..............

image201

Esther och Hilla in focus.

image202

Esther får sitt certificat och bälte av Master Kahn.

Nu ska vi gå på sommar fest på svenska skolan, grillat och vin bjuds det på. Och om jag orkar så ska jag och Hanna till stan och svänga våra lurviga. Det har öppnat ett nytt hotell som ska vara helt skit coolt, emperor tror jag det heter.

Over and out

certificat, certificat, certificat.

Igår när jag hämtade tjejerna från skolan så var humöret på topp, Elvira hade gjort klart sin 3e star award book och fick ett pris, såpbubblor och en penna och Esther hade fått ihop 100 housepoints denna omgång!!

Att få 100 st är inte så ofta det händer så dä blir det prisutdelning av rektorn idag  i aulan efter assemblyn. Då ska hon ta emot sitt certificat uppe på scenen inför alla skolans elever, duktiga lilla Esther. Hon kommer vara så nervös men stolt.

Jag får verkligen inte sätta några på henne för det gör hon så bra själv, snarare få henne att fokusera på annat än att vara bra i skolan. Men hon vill vara bäst på allt, skriva läsa, springa och sjunga, även göra olika trick vill hon vara bäst på, lite jobbigt ibland.

Jag får förklara att hon är i skolan för att lära sig, för om hon redan kunde allt så skulle hon inte behöva vara där., ellerhur!?

Efter det så var det tae kwon do, och både Esther och Hilla klarade testet, duktiga dom.
Så nu har dom gul/vitt bälte båda två.

Oj vad jag skryter om mina barn!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jag hade tänk tanka ner några bilder men det verkar som det får vänta tills datorn blir lite snabbare.

Nu måste jag dra för det är manikyr och pedikyr som väntar.

Bye



En dag

Idag hade vi tanter en dag i hutongerna, eller iallafall några timmar. Det var varmt och bullrigt eftersom dom håller på att fixa hus och gator överallt inför det stundande lilla event som ska vara i Beijing i Augusti.....

image196

Här är Hanna och Anna-Karin i en renoverad hutong. De hutonger som kommer få vara kvar kommer efterhand att renoveras, dom blir fina men tappar lite av sin charm såklart.

image197

Vi var istallet på eftermiddagen, rosa fick nya skor av hovslagaren och Elvira övervakade det hela och passade på att mysa lite samtidigt.

image198

Isak försöker sig på ett litet blygt rymnings försök, fast han vill egentigen inte för han vet att det snart kommer nyslaget gräs...... innan detss blev det dock lite ridning. Esther vill bara rida själv.

image199

Rida utan hålla i sig, tur att mamma håller.

image200

Kan vi gå till "swingen" efter vi har ridit. Verkar som Elvira tappt ordet gunga också.
Vi hade en superskön kväll i stallet idag, det var 27 grader men det blåste lite så detgjorde ingenting.

Klubbhuset som jag hade dåranfall på härom dagen ville mig något men vågar inte ringa så som ringer vår agent som vi hyrt huset av och ber dom ringa till mig, hahaha.

Imorgon är det massa fix.

Bye, snart kommer vi hem :)

Beijing Operan

Igår tog vi massamed vuxenpoäng, vi var på Beijing operan och lyssnade och såg på Ann-Sofie Mutter som spelade violin med Trondheims violinisterna. Dom spelade först lite Bartok, vilket jag tyckte var lite konstigt sen blev det Bach och Vivaldi (fyra åstiderna), oj vad fint det var.

image193

Här är Erik utanför Operhuset, fantastiskt vacker. Det är en ny byggnadoch ligger precis bredvid Himmelska fridens torg och Förbjudna staden, alltså en av många Beijingbor en hatad byggnad, dom tycker inte att den passar in, jag älskar den!

image194

Här är jag. Byggnaden ligger som i en pool eller sjö, när man går in i byggnaden så går man newr under vattnet och in i operna.

Paris baletten kommer och gör Svan sjön om någon vecka, kanske ska gå dit igen.


image195

Såhär är det på kvällen, vackert då också.

Ann- Sofie Mutter är en otroligt cool kvinna, spelade helt fantastiskt, hon är 45 år och lång och vacker. Hon stod upp och spelade hela tiden och avslutade allt med att tillägna alla offer o jordbävningen det stycket av Bach som spelas i slutet av Beppes godnattstund, då fick man rysningar. Det var hon och 14 andra violinister plus lite större stråkar och ett litet "balettpiano".

Nu ska jag med mina vänninor till Hutongerna och glida runt lite.

bye


Helg och veckan som varit än så länge

I helgen var det Summer fair på British school, En massa lekar och kul, det var så himla varmt bara så det gick knapp att stå ut, det var närmare 40 grader i skuggan och inne på skolgården i gassande solsken var det hettttttt.....

image190

Erik som i vanliga fall alltid tycker att det är varmt, även på vintern, höll på att dö vid grillen, jag hade bokat in honom där i en och en halv timma. Fast han var på gott humör som vanligt iallafall såklart.

image191

Elvira och jag försökte dreja, det gick inte så bra.

image192

Och Esther försökte sig på säckhoppning igen.

På kvällen var det Swea fest, det var kul och vi slutade på en ny klubb som heter The Beach, rooftop full av sand, himla coolt faktiskt. Och ja, det blev självkart sent och hela söndagen var förstörd, vi var bara inne och njöt i aircondition.

Idag har vi klippt Isak igen, han fick tillbaka sin långa päls igen efter förra klippningen och med den värme som är nu var det oligligt för honom.
Han är en så gullig grabb, vi klippte honom utomhus idag och deet blåste som bara den men han beter sig som en riktig gentleman ändå. Stjärna till honom.

Vi har hittat en gubbe som ska ha hand om hästarna i sommar, åka till dom varje dag och se till dom, det känns väldigt bra.

Nu måste jag fixa mig lite inför kvällen, vi ska på nya operahuset och lyssna på en Mozart konsert, eller iallafall första akten, det ska bli mysigt.

Kram

Esthers test

I torsdags kväll hade Esther Tae kwon do test för gult bälte.

image187

Undrar om det är sista gången Mater Kahn knyter Esthers vita bälte.

Esther var först ut att göra testet för dom som har vitt bälte, hon gjorde en massa rörelser inför alla andra i "klassen", helt själv stod hon där och jag såg på henne att hon var så himla nervös, det är första gången i hennes liv hon gör nåt liknande.

image188

Som slut moment i testet så kommer det fram en "svartbältare" och håller fram en planka framför Esther, den skulle hon med sina bara fötter sparka isär!!!!!!!!!!! Jag höll på att dö av nervositet, hon försökte några gånger utan att lyckas. Master Kahn säger att hon får ett försök till och måste fokusera, och skrika högt när hon träffar plankan.

She did it!!!!!!!!!

image189

En stolt och omtumlad Esther visar upp sina två träbitar. Ömma röda tår kände hon nog inte av efer att hon lyckades.

Om hon får gult bälte vet vi inte förrän på torsdag då Master Kahn har gått igenom testerna igen med sig assistent.
Jag hoppas verkligen hon lyckades, det skulle varabra för sjölvförtroendet.

Hon hade med sig bitarna till skolan dagen efter och förkalrade för klassen vad hon gjort, hon fick 2 "house points" för det.

Nu ska jag till stallet.
Bye


Tae kwon do

I eftermiddag har Esther sin första test i Tae kwon do, lyckas hon får hon gult bälte!!!!!
Jag återkommer i kväll med resultat.

Åhhh, jag har just sett American IDOL finalen live, tjoohoo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kram

På fredag ska vi få

38 grader varmt och det är inte mysigt i en av världens mest förorenade städer som dessutom inte ligger vid kusten, jsg vill hem till sjöbris............. och måsarnas skrik.........

Morgonstund

siter på"kontoret" hemma i huset och dricker mitt morgon kaffe, först gjorde jag en kopp med for mycket mjölk i så den fick slängas. Blir det för mycket mjölk så smakar det get eller ko, kan bara inte med det. Jag dricker för den delen bara Nescafe det är det enda min lilla känsliga magen klarar av.

Esther joggade hela vägen till skolan idag på sina långa gängliga ben med stora fötter längst ner. Jag tror hon tycker det är lite pinsamt att åka vagn till skolan ifall om nån ser henne. Jag bara vägrar låta dom åka skolbuss som tar 2 minuter och kostar över 10.000 om året, då får hon hellre tycka det är lite pinit eller gå bredvid. Elvira latmasken går i en minut sen vill hon åka.

I går hade jag ett RIKTIGT HÅRT KINA ANFALL. Jag var så arg som man bara kan vara i Kina, man bygger på det under flera månader och rätt vad det är så exploderar man. Igår var det massa saker som gjorde mig irriterad så när jag kom till klubbhuset som vi betalat 10.000 för att bli medlemmar i inte vill släppa in mig för jag inte lämnat ett passfoto på mig själv så fick jag dåra!!!

Jag skrek på den stackars receptionisten så jag fick omt i halsen och sen försökte jag bryta upp dörren in till gymmet. Jag skrek, kastade grejjer, svor kallade chefen bitsh när jag pratade med henne i telefon. Jag sa till henne att hon måste vara chinas dummaste människa  och att hon var rädd för att vara i klubbhuset för att INGEN  människa på hela vårt område gillade henne. Jag sa att jag tyckte synd om hennes stackars personal som fick stå där och skämmas och ta hand om arga tanter som mig bara för hon var feg och en urusel person. Det låter som om jag inte la band på mig men det gjorde jag, just då kändes det som om jag skulle kunna ha gett henne en snyting om hon varit där, vilket var en himla tur att hon inte var, då hade jag behövt skämmas idag. Det gör jag inte nu.

Nu hör det till saken att allt jag sa är vad alla på vår område vill säga fast inte vågar så det var nog bara bra, och jag för min del fick ur mig min arga boll utan att det gick ut över nån som jag bryr mig om.

Igår sa Esther nåt kul. "Mamma, Elvira måste verkligen learn sina words bättre på svenska tycker jag." Vad säger man då?



Bye, nu ska jag åka till toni&Guy  och färga håret.

Kram



Vanligt skön dag i solen blev det idag.

Efter en slow frukost med nypressad, apelsin/ananas/äppel/melon/ingefära juice tog vi en slow lunch på Pinnacle. Vi åkte dit i en taxi och det var första gången jag hittat en taxibol med bilbälte i baksätet, coolt.
På eftermiddan var vi i poolen och badade och åt glass, efter några timmar i solen fick tjejerna bryt och vi var tvugna att åka hem. Elvira vill inte trampa på sina trampor på cykeln så jag fick lämna min cyckel och putta henne hem.

Erik gjorde en super lasagne till middag och sen var det bums i säng för dom nytvättade barnen.

Det är verkligen skönt väder här nu, 25-30 grader och det blåser lite så det är en ren hög luft.

Jag pratade med Jennifer idag och hon var hemma i vårt hus i Saltis, jag hörde måsarna som jag i vanligtvis hatar men nu lät dom som fantastiskt härlig musik i luren. Träden blommade och det var så fint sa Jennifer, om mindre än 4 veckor är vi där!!!!!!!!

I morgon är det uniformsfri skoldag för barnen och hela temat för dagen är jordbävningen, insamlingar av både pengar, kläder och leksaker.
Jag ska till stallet och mocka bajs som vanligt på måndagar, hahaha.

Nu blir det avsnitt av nåt spännande om bara Erik kan slita sig från telefonen med nån torr tysk en söndag kväll.

På onsdag är det final i American Idol, ååååhhhh................

Mina nagelband spricker, skit  också.

Bye


Hej från Elvira

image184

Elvira monster. yrccruykmbvtrukllkl¨ö¨mlok96otköåpo0988889ri8u68 ojj8kkbiovoi 7ydjk97y
p+
elvira
t0¨
q2´r´kpåfvlo08r¨+p+0pklpeow52ww0+¨   ´   §   HHGDZS3QWEZA3AE

Bye bye

Vi stannar............. i Beijing

Åhhhh vilken vår, det har blivt förändringar på Eriks företag och vi skulle ha åkt hem nu till sommaren, ingen av oss ville det egentligen men efter ett tag kändes det sköt det med, vi har ju varit här i 2,5 år redan........... oj vad tiden går fort.
Den största anledningen till att jag inte ville flytta men var skolan för barnen, det finns inget som skolorna här, det passar våra barn som handen i handsken just nu.
Den andra anledningen var alla förtroenden man skulle bryta, hästar , jobb och annat. Människor som litade på att man skulle finnas till hands, det tyckte jag var jobbig.
Men hur som helst så spelar det ingen roll nu för vi stannar i 3 år till, det är lång tid det men det går fort.
Vi ska byta hus till ett något mindre, 470 kvm så det räcker det med, annars är det inte så stora skillander förutom att Erik startar ny business.
Det känns oerhört skönt att det äntligen är bestämt hur det blir iallafall, det har varit en jobbig vår, att inte veta.

Igår var vi och käkade Kina mat med barnen, det var gott men just nu är jag trött på kinamat, längtar efter panerad torsk med spenat och färsk potatis. Eller nåt annat fantastiskt, Esther längtar efter kräftor, Elvira efter korv, jag älskar korv säger hon.

Innan vi gick på resturang drack dom dricka som innehöll färgämnen som säkert inte får finnas i svenska drickor.

image178

image179

Eller vad tror ni, innehåller den otillåtna färgämnen??!!

Idag har Esther och jag varit i stallet, vi red ut en sväng först, blev nästan jagade av en bonde för vi red på hans åker. När vi kom tillbaka till stallet vill Esther rida självså hon re i ridhuset och travade runt på Isak, han är en sån gentleman, helt fantastisk.

image180

Hästarna fick lite gräs i boxarna idag som dom slukade snabbt.

image181

Sen ville Isak ha mer och Esther får kämpa hårt för att försöka få honom dit hon vill men det går tillslut. Hon sa, mamma det känns som att bära en stor säck" att leda honom när han vill ha gräs.

image182

Rosa är också söt.

image183

Två kusar som är glada att få komma tillbaka till hagen även fast det inte finns så mycket mat som det önskas.

Dom går med en gäng unghästar som är vädigt underlägsna Isak så dom har till mitt stora förtret börjat äta på hans svans, den som var så tjock och fantastisk. Det är en stor sort men inte mycket att göra åt nu.

Tjejerna spelar WII  ikällaren med Julie, Erik lagar kronärtskockor till förrätt och grillad oxfile till varmrätt, gott. Jag är dock inte så hungrig efter att ha vräkt i mig ett halvt kilo Gryere ost till champagnen medan jag bloggat. Ost är visst bra för vikten har jag hört, gott också.

Åh vad jag längtar till sverige, jag vill verkligen hem nu, till svenska sommar och alla vackra människor som fattar vad man säger.

Jag och mamma ska åka och kolla  rid OS i Hong Kong 14-22 Augusti, coooooolt mamma.
Kina har kvalat in ett lag på en tillgjort tävling i Tyslkand förra veckan, åhh jag dör, dom kommer aldrig fatta hur svårt det kommer bli.

Kram

Kram


Vi i botaniska trädgården

idag var det dax för utflykt till botan.
Vi var antingen lite sena eller lite tidiga, det mestya var utblommat men det var vackert ändå.

image176

Här är hela Reception klasserna (2st) på BSB. Esther står femte från vänster.

image177

Alla elever hade med sig en ritbok som dom skulle teckna av blommor i. Förrutom rosorna var dessa övermogna tulpaner finast tyckte jag och Esther.


CCTV huset

En av Beijings mest spektakulära byggnader är CCTV huset. Det är världens med uträknade, utmätta, beräknade bygnader. Det är två torn som står vridna mot varnandra och som på toppen är ihopbyggda på ett "sjukt" sätt. Jag skulle aldrig för hela mitt liv vilja jobba i eller nära den byggnaden. Den är cool och imponerande självklart.

image174

Hur ska dom hinna färdigt innan OS?

image175

Skulle ni vilja bo eller jobba i ett hus som egentligen inte borde kunna stå? Tänk om man har oturen att behöva sitta längst ut i spetsen på ihopbygnaden av de två tornen. Det är säkert nåt vidrigt klasgolv också så man kan se ända ner till marken. Jag får svindel och det killar under armarna bara jag tänker på det.

Jag var och träffade en cashmere fabrik igår igen. Det är helt otroligt, det var en av världens största cashmerew tillverkare men trots det har dom noll koll, lika fashinerande varje gång.

Imorgon ska jag med Esthers klass till Botaniska trädgården här, dom talar om odla och gro. Hon ska måla av blommor och berätta en story för hela klassen när hon kommer tillbaka till skolan.

Jag har nästan blivit som Radio Gotlands Kina korrenspondent, jag ska vara med på radion idag svenska tid och tala om jordbävningen, kul.

Kram

Till KinaEmma.

image171

Pavvo i fin klänning på Green tea house väntandes på en sur Elvira

image172

Pavvo på miuren

image173

Pavvo jag och Vian.

Esther håller på att bli en stor tjej. (som tycker mamma är pinsam)

Igår när jag lämnade Esther på skolan stod vi utanför klassrummet vid hennes skåp. Av någon anledning började jag sjunga "femton gastar på sjömans kista" lite rivigt. Det var kanske två små tjejer som hörde det och Esther bad mig hålla tyst med en gång.

Idag på väg till skolan bad hon mig att absolut inte sjunga den ingen och jag var tvungen att tumma på väg in i skolan, hon tycker jag är pinsam!!!  Även på väg genom korridoren var jag tvungen att lova en gång till.

Annars är det mycket som händer här just nu, jag kan inte sova på nätterna för jag har en massa konstiga drömmar.
Nu ska jag till södra Beijing och träffa en fabrik.

Morfar jag tänker på dig och hoppas du inte är orolig, allt kommer bli bra. Kram

Bye

Fina minnen...............

image168

image169

image170

Oj vilka fina minnen för oss!!!!!!!!!!


Trött helg

Vi var på vernissage i fredags och sen blev det middag och klubb.............. åhh vad jag ångrar det dagen efter, herregud. Vi har Julie och snälla barn så vi sov till 12 faktiskt. Sen bar det av till stallet och myste med hästarna halva dagen, det var som en svenska sommar dag fast lite varmare. Det blåste lite och alla färger var så klara eftersom all smog blåste iväg, fantastiskt var det. Sen gled vi runt på Pinnacle och myste, drack vetegräs shot och köpte slime till tjejerna.

Fantastisk vit sparris hittade vi också så det åt vi till förrätt med hollandais sås, gott.

När vi vaknar idag är det grått och regn igen, det är den sämsta sommaren i Beijing på många år säger dom som vart här ett tag. Andra tror att det är en massa experiment med vädret fär att få något svalare väder innan OS så inte så många atleter kolapsar i värmen och smogen.

I frdags var polisen och knackade på dörren igen, (3 ggr på en vecka) då var det "dog licens" dom ville kolla. Jag hade ingen aning om det så det måste jag fixa = betala omgående så dom inte kommer tillbaka. Polisen här i Beijing är verkligen obehagliga, oberäknerliga. Just nu när dom är så rädda för terroroattentat så är det som att lite vara med i en film här ibland faktiskt, jävligt hård stämmning. Det är lite så som jag trodde det skulle vara att bo i Kina innan vi flyttade hit, men som det då inte var.

Mul och klöv sjukan som härjar här nu är galen, 34 döda barn och 27.500 sjuka barn på 3 veckor. Det är ett fall på skolan bredvid våran så man är lite orolig faktiskt. Tvätta händer noga, inte dela mat med någon, och pussa eller krama kompisar. I helgen ska hela skolan desinficeras.

Elviras fröken undrade om vi pratat hemma om att tvätta händerna för hon var så noggrann och tvättade länge och långt upp på armarna. Det är skönt att veta att det går in det man pratar om hemma fastän det just då bara är, "jag kan inte eller jag vill inte".

Idag blir det nog bara en sväng på gymmet och sen beställa hem en massör så man blir lite mjuk efteråt.

Tjejerna tittar på Scooby Doo.

Gud vad jag längtar till svenska sommar nu! Snart är det det för oss. Vi kommer hem antingen den 15 juni eller den 27 juni beroende på en del saker här.

Jag pratade med min söta morfar på telefon härrom dagen och Esther pratade också med honom. Han är så lite och gammal nu, honom längtar men nästan mest efter faktiskt.

(Ja ha Jonna, jag trodde Jean var mamman, vad heter hon då,  se där.)


Bye

Bye


British school sports day

Igår var det sport för hela slanten på skolan. Det var 28 grader varmt och solen gassade hela dagen och jag brände mig såklart på axlarna igen, hhåååå vad jag är jobbig.

British school är indelat i 4 house, blue, green, yellow and red. Esther är med i blue house och Elvira är än så läng för ung för att tillhöra ett lag men hon är en stor supporter till det blå laget så hon har en tröja iallafall.

image156

Esther och hennes kompis Hannah innan dety har börjat.

image157

Elvira sitter med sin klass och väntar......

image158

Esther kastar rispåse och är så fokuserad.


image159

Elvira är inte lika entusiastisk över denna gren, kan koppsspråka tala ett tydligare språk än detta. Mrs Williamson försöker få henne med på leken men icke.

image160

Sen var det dax för häcklöpning och oj vad Esther är snabb. Snabbas i årskullen, det är svårt för en så tävlings orienterad mamma som mig att försöka förkalara för sin lika tävlingsinriktade dotter att det inte spelar nån roll vem som vinner. Och att försöka hålla humöret uppe på dottern när hon blir ledsen över att hon kom efter i starten så hon inte var först i mål eller nån anna likande situation.

image161

Härlig bild på Esther med tungan rätt i mun som vanligt.

image162

När det kom till att springa och hoppa var Elvira på topp igen, hon sprang och sprang och sprang.

image163

Sen var det löpning. Esther sa när hon kom hem att det kändes som om tävlingen handlade om henne och Bredley som gå i hennes paralell klass. Jag påminde henne om att dom inte ens sprang mot varandra då sa hon att dom är dom snabbaste och att det kandes så iallafall. Inget problem med självförtroendet där inte!

image164

Har springer Elvira tillsammans med Allie

image165

En annan variant av ägg på sked som Elvira inte deltog i.

image166

Hon ville softa med mamma och dricka vatten.

image167

Sista grenen var säckhoppning. Esther hade en otrolig höjd i hoppen vilket gjorde henne trött och på dåligt humör såklart för hon vann inte. Lilla gumman.

Det händer mycket här just nu men jag vågar inte riktigt skriva om det än, man är visst avlyssnad och avläst överallt i detta land. Just nu verkar allt bli mer och mer som en riktig kommunist diktatur...

Franke kastrerades igår, han är helt slut och skriker och gnyr när han försöker röra sig. Han fick sova i vårt rum i natt så jag hade lite koll på honom om nåt skulle hända.  Det verkar gå dåligt med kisseriet så man får se så han inte blir förgiftad antar jag.

Nu ska jag till stan på möte och ikväll bär det av på festligheter. Nordic art festival drar igång och sen är det en annan vernissage.

Kram


Ior is back!!!!!!!!!!!!!!!!!

Efter 5 tunga och långa nätter för Elvira är nu äntligen Ior, hennes älskade Ior tillbaka. Vi trodde han åkt med Wiklunds i resväskan hem men icke, han var verligen borta......

Så i förrgår hittade Julie honom bakom sofan bakom gardinen i ett TV rum vi aldrig använder, han har antagligen hamnat där när det har lekts kurragömma eller nån annan lek, så det kan bli. Elvira har nu sovit två hela nätter i sin säng utan att ha vaknat en enda gång.

Hand foot and mouth sjukan som härjar i Kina just nu har ökat till nästan 16.000 från 12.000 barn på bara en dag. Två dagisar i Beijing är stängda, åååhhh vad jag är kluven, ska man hålla barnen hemma eller ska dom vara i skolan???

Det verkar inte som om nåt barn i beijing hr dött än så länge men över tusen stycken ligger på sjukhus bara i vår stad. I situationer som denna är det jobbigt att inte kunna språket, vi får ju bara den info som staten vill ge ut, dom vill inte "orsaka panik" som dom uttryckte sig.

kram

Yttrandefrihet

innan China fick OS lovade man yttrandefrihet i landet.
Just nu sitter det 100-tals kineser inburade för dom sagt "fel" sak.

Alla konserter och uppsättningar är inställda eller så har artisterna blivit förbjudna att prata på scenen, bara sjunga eller dansa.
Vår granne har en dotter som är 8 år och duktig på att sjunga och dansa så hon ska vara med i en uppsättning av Oliver Twist gjord av utländska skolbarn i Beijing, då är staten även där rädda för att dom ska säga når så hon har varit tvungen att skriva på massa papper och lämnat kopia på sitt pass så regeringen har full koll på allt som händer på publika platser i kina, är inte det helt sjukt. Vad är det för jävla yttrande frihet!!!!!!!

Här försöker man ta kontroll över andra istället för att ranska sin egen sak, usch!!

Den livsfarliga mul o klöv sjuka som härjar i Kina just nu, som 12.000 (30 döda) barn insjuknat är verkligen ett problem, vi är verkligen så oroliga, barnen får bara vara i skolan och hemma, inte på offentliga platser.
Så istället för att lägga all kraft på att försöka häva detta utbrott  så gör kinesiska staten på ett annat sätt. Man ska hitta dom som från början visst om sjukdomen men som inte anmälde den to WHO förrän efter 4 veckor, och som dom säger "bestraffa dom hårt".
Dom vet nog att dom gjort fel men det är så typiska kina att inte se rationellt på saker och kanske försöka tänka några steg framåt utan man ska bara bestraffa de dom gjort fel medan sjukdomen härjar fritt.

Vet inte om det är dags att åka hem för sommaren redan, Beijing är också drabbar av sjukdomen och det finns inga botemedel!!??

Annars är det bra här, varmt som bara den. jag är dock lite uppretad som ni kanske hör.

Kram







Skön dag med våffelfrukost igen

Två Jos barn sov över här inatt så det blev en våffelfrukost ute på terassen, det är fortfarande ok men snart kommer det vara för varmt.

Iden lortiga luften blir allt alltid skitigt så jag handskurade studsmattan på morgonen också. Folk som går förbi tycker man är tokig som gör det när man har en Ayi som ska städa sånt men dels är det skönt och del är det så att om man vill att det ska blir riktigt rent får man ibland göra det själv.

Efter det var jag i stallet och mockade boxarna eftersom grabbarna i stallet inte fattar hur man gör rent på riktigt. Dom hastar mest runt allt så det blir mer jämnlortigt för då syns det inte.

En 4 dagar gammal fölungen i stallet får inte riktigt med mat, mamman är bara sur och vill inte att lillen ska dia honom så idag försökte han äta havre. Så söt, mörkbrun med stor bred bläs. Se hur han mår imorgon annars mår mamma Viktoria rycka in.

Det är oerhört tyst i vårt hus nu för att ha fyra ungar här, då är det helt klart nåt som dom inte bör göra som händer, jag måste kolla.

Åh, vad jag längtar till Saltis idag, har drömt om vårt hus inatt, fast det var renoverat.

Kram

Det regnar och det är konstigt

klockan är 11 på förmiddagen, tjejerna var ute och lekte sen blev det MÖRKT, och började regna. Det blev mörkt som på natten, jag har aldrig sett det tidigare, nästan lite kusligt.

image154

Det är bara blixten som gör att det ser lite ljust ut. Det blixtrar och åskar som bara den, skillanden med åska i Sverige och här är att det nästan inte finns nåt uppehåll mellan åskknallarna, det mullrar högt hela tiden och rätt vad det är kommer det en blixt.

image155

Ser det inte lite "fel" ut tycker ni, det är mitt på dagen???

Igår var vi på en ny resturang här i området som heter South beauty, vi blev 6 vuxna och 10 barn, glatt och trevligt men vi kom hem tidigt. Det har också öppnat en glassbar och fler krogar i det området så där kommer vi vara mycket tror jag. Känns riktigt sjysst för att vara Beijing faktiskt.

Annars har Esther fått för sig att hon ska börja dansa Hip Hop, hon tränar hela dagarna här hemma, kollar videos på Utube och sen dansar hon snabbt med fötter och händer. Hon ser verkligen fram mot att räffa Hampe och Abudi på Gotland i sommar, så hon kan få lära sig lite riktiga "moves".  Hon har för övrigt en Mao militär keps på sig när hon dansar, så söt.

Vi var i stallet en sväng i går också, Esther galopperade igen, stolt. Det var en uppvisningsdag i stallet igår så vi var där för tjejerna ville inte att "kineserna" skulle ta deras hästar.

Det är inte lätt att ha häst i Kina, man måste klargöra saker hela tiden. Igår hade dom tänk använda våra hästar till showen utan att fråga så det var lite hårda ord igår. Galningar, att dom har en "ponnyklubb" i stallet fast dom inte har några ponnyer är lite huvudlöst. Dom räknar kallt med att dom kan ha våra... är inte det lite mysko.

Bye

Hej från oss!!!!

image153

Nu ska vi ut och cykla.

Kram!!!!

Nu har ordningen återställts

Efter att Wiklunds har varit här i 5 häktiska dagar. Vi har haft supermysigt och barnen har lekt som galningar varje vaken sekund. Allt från kinesiska vakter till prinsessor och byggjobbare.

Nu är allt lugnt igen, det är STOR helgdag här i Kina idag så alla utom vår chaffis är lediga typ. Nu ska vi bara åka till Jenny Lo och handla mat sen är det mys som gäller.

Av dom dressyrhästar som jag visa en kund här i Kina var han väldigt intresserad av en, en vit, och fan DEN ÄR REDAN SÅLD...... Så har du en vit dressyrhäst på lager så säg genast till mig, den kan vara svart också.

Hoppas ni har en härlig första maj där hemma..

Kram

RSS 2.0