Sista dagen i skolan

Idag var sista dagen Esther gick till skolan i reception och Elvira i nursery.



Nu börjar sommarlovet!!!

Beijing är så varmt så varmt

och så skönt, nu är det kallt i Sverige igen så nu får man lite ångest att åka hem, tänk om det blir en skit sommar igen...

Elvira vill inte åka till Sverige, hon vill bara åka till Thailand. Gulle, hon tror det är vinter och kallt i sverige och det vill hon inte veta av.
Imorgon har dom siin sista dag i skolan och sen börjar Esther 1an, helt sjukt, hon ska ha klänning och det gillar hon inte alls.

Idag har det varit en riktig fixar dag, handlat nya skor till tjejerna, dom från China är så smutsiga, man vill ha rena skor i Sverige.
Det blev också 4 par skor till Stripan, småååå.



Härom dagen var vi och kollade in Birdnest med brudarna, det var massvis med turister och andra där för att kolla på arenan men det blev såklart mer uppståndelse kring våra blonda brudar....Snart smäller det, OS i Beijing, det kommer bli sån kaos så jag är lycklig att vi bestämt att inte vara här.



Idag har det blivit bad i den lilla pirajapoolen för det var 34 grader ute och så fin luft så man ville inte sitta inne.
Önska att jag också kunde plaska llite men jag är för stor.

Nu ska brudarna bada.

Bye


En vanlig kinesisk bild

Idag när vi åkte till stallet så ville jag ha med mig min kamera för det har dykt upp ett nytt "hus" på vägen, det ligger så fint vid floden och det är så typiskt kinesiskt tycker jag. Människor kommer från andra provinser till Beijing för att jobba och då bor man ofta i tält eller skjul. Tjänar pengar och skickar hem till sin familj långt borta och åker dit en dång om året och hälsar på, herregud vad är det för människoöde?
Det bor en liten gubbe i stallet (som i en liten inbyggs box bredvid hästarna)som ger hästarna mat varje dag, han åker till sin fru och barn vart annat år, hur håller han uppe sin livsgnista?




Visst ser det "fint" ut?

Alldeles intill så har man byggt en ny motorvägsbro tvärs över landsbyggden och då har en av arbetarna dött, antagligen trillat ner från den höga bron.

30 meter därifrån har man då begravs den stackars lilla mannen, han kommer säkert långt bortifrån och det är för dyrt att köra hem kroppen så man har helt enkelt lagt kroppen där och fixat en gravsten.
Flera gånger i veckan när man åker där förbi finns det en färsk lite blomma på stenen så det är iallafall nån som bryr sig, det känns bra. Undrar bara hur det blir när arbetet är färdigt och alla workers åker till sitt nya jobb, då får han ligga där i sin ensamhet, om inte jag stannar till ibland och ger honom en blomma och en tanke.............. det är kanske lite väl.



Vanliga vägen hem från stallet var avstängd så vi fick åka genom byn intill.
Den röda skylten uppe till höger är en reklamskylt för en internationell skola, undrar hur många i byn som har råd att gå på det? Skolan har såkert använt skyltarna på samma sätt som Rödluvan, elle var det Hans och Greta använde brödsmulor.



På samma gata bor en liten tant som var ute och hängde tvätt, undrar om den blir ren efter att ha hängt i Beijingluften.

Det var det som hände idag, jag var i stallet och tjejerna i skolan och Erik jobbar som vanligt.

Bye





Nursery i stallet

Ifredags efter skolan så fick dom som ville åka med till stallet och rida från Elviras klass. På British school så får inte barnen åka annat än skolans bussar på utflykt  så det var svårt att åka till stallet som en skol aktivitet eftersom vägen till stallet är allt annat än fin, en stor skol buss där hade varit otänkbart.

Vi träffades utanför skolan och åkte i egna bilar dit. Jag och Elvira gav en Japansk fflicka och hennes mamma skjuts då dom inte hade nån bil den dagen. Oj vad vi är olika, västerländska och japanska kvinnor, fäst hon var supergullig och trevlig.
Hon såg verkligen fram mot att komma till stallet eftersom hon sällan lämnade området dom bor på, vet inte om det är hennes manc som tvingar henne att vara hemma eller om hon bara är osäker, vem vet. Att bara vara hemma blir ju som att sitta i fängelse till slut!!!!!!



Här är en del av barnen, Elvira, Nikita (ryss), Karina (japan), Hein (sydafrika), Sara (england) och bakon står Elviras frökens som Liam (england/canada). Det är så kul med alla blandade nationaliteter, det finns inga skillander till slut för barnen, alla är bara lika även fast dom är väldigt olika.

Elvira var så stolt i stallet och skulle visa först hur man red och hon ville trava med en gång.
När man travar så rider man lätt, upp ner upp ner i varje steg, men Elvira var så stolt så hon red lätt i vartannat för hon gjorde "upp" så länge.
Alla var impade av henne sen ville såklart alla barnen göra likadant och dom var så duktiga och framförallt så var återigen Isak och Rosa fantastiska igen.

På kvällen hade vi mddag kl sex så jag var lätt stressad, litefira svenska nationaldagen så julie hade gjort skagen snittar till champagnen, så gott.

Igår så var det varmt som bara den 35 grader och strålande sol så vi var i Chateau Regalia poolen i fem timmar och barnen badade hela tiden förutom att dom var uppe och åt en kvart. Så det var inga problem att få dom isäng igår kväll.

Idag har vi fått nycklarna till nya huset så jag ska dit och kolla lite, Julie och Ayi flyttar medan vi är hemma i Sverige, sköööönt!

Nu ska jag till Jenny Lu och handla mat innan tjejerna ska hämtas i skolan.

Bye

Elviras stora dag!

Idag på morgonen var det Nursery klassens tura att ha assembly för alla barn upp till year 5.

Bear hunt var temat och alla barn var fantastiskt duktiga.



Elvira i mitten av bilden i turkos klänning.
Det var meningen att Elvira skulle för en stund ha en mer akriv roll och spela "kina" med en solfjäder men hon fick kalla fötter.
Hon som i "säkert sällskap" är så himla snackig och en teaterapa blir en blygis när det är mycket folk hon inte känner.



Här är Elvira med sina kompisar på scenen.



Här är en bild på Elviras boyfriend (imitten) Benoit heter ha noch kommer från Holland.

Efter skolan idag ska vi med Elviras klass till stallet för att kolla in hästarna. Vi får se om nån vill rida, Elvira har dock gjort klart att hon först vill visa hur man gör. Esther vill också visa hur man gallopperar innan nån annan får rida.
Vi får se hur det går, det är alltd trevligt att ha med sig gäster till stallet men det brukar bli en det gråt för tjejerna tycker det är jobbigt att dela med sig. Gästerna rider först pratar vi om hela bilresan ut men när vi kommer fram har dom glömt det såklart.

Igår var det sista tea kwon do lektionen för terminen och vi firade det med att äta glass på Cold stone efteråt, uppskattat!
Jag hoppas verkligen Ester vill fortsätta, det är så bra för henne.

Idag är det Sveriges nationaldag och jag försökte få tjejerna att ha nationaldräkterna på men det gick inte.
Svenska skolan slutar idag så det firas nog ordentligt antar jag.

Vi ska grilla med några familjer idag så jag får sätta fram flaggan på bordet.

Nu måste jag börja förbereda lite.

Bye

Esther är så trött.........

Min lilla duktiga gumma har gett allt under så lång tid i skolan nu och är helt slut.
Hon går från skratt till gråt på en sekund och temeramentet är vilt. Hon kan börja stprgråta när jag säger att hon är min lilla unge, "JAG ÄR INGEN UNGE"  skriker hon och stora tårar rullar ner dör kinderna, en sekund efteråt börjar hon gap skratta.

Hon kör så hårt i skolan båda är verkligen välförkänta 79 dagars sommarlov!!! När jag säger det till Esther säger hon att hon vill ha one hundred dagar istället. Hon har även börjat oroa sig lite för att börja i 1:an, då får man "riktig" uniform med veckad klänning och blus. Esther tror inte att hon kan tillräckligt med engelska men det kan hon, jag säger att hon kan mer än många i klassen men då säger hon att hon vill vara bäst. Phu, vad säger man då? Esther du kan ju tre språk, dom som pratar engelska hemma kan kanske bara två. Det är svårt att få en femåring att tänka på rätt sätt och förstå ibland.

För Elvira var det en stor dag igår, hon skrev sina första två ord. Mum and Dad. Nursery har assembly på fredag och hon skrev det på vår inbjudan.

Elvira är inte trött på skolan, tvärtom. När man väcker henne på morgonen så frågar hon med den gulligaste stämma "är det morgon nu?" När man säger jag så hoppar hon högt och säger Yippie! Jag har aldrig träffat någon med bättre morgonhumör, det är så härligt för man får en lite kicka av att hon är så glad.

Vilma och Nils ska med oss till stallet idag men för ca 30 miuter sedan så öppnade sig himlen totalt och det åskar och blixtrar som bara den och det är riktigt Hollywood regn. Det är bara 30 min tills dom slutar skolan nu så vi får se.

För min del har det inte varit nån vidare spännaden dag, lite shopping och god lunch med Victoria och Anna Karin.

Bye

Jag skrev ett inlägg som försvann

så nu blir det om hitten och ditten.
I söndagsvar det barnensdag och det firade stallet genom att ha en ponnyklubbs aktivitet med våra små kusar.

image206

Här är det Esther som rider på Rosa i en staffett, ridning, tramp på pallar och springning ingick. Hon är flitigt påhejjad av mig och Elvira.

image207

Här springer Esther tillbaka till sitt lag för att göra high five innan nästa rider iväg.

image208

Elvira porträtt

Efter tävlingen så hade vi picknick igröngräset alla svenskar. Kineserna tyckte vi var helt galna som satt i gräset, vi kunde ju bli lortiga.

Nu ska jag ducha mina brudar.

Bye

RSS 2.0