Sista dagen för den här terminen.

Varje skolavslutning är verkligen tårar och lite sorg. Det är så många kompisar och lärare som åker. Esther har dessutom blivit så stor så hon förstår att man inte ska ses igen även fast man säger det.

Vi sa hejdå till hennes lärar assistenst och kanske 3 bra kompisar.

Elvira fick säga hejdå till 7 kompisar som inte kommer tillbaka i höst, men än så länge fattar hon inte at dom inte kommer ses igen och det är väl toppen så länge det varar.

Dock en stor god nyhet till hösten, ELVIRA FÅR ESTHERS FRÖKEN, Mrs Ridout! Hon är såååå otroligt bra.

Esther får antingen en magister eller en fröken som jag endast träffat i korridorerna men dom verkar toppen fast magister är nog lite sträng......

Idag har vi varit på field trip med skolan, det var Esthers klass som åkte till botaniska trädgården, lite sent kan tyclas när det är 40 grader ute hela tiden.



Här är gruppen som jag blev tilldelad eftersom jag var klass mamma, Esther, Jamie, Diana oh Nicole.



Esther med sina klasshompisar ( 2 klasser). 4e från höger är Esther.





Här är hela gänget och det var varmt........38

................................................................................................................................................................................................

Nu har det blivit en ny dag och vi åker idag!!!!!!!!!!!!!!

Som vanligt så kan jag inte packa i tid utan det gjorde jag igår natt och ska fortsätta nu.

Om vi hinner ska vi gå och träna lite innan, iallafalll Erik.

Jag tycker att det är så hemskt att Michael Jackson är död, han ska inte kunna dö. Han var etta på min lista i världen över personer jag vill träffa och prata med och försöka förstå. Jag vet att jag aldrig skulle få göra det men nu kommer det verkligen inte gå. Jag ville få reda på allt som stod i tidningarna om honom var fel.

RIP Michael Jackson

...........................................................................................................................................................................................

Wizard of Oz...........




Här är Esthers fina teckning som fick pryda biljetterna till Wizard of Oz.



Söt tjej med sin teckning.



Alla bar i year 1,2 och 3 var munchkins, dom hillhör den snälla häxan och är färg glada och fina. Dom har gjort sina hattar själva. Här är Esther och hennes fina hatt med piprensare.



Här är Nicole, Esther och Jamie tillsammans. Både Nicole och Jamie kommer tillbaka nästa år och det är toppen, annars är det ju många jobbiga avsked för tjejerna såhär års. Klasskompisar och lärare flyttar hem eller till ny destionation.



Igen.



Här ä rLejonet, Tinman, Fågelskrämman, Dorothy, och hunden Toto. Kille i den grå peruken är Trollkarlen själv. 
Alla var så himla duktiga och det var en supershow som höll på i nästan 1,5 timma utan bli tråkig.



Här är Elvira och Benoit, hennes belgiske kille eller man rättare sagt, dom har varit gifta i två år.


Han ser rätt nöjd ut, hon också för den delen. Det är bra för dom att dom inte fattar att imorgon är sista dagen dom ses, han ska flytta hem till belgien igen.

Jaha, då får jag ta Joseph då sa Elvira när jag berättade.....



Under slutnumret kunde dom inte hålla sig utan dansade som två vildar, så mycket så han som skulle filma showen började filma dom istället.

Nu är det bara 2 dagar tills vi åker och jag har inte ens tänkt på packningen, imorgon är det utflykt för hela slanten så det får bli på natten.

Beijing är så himla varmt, igår var det 45 grader och idag har det varit samma. Håler tummarna för att det ska vara bättre imorgon eftersom vi ska tillbringa dagen i Botaniska trädgår´n, suck.

Vi hade lite eftersnack när vi kom hem från shown, te och macka och mys.

Erik kommer landa vid 23 ikväll, han har varit i södra Kina under dagen och missade allt.

Många bilder blev det.

Bye




Om tre dagar.....

sitter vi på planet hem, det ska bli så härligt, Sverige, stranden, maten, familjen och vännerna, TJOOHOO, det är jävla sex månader sen vi var hemma.

Skolan har ordnat till sig, dom kommer flytta men den nya skolan är helt fantastisk med alla möjliga faciliteter. T.o.m en balett sal och en amfi teater utomhus och alla andra roliga saker. Det blir störst omställning för de allrs minsa barnen för skolan är STOR.

Igår var jag med Wim och Vincent och kollade stall vilket jag inte alls har tid med men det är ju så kul......

Esther sa till mig häromdagen att hon trodde att jag har världens bästa liv. Jag undrade om hon menade att jag har henne och Elvira och pappa? Jo det, men sen har du ju hästarna och dina hästkompisar också, det verkar vara så bra.

Ganska gulligt och eftertänksamt sagt av en 6 åring, hon iaktar och funderar mycket den lilla tjejen.

Jag upplyste henne självklart att hon kunde få ett minst lika bra liv när hon blir stor för hon fick ju sin första egna häst när hon var 4!

Elvira kom till mig i morse men en trasig ring och sa att hon inte skulle ha med sig den till Singapore...... Va sa jag? Ja vi ska väl åka dit? Nej till Sverige - Jaja, Sverige då, men jag vill inte ta med ringen. Söt.



Fårö -08, är det nån som vill med på en tour dit i sommar? Bo på fästningen och äta god mat.

Jag spinger rätt mycket nu, 25-30 km i veckan men dom 5 jag sprang idag var dom jobbigaste nånsin..... så tunga.

Bye

Bad News

I fredags på självaste midsommarafton!!!! fick vi redan på att vår skola är såld och att den kommer att flytta. Vår skola är liten och mysig med 400 elever och ska nu flytta till en gigantisk byggnad som rymmer tusentals.

Jag älskar att gå till skolan med barnen varje dag, träffa lärarna och ha koll på allt. Nu kommer det bli skolbuss och allt är åt helvete. Det enda bra är att rektorn nog med säkerhet ryker.

Det känns för jävligt att våra barn bara är en handelsvara som man kan köpa, jag är för privatisering i Sverige men det här är verkligen en baksida.......

Skolan sm tar över är den egentliga "British school" och dom har massor med skolor i världen men vara det att två veckor innan sommarlovet kasta det i ansiktet på oss. Det är som att en skola på Ingarö skulle flytta till Stan eller en skola i Esklehem flytta till Vibbe. Man har ju valt sin skola på pga olika omständigheter så som närhet och känsla och nu är det borta.

Vi som dessutom för två veckor sen signade ett nytt 2 års kontrakt på vårt hus, hade vi vetat detta hade vi kolla på andra hur närmre skolan....

Igår var tjejerna med på en invigning på en ny stor ridanläggning i Beijing. "Beijing International Equestrian Club". Dom behövde två utländsla barn för att få lite högre status på tillställningen.



Här är ponnyerna som tjejerna red. Haha, på ett visst ställe under tillställning skulle tjejerna vinka till publiken  och dom kunde inte riktigt kommunicera med tjejerna så dom fick klappa dom på benet när det var dags att vinka.



Här är själva paraden och det var bara massa viktiga kineser som var inbjudna. Pompom!

Anläggningen är helt fantastisk och skulle vara imponerande i vilket Europeiskt land som helst. Trist bara att det ligger så långt från där vi bor så vi kan inte ta dit kusarna...... Derby bana, fantastiska stall, två ridhus med resturanger, hotell, skrittmaskin och undebara ridbanor.



Hätr är Vincent som driver hela anläggningen, kommer från Holland och är proffsig så det är verkligen ett lyft för Beijing!

Nu ska jag till stallet.

Bye

Midsommar i Beijing

Glad midsommar på er allihopa!



Visst ser det ut som han är i Sverige?

Väderutsikterna i Beijing var katastrofala och hela dagen fram till kl fyra hängde smoggen tung ända ner till asfalten, det var fruktansvärt.
Eftersom vi visste om det så var det ingen stor katastrof så lyckan blev total när solen kom fram 3.30 när vi hämtade tjejerna på skolan.

Vi skulle fira midsommar hemma hos AK o Alex och vi hade dukat inne men det blev helt tvärtom ut med allt och det blev riktig midsommar känsla.



Fint svenskt bord med så mycket gult och blått vi bara kunde hitta.



Vi köpte Herrjunga cider till barnen på Ikea så dom fick dricka "champagne" och skåla med oss.



Esther och Elvira gillar verkligen inte alls att bli uppställda såhär och fotograferade men jag kan inte låta bli. Jag tänker att det kanske blir kul för dom när dom blir älder och ser på fotona, deet är kul att ha tror jag.

Dom skulle behöva tycka att det är lika kul att vara med på bild som Erik tycker, haha.



Hela liga som har full koll på vad Alex säger.



Elvira frssade i lax så hon höll på att spricka. Det var en gråaktig lite lös bit lax, den del som sitter längst ner mot skinnet när man gravat som Esther inte ville ha. Vips så tog Elvira och tryckte in den i sin mun så ingen skulle kasta den, hon är helt galen i alla sorters lax faltiskt.

Julie hade gjort sin supergoda skagenröra också och alla var verkligen impade att någon från Philipinerna kunde få till den exakta svenska smaken.



En underbar silltallrik. Fyra sorters sill, fravad och rökt lax, gravlax sås, skagenröra, färskpotatis, gräslök och "gräddfil". Till detdrack vi svenska nubbar och mariestads öl som vi köpt på Ikea.

Sillen höll på att blie en katastrofhistoria, eftersom Ikea har haft slut på sill sen innan påsk så beställde vi på internet och dm skickar hit. Det enda krueet är att sill är kylvara och under dom två dagar dom sillen var på post stationen här i Beijing så var det 38-40 grader, två av dom åtta burkarna sprack och resten blev till en sillsmet i burkarna, så äckligt.

Tills dagen innan var matjesill det enda vi hade och då kom jag på den briljanta idén att fråga SAS hotellet om dom hade sill. Eftersom AK känner chefen så ringde hon och frågade om vi kunde få köpa lite sill, yes det fick vi och tre sorters dessutom och Janssons frestelse!!



SKÅL!

Lite av varje

I fredags var det samling i aulan för alla barn mellan årskurs 1-6, det är det varje vecka.

Om två veckor ska hela skolan åk 1-6 sätta upp Trollkarlen från Oz, och då har det varit en tävling bland alla barn att rita en teckning (Oz tema) som ska tryckas på alla biljetter och liknande till showen.

Rektorn stod på scenen och sa - the winner is Esther in year 1!!!!

Alla hade skrikit och visslat och hurrat för henne när hon fick gå upp på scenen till rektorn och visa upp teckningen och få en choklad ask. Alla i klassen hade kramat henne hela dagen och hon hade hyllats som en hjälte, kul va?!!

Hennes fröken kom ner till mig när jag väntade i entren i skolan och berättade nyheten, hon var mäkta stolt att sa att det var första gången en så liten hade vunnit en så grej i skolan.

Nej jag har inte fått se teckningen än och jag är så nyfiken! Jag frågade Esther vad hon ritat och hon säger bara - inget speciellt, bara fågelskrämman, tinman (vet inte vad han heter på svenska) lejonet och dom andra.

I fredagskväll åkte vi till stan och åt middag och Hilla var med. Vi åt indiskt på Face sen var vi på Coldstone i Village och åt glass. Efter det tog vi en kaffe på Mosto, en supermysig kväll blev det.

Lördagen gick åt till poolparty, Elviras bästis Jimin fyllde 5 år. Hilla och Esther förjde med till poolen på Capital Paradise och blev inbjudna på kalaset så det blev en toppendag. På kvällen grillade vi räkor och jag drack för mycket vin så jag är lite trött idag, men jag ska snart springa en mil så jag får inte tänka på det just nu.

Esther är verkligen 6 år och tjurig just nu, dom kallar väl den åldern för för-tonåring och det är hon verkligen.

Nu gick Erik till gymmet och vi ska till poolen en sväng, det är varmt idag, 32 grader så ska man vara ute får det bli vid en pool.

Bye

Massvis.

Har en hel del att skriva men det finns inte utrymme just nu.
Vi har trevligt och kastar frisbee i trädgården alla är glada men jag är tipsy (ett (eller två) glas vin) och orkar ite skriva just nu.

Vi har grillat och har super nice väder  och längtar inte till Sverige ett dugg just nu, men på midsommar afton lär vi  göra det. 7 dagar kvar........... tjejerna går i skolan på självaste midsommar afton, ATT INTE  RESTEN AV VÄRLDEN FÖRSTÅR !! Och dessutom en vecka efter.

Nu blir det lite mys och en film.

Bye

Ridavslutning i stallet



Efter ridningen så grillade vi korv, här är grillmästaren för kvällen. Anna-Karin. Drt var sista ridning för alla tillsamman för hedda o hilla åker hem snart för sommaren. Så då hade vi en liten avslutning.



Här provar fv, vår driver Kevin, AK driver Jyn Tao och Ding Mei varmkorv med bröd för första gången, succe!



Fin bild på alla tjejer i värmen, Hilla, Esther, Ella, Hedda och Evira.

Skriver mer snart, nu ska jag till stan en sväng!

Jag har inte fått tag på rektorn än så du behöver inte oroa dig mamma, han kommer inte hoppa på mig. Kram på dig.



bye


Nu tänker jag hoppa på rektorn

Jag vet att det oftast blir lite fel när jag blir arg och jag borde behärska mig men nu är jag så trött på rektorn......

Han sätter ju på en av kinesbrudarna som jobbar på kontoret på skolan och hans fru jobbar som lärare.

Älskarinnans son går i Elviras klass och är det enda barnet på skolan med kinesiskt pass (man måste ha utländskt pass för att gå internationell skola) och varför ska just han få göra det av alla hundratals miljoner barn i Kina? Jo för hans mamma är en slampa.

Dessutom har hon en attityd som inte går av för hackor, igår var jag på kontoret och diskuterade en utflykt och då sitter hon där och tror hon är bättre än alla andra, vickar på tårna och äter glass. Full med smink och dessutom skitful!

Jag fixar inte det och nu kommer jag personligen gå till rektorn och på min otroligt simpla engelska skälla ut honom och be honom ordna upp sitt liv. Åh, jag har hjärtklappning redan.

Jag måste ju få mina kines bryt ibland och denna gången är det rektorns tur, inte mer än rätt tycker jag.

Jag har sprungit och det var 28 grader i gymmet, jag svettades bort nästan.

Bye

Franke och Pretty är vänner.....

På riktigt, Franke tycker inte Pretty är supertöntig längre och behöver inte morra såfort hon rör honom. Han har vikt ner sig och jag tror han älskar henne!





Visst är det lite kärlek, Franke ser rätt nöjd ut ellerhur?

Idg har Karsten Huck varit i stallet igen, han är så himla trevlig, såklart, jag är enda tjejen där alltid. Haha, idag sa han att han tyckte jag hade fina ögon, får man säga så frågade han sen. Självklart, jag är svensk svarade jag.

Karsten var för dom som inte vet en av toppryttarna i världen för 20 år sen. Han är nog nästan 60 år nu tror jag men rider fortfarande supermycet och är tränarre för Shanghai laget i hoppning.

Jag vill ha mer Karsten, Sylve eller Royne här jag vill ha mer av kunniga hästmänniskor, kooommm!

Nu är blodet skickat på en av de två hästar jag håller på att sälja hit, den andra hästen kanske ägarna har backat ut på. Tycker det är långt och ovisst att skicka sin ponny till Kina.

Nu ska jag stoppa tjejerna i säng, idag har dom slagits hela eftermiddan fastän Esther försöker få det till en handpåläggning som Elvira misstolkade, hm....

Erik ringde just och sa att han blir sen, trist.


Bye

Vår helg

Det var superkul på Idol tävlingen som Sole var med i, han kom trea!! yngst av alla deltagare!






När Ayi kom hem till oss i söndags för att jobba hade hon med sig en present till oss, hon hade broderat den här fina blomman. Det är inte riktigt vår stil kan man säga men den är så fin, oj vad hon måste ha jobbat med den, det är glitter i den också.



I går när vi åt lunch upptäckte jag att vårt citronträd har fått barn, gulligt va. Jag trodde aldrig det skulle ge mer frukt, vi får se hur stora dom blir. Citronerna är goda, smakar lite mer som spanska citroner, lite sötare på nåt sätt.



Pretty hade varit på jakt i går och visade stolt upp sitt byte, ett litet löv, men stolt var hon ändå. på kvällen gick jag en sväng med Franke här på område och då fick hon följa med, då träffade hon en bill som var riktigt läskig. Hon gömde sig bakom en buske och morrade....... hon är inte så tuff.

I morgon kommer Karsten Huck hit och ska kolla på några hästar i stallet, det ska bli så kul, träffa en riktig häst människa igen........ det var länge sen nu.

Nu ska jag till stan och äta lunch med några brudar.

Bye

Sveriges nationaldag!!!

Vi åt frukost i morse och hade Svenska flaggan på bordet dessutom hade vi svensk nattradio på som spelade nationalsången, då blev jag nästan lite tårögd, det var fint.

               

ETT FYRFALDIGT LEVE FÖR SVERIGE HURRA HURRA HURRA HURRA!



Esther undrade varför vi inte hade nåt extra till frukost, bröd, danskt smör, svensk ost, skinka, ägg med svensk aromat, leverpastej, vattenmelon, mango, te, juice och mjölk. Det tycker jag är en bra frukost med lite extra, eller?

Sen fick Elvira sorg meddelandet att partyt hon skulle på var inställt pga regn så hon började gråta och blev på riktigt jätte ledsen, så jag lovade henne nåt extra, en liten present. Så vi åkte till mataffären som även innehåller en leksaksaffär (smart drag) och det blev ett litet låtsas djur av nåt slag.

Nu är dom hos Esthers spanska kompis och leker och snart ska vi till AK ch fira lite.

Sill, färskpotatis, skagenröra på mörkt bröd, köttbullar, laxpaj och en svensk flagga, det blir väl fint.

AK´s son Sole ska vara med i Idol på sin skola så om vi orkar så ska vi se honom ikväll kl 8, hans ska sjunga en hårdrockslåt!

Erik är och tränar.

Åhh, igårkväll var vi på stan och åt med tjejerna, det var så mysigt, vi var på Mosto. Till kaffet kom det fler så det blev en väldigt härlig kväll. Esther och Elvira är bäst att ha med på krogen, dom gillar det skarpt så det blir aldrig nåt gnäll, dom är bara glada.

Hur ska ni fira nationaldagen?

Bye

Jag är så jävla arg!!!!!!!!!!!!

Det slog till som en blixt kl 4 när jag hämtat tjejerna från skolan. Dom busade ganska högt och internet är så extremt slött pga den här förbannade 4 juni. Dessutom fick jag tala med en tjur kärring på TNT som inte var det minsta hjälpsam. Ja jag bor i Kina men ska skicka blod mellan Sverige och Holland, hur svårt kan det vara. TNT s slogan är tillochmed "Yes we can".

Jag håller på att sälja två eller tre ponnier till till Kina och dom måste ju blodtestas, besiktas, chippas, transporteras, blodprovas igen, karantänas, blodprovas igen, fylla i tusen papper och sen är det flyg till Kina....... och om man är arg och sur som jag är just nu så känns det såååååå jobbigt.

Esther har åkt till taekwondo för sista gången för terminen och förhoppningsvis kommer hon hem med ett nytt gul/grönt bälte. håller tummarna. Hon gjorde testet förra gången och allt gick bra förutom att det tog rätt många försök att slå sonder en träbit med handen, tror jag det.

Igår var det nåt helt annat, massa energi och efter att ha ridit två hästar i 35 graders värme gick jag till gymmet och sprang 6 km, galen, kanske, det kändes rätt just då.

På eftermiddagen var Elvira med sin kompis Karina i stallet. Karina har frågat mig varje dag i ett års tid om hon får följa med till stallet och eftersom on flyttar tillbaka till Japan om två veckor blev det av igår.



Sötnosarna.

Nu ska jag ta nya tag med TNT och tänka på ad det ska bli till middag idag. Chorizo och surkål tror jag, med dijonsenap, låter ganska äckligt men det är gott.

Bye

Det drar ihop sig

Snart kommer vi hem och jag längtar till Sverige så det knakar, det är familjen, vännerna och ljuset man längtar efter.

Att det är ljust hela natten och bara är några få timmar med mörker, det är helt magiskt. Jag vet redan känlan när vi kommer landa vid nio på kvällen, komma in till stan vid 10 och checka in på hotellet och det är fortfarande ljust och luktar  gott, luktar Sverige.

I går på gymmet tränade jag med en finsk tjej så vi pratade en massa om ljuset, så vi började längta ännu mer.

Här är det också fint, vi har ljust till åtta kanske och i förrgår hade vi Beijing varmaste juni dag på massa med år, 38 grader. Så jävla varmt mitt i en öken,  som dessutom är omgärdat av höba berg i nord-väst. Det finns inget hav och alltså ingen fukt så halsen blir som en tub med sandpapper.

Men, barnen klagar inte så varför ska jag göra det?

Imorgon är det fjärde juni och 20 år sen massakern vid Himmelska fridens torg, där upp emot 80,000 människor dog (har jag hört)
.
Nu är regeringen skitskraja för vad som ska hända så man har stängt ner alla tänkbara kommunikations länkar. Youtube, twitter, massa bloggar och framför allt min email, dom har stängt mer hotmail!!! jag blir galen. + alla kinesiska sätt att kommunicera via datorn.

Det är verkligen kinas sätt att slippa ta i problem, se till att dom inte syns så existerar dom inte, som att springa och slå sig för öronen samtidigt som man säger aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!


Nu ska jag till stallet.

Bye

Varm och skön helg

Långhelgen vi haft kändes jätte lång, tror det beror på att vi gick ut och åt med tjejerna i onsdags kväll redan.

Vädret är varmt idag ska det bli 37 så vi får snabba oss i stallet nu på morgonen, Isak och Rosa gick ut supertidigt.

V i var på en helt sjuk nattklubbi torsdags, Chocolate en rysk bar med håriga transvestiter och strippor, herregud vilket skämt, men det var kul att se. Jag och erik var duktiga och gick hem i god tid innan vi druckit allt för många Vodka shots.



Esther fick sin första riktiga tennis lektion i söndags, såhär söt var hon innan hon gick. Hon och Hilla spelade i två timmar i 34 graders värme så det var rätt skönt för dom att hoppa i poolen efteråt.

Elvira började nya byggnaden i skolan idag, nu har vi två byggnader att länma i men det ska nog gå fint, jag måste röra på mig.

Haha, idag ska jag springa en mil, skulle gjort det igår men orkade inte riktigt så det får bli idag. Varje helg springer jag tio km och det blir sammanlagt 3 mil i veckan typ, bra va?

I lördags var det barnens dag i stallet, det var en staffet med större basrn och dom skulle ha I sak o Rosa, jag sa till tjejerna som har Rosa att hon är lite vass och om dom inte passade henne hela tiden så skulle dom flyga i backen.....redan andra ryttaren flög av, haha! Kan dom ha.

Sen var Rosa så laddad så när det skulle bli barnridning var hon helt tossig så vi fick byta ut henne. Isak däremot är en riktig klippa att luta sig mot när det blåser, så söt.

Nu drar jag.

Bye



RSS 2.0