Idol

Esther har tillsammans med några tjejer och killart i klassen anmält sig till Idol på skolan, det är en tävling för year 1-6. Dom sjunger Honey Honey med ABBA.

Dom har gått vidare till näst sista gallringen men dom går troligtvis inte till final men ändå, Esther har självmant anmält sig att stå på en scen och sjunga!

Mamma, nu måste jag vara med för jag är anmäld säer hon med skräckblandad förtjusning.

Imorgon är det skollov har som i stora delar av världen antar jag så efter tae kwon do ikväll ska vi på resturang och äta kinamat, South Beauty. Annars ska vår helg bli varm, 30 grader och lite mer så det blir nog rätt slappt.

Nu ska jag iväg på facial och sen på lite fotfix tror jag.

Bye

Helg var så soft och bra

förutom lördags natten som var en grillfest hos ett par som vi känner lite, det var superkul och vi cyklade hem vid 3 på natten.

Söndagen var det härligt väder och vi hängde på vår baksida hela dagen.



Så här såg det ut hos familjen Tajkon i helgen, madrasser, plaskpool, kuddar, lunch, studsmatta och en massa sol! Det är så lagon nu för om en månad vill man inte vara ute för det är för varmt så vi passar på allt vad vi har.



Franke ligger i skuggan och får litet besök.



Sen blev Pretty trött och slappade lite på altanen, i solen, vet inte om det var så bra men hon gillade det iallafall.



Esther och Pretty ligger och slappar efter lunch.

Man har lite funderingar kring snin influensan, hm, jag vill verkligen inte att den ska komma till BBEIJING,  regeringen kommer som vanligt att hålla tyst om den för att försöka få den under kontroll och men alla lortiga skit männisor som finns här så kommer den spridas som eld, eller inte.

Ha, såg ni att HM  öppnade här i Beijing förra veckan, det var kö redan kl 5 på morgonen för att komma in....... helt galet. Det kommer säkert dröja ett par veckor eller mer innan vi normala dödliga kommer kunna gå dit, HM känns mer som ett nödvändigt ont men som välkomnas med öppna armar såklart.

Nu ska jag i duschen, sprang 6 km idag, jag börjar bli riktigt taggad faktiskt. Förra veckan blevdet 30 km och 500 situps, nu tror ni att jag kommer se vältränad ut men så är inte fallet, jag har fallit för ålders strecket och blir inte direkt "vältränad" längre.

NbYE

Elviras skoluppträdande

Idag på morgonen var det dax för reception klasserna att uppträda med  "snow white". Elvira var en dvärg som sjöng och det var supergulligt som vanligt.



Barnen hade gjort fina teckningar, Elviras är mittersta i raden längst bort.



Esther sitter med sin klass och väntar på att det ska börja.



Elvira visar upp sitt fina porträtt av Snövit, fint va?

Igår gick Esther ensam på tae kwon do, dom brukar vara två tjejern som går tillsammans och hon gillade det inte alls..... först. Men när jag sa att hon skulle få en ny Brats gubbe som muta gick det toppen, så i eftermiddag ska den inhandlas. Hon vill leka med dockor men bara pojkdockor, hon har dock en barbie som är girl friend till killarna.

Elvira ska få några klistermärken har jag lovat. När hon blir stor ska hon också gå ensam på något och få en ny Barbie säger hon, som om det inte räcker med dom 21 stycken hon redan har.....!!!

Nu ska jag till banken och starta ett konto, det är nästan nervöst att göra det här, man känner sig alltis skyldig på nåt konstigt sätt när man träffar "polis typer". Vi får se hur det går.

Nu har det regnat i 2 hela dagar här, såååååååååååååååå trist.



Bye

En riktigt grå Sverige dag

känns det som idag, det regnar, inte mycket utan bara droppar sådär meningslöst. Dessutom känns det som att himlen är väldigt låg och det är mörkt. Såhär är det nästan aldrig i Beijing så det känns lite mysigt faktiskt.

Igår bestämde jag mig för att åka och rida idag och det är så nära att jag hoppar av det, men nu alldeles nyss tog jag mig i kragen och bestämde mig för att åka ut. Kollade först på spa stället om det fanns maniky o pedikyr tid men det var fullbokat så  jag har inga andra bra options så det blir stallet. Alla jävla hemmafruar vill väl fixa fötterna idag kan tänkas.

Idag öppnar HM här, spännande, men det kommer inte gå att gå dit än på några veckor, kineserna kommmer att vara galna tror jag, kö att komma in i butiken och så.

Tjejerna mår prima, Erik är i Shanghai över dagen på nåt möte så allt är lugnt.

Bye

Flytta igen.....

Nu verkar det som vi måste flytta igen, vårt hus är sålt och dm som har köpt det vill flytta in, vad är det för idiotiskt påhitt.

Var runt igår och kollade och det fanns inget som vi ville ha förutom vårt gamla hus så nu förhandlar vi om det men hyran måste sänkas supermycket. Pust.

Det blir 4e gången på 3,5 år vi lyttar här i Kina, som tur är ser tjejernas rum ut som vanligt på dom flesta ställen så det bekommer inte dom så mycket än så länge.

Jag har tränat och nu ska jag åka och köpa en ny damsugare till oss, jag tänkte säga till Julie för det är hon som damsuger men den är faktiskt till vårt hus.



Pretty, även kallad Prittis vilar i mitt knä när jag bloggar.



Nu är hon lika stor som ett marsvin fast huvudet är mycket större.

Inatt ska hon sova med Franke för första gången, hon gick upp inatt och började leka med ett ben och skulle väcka tjejerna så nu blir det källaren för henne också.

Är på väg till Lufthansa nu, vi ses.

Bye

Sportsday med två medaljer

I förra veckan hade Esther sportsday i skolan och det blev ett brons och ett silver.



hon tävlar för the Blue house och i år tog dom hem segern!



Dom tävlar i stafett, 50 m, boll på tennisrack och en massa andra grenar. Här är det Esther i stafetten.



Hon visar upp sina medaljer sötnosen. I ett lopp var hon så kissnödig så hon knappt kunde springa men non vågade inte gå på toa iall om hon skulle missa racet.



Esther och hennes Blue house kompisar i klassen, Maria, Diana, Amy o Esther.



under tiden medan dom stroa barnen sportade chillade Elvira med en kompis  och tittade på.

Oj vilkent röj det blev i Fredags, helt fantastiskt kul.

Nu ska jag till stan med Victoria!!!!!!!!!

Bye

Nu ska vi på nattklubb

Idag är det party, först middag på Kagen sen ska vi på Beijings nattklubbar, jag vet att vi är i äldsta laget men oj vad vi ska dansa.
Det har öppnat en ny klubb, LA som har roterande dansgolv alá 80-tal, den ska vara hip och inte en massa utlänningar som gäster så vi får se. Sen har vi också fått nys om en rysk techno klubb som låter lite mysko, vi får se.

Farmor och Farfar har shoppat hela dagen är just hemkomna, glada med nyslipade fötter som sig bör om man varit på Yashow.

Bye

Idag är det sportsday

på BSB, tjejernas skola, bara för year 1 and 2 så Elvira får vänta ytterligare några veckor.

Igår var jag med Eriks föräldrar på shopping tur, det blev en hel del inhandlat så det känndes bra.

Bye

Skit också,

har just fått nys om en ny twitter sida som uppdaterar luft kvaliten i Beijing varannan timma. Nu känns det ok och vi ska ta en promenad men då ser jag att det är 293 på en skala till 300 och det rekomenderas att inte alls ha några som helst fysisk aktivitet utomhus.......och barn ska inte vara ute alls.

Åh, jag får nästan panik och vill hem till Sverige.

Bye

Hej jag heter Pretty



och är chef i familjen Sander Wikström (tror jag). Jag kom och tog över ansvaret igår, det har inte varit enkelt men du är allt i sin ordning. Idag har jag blivit buren runt på området i en väska precis enligt mina  önskemål.



Här är Franke och han är besegrad, iallafall tror jag det, han verka lyssna bra på mig tycker jag. Ar han för jobbig fintar jag honom genom att gömma migunder hans mage. Jag har också kollat in honom flera gånger och han har inga tuttar som jag kan dia från, jag tror Franke är en kille.



Esther och Elvira har jag lindat runt min lilltass, dom tjafsar hela tiden oom vem som ska få hålla mig.
Inte mig emot, gillar det rätt skarp faktiskt.

Vi ses snart igen.



Påskafton idag så det har varit en rätt så traditionell påsklunch här, sill, ägg, lax, skagenröra, färsk potatis...... ha, det har inte ni i Sverige ens.

I kväll blir det Cur de Filé, eller hur det nu stavas, är fortfarande proppmätt men middagen kommer intas inom en timma.

Vädret är fint men inte soligt, 21 grader kanske så vi kunde sitta ute och njuta. Efter lunchen var det en promenad och nu åter till huset. En alldeles fantastiskt slapp dag, så som det ska vara på påsk antar jag.

Bye

Långfredag, och det märks inte alls i Kina

Här jobbar alla på som vanligt, till och med alla svenskar, man tar ingen notis om långfredagen alls faktiskt.

I går kom Eriks föräldrar och nu är dom redan på stan för att träffa skräddaren, Erik åkte med dom i taxi och jag och tjejerna ska till sjukhuset för att se om vi kan få nåt för deras hosta som aldrig ger med sig.

Har varit i stallet imorse och ridit, det gick så där himla bra, allt var behagligt och hästen var mjuk och samarbetsvillig. Dessutom var vädret prima, 21 grader och lite vind, kan det bli bättre för ridning?

Har precis ätit lite äppelkaka som blev över från igår, jag älskar verkligen det.

Bye

Skön vecka med mycket barn

I veckan har tjejerna lov och vi har varit i stallet några dagar och varit på ett vattenland.
När vi kom till stallet i tisdags morse hade det kommit en fölunge för bara 4 timmar sedan. Den var så vinglig och trött och mamman var ännu tröttare. vStoet hade fortfarande moderkakan och "säcken" kvar hängande i baken och till råga på allt hade dom hängt en sko i allt så den skulle dras ut. Om man gör så så tror jag att hela stoets kropp spänner enot och inte vill släppa på det som hänger i baken, det blir dessutom ett drag rakt ner, jag tor den bara ska komma rakt ut och släppa av sig själv....!

Kineser, dom var riktigt stolta över sitt "skotrick" och ibland är det bara lika bra att hålla tyst, även fast det är sååååå svårt.

Igår hade både fölungen och stoet piggat på sig och ungen hade börjat dia.

Idag kommer Eriks föräldrar och jag ska baka en äppelkaka som jag alltid gör nar vi får gäster men innan det ska jag åka och göra en ansiktsbehandling, skönt.

Vi har hel sommar nu med 15 på natten och 25-30 grader på dagen så igår åkte vi och köpten en liten pool till tjejerna. Vet inte vilket vatten den ska fyllas med bara, "ful vattnet" i trädgårds slangen eller finvattnet (inte drickbart dock) inne i huset?

Det är så kul när någon skriver ett inlägg, trist bara att det är så sällan.......

Bye

The Pooodles

Igår var Kestens här och åt en tidig hamburger grillning och hade med sig sin nya (den överkörda) hund! Han är så söt och
var så lycklig. Vad han inte visste var att det var sista dagen som MAN, idag är han en ny kastrerad krake.



Eftersom vi har Westlakes vovve här i en vecka så var dom tre pudlar, vad säger man om pudlar, är det en kärringhund eller? Kan det ha  med min ålder att göra?



Här är det Franke (lite bak rätt), Tassadar (på gång ) och Milo som håller ett vakande öga på dom stora grabbarna.


Idag har jag klippt och schamponerat Isak, han blev helt underbart fin.

Sen åkte jag och tejerna till ett vattenland, stort kinesiskt och ganska lortigt, men drudarna hade kul.

Nu ska jag stoppa dom isäng och vi ska kolla ett avsnitt.

Vi har förövrigt riktig sommar nu, åtminstone en svensk sommar, 25 grader och 20 på kvällen, häääääääärlig!

Bye

Tusenbröder

Vi har börjat kolla Tusenbröder från Sverige, herregud vilken ångest, vi mår så dåligt men kan inte sluta se. Vi är på avsnitt 4 och har tre säsonger at kolla................... hur ska vi orka?

God middag förutom att köttet smakade för mycket Kina (tar det en annan gång). Nu är vi lite tipsy och trötta efter gott vin och Campari.

Bye

Full rulle

Idag var det "Easter egg hunt picknick", en liten fest för att fira påsklovet. Snart börjar tredje terminen, summer term för brudarna.

Vi hade grillad kyckling, böd, god fransk ost och Prosecco (inte till barnen såklart), det var så himla gott. Sen hade jag lovat att vi skulle kolla in den nya Australiensiska glassbaren Gelare som har öppnat idagarna. Vi åt hlass och belv bjudna på nygräddade våfflor så det var himla tur att jag tränade som en galning i morse, haha.

Tjejerna leker på sitt rum och jag frågade om jag fick vara med men Elvira sa att det var deras rum och att det inte fanns nåt för vuxna där, - stäng dörren efter dig när du går också, sa Elvira när jag gick.

Läser en tidning och försöker njuta utan att somna , det är inte lätt, kanske ska ta en liten tupplur..........



Det var art day i skolan i tisdags, Esther klass skulle göra en delfin av vatten pet flaskor, resultatet blev super, ellerhur?

Idag skulle dom som ville ha med sig ett kokt och egen målat ägg till skolan, Elvira o Esther ville inte vara med i tävlingen men igårkväll sent hade dom ångrat sig, såklart. Så jag kokade tre ägg så dom kunde måla imorse. Elvira gjorde ett fint ägg som hon självklart tappade när det var klart så en del sprack, det gör inget sa jag för jag har ett till, men vi måste äta frukost först.

När frukosten var klar märker vi till vår fasa att Franke jycken hade ätit upp halva det nya omålade ägget, stora tårar rullar med för Elviras kinder......... det blir ingen tävling.

Men sen kommer jag på att vi kan sätta ett plåster på det skadade ägget så kommer det nog att bli bra och Elvira blev glad igen. När vi kom till skolan så berättade jag den lilla historien och fröken tyckte med ens att Elviras och henne ägg skulle representera deras klass i den stor Ägg tävlingen mot hela skolan! Henne ägg fick stor uppmärksamhet av rektorn som tyckte det var fint med ett "lille skutt" plåster på och alla kollade på det.

Så vår morgon som höll på att sluta i katastrof blev toppen tillslut.

Bye

HoneyGrey

Cashmere projektet HoneyGrey som jag och Jennifer (och mamma o pappa) håller på med har gjort en liten mjukstart..... sakerna finns att köpa men vår hemsida är inte uppe än så det finns ingenstans att se produkterna tyvärr, men den kommer.

Kan ni inte vänta så är det bara att höra av sig till jennifer 0707-172797, eller mamma Christina (Gotland) 0767-690101 så kan dom komma och ha en visning för er.

Det finns 16 olika produkter i 12 förger, vi säljer dam, herr, barn och lite home såsom filtar etc.

Idag är det frissan som gäller för mig, jag är nästan halvblond just nu. I sommar hanske jag ska bli lite ljusare vi får se.

Herre gud vad jag red igår, åh, jag älskar det, det gick bra dessutom. På kvällen var det lektion för Esther, Ella och Hedda igen, vi har fått ihop en riktigt mysig liten ridskola faktiskt, ridning, lite bus och pyssel med hästarna.

Om två veckor ska vi grilla korv efter ridningen har vi tänkt, innan det blir för varmt.

Bye

Twitter

Jag får inte riktigt grepp om Twitter, är det en blandning mellan FB och blogg.

Jag har en kompis som twittrar och via hennes sida kunde jag gå in på alla andras sidor så jag har uppdaterat mig totalt på vad som händer i vissa kretsar i Sverige.

Med en blogg får du mestadels bara läsare som du ha en relation till och på FB kan du välja hur mycket du vill dela med dig av ditt liv men med Twitter verkar det vara total transparans, eller?

Moa, du vet säkert allt om Twitter.......

Nu ska jag till stallet för att rida och klippa lilla Isak. Det verkar som det är vår på riktigt och att den inte kommer bli under 15 grader mer denna säsong.

Hade en härlig halvspontan dag med Victoria på stan igår, det var kul. Åt god lunch på Hatsune, japanare.

Bara 2,5 dagar kvar i skolan innan det är mid term break, för oss ligger lovet vid påsk så det passar bra. Många andra skolor har redan haft sitt lov.

Bye

RSS 2.0