frukost. Vi äter bovete gröt och en massa jordgubbar, dom är helt fantastiskt goda, som sverige mitt i sommaren.

Idag ska jag vara ridlärare igen.

Bye

Trist

min rygg värker som bara den och jag har varit uppe och vandrat flera gånger inatt, jag måste få sova annars blirt jag ilsk.
Det blir nog en sväng till doktorn idag om jag riktigt samlar mig.
Idag gick vi till skolan utan vagnen, Elvira klagade lite till en början med sen började vi leka att vi var robotar och då gick alt som en dans...
Söta och rosiga om kinderna kom dom till skolan, Esther har PE idag så hon har sin gymnastik uniform idag som är mycket skönare och slappare att ha på sig.

Jag har kommit till insikt med att mamma o pappa nog inte kommer hit detta halvår och jag blir så ledsen, hur ska jag klara mig utan dom. KOM!

Pappa har just blivit frisk från sin tredje lunginflammation sen i november så det är kanske skönt att bara vara hemma.

Men hörrni, hur ska ni klarar er utan tjejerna i sex månader????? Ni kanske kommer......

Ska försöka sätta upp lite tavlor idag- nu kom ayi, hon är så söt. Julie är ute och går med Franke, hon har fått 12 månaders visum igen så vi är så glada.

Jag slog en kines i Singapore, inte så förvånande kanske. Jag tror han var pedofil och äcklig som fan, rätt var det var stod han 1 meter från tjejerna och tog kort på dom i badkläder på stranden. Då blev jag galen, skrek alla fula ord jag kan på svenska först sen kinesiska och lite på engelska och slog honom lite på axeln. Först tänkte jag slänga kameran i havet men sen tänkte jag att han nog arbetat väldigt länge för att kunna köpa den så jag ångrade mig.
Jävla idioter, det var horder av malaysiska och kiesiska män på stranden (public holliday), vissa verkade ok men en del var helt klart pedofil varning på.

Nu ska jag ta tag i mitt liv.

Bye

Sååååå dum

Igår hade jag ont i ryggen, idag visste jag att jag måste till stallet så 2 alvedon å 2 panodil så vips hade jag inte ont i ryggen längre. Och bara efter en timme glömde jag varför och gjorde allt som jag brukar göra (mocka två boxar i stallet), och nu har jag inga tabletter i kroppen och har så jävla ont igen.
Men jag får bara skylla mig själv såklart, imorgon blir det inga tabletter alls.

Tjejerna gick förstra dagen i skolan idag, Esther fick 2 house points idag för hon stod upp både inför sin och Elviras klass och berättade om dom rosa delfinerna hon klappade i Singapore, hon var hel lycklig när jag hämtade henne på eftermiddan.

Elvira var glad hon med, med nog för att hon hade berättat för sina kompisar om dom stora killarna hon träffade och lekte med i SP, Nicolas o Maximus, 8 å 10 år.

Åt en äcklig tonfisk sallad till middag, det är verkligen inte lätt att hitta god tonfisk på burk här, kanske är meningen så man inte ska äta tonfisk, man dödar ju delfiner samtidigt.........

Imorgon stall, vår bil har körförbud på tisdagar nu så det blir kanske en promenad dit, långsam såklart.

Finns det någon som har tips på bra svenska filmer som kommit ut senaste året, jag har noll koll men lite sugen på svenskt?

Bye

Singapore ZOO



En liten apa



Jag vill vekligen ha en Zebra.....



Eleganta, eller hur, så konstigt djur



Sune fast lite större. Min farmors gamla sköldpadda alltså. Sune Sköld hette han.



Fin rumpa



Lite elefant som försöker bygga hus kanske



Farligast av  dom alla var de vita tigrarna, som tre veckor innan hade tillsammans med sina 2 kompisar mumsat i sig en hel människa, ett självmord såklart. Killen hade först gått in till Krokodilerna men dom var mätta så då gick han till tigrarna istället.



Sist men inte minst en liten ko, vi har ju gått in i kossan eller oxens år nu så det finns kor  lite var stans levande eller tecknade. Visst är den söt.

Hela familjen gillade verkligen Singapore zoo, det var skönt att traska runt där och man kom nära djuren och det största pluset var att de allra flesta djur verkade trivas bra.

Min rygg är skit och jag som ska börja min hårda träning imorgon...... typiskt.

Tjejerna sover och vi ska kolla ett avsnitt. Vi såg 5 avsnitt av 24 igår, den sjunde säsongen, så bra. Nu blir det nog Prison break. Men först ska vi se klart tennisen, Nadal- Federer, jag tror jag hejjar på Federer, eller?

Bye

RSS 2.0