Green T-house Living

är en helt fantastisk resturang som jag ätit lunch på idag. Inte så Beijingish, här är allt rent och vitt, annars är allt gråttttt här.

image63

Den här bilden är tagen tidigare men det är samma resturang, så skön. På bilden är det Paulina och en liten Elvira.

Nu ska vi äta scones och titta på American Idol!

Imorgon är det uppträdande i skolan.

Kram

Tisdag

var det igår, åkte en sväng till Yashow och gjorde den konstiga och billiga ansiktsbehandlingen igen. Nästa gång ska jag göra, cleansing, ultralifting, anti-ageing gelmask och en superlifting och som man ser resultat efter en gång, hajjar ni? Och det kostar bara 110 kronor, hursom helst är det himla skönt och man får en kick av energi till huden.

När jag gled runt på stan igår så var Franke hos frissan, jag sa att han skulle få kort päls men när jag kom hem fick jag nästan en chock, han såg ut som han suttit i koncentrationsläger, smal som en pinne.

image60

Detta är i morse innan vi gick till skolan, tjejerna tycker han är fin!!

image61

Jag var tvungen att köpa en dress till honom för han frös så mycket i sin nya frisyr, jag hade att välja på army, bebis eller kinesisk kostym, det blev som ni ser army. Här ska han ut och gå med Julie.

Franke är för den delen inte en toy pudel eller för den del nån annan sorts liten pudel, han är en helt vanlig pudel, och jag som inte ens gillar pudlar. Det är kanske därför jag rakar av honom alla pudeltecken som finns, nu ser han bara ut som en smal hund.

image62

Esther var på prinsess kalas häromdagen och när Elvira skulle med och hämta Esther vill hon självklart också vara prinsessa, söta va??

Esther blev för övrigt super arg när hon fick reda på att det var prinsess kalas och hon behövde ha klänning, hon ville vara drake eller dinosaurie istället, absolut inget som är tjejigt.

Till Esthers stora förtret ska hon vara "mamma" på scenen när skolan firar det kinesiska nyåret på fredag. Hon vill hellre vara pappa eller nåt annat killigt.  Dom ska sjunga massa kinesiska sånger och uppträda, det ska bli sååå kul att se.

Nu drar jag!

Kanelbullar med Ayi

Ayi har precis bakat klart en sats kanelbullar, Elvira kommer bli överlycklig nu när jag ska hämta henne i skolan.

image58

Hon får bullarna att bli sådär fluffiga och goda som jag aldrig får dom, mina blir så att man han starta krig med dom.

image59

Visst ser dom smaskiga ut!!!

Nu ska jag nog ta en till. Det är inte så bantar vänligt dock att ha en Ayi som bakar så gott, men va fan, jag får val springa lite mer bara.

Egentligen tränar jag bara för att kunna äta gott, "träna mycket och ät mycket", det är väl ett bra motto.

Bye


Brad Pitt kom inte...

han hade ett annat jobb idag så jag fick ha Kevin istället, men det är jag självklart nöjd med. Brad kommer att jobba med oss på Fredag istället, sen ska vi bestämma oss.
Hoppas inte Angelina blir sur och kommer att ställa till det för oss, hon verkar ju vara rätt "bitchig" iblad. Vi vill ju bara att allt ska fungera för alla på bästa möjliga sätt, men OM hon nu andå skulle sätta sig på tvären så får jag väl snacka men henne bara.
Vi vill ju bara att Brad ska köra oss och inget annat direkt, kanske gå på posten ibland och ringa några krångliga samtal men inte mer. Det är inte så att vi vill att Brad ska flytta hem till oss direkt.

Fast det hade kanske varit kul för Julie att få sällskap i källaren ibland, jag får snacka med angelina  om det, det ska säkert ordna sig. Ayi kan säkert hjälpa henne med barnen om hon tycker att det blir mycket jobb just vid nattning och så.
Vi har inte så bra mottagning på mobilerna i källaren så om hon ringer till Brad kan det bli svårt att komma fram men vi får lösa det på nåt sätt. Eller han kanske bara tycker det ska bli skönt att inte höra hennes tjat hela tiden, bara lite lugn och ro med Julie.
Dom kan kolla på nån av hans filmer i vårt filmrum där nere och bara hänga ut helt enkelt, jag hade tyckt det var superbra verkligen. Jag ska bara tepetsera en vägg lite mörkare så det blir lite mer stämmningsfullt för dom.

Och vill dom läsa böcker och slappa så kan dom göra det i stora rummet utanför för det har jag fixat till tjejerna så det är riktigt fint nu, en solros tapet och en massa kuddar.

Jag hoppas verkligen Brad vill jobba med oss och hoppas på det bästa, för alla såklart, jdag är inte den som är det.

sen när vi har arbetat in oss lite kanske ni vill komma och hälsa på, han verkar redan nu super nice, lite blyg och osäker men det går nog över.

image57

Här är det mysigt att hänga.

Kram

Och så var helgen över......... igen

det är halt otroligt vad tiden flyger fram, en helg till är över. Idag ska jag till stallet en sväng sen ska jag försöka jobba lite.

Jag hade en cachmere fabrik från Innre mongoliet här på möte i förra veckan, vi måste ju bestämma vem vi ska ha som leverantör för vår business. Tre gulliga gubbar varav en pratade engelska, riktigt bra för den delen. Dom hade med sig massa prover på olika tjocklekar, stickningar och "garn" tjocklekar. Allvarligt så vet jag inte ett skit om dehär men man får väl ta och lära sig helt enkelt. Kul ska det bli iallafall, bara vi kommer igång på nåt bra sätt.

Ilördags hade vi middag hemma, det var mysigt men blev som vanligt ganska sent (inte som Larssons dock). Gårdagen gick i lathetens tecken men jag tog mig iväg till poolen med tjejerna på eftermiddan så dom fick bada lite.

Har ni sett Shark, det är James Woods som advokat, bra kort underhållning på kvällarna när man inte orkar se en film, den gick på svenska TV förra året tror jag.

Om nio dagar åker vi till Thailand, det ska bli sååååå varmt och härligt, bada och bli varm på riktigt.

image55

Här är söta Esther

image56

Och här är söta Elvira

Idag ska jag bestämma mig om jag ska ta den nya chuffören eller inte. Han är ju bra, inte på engelska dock men jag får väl lära honom. Jag har döpt honom till Brad Pitt men jag ska kalla honom Brad bara.

Bye

Fredags champagne och Baileys

det måste man ha i Beijing för att må bra.

Lite trött efter igår, vi var och åt middag på Face, en urskön indisk resturang i Beijing igår kväll. Det blev inte sent men ändå så har jag varit sååååå trött idag, typiskt.

Jag och Victoria den 1:a var och fick våra händer och fötter fixade idag, en sväng till slaktarn (där vi såg en snygg kille) och ett stop på fruktmarknaden sen var det dax för sen lunch på Muse. En fransk vietnamesisk rest som är fantastisk, MEN när det kom till deras underbara spring rolls så smakade dom på riktigt kattmat!!!! Så jävla äckligt, som tur var hann jag inte svälja, men smaken satt kvar i munnen ända tills champagnen på eftermiddan, blää.

Man undrar ju vad dom har i maten ibland och vad man äter. Jag har sett djurtransporterna här och dom är förskräckliga!!. En gång såg jag ett helt stort lastbilsflak med småhästar, dom stod så tätt och kunde inte röra sig. Över halva flaket så var det ett "tak" och där låg det levande hästar med benen ihopbundna, en hade brut nacken så huvet hängde längt lastbilens sida, vad säger man?? Djurs värdighet är noll och det är inte så konstigt med tanke på att människo värdet är väldigt lågt, man bryr sig bara om de sina.

Ibland är det ganska kämpigt att bo i Kina, särskilt då man börjar tanka för mycket. Alla höjer detta land till skyarna men man ska verkligen inte glömma att det är en kommunist stat. Alla är så rädda för övermakten och koruptionen är såå himla utbredd. Det finns ju egentligen ingen frihet, men självklart är den mycket större idag än för bara 10-20 år sen.

Min kinasvacka sitter fortfarande i låter det som, ellerhur? Jävla skit!

Esther var på Taekwondo igår och var så gullig, Elvira var men och satt som ett ljus i 1 1/2 timma och kollade på när syrran tränade med sin tränare som har 6 gradens svart bälte, coolt va??

Kram

Jobbig och tråkig helg

Jag har haft en Kinasvacka, eller en inessvacka rättare sagt. Jag ger för mycket kraft till vissa situationer och när då inblandade personer beter sig som pest försvinner all energi och då får man en kines svacka.

Jag var och red igår och försökte sälja in lite nya hästar på en förhoppnngsvis ny kund, om han nappar vet jag inte riktigt det får tiden utvisa.

Sen hade jag fem barn med mig till poolen så det var hoolabaloo, alla skulle tvättas i hår och ha inpackning efteråt och fixas efter konstens alla regler. Det är superkul och tjejerna är överlyckiga att få leka med så många vänner men mamman blir sååååå trött efteråt. Jag stupade isäng kl 9.

Nu kommer Kevin med en ny chaufför som jag ska intervjua, att han inte fattar att jag inte vill ha en ny, jag vill ha KEVIN!! Men självklart unnar jag honom ett nytt jobb. Nu ringer han på dörren...............

Esther är inne i en riktig frågeperiod, det är kul men oj så många frågor.

Bye

Hästarna mår alldeles utmärkt idag

efter att ha varit i en svacka igår så har båda hästarna piggat på sig idag. Rosa var pigg som igår men Isak hade gemongått en förvandlig idag, han var pigg och glad som bara den.

image49


Jag och Anna Karin håller på att "grooma" hästarna i sina boxar.

image50

Vi på en liten skogspromenad....

image51

Rosa i hagen...

image52

Isak i hagen.....


image54


Dom små sträcker ut i en galopp i hagen i Kina.

Kram från oss.

ISAK OCH ROSA ÄR I BEIJING

Dom fick en låååååång resa stackarna. 10 timmar på flyget sen fick dom stå på flygplatsen i 8 timmar för det var nåt fel på en siffra på ett papper. Isak hade inte druckit något så han var ganska medtagen så vetrinären fick ge honom två flaskor dropp så han skulle pigga på sig.

Nu ska vi ut dit och visa dom Beijing i dagsljus.

Killarna i stallet berättade om en giraff som hade blivit stående på flygplatsen i 50!!!! dagar för det var några problem med hans karantän, är det ine helt för jääävligt. En giraff, dom kan man inte riktigt stuva in i en vanlig 10 kvadrats box direkt, men jag slår vad om att det var just det kinesjävlarna gjorde. Det finns verkligen ingen känsla för djur och inte för andra människor heller för den delen.

Esther började på Taekwondo igår tillsammans med sin kompis Hilla. Esther var helt i gasen när hon kom hem och hoppade runt och visade vad dom lärt sig och hon vill verkligen fortsätta. Jag tycker det verkar bra att försöka hitta nåt centrum/mitten av kroppen och det är väl inget bättre sätt än kampsport tror jag.

Igår snöade det här hela dagen, i stan var de kaos men inte där vi bor.

Bye

Den eminenta föreningen SWEA

har kaffemorgon och jag ska dit och betala årsavgiften. Jag är bara med en gång om året, just när man betalar årsavgiften men det är väl lika bra.  Jag har verkligen inte tid till nån ting här, tiden går så fort.

Om några timmar landar kusarna.

Zaidjenimage48

Här är Franke nu.

Inte nåt att skriva riktigt

men jag kan skriva hej iallafall.
Har varit och ridit på morgonen och idag så funkade det riktigt bra faktiskt. Kommunikationen är ju bara helt hopplöst jobbig ibland, även om jag pratar kinesiska (lite) så lyssnar dom inte för dom tror jag talar engelska eller nåt annat. Sen blir dom lite nervösa också tror jag eller så är det det att dom tycker jag är en total urbota tant.

Igår var vi och gjorde rent i boxarna där hästarna ska stå, det är piss i botten på boxarna sen urminnes tider tror jag, dom gör det aldrig rent riktigt ordentligt. En efter en kom dom och kollade på oss, dom fattade inte att två västerländska tanter kan ställa sig och mocka skit och piss, det lägsta jobb i stallet. Sen när vi tog fram våra termosar med hett vatten för att med vita handdukar tvätta ur krubborna som hästarna ska äta ur då höll dom på att döööö. Dom torkar ju aldrig en sina egna kroppar med så rena handdukar, och det har vi i stallet.

Dom undrar nog vad det är för toppp topp hästar som ska komma, hahahaha, så kommer det två små lurviga russ.

Jag ska försöka få komma med till flygplatsen och se när dom lastas av, då ska jag ta kort så får ni se.

Nu ska jag jobba lite annars blir min syster sur.

Bye

-7 grader i Beijing idag, herregud.

jag hade bara varit ute typ 2 minuter innan min rätt köttiga haka frös till is och blev svår att röra. Jag var sen till skolan som vanligt och fick springa med tjejerna i vagnen så jag ble varm nästan direkt. Mina barn i full vintermundering men många, särskilt kinesbarnen har bara gympadojjor och en ganska tunn jacka, jag tycker det är oansvarigt av föräldrarna att inte klä sina små barn varmt. Sen har dom inte strumpbyxor eller långkalsonger utan pjamasen på sig, är inte det konstigt.

På torsdag kommer hästarna, dom kommer få en köld chock. Gud vad jag tjatar om dom små russen men det känns som en rätt stor grej att ta hit dom.

Mina två stora hästar som jag sålt hit har skrivit på för Shanghai teamet inför kinesiska mästerskapen 2009, det innebär att dom nog med säkerhet kommer att vinna. Det är lika stort som att vinna VM för kineserna, det satsas med en massa pengar och annat.

Nu ska jag dra till stallet.......


Jag fick femtio röda rosor idag.............

för det är vår förlovningsdag. Jag hade glömt det såklart men Erik kom ihåg det, puss.

Elvira har gjort en egen bok i skolan idag om "humpty dumpty" sat on a wall osv. Hon är så lycklig och gått och sjungit den sången hela eftermiddan, hon gör också klart att hon inte häftade ihop den, det gjorde fröken.

Imorgon ska jag städa dom två boxar som russen kommer och ska stå i på torsdag, dom landar på Beijing airport kl 10.00. Anna Karin har beställt ett stallskåp som ochså har kommit så nu har vi nån stans att lägga alla hästprylar.

Det är fortfarande superkallt här -5 grader och det verkligen biter i huden. Vi hade tänkt tvätta stallet också men det går ju inte för det är för kallt, vilken tur vi har!

om 2 dagar börjar American Idol, det är en höjdpunkt för oss här, annars är det mest kinesiskt och filipinskt på TV.

Vi hörs snart!

Som hundägare....

så borde man ju ta promenader med sin hund och det har Erik och jag gjort för första gången ikväll. Man blir ju lätt bekväm när ddet finns nån annan som gör det åt en.

På dagen var vi och åt lunch på en ny resturang som heter Subu, designad av en dansk som heter nåt, han har även designat resturang Nasa i Köpenhamn. Den var helt vit, sen var det som stora ägg som man satt och åt i som små "chambre separet", innuti äggen var det designat med sammet och kristallkronor i olika färger. Ja ja kineserna gillar att sitta i smårum på resturang, själv tycker jag det är stor del av resturangbesöket att ses andra människor, eller?? Det var kinakäk och den var god, kinamat är aldrig som vi får den i Sverige, här är det supergott för det mesta.

Sen shoppade vi på Lane Crawford, det var rea och det är kul, tjohoo.

Nu ska vi snart äta mat, kött och sallad med citronpasta till tjejerna, dom har förresten varit hemma med Julie hela dagen och lekt som galningar.

image47

Elvira kom just förbi så då tog vi en bild på oss, hej hej!!

Kram

Friday night....

är det nu och Julie håller på att förbereda för taco frossa med tjejerna, det ska verkligen bli gott. Om jag tänker efter har jag nog glömt att äta lunch idag.

Jag har varit i stallet och ridit, det var nyttigt för kroppen, oj vad stel jag är nu.

Esther och Elvira har börjat titta på en gammal julkalender som heter mysteriet på greveholm, gud vad dom tycker att det är spännande, det är ju riktoga spöken med i den, ooohhhaaa. Jag har inte sett den tidigare så jag kollar också men jag är inte lika rädd.

Jag färgade håret häromdagen och det blev lite mörkare så då frågade Esther mig om jag gjorde det för jag ville se ut som en kines, neeeeej, det vill jag inte. Fast jag vet att mamma tycker att jag ser ut som en kines redan, jag tycker inte det.

Imorgon är det shopping som gäller tror jag, sen ska vi försöka köpa en tapet till rummet i källaren. Det ska bli ett kombinerat mys/tv och massage rum så då passar inte vita väggar riktigt.

Det verkar också som om vi kommer iväg till Thailand på kinesiska nyåret, kolla in www.pimalai.com

Kram

Back in Beijing är vi..

och oj så skönt det är, ljust och nästan blå himmel hela tiden. det är kallt men kylan är torr så den bekommer mig inte så mycket. Ljus är verkligen en riktig terapi, man blir pigg och får en anna energi.

Brudarna gick sin första dag i skolan igår och det gick över förväntan, dom bara traskade in i klassrummet och sa bye bye till mig. Men dom var rätt trötta efter skolan, ingen av dom mindes vad dom gjort i skolan eller vem dom lekt med, sötisar.

vi pluggadee Esthers "words" (små lappar med ord som hon pluggar varje dag) i morse. Jag trodde att hon skulle ha glömt det mesta nu under lovet men tvärt om verkar det ha sjunkit in och hon har förstått hur man läser, inte bara säga bokstäver efter varandra utan att det också bildar ord när man ljudar.

Jag har haft två fixa mig själv dagar, frissan en dag och en halvdag på Yashow. Manikyr pedikyr och parafinvax bad för händer och fötter, så mjuk och fin blir man. Sen gjorde jag en ansiktsbehandling med ultravoilett ljus och nåt vattten, man blir helt slät i ansiktet, sen en lifting men en annan maskin, och sen en anti-aging gummimas efter det. Händer och fötter kostar 180 spänn och ansiktet 120, så lyxigt, jag tror att jag gör om det om en vecka!! Det är den basta saken här, man har råd med lyx utan att man känner sig rånad.

Nu ska jag till stallet med Anna-Karin som jag köpt hästarna med, dom kommer om 6 dagar. Vi ska måtta en stall kista som vi ska ha alla grejer i utanför boxarna. Jag tog med Anders hjälp hit 80 kg hästgrejjer, tjohoo!! Våra russ kommer bli Kinas mest lyxiga hästar. Det finns ingen annan option lixom, det är ju mina hästar!!! Hoppas nu bara Esther och Elvira vill rida hahahahaha!!

Bye

RSS 2.0