Det gick bra iallafall

I den individuella tävlingen kom pojken 2a igen, ett urbra resultat även fast han inte red så bra, hästen är fantastisk!!

Danskfan hälsade inte ens på mig när jag kom till tävlingsplatsen, han ville väl få all ära om det skulle gå bra för "min" häst, men så blev det inte. Ägarna från 2 provins lag kom fram och ville köpa hästar av oss, ville ha Royne som tränare (vilket han inte har tid med förstås) och göra en stor satsning. När jag blev presenterad för dom gubbarna frågade dom båda två om det verkligen var jag som förmedlat hästköpen, jag är ju en KVINNA, gud så läskigt. Men dom bet ihop och är på riktigt intresserade.

Idag har vi varit ute och cyklat hela familjen, tjejerna har ju börjat cykla så snabbt nu så vi måste springa bredvid (vilket väl är bra för fettet) så vi köpte varsin cykel jag och Erik.

Jag är hemma ensam, resten av familjen har åkt till Hanna och Jeppe för att laga mat, det är helg imorgon här i Kina så vi ska äta middag ikväll, det kommer några andra från Sverige också.

Om några dagar ska vi till ett supersjysst hotell som ligger 40 min härifrån uppe vid muren, frisk luft,bra spa och god mat. Kolla in www.commune.com.cn

Nu ska jag hoppa i duschen, åka till närbutiken och köpa lite champagne och sen till Fam Jos.

Esther sa idag att hon haft sin bästa dag i livet idag, när vi var ute och cyklade. Tänk vad enkelt det är att göra sina barn glada. Tänk om dom också kunde förstå hur enkelt det är att göra sina föräldrar glada ibland.

Snart kommer våra två nya russ hit, Isak och Rosa.

Kram på er

Fredagskväll

Ååååhhh, vad skönt det känns, gårdagen var en sån pina. Vi var på tävling igen med hästarna vi sålt men eftersom Royne inte var med så ville dom bli coachade av sin gamla danska tränare, som är nåt av det mest obehagliga människor jag träffat. Han har ett förflutet som är vidrigt, behandlat tjejer vidrigt och en riktig skurk. Hasn avskyr mig, typ mobbar mig på danska så ingen annanska förstå och beter som som en riktig typ. Men jag har bestämt mig för att bara vara cool.

Det är svårt eftersom han har bestämt sig för att coacha vår finaste häst till en katastrof så vi inte ska se bra ut som hästhandlare i Kina, vilken jävla idiot va??

Denna fantastiska häst skenade runt banan och såg ut som en galen ponny. När pojken som red kom ut från banan sa han att det kanske var en lyckträff förra helgen, och danske stod och log. Till andra rundan hade hästen kolik känning och ville bara ligga och rulla sig men han övertalade pojken att rida iallafall, vilket gjorde att hästen skenade ännu snabbare. Jag fick fullkomlig panik och ringde Royne, så han ska ringa pojken nu ikväll för det är en ny tävling imorgon.

Ja ja hur som helst, nu är det fredagkväll och jag ska ta ett glas vin, det känns skönt.

Vi har en veckas ledigt från skolan här nu, det är Oktober lov så vi ska vara hemma och mysa kanske åka till Commune, ett hotell som ligger uppe vid kinesiska muren och vara ett par dagar.

Tjejerna har haft kinadag i skolan idag så dom har tittat på Kung Fu uppvisning och ätit månkakaor.

Kram

Ledig dag.

Inga hästar på en hel dag men imorgon smäller det igen, då är det uttagning till nästa års Kinesiska mästerskap. Håll tummarna för oss då!!

Johan Stael var här på en dags blixt visit igår, vi var runt och shoppade liten sen var det middag på Lan, som var supertrevligt. Lite extra trött idag med tanke på den Drya jag tog innan maten.

Idag ska jag göra små trista ärenden, köpa schampoo, blommor, och kanske en sväng förbi Ritan för att sen om dom fått in några fina höstkläder. Det drar i Shopping nerven faktiskt.  Idag är det lite höst här, typ 24 grader så det är lite svalt på skinnet när man är ute, det är skönt. Har köpt tjejernas höst/vinter uniform till skolan idag, det är mjukis byxor och tjock långärmad piké tröja. Jag ska försöka lägga in en bild på dom och på hunden men jag är inte så tekniska så det är inte lätt för en snart 40 årig gamling.

Funderar mo jag ska bjuda dom två tyska hästgubbarna Karsten Huck och Arno Nessen på middag imorgon, det kanske kan vara bra, så dom inte glömmer mig när dom åker till Europa, men jagvet inte om jag vågar.

Nu måste jag gå ut till Kevin som står och väntar på mig.

Kram på er alla och tack för mailen ni skickat, jag ska straxt svara.



Trött....

idag har jag varity i stallet och slitit i fem timmar, jag är inte van att mocka skit och hålla på men på måndagar är allt stängt så ska kusarna ha det bra får man fixa det själv.

Tjejerna har varit gnälliga och jobbiga och bara bråkar hela tiden så jag ska stoppa dom i säng så fort som möjligt. Ibland har man bara inte energi till allt och just nu är min helt slut.

Jag ska börja sälja sadlar här i Kina, det är ett italienskt märke som heter Equipe. Edda som äger Equipe har en fabrik med 35 anställda en bit från Venedig där dom gör 4500 sadlar om året. Hon har varit här i helgen för att kolla på den kinesiska marknaden och deras ridsportbutiker, men det blir jag som ska sälja dom, kul om jag har tid.

Egentligen är det supertrist att ha blogg för man får inga mail längre, så om ni har lust kan ni väl skicka ett nån gång.

Lilla Franke har börjat morra, men bara mot Esther, trist eftersom hon tycker om honom mest. Hundjävel. Men han är ganska söt.

Kram

Fy fan vad bra, vilken tur vi har!!

I lördags var det stora tävlingar här i Beijing, de 16 bästa hoppryttarna i Kina skulle tävla mot varandra i 1,40m hoppning. Alla är professionella ryttare som jobbar fulltid med hästar, mer eller mindre bra men de bästa som finns i Kina. Royne och jag sålde två hästar hit i somras som minst sagt haft en tuff start i Beijing med kraftig viktnedgång och trötthet.

Hästarna har återhämtat sig ok så vi valde att de skulle vara med i tävlingen, den ena med en proffesionell ryttare, den andra med en 16-årig kille som bara rider på helgerna, men han har en fantastisk känsla för hoppning. Dom fick vara med som "hemmaryttare" utan att kvala för tävlingen var på deras ridklubb.

Den 16-åriga killen kom 2:a i hela tävlingen bara slagen av Kinesiska mästaren. FÖRSTÅR NI HUR BRA DET ÄR!!!! Hästen är svart och fantastiskt vacker och den kom 2:a, alla undrar var den kommer från, vem som sålt den, och det är vi!!

Vi fick en hel del förfrågningar redan igår kväll, bla. om en OS satsning, så himla coolt.

När vi gick banan var det ett TV-team som följde oss och filmade Royne hela tiden, ägaren till hästen blev intervjuad i TV så vi fick hur mycket reklam som helst.

En annan gammal ryttare var också där, Karsten Huck, han tränade den hästen som vann, så på kvällen åt vi middag tillsammans på en ryttarfest. Det var vi och en massa fulla kineser som sjöng och gick och spanade på Royne och Karsten och kanske lite på mig.

Oj vilken lyckad men jobbig helg, jag kommer somna gott inatt.

Puss

Oj oj vad jag har mycket att stå i,

men jag har iallafall tid att skriva lite.

Min häst partner Royne Zetterman kom igår, han fick gå av planet utan att nästan ha sovit och sen rida fem hästar. Tufft att vara ryttare ellerhur? Idag ska vi åka runt och träffa potentiella hästköpare i Beijing och på eftermiddagen ska sju hästar hoppas. Efter det ska vi gå på en mongolisk resturang som är nyöppnad en bit härifrån, ett sån ställe man aldrig skulle gå på om man inte var med kineser.

Lilla Franke mår bra, han busar och sover i vårt badrum hela nätterna, han är verkligen duktig, han fyller förresten två månader idag, hurra hurra hurra hurra!!

Kram

Franke sover....

Jag måste skriva lite tyst för Franke sover, han fyller 2 månader om tre dagar så ha när rätt liten. Det är en liten Toy pudel, och jag som inte ens gillar pudlar men Franke är söt som bara den, brun och alldeles ullig. Hanna köpte en också men han har inget namn än. När vi hämtade dom var dom inte så ulliga, alldeles kissiga och bajsiga men nu har dom fått schampoo två gånger (den första hade inte så god doft) så dom är rena.

Han är ju så liten så han har fått lite av tjejernas välling vilket han slukade så det påminde nog lite om mammans mat.

Elvira är livrädd för hunden och skriker så fort han kommer nära henne, men om det är hon som går till honom först är det ok. Esther är i sjunde himlen, hon har ett sånt lugn över sig, typ  så som en mamma får när hon fött barn, hon bara ler och säger ååååhhh vad du är snäll mamma!!

Det var Esther som kom på namnet, det kommer från julkalendern för några år sen som hette "Höjdarna". Där är det med en flicka som heter Esther som har en kompis som heter just Franke och han är så jätte snäll.

Men fan vad har jag gjort, han kissar och bajsar inne, och måste tas omhand hela tiden. Jag får ge den till Hanna om den blir för jobbig. Den fäller inga hår iallafall och sen behöver den inte ut och gå för motionens skull. Sen är det öppet köp i en vecka.

Puss och Kram

Hund eller??

På lunchen idag gick Hanna och jag förbi en hundaffär och det verkar som vi blir med hund. Det var två små "toypudel" valpar på 8 veckor som låg där alldeles söta och chokladbruna. Vi ska bestämma oss imorgon om det blir nåt, men alla våra barn var med och dom blev självklart helt extas.

Nu är det söndag kväll och det vankas söndamiddag. 

Puss o Kram

Morgonstund har guld i mun

Nu är klockan snart åtta på morgonen och det är helt tyst, familjen sover och alla workers på vårt område är lediga idag. Jag äter min svenska frukost med medtaget te från sverige (svart te i kina smakar dammigt), Wasa original knäckebröd och Arla herrgårdsost från Ikea, mums. Det är 138 hur här där vi bor med det är bara 20 som är bebodda för det är så nytt.

Vår chaffis är delig idag så jag ska åka taxi till stallet, jag kan bara Yoguai och Soguai och Yidjerso, det stavas självklart inte så men det betyder höger vänster och raktfram. Quai betyder fortare tjin säger jag när dom ska stanna, bra va. Häst heter Ma. 

Igår såg vi 88 minutes med Al Pacino, jag vet inte om den är gammal, men den var bra. För er som inte sett sett sista Bourne filmen med Mat Damon måste göra det, så jävla spännande.

Nu ska jag till stallet och svettas.

Puss o Kram

Beijing lördag.

Igår kväll var vi tå en nyöppnad Teppanyaki resturang  med Hanna o Jeppe och alla barn. Vi tog en Margerita till fördrink och sen blev det som det blev. När klockan ringde 07.00 i morse var jag inte alls på hugget men hästarna väntade så det var bara att stiga upp.

Efter lunch så åkte Erik jag och barnen till Pinnacle, en liten shoppingplats inte alls långt härifrån. Tjejerna hittade ett stort "littlest pet shop" hus som dom fick och Erik köpte en cykel, jag undrar när han ska cykla?

Nu sitter jag hemma och degar, Esther är utklädd till Nalle Phu och Elvira är Snövit så allt är frid och fröjd, Erik är förresten och plågar sig på gymmet. Ikväll ska vi ha Tacco frossa med tjejerna sen blir det nån piratkopierad film. Det är verkligen helt sjukt, en film kostar 10 spänn och går att köpa ett par dar efter premiären, kvaliten varierar men den är oftast ok.

Vi har tänkt att åka nån stans på oktoberlovet men då är alla kineser lediga och vill resa så vi hittar inga biljetter, typiskt, men det är väl regnsäsong på många ställen nu andå.

Nu ska jag lägga mig och läsa min Scarpetta bok, den vågar jag bara läsa när det är ljust ute, den är så himla läskig, mördare, psykos och mycket ingående förklaringar.

Mamma pappa eller Feffe, kan ni ta med er Stig Larsson böckerna hit, alla säger att dom ska vara så bra. Sen saknar jag att se IDOL men snart börjar väl American Idol här på nån kanal.

Gud vad jag sitter och blarrar. På onsdag kommer min "partner" Royne Zetterman hit och ska träna lite hästar, det ska bli så super kul.

Puss o Kram

Det regnar i Beijing idag!!

Jag har just skrivit lite men det försvann visst. Det är alldeles mörkt och regnar, det har regnat typ sex gånger sen vi flyttade hit så det är välbehövligt. Men att det måste regna på min, "day off" från stallet är väl typiskt. Jag som vill shoppa och glida runt lite, äta en skön lunch och bara lyxa.

Jag åkte taxi med tjejerna till skolan idag, det kostade sex kronor men han fick 20 för han verkade snäll och omtänksam. Ville att tjejerna skulle hoppa ur bilen på trottoar sidan och han hade ett paraply också, och helt bruna tänder såklart. Det är verkligen helt sjukt vilka dåliga tänder kinesen har, det måste göra sååå ont.

Jag drömde att vår chaffis Kevin var en våldtäcktsmördare härom natten. Vi var på Pippihuset på Kneippbyn på Gotland och han var helt galen och fångade mig, jag hade varit på halloween fest så jag så nästan ut som en häxhora och han kastade in mig i skuffen. Men när han gasade upp för den branta backen ramlade jag ur på gatan och lyckades fly till en gammal Volvo som stod där.

Jag berättade om drömmen för Kevin och han var bara helt tyst och förskräckt, kineser kanske bara drömmer drömmar som kan hända på riktigt. Jag skrattade jätte högt och länge så efter ett tag fattade han att allt var ok och han skrattade också lite.

Nu längtar jag lite efter Sverige, eller efter min familj och mina vänner.

Nu ska jag ta på mig min arga attityd och ringa dom som har hand om vårt hus. När det regnar låter det som vi har en lite sjö på taket, alltså har allt vatten samlats där istället för att rinna ner i stuprännan, vilket kommer att leda till att det hommer att forsa in vatten genom en spotlight i taket eller liknande om en stund. Man måste vara arg när man ringer annars tar dom det inte på allvar. En gång skrek jag att jag skulle bränna ner huset om dom inte gjorde det dom skulle.

Kram

Såååå gott!

Oj vad man är ivrig som ny bloggare men jag är ensam vuxen hemma och har just nu ätit så himla goda dumplings så jag är bara tvungen att berätta det . Det var vår Ayi (typ hemhjälp) som lagat dom och det var första gången jag ätit det sen vi kom hem efter sommaren. Sååååå gott.

Tjejerna har varit på simskola och det var första gången som Elvira gick med på att göra vad simfröken sa, ett framsteg. I skolan har hon vägrat att gå med gympafröken på gymnastik, hon är ett stort NEJ just nu. Det är lätt irriterande att hon är nej så fort hon vaknar, det får inte mig på nåt gott morgonhumör direkt.

Kram

OjOj, nu ska jag bli en bloggare.

Nu har jag precis lämnat tjejerna på skolan och satt mig för att läsa mina kusiners bloggar och rätt som det är har jag registrerat mig som bloggare. Vi får se om det funkar i framtiden men jag ska försöka hålla den uppdaterad.

Idag har Beijing den sämsta luft dagen sen vi kom tillbaka efter sommaren. Det smakar metall i munnen och det är riktigt tungt att andas. Man undrar ju hur kineserna ska få till det på OS, vackert väder, bra luft och humana temperaturer har dom lovat, det kommer inta att gå.

Men så fort det är viktiga persomer på besök här, typ stadsbesök så är det fantastiskt väder. Men jag undrar om det går att spränga moln, framkalla vackra "slöjmoln",  ta bort regn, framkalla regn, stänga av miljontals bilar, få många miljoner kineser att länma Beijing, osv osv, under den långa tid som ett OS  håller på. Man undrar hur mycket Moderjord går med på att man mixtrar med henne.

Idag är det redan 30 grader varmt och superfuktigt, ibland hatar jag Beijing.

Nu ska jag till stallet och rida två kusar, det är härligt.

Kram

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0