Middag i stan

I går var jag i stallet sen på eftermiddagen åkte jag och tjejerna och bytte lite kläder på Zara.



Utanför affären hade man ställt upp dessa fina gubbar som tjejerna såklart tyckte om.

Sen mötte vi Erik på The opposite house, ett sjysst hotell för att äta på Sureno där, lite tapas och annat gott.

Esther och Elvira gör självklart succe med sina blonda hår så all personal fixade med dom hela tiden. Jag blev än en gång stolt över att dom verkligen smakar och gillar nästan all mat. Igår åt dom pilgrimsmusslor, svärdfisk, tonfisk tillagat på härliga sätt.

Jag och Erik kanske ska går ut ikväll, hm, jobbigt att vara trött imorgon. Det har öppnat nån ny rysk nattklubb som alla säger är helt sjuk och vi ska (kanske) gå dit....... hur kommer det att sluta.

På måndag flyttar Elvira in i den nya skolbyggnade på BSB, superfin. Alla barn i nursery och reception ska plantera en liten "flower garden" för lilla Emelie som dog, det kommer bli fint.

På tal om det så hade dom en minnes stund för henne i tisdags, det var föräldrarna mest som var bjudna tror jag (hoppas jag). Det var öppen kista och lilla flickan låg där med en fin rosa klänning på sig och så alldeles fin ut, vilken tur att jag inte var där. Jag hade inte klarat av att se det tror jag......

Vi har verkligen en slappardag idag, Esther håller nog på att laddar inför sin tae kwon do test för grönt bälte som hon har i eftermiddag, vi håller tummarna.

Hörs snart.

Bye

Långledigt........

Idag är det sista dagen i skolan för veckan, det är nämnligen "dragon boat festival" i Kina och då är man ledig. Det är en ny helgdag som instiftades förra året tror jag, helt meningslös enligt mig för den är för kort att åka bort och för ny för att han nån känsla för tror jag, kineserna verkar mest bara vänta ut den.



Här är familjen på summer fair i skolan, vi började med lunch för att få kraft men det var svårt eftersom det var 36 grader varmt. Jag och Erik åt hot Indian food dessutom så vi var extra heta

Esther och Elvira tar lotter. Kvinnan till höger på bilden i lila tröja är Esthers fröken Sara Ridout, jag håller verkligen tummarna för att Elvira får henne till hösten!



En lite familje cirkus uppträdde också men det var lite hemskt. Det var en mamma och en dotter som gjorde konster på rullskridskor och dottern verkade inte gilla det alls, hon verkade nästan rädd. 



På söndagen var det "Change for Life" charity vid Dynastys pool och Elvira var super happy!



Det var en molnig dag och det gick att vara ute utan att svettas ihjäl.

Ikväll ska vi ut och äta med tjejerna, ska bli mysigt.

Nu ska jag tuill stallet och rida.

bye


Åh......

Nu är det 29 grader varmt och klockan är över nio på kvällen, nu är Beijing underbart.
Det har varit Summer fair på skolan, typ som en basar, stort med massa evenemang och i år gick alla pengar till UNICEF  det var toppen förrutom att det var för varmt, 36 grader och helt blå himmel, inte en bris så långt ögat kan nå och topp på allt så ligger Beijing i en öken........................

Nu är det svalt iallfall och Hedda sover här, dom hoppar just nu studsmatta i bikini.

Vad gör ni? Skulle vara kul att veta, jag är av naturen nyfiken.............

Bye

Jag gjorde det idag

Jag ramlade av springbandet på gymmet, sååå himla pinsamt. Jag skulle byta låt på min Ipod och ångrade mig två gånger så det blev obalans i kroppen. Jag skrapade knät och armbågen men det gör inte ont och sen slog jag i pannan lite lätt i handtagen så jag hade nog tur ändå.

När jag började springa var jag trött och kroppen kändes som bly men efter mitt lilla fwlsteg fick jag antagligen ett litet adrenalin tillskott i kroppen så det gick så himla lätt efteråt, så det var lite gott med det hela också. 8 km blev det idag, tog 50 minuter.

Nu ska jag på stan en sväng, hitta skolskor till Esther och en klänning till mig för kvällen. Monica en tjej från USA ska flytta hem så vi ska fira av henne.

Imorgon är det "BSB Summer fair" på skolan, massa lekar, mat, vägörenhet och annat. Efter det ska vi på teater och se en modern tappning av Askungen "Cinderella Jones" heter den, en flicka här på området spelar en av de elaka systrarna.

Bye

AMERICAN IDOL

Jag älskar American Idol och särskilt finalen..... det är så många stjärnor som spelar och det är på ett så charmigt sätt.

Nu höll jag just på att skriva vad som händer men det går inte för jag vet att folk säkert vill se det själva.


Igår red vi ut på ridlektionen, Ella var inte med så Elvira fick vara med.



Sötnosar, hästen som Hedda rider på heter Angel och är en liten D-ponny från Sverige, jag tor hon varit i Kina mer än tio år.



Vi red ner till floden och bonden hade just plöjt upp marken så det var rätt tungt att gå. Ingen bonde i sikte som tur var, sist jag och Esther red blev vi "jagade" av en bonde med traktor.



En så typisk bild på Elvira, hon charmar killarna i stallet så dom skrattar lite blygt med henne. Den kille är himla mysigt, hjälper alltid oss så mycket han kan och han kan inte ett ord engelska så det blir lite komiskt ibland minsann.

Elvira har haft sportsday idag och det var så gulligt. Esther har varit i Chaoyang park och flugit drake med sin klass, det är väldigt kinesiskt men fint.

Angående den flicka som dog i skolan kan man tala om total otur. Hon satt i vardagsrummet hemma och lekte på golvet när en tegelsten eller sten från deras öppna spis trillade ner och krossade huvet på henne. Det var öppet i två våningar där skorstenen/öppnaspisen var så jag tror fallet från stenen kom från hög höjd.

Finns det mer otur?

Bye

Livet är så skört

Idag när jag skulle hämta Elvira på skolan fick jag reda på att en av hennes klass kompisar dog igår, Emelie.
Hon dog i en olycka i hemmet och vad jag förstod bröt hon nacken och dog senare på sjukhuset av sina skador.

Åh, jag har en sån klump i magen och det känns så orättvist. Jag tänker på Emelies familj och hennes lillebror som går i klassen under, herregud vad dom går igenom nu och vad onödigt.

Vi fick hem papper om "how to help my child regarding death of a classmate", det känns så hemskt.

Elvira berättade med en gång när hon kom till mig att Emelie var död, sen var det inget mer med det, hon var död som gammelmorfar och vår katt Polly.

Livet är så skört och man vet inte hur man ska göra för att skydda sig mot allt som kan hända, man blir galen av att tänka så. Bara leva och vara lite eftertänksam är nog bra.

Bye

Varmt!!

Idag när jag var i stallet var det 36 grader varmt och torrt som en öken, endast 6% luftfuktighet. Hästarna svettades och jag svettades ännu mer, AK är sjuk så jag fick mocka all skit själv till råga på allt.

Kusarna börjar bli tjocka av allt grönt dom äter så dom måste motioneras flera dagar i veckan ordentligt nu, jag är livrädd att någon av dom ska få fång, vad gör man då i Kina?

Nu är kl 22.50 på kvällen och det är fortfarande 27 grader ute, det måste vara nåt fel, ska jorden brinna upp eller?

Jag och tjejerna åkte till ett spa och gjorde maniky och pedikyr på eftermiddagen, till och med Esther har nagel lack nu, rött, Elvira har rosa och jag har också rött. Dom fick fotmassage efteråt och Elvira somnade.

Nu ska vi krypa till kojs och dra på air condition ordentligt.

Har bokat tandläkar tid till familjen, 18 augusti, det gäller att ha framförhållning.

Måste boka nån 5 års kontroll till Vian också tror jag.

Bye

"Buddy the bear"

Äntligen var det Esthers tur att ha Buddy the bear.



Buddy är en nalle som varje helg får följa med någon av elerverna hem, det lottas och Esther var näst sist i klassen att få honom. Man tar bilder och berättar om sin weekend med Buddy i en stor klassbok, så det ska vi fixa med i eftermiddag när Esther kommer hem.



I lördags åkte vi till Amans nya hotell i Beijing "summer palace" och det var helt jävla fenomenalt bra. Nästan som ett Aman resort i värmen men mitt i stan.
Det var en helt otroligt skön och lugn stämmning, vi åt på den fransk/japanska resturangen och maten var himmelsk. Det var dom minsta portioner ett öga kan skåda, vi blev inte ens halvmätta på de 10 rätter vi beställde men det gjorde ingenting, bara att få vara där!!!

Här är Esther och Buddy i baren och dricker kaffe efteråt. Som ni ser är hotellet helt i kinesisk still men oerhört smakfullt.

www.amanresorts.com och kolla Beijing



erik och Elvira väntar på cappucino, Elvira gillar skummet.



Buddy hjälper tjejerna att mata fiskarna vid baren på hotellet.



Sen fick han självklart följa med och rida också.

Igår hade vi massa folk för söndags lasagne middag, alla barn lekte som galningar och var lyckliga och skitiga som få. I går var det riktigt blåsigt på förmiddagen så all smog var borta så himlen var blå och så blåste det lite i dom stora askarna vi har vid vår tomtgräns, det kändes som midsommar.

Har jag sagt att Ikea inte får in sill innan midsommar, herregud, vi måste skrida till verket och smuggla lite från Sverige till midsommar.

Bye

Esther´s assembly, about aliens....

Ifredags var det Esthers klass tur att ha assembly, eller båda ettorna på skolan. Den handlade om aliens, under lång tid har klasserna läst om aliens, gjort lerfigurer och skrivit sina egna sagor.
Så i fredags var det dags för ett uppträdande och Esther hade sin första solo framträdande, en mening bara men den skulle berättas inför hela skolan, flera hundra elever och föräldrar.
Hon var så duktig och hördes bästa av alla barnen, jag vet att jag är partisk men hon var såååå duktig.



Här står hela klassen och pekar "the aliens are comming"!



Sen blev det dagsför Esthers solo replik, "We wrote our own stories with a fantasy setting and alien characters", snuttan var så duktig.



Esther nöjd med sitt uppträdan efter showen. Alla gullungar är dock lite vilsna efter all uppståndelse.



Då är det skönt att ha pappas trygga axel att luta sig mot......... visst är dom söta?

Nu ska Erik och jag se film, vet inte vilken av alla hudratals vi har i källaren.

Jag tänker och hejjar såååå mycket på pappa som springer Göteborgsvarvet just nu, kör hår, spring gärnet!!!!!!!!!!!
En vacker dag ska jag och Esther vara med!

Bye

Det har varit "movie night"

Det var movie night ikväll för Reception , year 1 and 2, popcorn, chips och juice stod på schemat och filmen
Monsters vs Aliens! Tjejerna var helt statiska hela eftermiddan och såg fram mot kvällen som bara den. Elvira klädd i ny klänning, 5 hårspännen, halsband och "klackskor".
Esther hade favvo jeansen och nya t-shirten så hon var också nöjd.

Jag hade ett "moment" idag när jag red, Cupol var så himla luftig, lätt och full av positiv styrka. Jag går fortfarande på moln och det känns så bra att äntligen funkar det med en av hästana som vi skeppade hit för snart två år sen.
Ursus den andra kusen är lite svullen i ett ben och är inte lika lätt att rida för kineserna så det kommer ta ytterligae lite mer tid.

Esther fick "buddy the bear" denna vecka, det är en björn som man ska ta med sig på olika event under helgen och ta kort på det hela sen ska Esther skriva om allt som hänt i en stor klassbok.
Hon är det näst sista i klassen som får ha Buddy så det var verkligen efterlängtat.

Nu ska vi se ett avsnitt!

Bye

Härlig kväll med Vian

Jag och Elvira hade en underbar kväll i stallet igår, hon red Rosa och jag red Isak (jag vet att jag är för tung) längst flodbanken. Det var 26 grader varmt, ett alldeles gult och varmt sol ljus, grönt och lummigt och helt vindstilla. Magiskt!!!!

Sen gick vi runt i stallet och snackade med alla hästar och kollade vem som ville äta choklad muffins, det var inte så många.

Igår var jag hos den kinesiske läkaren och han sa att jag hade en väldigt "bad back" men det vet jag ju redan. Han behandlade mig med underbart ond massage sen fick jag prova cupping.
Man eldar på glaskoppar som man sen sätter på ryggen så det blir vakum och drar ur allt det onda, fantastiskt bra fast det ser inte så fint ut tyvärr.



Nu ser jag ut såhär och den värsta var den på vänstra axeln, den blev helt blodröd. Det är verkligen där jag har mest ont också.

Nu är det snart tae kwon do och tjejerna bråkar eller kramas som bara den, det är svårt att urskilja ibland.

Esthers klass har kommit upp i 200 marbles (belönings system) i skolan så hela klassen får ha privata kläder på sig hela dagen imorgon....... det är stort.

Jag har ridit och tränat/sprungit  idag, 8 km blev det. erik jobbar mycket just nu så han kommer nog hem sent ikväll igen.

Bye

Underbara väder

Det är så skönt att gå ut på morgonen och det är 24 grader varmt redan....... blå himmel är det också för den delen.

Igår var det riktigt blåsigt på morgonen så all smog är borta, även idag.

Mamma och pappa har grannar från gnisvärd som är här i Peking så jag träffade dom på lunch och lte eftermiddag igår, det var trevligt. Dom var med och hämtade tjejerna och tog en fika här hemma.

Nu ska jag till en "nålgubbe" som är dr i kinesiskt medicin tror jag. Hanna har varit hos honom och han var bra så jag måste bara prova. Hoppa verkligen jag blir såld.....

Idag är det ridning igen och jag har ingen riktig idé på vad vi ska göra, något med bommar kanske.

Igår var dom och besprutade min tujja med gift men den låter fortfarande,hm?

Jonna, tujja är ett träd som ser ut som en stor enbuske fast inte lika taggig och vass, vi har dom som staket runt tomten både här och i Saltis så du vet vad det är . Ordet tujja låter gulligare än vad det är.

Jag längtar efter sommar och härliga kvällar på stranden





Bye

Vår talande tujja

Det är lite spökligt faktiskt, en av våra 80 tujjor som omgärdar vår tomt låter. Ljudet är en blandning mellan, vatten som rinner, knastrande eld eller 1 miljon insekter med tänder som gnager samtidigt.

Jag var inne på grann tomten för att kolla om dom hade en vattenläcka men det är ökentorrt och tujjan låter oavbrutet dag och natt och har gjort det i flera veckor. VAD KAN DET VARA? Jag håller nästan (igen) på att bli galen.

Jag frågade Julie om hon hört den tujjan som låter och hon sa lite blygt  -Yes. Erik har också hör det...... Det är ett ganska högt ljud.

Är det nu någon därute som kan hjälpa mig att lösa gåtan????

Nu är det stall för mig.

Bye

My lemon tree

Jag blev aldeles kär i Anna Karins citron träd så i lördags köpte jag ett eget..........



Det är inte så stort, snarare en buske kanske men det har stora fina citroner som hänger härligt.



Tuffa Elvira som sovit med flätor hjälper mig att vattna. Esther har köpt en ny hatt, inte min stil men hon tycker den är helt super.





Sen köpte jag dom här fina blommorna som påminner om Sverige, jag vet inte vad dom heter men är fina.



En buske, och bakom den skymtar vår nyinköpta vattenspridare, det är riktig lyx här. Alla gräsmattor vattnas manuellt av "vattengubbar" så hela gräsmattan blir som en pool och alldeles geggig en gång i veckan, nu ska vi vattna själva och vattna mer sofistikerat.......



Här är en annan blomma i trädgården som har vuxit upp sakta men säkert. Först trodde jag det skulle vara tulpaner sen nån lilja, det kanske är en lilja?



Haha, sen blev det sill lunch idag, så gott! Jag har just blivit indragen i matjesill träsket, har aldrig tyckt det varit gott tidigare men nu är jag fast. Sen är den gravade laxen på Ikea tjejernas favorit! Sushi säger dom och det kan dom få tro ellerhur.



Här är några bär (eller frukter kanske) som är så goda, vet inte vad dom heter självklart........

Nu ska jag till gymmet och träna och tjejerna ska med till lekrummet i klubbhuset samtidigt.

I fredags kväll var vi och åt på en spansk resturang med underbara härliga tapas, vitlök och chili i massor.

Bye

Det är varmt

Eftersom jag tränar så mycket just nu så är det ur retligt att inte air condition funkar på gymmet. Häromdagen när jag kom dit var det 31 grader och luften stod helt stilla. Idag var det bara 26 så det var lite lättare att springa mina stadiga 5 km, jag vill springa mer men det är inte alltid det blir så.

Idag ska vi försöka oss på att åka till HM som öppnade förra veckan, tjejerna behöver nya tights och sommarkläder så vad passar  bättre än HM då. Problemet är bara att det kan vara ofantligt mycket människor där, på öppningsveckan köade folk från kl 5 på morgonen så vi får se.

Bye

Till alla som tänker på beach 2009 eller bara vill vara lite nyttiga

När man har lite bruna eller bara för gamla bananer som man egentligen vill kasta så skala dom och lägg i en påse i frysen.

När man är ack så sötsugen så tar man fram bananerna och låter dom tina i ca 10-15 minuter.
Ta sedan fram en stavmixer eller dyligt och mosa bananerna.
Om du har 3-4 bananer tillsätt 1 mastked kakao och fortsätt mixa till önskad konsistens, helst ganska lös.
Vips så har du en underbar banan choklad glass. Det är himmelskt gott och nyttigt!

Om man är en nöt galning kan man även tillsatta lite hasselnötter eller annat som faller en i smaken.

Ät och njut!

En dag i Rosa o Isaks liv



Isak strosar och betar i hagen.



Sen den traditionella måndags motionsrundan i stora ridpaddocken. Rosa är lycklig som ligger först!



Isak tar över och Rosa blir lite förgrymmad. Det är oftast Isak som bestämmer men Rosa moppsar upp sig en hel del mot honom.



Lite mer galopp.....



Sen blev det en välbehövlig dusch.



Eftersom det är 30 grader varmt så uppskattas det att bli lite avskyld.



Eftersom det var så rent och fint i boxen så kastar sig Rosa omkull och rullar.



Isak gjorde samma sak, länge och många gånger............



Rosa vill inte ens ruska av sig alla riskorns skal.



Isak ruskar iallafall av sig.



Isak dricker.



Rosa äter..... det brukar vara tvärt om. Rosa är den drickiga och Isak äter mest och oftast, han har ett ruggigt fokus på mat ibland.



Fina Isak igen.

Nu ska tjejerna i säng, hoppas ni fått en överdos av våra kusar nu för det var meningen.

Bye

En hektisk men härlig helg blev det.

I fredags blev det grill som vanligt, Kestens var här och det slutade med Itunes och vilka låtar som var bäst och vilkaso mvar bäst att träna till.

Lördagen var jag och Erik en sväng på stan och åt lunch och kollade lite möbler. På kvällen var det grill hos AK, ja det blir verkigen grill hela tiden.

Gårdagen spenderade vi i trädgården eller vad man kan kalla det, på vår gräsplätt men nu har det blivit för varmt. Det var magiskt härligt förra veckan men nu är det över 30 grader och då är det inte härligt utan pool eller hav. Hur som så var vu ute hela dagen och Erik gjorde koreanska revbenspjäll till middag, dom är såååååå goda och starka.

Tjejerna har haft sleep over här hemma i helgen så det har varit fullt drag och inte så mycket sömn men dom var pigga i morse iallafall.

Elvira börjar med simmning i skolan idag och jag var tvungen att meddela fröken att Elvira tror att hon kan simma, och det kan hon men bara under vattnet.

Vi har nu fåt reda på att vi får stanna i huset och att vi v får ner vår hyra en bra bit så det känns toppen.

Nu ska jag till stallet som sig bör varje måndag.

Bye

Valborg

Valborg blev inte så traditionellt som ni kanske fattar, ingen eld så långt ögat når och ingen skönsång heller för den delen.

Vi åkte tillsammans med Victoria och hennes familj och Hanna och hennes familj till South Beauty, en kina resturang som ligger här i närheten. Vi satt uten på deras balkong och och tog en öl och pratade gamla Valborgs minnen. Victorias 14 åriga som var med och vi skojjade om vad han hade gjort om han varit i Sverige, antagligen varit vid en brasa och varit full. Nu satt han tryggt bredvid sin mamma och tyckte vi var dötrista och töntiga antagligen.

Sen gick vi på Coldstone till alla barns förtjusning, en glassbar med helt fenomenal glass. Mina nya favvoblandning:
En del kaffe glass, en del Cake batter glass(kaksmet), sen hackar man i lite choklad snickers och cockie dough (ogräddad kakdeg). Man geggar ihop det lite och sen är det färdigt att äta, det är himmelskt gott........................

Nu är det lite regn nästan, varmt är det men lite grått. Vi har dörrarna öppna i huset och våra luftrenare går för fullt.

Ikväll blir det grillning men innandess ska vi kolla ett avsnitt Brothers and sisters och bara slappa.



Elvira för ett år sen, jag tycker hon är så härlig på den här bilden.

Glad första maj på er alla sossar!

Bye

RSS 2.0