En delseger

för kineserna.
Klockan är 01.34 och regnet forsar ner, det satt hårt inne, en massa dugg som inte riktigt ville ta sig men nu jävlar,,,,,, ösregn! Folket måste vara överlyckliga! Det kommer bli blå himmel och sol imorgon.
.
Vi har varit på middag i vårt gamla hus, supertrevligt. Esther har småsprungit till och med, även fast jag sa till henne att ta det lugnt.
.
Tidigare idag var vi i skolan och hälsade på klassen, dom hade ritat och skrivit till Esther, massa gulliga saker, hon var toppenlycklig.
.
Imorgom stänger staten av internet sägs det, jag ska prova att blogga så får vi se hur det går. Vi ses.

Bye

Nu är vi hemma igen

det var skönt efter tre dagar på sjukan.
.
Esther tyckte det skulle bli läskigt att åka hem men nu, väl hemma går allt mycket bra. Hon litar på mitellan hon har runt armen och halsen så jag behöver inte bära hennes arm hela tiden. Hon har dessutom sovit hela natten utan att vakna en enda gång. på sjukhuset sov hon endast 4-5 timmar varje natt för hon var nervös antar jag, och såklart hade ont som fan.
.
Om hon orkar så vill hon följa med och hämta Elvira efter skolan idag, hon vill träffa klasskompisarna och visa sitt gips tror jag.
.
I morgon är det October 1st, 60 års jubileum dessutom så hela Beijing är avstängt, stan är stängd, är inte det lite sjukt? Bor man dessutom innanför 2 ringvägen eller vid vissa andra viktiga platser runt om i stan så måste man ha gardinerna fördragna hela dagen och man får absolut inte visa sig i fönsterna, då kan man bli beskjuten!
.
Det är oerhört smoggigt idag och det är såklart inte bra för firandet imorgon så ikväll kommer det "man made" regn från himlen, det måste vara blå himmel nämnligen.
Bye

Stackars stackars stackars Esther

Igår bröt Esther armen, hon trillade från över två meters höjd på lekplatsen och landade på sin lilla smala arm som gick av. Hennes överarm var så ihoptryckt så den var nästan 10 cm kortare an normalt och sen bröt hon handleden också. Så igårkväll opererades hon i två timmar och fick titan stift instuckna längs med överarmens ben, handleden behövdes bara dras i läge igen.
.
Erik och jag hade varit på yoga och tjejerna var med ayi på lekparken och Esther var på ett ställe där man egentligen inte ska vara men jag sa att det var ok bara hon var försiktig. Sen åker jag därifrån och efter 5 minuter får vi ett samtal att Esther är skadad.
.
Jag blev helst skräckslagen och trodde självklart att hon brutit nacken eller ryggen så det var en lättnad när jag såg att hon och Elvira stod upp när jag kom fram. Armen var i en väldigt konstig position och ihoptryckt men det var ändå skönt att det bara var armen. Esther hade säkert massa endorfiner i kroppen för hon grät inte ens utan var bara riktigt sammanbiten och frågade omhon skulle dö nu.... gumman.
.
Vi har ingen bil på söndagar så ett ryskt par som bor i vårt område som var först framme hos Esther körde oss in till sjukan, vi åkte i deras otroligt lyxiga superskepp till Mercedes och mannen var orolig att jag inte hade försäkring så han hade en bunt med 100.000.- med sig!!! Vilken super gubbe, han ville verkligen hjälpa till. Jag tackade så mycket för hjälpen och tvingade dom att åka hem och fortsättqa med sin tennis som dom höll på med när Esther föll.
.
Vårt sjukhus Beijing United Family Hospital ringde in en specialist från ett annat sjukhus som bara jobbar med frakturer på barn, men det tog tre timmar innan han kom och då hade Esther riktigt ont och läkarna här talade om att det tryckte på nerver och blodkärl och att hon kanske skulle mista funktionen i sin hand, så dramatiska, och jag var livrädd.
.
Sen kom det till vår försäkring , jag hade självklart inte med mig våra försäkringskort så operationen fick inte börja förrän jag betalat 100.000.- i deposit, hela alltet skulle kosta 200.000.-. Jag hade inte 100.000.- Esther grät och var så rädd vid det här laget och alla stod bara och väntade medans vi försökte ringa vårt försäkringsbolag en söndags eftermiddag. Jag var alldeles tom i hela kropppen och längtade till svensk sjukvård men med Anna Karins hjälp så startade dom operationen iallafall.
.
När Kevin kom med våra försäkringskort så visade det sig att försäkringen är heltäckande och sjukhuset bad om ursäkt. Men så hjälplös som jag kände mig den timman med all Esther smärta och ben som tryckte på fel ställe, hela teamet med alla läkare och sköterskor som var redo och jag inte kunde betala, fy fan vad hemskt det var. Allvarligt, hur många kan ladda upp 100.000.- på en söndags eftermiddag? Knte många tror jag, det är därför att man har försäkring ellerhur?
.
Operationen gick toppen och läkaren sa stolt att jhan återställt armen perfekt. Eftersom det är två brott med rätt långt avstånd så är vi fortfarade kvar på sjukhuset och kommer nog vara här några dagar till, för att se att allt blir bra.
.
Servisen här är super verkligen, Esther har fått en fin nalle i doktorskläder och jag har blivit erbjuden manikyr. Vi bor på ett fint rum, jag i bäddsoffa och sköterskorna är här och kollar Esther hela tiden. Alla resturanger i närheten har roomservice och sjukhuset har en stor meny att beställa från. Vi åt en god omelett till frukost så det är inte mycket att klaga på.
.
Esther mår efter omständigheterna bra, har omt såklart och handen är svullen eftersom hon har gips från axel och ner till fingrarna. Hon är ledsen, inte alltid för att det gör ont utan för att det är en jobbig situation. Hon är så duktig och har varit så modig, min lilla annars så hariga tjej. Hon är verklige tuff när det gäller.
.
Nu har vi fått sushi till rummet och Elvira och Erik är här  för att äta. Återkommer snart.

Bye


Bilder

Det snackas redan mycket om Halloween och här är tjejernas nya kostymer som Erik köpte i NY.
Lilla Pretty har blivit stor, som ett stort marsvin med långa ben. Nej hon är lite större faktiskt, med extremt konstig böj från panna till nos.
Bye

Friday Rits Garden 3-017

Klockan är 18.51 och Erik sitter på flyget på väg hem.
.
Jag grillar lax till tjejerna, 4, Hedda och Hilla ska ha sleep over. Med citron och dill, hoppas det blir gott.....
.
Idag har jag ridit på förmiddagen, jag och Li Bing håller på att bli vänner, jag vill verkligen det för genom honom kan jag påverka, inte bara honom utan många andra som jag annars inte kommer åt. Det gäller hästar såklart.
.
Annars fortsätter vårt låtsasliv som det brukar, jag ska skriva mer om det nån annan dag, om hur bra man har det när man bor i Kina!
.
Vi var på ett lekställer med barnen i dag det var ju ledigt från skolan, Jamie i Esther klass var med och det var toppen. Dom var helsvettiga och överlyckliga, det gillar jag.
.
Nu ska jag nog ta ett glas vin även fast jag är själv, det är ju trots allt fredag. - Diskussion- Är man lite light alkis om man dricker ett glas vin en fredag? Vad tycker ni? Jag vet inte riktigt förutom att jag vet att jag inte är alkis.
.
Hoppas ni får en trevlig fredag kväll.
.

Bye

Helg

Vår helg började redan idag för skolan är stängd imorgon. Erik är som sagt i HK men kommer imorgon.
Hanna var här med barnen och åt middag och spanska Maria så det var fullt röjj.
Fendi i Esthers klass bara bygger på sitt dåliga beteende, idag bjöd hon in utvalda kamrater i klassen till kalas men inte Esther, dom andra västerländska tjejerna var bjudna. Så nu måste jag ringa hennes mamma, inte för att samtala utan endast för att berätta hur man för i helvete beter sig. Har man kalas och inte tänk bjuda hela klassen så är det fine, men ge inte ut inbjudningarna i klassrummet, inte ens i skolan. Då tycker jag att man får göra det genom att kontakta föräldrar eller liknande, bara inte nån känner sig utanför.
Jag blir så in i hjärtat förbannad och ska berätta för den jävla morsan hur man beter sig, dom är trots allt bara sex år.
Nu sover tjejerna förhoppningsvis och jag ska kolla lite på TV.
Bye

Det börjar bli höst

Det är fortfarande 25-28 grader på dagarna men det känns ändå höstigt på nåt sätt.
.
Idag flyttar Esthers sista klass kompis ut från vårt område....... tråkigt men tur att det finns bil iallafall.
.
Om en halvtimma hämtar Kevin mig och då ska vi till Lama templet och möta upp Elviras klass, hon är så taggad inför sin field trip idag. Hon har en ny håruppsättnings rosett med pärlor på sig som hon trodde skulle passa med alla Budda statyer.
.
Erik åker till HK idag, bara över natten men då kan vi inte se Idol ikväll. Vi ligger bara en dag efter er i Sverige så det är ok. Ronja, varför sökte du inte igen eller varför anmälde du dig inte till A Bagge när han var på Gotland.
.
Igår färgade jag håret svart med lite lila i, det blir nog bra när det satt sig, just nu ser det bara ut som en pälsmössa, eller ridhjälm som Hanna sa, haha.
.
Vet inte om jag skrivit om den sång och danstävling alla "houses" hade mot varanda på skolan igår. Esther och Elvira är i samma "blue house" och dom vann!!
.
Esther vill verkligen stå på scenen, det är konstigt eftersom hon är så blyg men hon kommer ut sin egen kropp på nåt sätt. Nästa termin ska hon få ha "drama" som ASA (after school acticity), så får hon prova på lite. Hon vill dessutom vara med i Idol, undrar om det finns kvar om 10 år......antagligen fast i ny tappning.
.
Nu ska jag dra.
Bye

Hur kan jag fortfarande känna mig

yrvaken, jag har sprungit 5 km....? och dessutom gjort Olas otroligt jobbiga rumpövning.
Dom som hyr vårt hus har sagt upp kontraktet och dom flyttar 17 december, piss, fast skönt, då kan vi bo hemma när vi kommer i december. Nån som vet nån som vill hyra hus?
Erik ska till HK igen på torsdag, inte så kul för det är bara massa möten fast det är förhoppningsvis bra möten.
Jag ska till stallet igen, har verkligen blivit biten igen som en liten stall tjej. Fast 50% av killarna i stallet skulle bli väldigt glada om jag stannade kvar hemma, dom faktiskt hatar mig.
Tjejerna mår bra, Elvira hade återigen alla rätt på sina words som hon har förhör på varje måndag.
På torsdag ska jag till Lama templet med Elviras klass och titta på alla Budda statyer och kanske bränna av lite rökelser, jag gillar verkligen Buddismen, den känns så själa vänlig på nåt sätt.
Erik började Yoga i söndags, det behöver han verkligen, han är så himla stel och bara 42 år!!
Jo Jennifer, jag håller koll på Fendi.
Bye

Toppen helg

Fredag och lördag var fullt ös hela tiden med massa barn här och söndag var lugnt som bara den.
Hilla sov hos oss i fredags och spanska Maria var här och lekte till sen på kvällen.
På lördag morgonen kom Maria tillbaka och vi åkte till stallet och red, det blev också en sväng ut i skolgen och tjejerna red två och två på Isak och Rosa.
På kvällen hade vi middag och det var 9 barn som åt middag här så det var ett himla röj men dom hade kul. Det var såklart en del vuxna också.
Erik lagade världens godaste kalvfilé med kantarell risotto och rödvins sås. Till förrätt åt vi löjrom som vi köpte på Arlanda när vi åkte hit. Victoria hade dessutom gjort en efterätt som var maräng med citrongrädde och färska hallon, åååhhh vad god den var.
Kantarellerna hade mam o pap med sig hit torkade och vakumförpackade för typ ett år sen men dom smakade perfekt.
Igår var det superslappardag, promenad, film och bad.
Nu bär det av till stallet igen, måndag.
Bye

Omöjligt

Jag vill så gärna ladda ner lite bilder till er men det går verkligen inte, kineserna stryper all tänkbar kommunikation och och media. Idag stänger dom nästan hela stan i tre dagar dessutom för att öva inför nationaldagsfirandet 1 oktober.
Lite jobbigt med tanke på att alla människor som jobbar i stan inte är ledigt, kevin ringe just och sa att han nog kommer bli mer än 1 timma försenad hit. Varje lastbil som kommer in till city stoppas av polisen och gås igenom så det inte kan bli nåt terror attentat. Alla bör dessutom ha sitt pass med sig hela tiden, om man blir stoppad av polisen.
Varje morgon när jag lämnat tjejerna på bussen så springer jag 5 km, och idag var det SÅ jobbigt. Ola har dessutom lärt mig en ny övning för rumpan så den ska hamna på rätt ställer igen.
Esther har varit ledsen när jag hämtat henne på skolan i början av denna vecka, det har börjat en ny tjej som heter Fendi i klassen som borde få ett kok stryk. En riktig tuffing som inte alls är sjyssst mot Esther, tar alla tjejerna runt sig och när Esther kommer säger hon till dom att springa. hur elak får man vara? Jävla unge! hur kan man dessutom döpa sitt barn till Fendi, allvarligt?
Men nu har vi haft lite "playdates" och jag har haft lite ridning i stallet så nu är Esther poppis igen. ikväll kommer några tjejer hit och kolla film och äter glass så det kommer bli toppen.
Jag har ridit varje dag i veckan och Cupol är helt toppen fin just nu, fram tills JohnJohn  kommer börja rida honom igen.
Ronja, kommer ni hit eller, vilka datum är det, säg inte vack för det är nåt svenska påhitt som inte finns i resten av världen.
Bye

H1N1

Första fallet på skolan är nu konstaterat, en elev i 5:an. Dom går i korridoren över E&E så hoppas dom inte har smittats.

Blir det två H1N1 fall i samma klass så skickas hela klassen hem i karantän, sprider det sig ännu mer så kommer skolan att stängas och alla studier kommer att ske via nätet. Det är en krisplan som alla skolor i Kina måste följa, så är det inte hemma va?

Det är tre skolor i Beijing som har svinis men ingen har stängt än.......

Tjejerna tog vaccination måt den vanliga influensan idag, Elvira cool märkte det inte ens. Esther var helt galen, kag fick tillslut saxa fast hennes ben och hålla ena min arm hårt om henne och vända bort hennes huvud. Hon sparkade slog och skrek hysteriskt, jag kände mig som värsta barn misshandlaren och var alldeles shaky efteråt, min lilla plutta.

Vi såg här är ditt liv igår med Persbrandt... cool kille.

Gym, spruta, manikyr, skola, stall, middag, TV, det är min dag. Och lite jobb däremellan.

Bye

Oj vilken rolig helg.

Erik har varit bortrest och jag har varit mer busy än någonsin. Föräldramöte, middag med tjejerna i stan, fest i stallet och hopptävlingar hela helgen.
Vi var på China Grill,en rätt ny resturang som ligger på 68 våningen i nya Grand Hyatt hotellet mitt i stan. Jag har verkligen svindel eller får den känslan på så höga höjder, det är fönster från golv till tak och en fantastisk utsikt. Det var en extremt blåsig kväll så det fanns inte en smogpartikel så långt ögat nådde, vi såg ända bort till Birds nest, OS arenan!
Lördag kväll var det fest i stallet efter en superbra anordnand tävling på dagen. Vann gjorde den kines som red OS i Hong Kong på en fantastisk kuse och tvåa kom min holländske kompis Vincent på en 6-årig super fin märr. 2 rundor i 140 och omhoppning så det var "på riktigt". det var kul att dom två ryttarna i Kina som verkligen tränar och sköter sina hästar som man ska är mest succesful.
Sen var det fest, oj, vinglas fyllda till bredden och bara skåla hela tiden, kineser är inga finsmakare direkt. Ha i stallet hade hittat en "fin" flaska vin och ville dricka den med Vincent och mig, då tar man fram tre glas vin och så står vi och sveper den på 3 minuter........ åh vad jobbigt, men det är bara att hålla god min och tänka på att det inte händer så ofta.
Söndagen tillbringade jag och tjejerna i stallet och kollade på en lägre hoppning. David som var i Sverige i tre månader fick rida en av dom finaste hästarna i stallet och gjorde det med bravur. 3 rundor felfria av fyra totalt, han var stolt som en tupp.
Sen hämtade vi Erik på flyget.
Kevin är rätt trött på mig efter denna helg, men men.
Tjejerna har nog haft en bra helg också, julie är toppen och dom har haft kompisar här.
Jag såg ett klipp från Här är ditt liv med Persbrandt, fy fan vad han är cool och snygg, det är inte klokt.
Nu är det stalltime.
Bye

Klockan är 21.33

och jag ska gå och lägga mig!!!!!!!!!!!!!

Har varit i stallet hela em, ridit, tränat och haft lektion för tjejejrna, Elvira fick vara med för Ella var sjuk.

Elvira=galen.

Jag berättade att hon var tvungen att göra som jag sa annars fick hon inte vara med, -jaja mamma jag gör som du säger självklart. Men efter tre sekunder red hon i trav utan att hålla i sig med armarna upp i himlen och sjöng som en galning.

Då går det inte riktigt att ha lektion, så det fick bli en mellandag idag.

Imorgon är det träning, stall, tjejerna och middag på kvällen med en massa damer, kul.

Erik ringde och han mår bra för er som undrar, han åker till NY ikväll.

Bye


Ola sover

Igår kom Ola (toastmaster på vårt bröllop) hit på en blixt visit som vanligt. Vi shoppade lite på silk, sen var han på mingel och vi skulle äta middag på kvällen men jag var för trött så det blev en halv film hemma istället.

Jag har fått den urusla chansen att hjälpa John att rida Cupol för att dom ska få bättre resultat fram till tävlingarna vilket är om tre dagar. En helt omöjlig uppgift eftersom jag tror grabben är helt talanglös eller så vill han bara inte. Men hade jag sagt nej till att hjälpa till hade jag stängt dörren för gott och inte fått sälja några fler kusar.

Tjejerna mår bra, har inte kommit igång med några kvälls aktiviteter än men på måndag startar Tae kwon do igen.

Ser fram mot fredag kväll då vi ska på tjej middag i stan på nån ny cool resturang. Måste bara se till att sova lite först, jag är verkligen en 8timmarsovmänniska.

Ola garvade åt att vi tre hemmafruar i Beijing alla varmt rekommenderade honom att gå på en  rysk strippklubb här i Beijing som vi tycker är bra. Vi talade om dom duktiga dansarna och dom håriga transvestiterna som underhåller på klubben samtidigt som vi varnade för att vara för närgången med tjejerna eftersom det står 10 STORA ryssar och kollar på "sina" tjejer hela tiden.

Vi har helt brå himmel i Beijing idag och inte en smog spor så långt ögat når.

Erik är i Boston och är trött men glad bara så ni vet.

Ska nog väcka Ola snart.


Bye


Helgen

vår helg har varit lugn, jag var och kollade kinesisk mästerskapen i hoppning, det är med skräckblandad förtjusning. Så fina hästar börjar komma hit, en av hästarna i kinesiska OS- laget I Hong Kong har just kommit hit så det börjar bli hög klass på kusarna.... en annan hingst hade dom betalat 250.000€.

Idag har det varit regn regn o regn och dessutom kallt, typ 18 grader och i Beijing blir det riktigt kallt.

Jag har börjat bli terrad av kineserna i stallet att jag talar så dålig kinesiska, 3,5 år i Kina och kan inte prata språket alls.. måste nog be en lärare komma hem och hjälpa mig.

Imorgon åker Erik igen, Boston o NY.

Nu ska brudarna i säng.

Bye




Träning

Vaknade till ill regn imorse, som min gamla farmor Märta skulle ha sagt. Trist, grått och enormt fuktigt och kvavt, inte alls friskt som det blir i Swe när det regnar.
Träningen är igång för fullt, jag går direkt till gymmet varje dag efter att jag satt på tjejerna på bussen och river av 5 km i rasande fart, 100 situps, 30 utfall och lite stretsh. Idag höll jag på att svimma på löpbandet, inte av utmattning utan av nån liten kinesisk bakterie tror jag. Vet ni att en kvinno rumpa sjunker i snitt 11 cm på en livslängd, usch vad äckligt, jag vill ha min rumpa där den ska sitta och inte halvägs ner mot hälen.
Är det någon som skulle vilja ha ett homeparty med Honey Grey cashmere, eller vill att någon kommer och visar lite på ert jobb så är det bara satt säga till Jennifer 0707-17 27 79 eller mamma om det är Gotland 0498- 26 54 76. Eller varför inte visa det på fördrinken till er fest....
Idag åker Cilla o Dino till Tokyo, hoppas dom kommer titta ner och vinka till mig när dom flyger här över. Lite ledsen att dom inte hälsar på när dom ändå är så nära, fast jag vet anledningen till varför det inte går. En annan gång.
Nu ska jag till stallet och rida...... i regnet, men det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder.
Erik kom hem igår.
Bye

Honey Grey

Idag fick Anders Timell på Mix Megapol en Honey Grey tröja av oss i födelsedags present, haha, dom nämnde det i direktsändning i radion och dessutom är han på bild på deras hemsida tillsammans med dom andra i studion med tröjan på sig!!
Har just pratat med Maria min kompis som flyttat till Bryssel, åh vad jag längtar efter mina kompisar ibland, att ha vardag med dom. Fast, jag har några bra kompisar här också.
Nu är Erik på väg hem fast han landar inte förrän sent.
Bye

Lite sånt

Erik är i HK och jobbar och jag och Esther kom hem från stallet för en stund sen, Elvira har varit med Julie vid poolen. Erik kommer hem imorgon men åker igen på måndag för USA  i en vecka, Boston och NY låter inte så tråkigt tycker jag. Trist att han är ifrån oss bara.
Det var en ungjävel som tuffade sig mot tjejerna på bussen imorse, sa att dom inte fick sitta på ett ställe och var allmänt puckad, vad hon inte visste var att jag stod utanför bussen och såg allt. Jag knackade hårt på rutan och den lilla halv japanen ville sjunka genom golvet. Gud vad svårt det är att veta hur mycket man ska lägga sig i som mamma, men den här tjejen var två år äldre än Esther så det är verkligen inte ok.
Jag var på banken idag och klarade mig helt och hållet utan Kevin förutom att jag inte kan skriva en tvåa enligt kineserna, så efter att jag varit tvungen att riva sönder 3 lappar fick killen i luckan skriva tvåan och jag bara signera. Förra gången kunde jag ju enligt dom inte skriva Erik heller för den delen.
Nu ska jag kolla "The closer", vet inte om den går i Sverige men den är bra iallafall.
Jag håller på att övertala Erik om en liten Hong Kong trip på oktober lovet, Disney land och lite härlig stadspuls, jag älskar HK!
Min kusin Moas gamla kille Rasmus ringde mig igår, han är i Beijing och ska plugga ett halvår, så kul när gotlänningar kommer till BJ. Jag ska träffa honom om några dagar för en middag eller bra en lunch. Jag fattar inte varför inte fler kommer hit och pluggar, det är ju toppen.
Bye

RSS 2.0