Hallå hallå

Nu är vi på Gotland, herregud vaddet är fint. Vi har promenerat längst stranden två förmiddagar och det är så stilla och vackert.

Tjejernas kompis Tim kom hit idag så det har varit uppåt värre så nu är alla lite trötta. Det blir thaimat ikväll som ett litet avbrott från all julmat.
Om en vecka är vi tillbaka i Kina igen, det är helt sjukt hur fort tiden går 11 dagar i Stockholm bara försvann.....

Julen har vart bra hos Erik syster Lotta, god mat och tomte,vi bodde över där mellan julafton och juldagen.

När jag kommer tillbaka till Kina känns det så frächt, all tid i världen att göra massa bra saker............... det gäller bara att få till det.

1. Sälja cashmere
2. Vara nyttig
3. Börja Yoga
4. Läsa kinesiska? (det vore nog bra)
5. Rida mer
6. Sälja fler kusar
7. Vara en bra mamma o fru (men det är jag ju redan, haha)
8. Tänka framåt och fokusera
9. Njuta av tiden i Beijing
10. Träffa nya människor
11. TRÄNA!!!!!!!!!!!!!!
12. Fyfan vad jag ska bli snygg.

Nu blir det en Gin och julmust visst, det nyttiga livet börjar 5 januari!är kanske inte så bra.

Jag har nästan blivit trött på glögg men jag har druckit några flaskor också,

Bye

Sweden

Nu är vi framme i Stockholm. Är på Lydmar hotell, vill flytta hit för alltid, så skön känsla på detta ställe!
3   veckor med massa att göra, ska bli kul men var är snön egentligen? Tjejerna tror det är snö i Sverige och vill så gärna att den ska komma.
Igår träffade vi kronprinsessan, Esther kände igen henne, det var lite gulligt eftersom vi har henne på en kylskåpsmagnet hemma i Kina. Hon är en himla rar tjej, helt normal, hon tyckte Esther blivit stor, inte så konstigt eftersom hon senast såg henne när hon låg i barnvagn, Elvira har hon aldrig träffat.

Nu är det snart dags för HG plåtning, pirrigt!

Bye

Nu åker vi snart

Imorgon kl 15.30 åker vi, det ska bli kul men det skulle också varit skönt att fira jul här.

Idag har Esther hoppat för första gången, 30 cm högt hinder och Isak hoppade ibland och klev över ibland, han är en sån hjälte.
Elvira red över kavaletti bommar med Rosa och tyckte det var spännande. När Esther red klev Elvira av Rosa och ville klättra på staketet istället så jag fick binda fast Rosa. Efter en stund tyckt hon Rosa alltså att det var trist så då la hon sig mer, först trodde jag hon fått kolik eller nåt men hon ville nog bara ligga lite, söta hon.

Hela förra veckan var jul jul jul här i Beijing och skolavslutning med jullunch för tjejerna.

Nu måste jag sova för det är mycket att göra imorgon eftersom vi som vanligt inte har packat en enda grej!!!!!!!!!! Varför gör vi aldrig det i tid?

Hela familjen var på spa idag och gjorde sin favorit grej, Elvira fick manikyr med glitter, Erik fotfix och Esther massage, härligt.

Bye

Oj vad tiden springer iväg..........

Hela vecka har bara försvunnit även fast jag hela tiden varit glad över att den inte är slut.

Vi var på Esther  Snow White christmas show i tisdags kväll på skolan, totalt 240 barn på scenen så det var riktigt imponerande. Eleverna var från year 1-6 så Esthers klass var dom yngsta. Dom var en kör som kom in och sjöng för kungen som var lite ledsen.



Esther står i full mundering men jacka, mössa och vantar eftersom dom har blivit "inbjudna" från gatan i storyn.



Igår kom det snö i Beijing, inte mycket men tjejerna var glada som bara den. När det är snö är det moln och då kommer såklart smogen också så man vill knappt andas tyvärr.

Men nu är inte vädret vår största plågoande längre utan vad vi äter, allt är typ förgiftat. En svenska flicka här har fått en total allergichock och kan aldrig mer äta kinesiska produkter, endast importerad mat, allt från mjöl till kött frukt grönsaker kyckling, chips, läsk ALLT  måste vara importerat från ett västerländskt land med klara restriktioner på vad det får vara i maten.
Jag får smärre panik när ja tänker på det, samtiditgt vill man inte äta importerat för det har flugit flygplan och släppt ut massvis med skit i vår värld. Nej inte för många år i Kina, det kan aldrig sluta väl.

Vi var hos doktorn igår igen, det har inte gått ner i lungorna på nån av dom men han tyckte vi kunde åka till Thailand istället för Sverige över julen, det hade varit bättre för deras tillfrisknande........ jag vill till thailand!

Jag har en sån yber stress i kroppen över all cashmere och allt som ska bli klart innan jul, vi åker ju snart.

I love glögg!

Bye

Elvira var så duktig....

Hon var polis och sjöng för fulla muggar nästan hela shown.



Lite fundersam innan allt startar.



Och väldigt nöjd efteråt.

På kvällen kom Erik hem och hade köpt stora t - shirts till brudarna vilket gjorde Esther väldigt lycklig.



I vår ska hon bli hip hop tjej, det syns eller hur?



Det är mycket moves hemma just nu.

Hanna fyllde är i lördags så vi var på resturang, innan det så var Elvira o Esther på kalas för Nikita i klassen, det bjöds på rödvin redan kl 11 på förmiddagen och mamman sa "Lets get drunk for my son", behöver jag säga att hon är ryska??

Har varit i stallet idag, fryser som bara den, det är kallt och riktigt smoggigt idag, tjejerna hostar och jag är lite gnällig faktiskt. Vill åka till ett varmt land nu!

Bye

Snart smäller det!

om en timma ska vi , Julie och jag till skolan för att se på Elviras show med sina kompisar.

Jag red igår för första gången på 6 månader, fy fan vad jag älskar det, och här i Kina är jag riktigt bra också. Igår stod det killar och filmade mig när jag red, haha, hela stallet står still och alla är i ridhuset och kollar. Jag menar absolut inte attjag är så bra men det är lite kul, och det finns sååååå mycket att göra med hästarna.

Vad som skiljer en västerländsk och en kinesisk ryttare är att vi är såklart nöjda för stunden om det går bra men då sätter vi upp nya högre mål, madans då kineserna är nöjda, bara det ser bra ut.

Jag är lite orolig dock, Ursus och Cupol har helt plötsligt fått muskler som dom inte haft sen dom kom, hmm, jag tror dom har fått nån sorts tillväxthormon, vi är ju trots allt i Kina. Eller så har jag helt fel, vem vet.

Köpte en serie igår, Lipstick djungel, ni hör hur bra det låter, men det var god underhållning i några timmar.

Esther o Elvira har vaknat två gånger var i natt så jag känner mig lite trött, hopplöst. Idag är det den beryktade Swea jul lunchen och jag ska dit, den kostar 280.- herregud vad jag ska dricka mycket glögg o öl! Känner mig väldigt Ickeswea men mina vänner ska dit också.

Imorgon ska Elvira på kalas till sin ryska kompis Nikita, bara jag inte glömmer det....

Bye

Posten

Idag tog jag med mig kameran för att ta en bild på flygen som åker over postkontoret, gissa att det dånar och låter som bara den. Vissa dagar går billarmen igång pga skakningar.



Eftersom jag är rätt nojjig tycker jag absolut inte om  att vara på posten för länge, ifall om ett plan ramlar ner...



Var bara tvungen att ta en bild på en tavla som hänger i skolan, så fin bild från en kinadag på Elvira och hennes kompis Carina från Japan.

Nu är det tae kwon do

Bye

Vinter burrrr!!!!!!!!!

idag är det vinter i Beijing för det är säkert minus och det blåser....... det blåser nästan aldrig här. En sak som är prcis som vanligt är att solen skiner från en blå himmel. Det verkar inte som det finns moln här, det är vissa dagar då det är så mycket smog att man knappt ser himmlen men inga moln.

Så det är ytterst välplanerat att jag bestämt mig för att rida idag, mina lår kommer förfrysa. Jag har inte ridit på superlänge och kommer få värsta träningsvärken, men det är väl bra.

Imorgon kommer Erik tillbaka, detska bli skönt.

Kollade just min väder site, det är -2 grader men med vindavkylning är det -10, det är som sverige.

Nu drar jag.

Bye

....

Nu har vi ätit klart, tjejerna är så duktiga på att äta grönsaker nu efter att dom haft tema "healthy food" i skolan. Grönsaker och kyckling i ugnen med goda örter och pasta.



Det ser kanske inte så gott ut men det var det.



Liten fin bild på brudarna, Elvira är ängel och Esther hejjar på.

Nästa tisdag ska Esther uppträda i skolanpå kvällen med en uppsättning som heter Snow White, det är year 1-6 som gör det tillsammans. Och det största av allt tycker dom är att det kommer serveras middag i skolan, galet!!??

Nu på fredag är det Elviras tur, hon ska vara polis, idag hittade AK en "riktig" poliskeps som Elvira kunde låna, fast hon är stormförtjust i sin stora cowboysheriff hatt, så den får det bli.

Imorgon är det utdelning av de nya bältena i Tae kwon don, GULT, för gela slanten.




                                              Härlig bild!






Bye


Myspys

har vi det förutom att jag har sååå ont i huvet, somnade med huvudvärk och vaknade i samma tillstånd. Hela dagen samma samma, har provat både Alvedon o Ipren. Undrar om det är massagetjej nr 9 som får fram denna värk? Eller så är det bara för att Erik inte är här....

Nu ska tjejerna hoppa i badet.

Stackars min lilla pappa som fått lunginflammation för han skulle fixa "vårt" hus innan vi kommer ner till Gotland.

Bye

Jag tog några bilder på julen igen.

Eftersom Erik åkt till NY idag, en riktig monster flight tycker jag, 14 timmar, så är jag då ensam, eller ensam och ensam, Esther, elvira,Julie och Franke är ju här såklart men ensam vuxen, eller nästan, julie är 28 år.
Hur som tog jag lite bilder på julsaker i hemmet igen, för jag hade inget annat för mig, eller rättare sagt hade en skön stämmning och ingen att dela den med så jag fick ta bilder på det.

Först värmde jag lite glögg och sen tog jag kort eller foton heter modernt sagt tror jag.

Efteråt var jag så nöjd så jag satte mig och kollade på TV och märkte inte förrän efter en lång stund att det var en stillbild med kinesiska tecken som jag tittade på, helt uppslukad av mig själv och mitt konstnärliga jag.

TV gick inte att få igång så då får jag blogga istället och visa er bilderna.



Fin ren.



Här är en liten lergran som jag gjort. Esther är så impad av den och vill att jag gör en till men det går inte, jag kan inte, det var så pillrigt.



Kolla i den guldiga kulan,ni ser mig med kameran....... men ser ni också mannen, bödeln eller skräckgubben som står och tittar på mig, liksom väntar. Lite kul eftersom det bara är jag som är vaken, jo Franke sover såklart i soffan.

Elvira har varit hos doktorn idag, fått hostmedicin och inhalator med luftrörsvidgande, hoppas hon äntligen kan få sova.

Vill och också säga stort grattis till Moa o Cilla som fyller år idag. Cilla, när jag pratade med mamma och sa att jag pratat med er sa hon, - ja just det, du har grattat Moa. - Ja, och Cilla med sa jag....-  nej det gjömde jag sa mamma!?

Att hon kan glömma att ni fyller på samma dag, helt otroligt, me hon är ju otrolig!

Jo förresten, jag tände alla adventsljusen samtidigt, jag vet att man inte får det men i Kina finns det inga regler, haha! Sorry Cilla, jag vet att du nog inte kommer att gilla det.

Bye

RSS 2.0