En dag som en del andra

var i stallet på fm och longerade kusarna, Isak håller på att taform igen efter att ha haft en jobbig sommar då han faktiskt gick ner i vikt en del. En ska som fortfarande är konstigt ar att han sätter vinterpäls hela tiden, lång och otroligt tjock. Så tjock att kippmaskinen inte klarar att klippa den så efter letande på nätet är det visst bara Alfalaval som har en klippare som fixar supertjocka hårstrån. Så den måste införskaffas, tur att mam o pap ska hit snart.

Det blir stora tävlingar i stallet i veckan, det fixas och förbereds som bara den, Isak o Rosa ska byta stall för fem nätter, det är väl ok förutom att dom ska stå under läktaren......

Vi åt sen lunch på "Green tea house living" så skön resturang.



Måste verkligen börja träna igen när jag ser mig bakifrån på detta sättet, vilken låda!!



Glass efterätt....... fick tjejerna för dom var så söööta, snällt va?

Hilla o Hedda ska sova över så nu är det dumpling middag som gäller, jag är dock inte alls hungrig.

Pratade just med Lotta på Hästgallerian, hon ska kolla klippmaskin, hoppas hoppas.

Kram

En lång helg som inte kommer ta slut på länge....

nu är det nämnligen skol lov i en vecka, Kinas nationaldag eller nåt liknande. Mao gjorde nåt stort den 1 oktober som kineserna inte verkar vilja glömma, otroligt eller hur.

Idag har jag varit på fabriken och kollat in våra garn som kommit, sex färger var färdiga, herre gud det håller på att bli på riktigt.

Skulle laddat en bild men oj så segt det är.

Har haft en hektisk helg med långa middagar och trevligt folk.
Elvira och jag har varit i poolen på em, hon är en riktig sill.

Vi har laddat ner så mycket avsnitt av allt möjligt så nu ska tjejerna snart i säng till förmån för en TV kväll. Erik åker till Hong Hong över dan imorgon, jag ska shoppa med brudarna.

Kram

Esther förstår inte att jag inte förstår

ett dugg av kinesiska tecken, men hon lilla gumman har börjat skriva....



Stolt.

Idag har jag och andreas varit och kollat på labels hangtags och annat till vår cashmere kollektion, herregud vilket liv, väsen bilar, det var ett stooort kaos men vi hittade massa som nog kan bli bra.



Rätt känsla är viktigt, synd bara att vi och dom (kineserna) har helt olika smak. Här kollar Andreas på tags i nacken.



Utanför käkade söta gubbar melon på pinne, det ser gott och läskande ut men jag vågar inte köpa från dom. Känns som man kommer bli rätt magsjuk då, eller?

Esther och Elvira kom just hem från en kompis som flyttat in på Rits Garden, Maria från Spanien.

Nu ska vi på middag.

Bye

Igår kom hösten

det var en superskön dag och man kunde ha tröja på utan att svettas ihjäl. Jag var och kollade nytt bord, handlade mat på IKEA och sen var jag o Victoria1 och åt fransk/vietman mat på Muse. Efter det åkte vi och köpte frukt på fruktmaknaden, den är också mycket bättre när det är svalt för det luktar inte så mycket om all kött och fisk som också finns där.



Här håller Viktoria på att skrämma ihjäl en kines utanför fruktstället.



Här är "min" frukttjej som jag alltid handlar av. Frukt här kan vara riktigt dyrt om det inte är kinesiskt. En gång försökte hon sälja på mig en mango för 80 kronor, herregud! Just nu är det iallafall dom kiesiska vindruvorna som är toppen, även den thailändska pomelon är helt fantastisk. Det blir verkligen att man äter mycket frukt här.

Efter skolan åkte jag och tjejerna till stallet för lite ridning. För första gången så red båda tjejerna själva i padocken, Rosa tyckte dock att Elviras små ben inte var så mycket att lyda så dom stod mest stilla.





Equipagen in action...



Lite vila i gröngräset efter ett "ansträngande" ridpass.



Gullig bild



Två tuffa ridbrudar.

Nu ska jag åka och färga håret igen, dom gjorde såklart fel förra gången.

Bye

Idag är jag jobbig

jag har en känsla i kroppen som jag inte haft på typ 10 år eller mer.
Jag har massa energi som killar i hela kroppen, det känns som delar av mig skrattar fast ingenting är speciellt roligt.

Jag hade det ofta förr och då var jag rätt jobbig också kan jag tro....

Väntar på en kines som vanligt, det blir aldrig klart i huset och det gör mig tokig.

För tre veckor sen såg jag ett matbord som kostade tre tusen, det var ok från landlord bara det att när det tre veckor senare skulle beställas så har priset gått upp till 4,900.- så jävla kinesiskt. Hursom jag ska köpa det för 3.000.- bara så dom vet det.

Bye

Vi var ju på muren.......

när fam Larsson var på besök var vi självklart på muren.




Gunilla, Jesper o Mia var happy.

Idag ska vi till AK som fyller fyrtio år, kul kul. vi har varit vi poolen och nu har vi hela huset fullt med barn som leker. Jag som trodde det skulle bli höst, men icke sa nicke set är så himla sommar fortfarande. Nästa vecka stänger ala pooler för då är det enligt nån som bestämmer i Kina, höst. haha..

På onsdag kommer Ola igen, för fjärde gången. Han stannar aldrig länge bar anågra dagar. Antagligen kommer Johan också. Sen den 1a kommer nytt besök och sen den 15 kommer mamma o pappa! SEN ÄR DET JUL. Hej vad det går.

Vet inte riktigt vad jag ska ha på mig ikväll, vi ska sitta ute och det är massor med mygg och dom, allihopa älskar mig.

Vi hörs snart.



Förra helgen klädde tjejerna ut sig, söta va. Esther har lite problem att se med sin lapp för ögat.

Bye


En riktigt tråkig dag

idag är det som en riktig höstdag fast varmt, det är mörkt, smogen hänger nere vid asfalten och man vill bara vara inne och kolla film fast klockan bara är 9 på morgonen. Våra två nya luftrenare som vi köpte förra veckan känns som en såååå bra investering, en i varje sovrum. Man tillbringar mycket tid där så det känns skönt att man andas toppenluft då.

Igår var jag ute och åt middag med ett gäng tjejer, Mimmi som bodde här tidigare och flyttat till Shanghai var och hälsade på.  Vi var på det nya hotellet såklart "the opposite house".

Åh herregud nu står det en man i min trädgård med en gräsklippare som väsnas mer än nåt annat jag hört, jag var lite trött men nu blev jag pigg igen.

Tjejerna får välja mat idag och då blir det såklart tacos, favvofavvofavvoriten. Det är himla gott så det ska bli mysigt.

Esther har mycket läxor nu, härom dagen var det räkneläxa, läsläxa och kinesiska. Dom har börjat med att skriva tecken, inlärnings sättet känns väldigt kinesiskt, repetitioner repetitioner. Hon skrev från ett till tio 5 ggr och mamma och lillasyster 5 ggr. 

Jag frågade Esther om ett tecken och då sa hon "det ser du väl att det står meimei (lillasyster)" Det är ju en trött syster som lutar sig mot ett träd och sitter i skuggan av det strecket. Småsyskon springer ju alltid runt och blir sen trötta, ellerhur?  Man blir så impad!!

Jag kan bara skriva från ett till fyra. 1-3 är bara liggande streck och fyra ser ut som ett fönster med 70-tals gardiner, såna som är uppspända på sidan. Bra förklaring va?

Den äckliga dansken är här och håller kurs i stallet, han som suttit i fängelse för att ha förgripit sig på småtjejer sägs det, äckel!! Det är ingen fara för mig dock, jag är för gammal och han avskyr mig som pesten.

Nu ska jag åka och hämta min dator som varit på fix. Det har öppnat en så stor och skit snygg apple butik här. Beijing har verkligen blivit som en riktig stor stad.

Bye





Lite uppretad minsann

jag är nästan helt förbannad faktiskt. När vi började på British school så fanns det fartgupp utanför skolan. Man tog upp alla asfalt byggde om gatan inför OS och tog då bort guppen men jag trodde såklart att dom skulle komma tillbaka när vägen var klart. Men icke, det räknas som en "stor" gata nu och då finns ska det inte finnas farthinder, MEN VA FAN, DET ÄR JU UTANFÖR EN SKOLA!!!!!!!!!!!!!!

Detta är en av anledningarna till att jag hatar kineser ibland, dom har inget tänkande och det tänkande dom har är nästan alltid ologiskt. Skolan har dock 4 tafikvakter men dom har missuppfattat sin arbetsuppgift. Antingen tror dom att dom jobbar på ett lyxhotell och vinkar in bilar med chuffören så dom vet var dom kan stanna eller så vinkar dom in de ca 30 skolbussar som kommer varje morgon. MEN INGEN SKYDDAR DOM OSKYDDADE BARNEN, dom som inte kommer med bil eller buss.

Det finns ju två lösningar för oss tycker väl skolan men som är kraftfullt mot mina principer.
1. vi skaffar oss en chufför till
2. vi läter våra barn åka skolbuss. Då är det dock så att vi bor 300 meter från skolan och det kostar 10.000.-/barn/termin att åka skolbussen.

Min hjärna snurrar som fan nu, jag måste ta saken i egna hände, jag hjälpte ju till att få ett speedbump utanför den svenska skolan.

Vår gamla chaffis Kevin kommer bli min lösning och röst tror jag. Jag måste få reda på ven i government som är ansvarig, förklara situationen, bjuda på lunch, ta med till skolan osv. Hade det varit i Sverige eller något annat civiliserat land hade det nästan varit en enkle match men nu känns det som det är en stor ogenomtränglig klump som ska smörjas, formas, diskuteras med, sprängas eller kanske det bara blir att jag blir hes.

ÅÅHHH VAD JAG KÄNNER MIG LITEN JUST NU, OCH ARG, FAAAAAAAN.


Det kommer att hända nåt det vet jag, eftersom ingen kines stannar för en gående på övergångs ställe, men  jag vill ju inte att det ska bli min familj som drabbas.

Nog om det i helgen är det fest, AK fyller 40 så det blir drag. Det börjar redan ikväll med middag på ett nytt hotell som öppnat "the opposite house" kolla det, så himla snyggt.

Bye

Olympic village

Idag har Nicke fixat så vi kommer in i olympic village och får kolla hur det ser ut, massa resturanger för alla olika nationaliteter och annat spännande.

Nicke var här och åt middag igår. När vi tillsammans med barnen så han spela en basketmatch så undrade Elvira om dom alla var så gamla att dom var tvungna att sitta i rullstol. Vi satt så högt upp så hon kunde inte se att Nice inte var en gammal gubbe, men igår träffades dom. Nicke berättde varför han hamnat i rullstolen och Esther konstaterade att det är farligt att vara med om en bilolycka.

Nu ska jag och färga håret och sen dra till OS byn.......

Ikväll ska vi äta min morfars paradrätt, fläskfilé med banan och soja. Jag brukar nästan alltid ringa honom och kolla receptet men det går inte längre. Jag kanske kan signalera till honom i himlen och har´n ger ett tecken som att stänga av plattan om det blir fel.

Jag tror verkligen på ett antar jag väldigt naivt sätt att alla "mina" som är döda har full koll på mig och familjen, på ett positivt sätt. Lite tröstande och lugnande kanske lite som en vägvisning, vad vet jag.

Oj nu står det en hel klan med kineser utanfär min dörr i trädgården och ska rensa ogräs, eller det verkar snarare som dom försöker gräva upp gräsmattan. Sötnosar! Alldeles små gamla och så där riktigt torra och rynkiga.

Nu måste jag dra............................
Bye


Depp

i hlegen fyller en av mina allra bästa vänner 40 år och jag är här..........
Det blir stor fest och en massa skit kul folk och JAG VILL VARA DÄR!
Men det är bara att inse att det funkar inte att åka till Stockholm igen efter så kort tid.

Idag ska jag till fabriken och kolla in hur det får med vävningen, hoppas dom kommit nån vart.

Bye

Kineser kan köa...........

men inte som andra människor.

Idag var jag tvungen att göra en hälsoundersökning för mitt nya visum. Man åker iväg till ett ställe och skriver in sig sen ska man göra , lungröntgen, ekg, blodtryck, mäta väga, synkoll och blodprov. Alla moment med en egen lång kö på ca. 20-30 personer, det tar låååååååång tid.

Hade det varit som förr i kina så hade kineserna bara trängt sig på och då eftersom dom inte har något vett kommit först ganska enkelt. Nu är det riktiga köer så du har din plats, men då har kieserna kommit på den braiga lösningen att ha "köare"med sig. Alltså andra människor som står i köerna åt dom så dom är kö klonade, smart. Men för en vanlig svenska så är det så in i helvete retligt, det går inte framåt. Vissa "köare" har dessutom fler som dom köar åt, så vill det sig riktigt illa så om du står nr 2 i kön och den framför är "köare" åt 5 så hamnar du helt plötsligt fem pinnar bak.

Jag som ofta blir arg och ryter och gapar fick inteens luft idag, det var för välorganiskerat fusk och det hade blivit för många mot mig. Som tur var hade jag med mig en splitterny skvallertidning från Swe så jag läste om Runar, Rosing och alla andra godingar där hemma.

Nicke är här och spelar paralympics basket och hans gulliga familj bor hos oss. Första matchen mot Japan vann dom och igår fick dom stryk av Iran. Idag nu, är det världsettan Canada som väntar, vi får hålla tummarna.

Vi var alla och åt på fantastiska Lan igår och dom gillade det stenbra, kul tycker jag, det är ju riktigt starkt vissa rätter.

Tjejerna mår prima, dom har börjat fått läxor och det är riktig vardag nu förutom att vårbil fortfarande bara får rulla varannan dag, suck. Tur att man har vänner med annan slutsiffra på reg skylten.



Vi på Fårö i somras.

Bye

September är det

Varje fredag har man en assembly i skolan och då måste barnen ha en jacka/kavaj på sig.



Esther var inte helt förtjust i uniformen men jag tycker hon är så fin.



Efter att ha spenderat halva natten på resturang var jag inte superpig när det var dags för Elviras första balett träning men oj så gulligt det var.

En kinesisk ballerina som lärare, sträcka på vristerna och göra yber tjejiga saker och bara vara en pinsessa passade Elvira perfekt. hon var inte happy hela tiden men hon vill fortsätta iallafall.

På eftermidagen var det dag med ett välgörenhets happening vid poolen, pengarna gick till ett gäng barn i västra kina som blivit fel medicinerade vi öroninflammation och förlorat hörseln. För varje tusing fick ett barn en hörapparat och livet tillbaka så det var kul. Pool, ansiktsmålning, olymbiad, clowner och glass och barbecue, det var mysigt.



Här är Esther och en kinesisk clown.



Tjejjerna drejjar och håller tungan rätt i mun.

Imorgon kommer min kompis Nilkas familj hit och ska bo i 10 dagar. Nicke (som såklart bor i OS byn) ska spela OS basket och imorgon är det första matchen, hela familjen ska med och kolla, ska bli så spännande.

Bye

Elviras kalas och min duktiga kusin




Elvira vill allrs helst ha en Barbie tårta på sin födelsedag så dert fick hon såklart!



Efter en stunds uppståndelse vill Elvira prinsessan vara för sig själv istället.

################

Vi har också hunnit med att fira min kusin Jonna som tog studenten och sittsista år gjorde hon i frankrike och klarade sin franska examen galant, supermycket plugg och tårar säkert men det var "stiligt", bravo!!!!



En glad Jonna



Jonna och en stolt mamma Ulrika

Tjoohoo Bye bye

Energi på fel tid

Jet lagen sitter fortfarande krampaktigt och håller om min kropp, nu när kl är 8 på kvällen har jag energi som jag borde ha haft i morse eller mitt på dagen. Om en timme vill jag somna och när det är time for bed då är jag skit pigg igen..............

Erik är på George Benson och Al Gerrau (vet ej stavning) konser i konserhuset här i beijing ikväll, superkul tycker han, det är nog coolt.

Jag har världens finaste gula cykel förresten, jag ska snart ta en bild på den och visa.

Esther har varit på tae kwon do och jag och Elvira var i poolen och badade nu på kvällen. Det är fortfarande varmt här i beijing men det är inte olidligt längre, 20 på natten och kanske 27-30 på dagen.

Lilla Isak har tyckt det varit jobbig i värmen i sommar, han har  tappat en del är lite trött. Rosa däremot är piggare och blankare än någonsin. Vi försöker hitta vagn och sele till henne så vi kan köra men det är lite svårt faktiskt.



Vi hade det skönt och drack vin på stranden i somras.



Mammsen och pappsen



Jag och mina små gullungar i solnedgången i Gnisvärd, finns det nåt bättre.

Bye

Mer sommar

Nu ska jag snart åka och göra en kinesisk hälsoundersökning................ ta blodprov, jag får en stor klump imagen och det känns som jag är hoggravid bara jag tänker på det. JAG HATAR NÅLAR, STICK, BLODPROV, ALLT SOM HAR MED DET ATT GÖRA. Dessutom är det en okänslig kines som ska göra det, som inte tar notis om att jag nästan gråter, sitter och babblar en massa om hur rädd jag är och att det inte får göra ont. Nu vet jag att det inte gör såont och att det är över på ett kick men iallafall! Och Erik kan inte gå med och hålla hand, sen ska jag röntga lungor, ta blodtryck och en massa annat, även bedyra dyrt och heligt att jag inte har HIV eller liknande, sen kanske jag kan få nytt visum.

Tjejerna har kommit in i skolan perfekt, mycket bättre än jag trodde från början. Båda två är superglada att gå dit på morgonen. Elviras fröken sa att hon anpassat sig perfekt till det nya skolarbetet och att hon var exellent!

Jag ska egentligen ha fastande mage men det skiter jag i , frukost med morgon dator kaffe är ett måste, jag måste ju trotsa lite även fast jag är 38 år, helt otroligt, undrar vad Elvira fått sitt trots ifrån, daaaaa?



I somras drack Stripan drink, söt va, och nöjd.



Stripan skulle gå mellan husen i somras och ramlade omkull, men istället för att gråtan (som hon alltid annars gör om hon trillar) tänkte hon nog på att det var ganska skönt i den mjuka jorden så hon fortsatte bara att drickasin välling, klokt val.

Det verkar som det inte går att ladda fler bilder just nu så då blir det paus i bloggandet.

OVER AND OUT


Fårö dagar

Vi åkte till Fårö en dag, vädret var ingt vidare men det var skönt ändå. Vi var på "öde stranden" Norsta Aurar, vilket inte alls är en ödestrand längre, fullt av upplåsta krokodiler och kylboxar men ändå väldigt lite folk.

Vi var på Digerhuvud och klättrade på raukarna också.



Här är det Freddan som kliver på.



Erik



Esther kände sig nog lite som en sjörövare som just bestigit land. Det är faktiskt ganska svårt att klättra på raukarna.



På kvällen åkte vi och bodde på Fårösundsfästning och åt fantastiskt god mat.



Systra mi med familj



Hela stället ligger i ett fårhägn så på kvällen kom dom nyfikna och ville kanske smaka lite lamsadel, haha.

Med alla bilder kommer väl min blogg bli skit tung, eller det kanske inte spelar nån roll, jag är inte så tekniskt lagd.

Adios

Sverige sommar

Vi var tio veckor i Sverige i sommar och oj vad det gick fort.....
Här är lite bilder från vår sommar.



Vi firade midsommar hemma hos oss i Saltis, solen sken nästan hela tiden men fan vad kallt det var. Var det inte varmare på midsommar förr itiden, eller så festade man bara mer så man inte tänkte på att det var kyligt.



Elvira och Charlie klär stången, det var helt klart mest blommor på ca. 80 cm höjd dit alla barn nådde.





Åsa Clara och Mange från Beijing var och hälsade på. tjejerna försökte få fisk men det nappade inte.....

Bye

Första dagen i skolan

Esther började ettan idag och Elvira startade reception. Det var med lite motvilja Esther satte på sig sin nya skoluniform men Elvira var glad att få använda den från förra året.



Men när jag hämtade tjejerna så var dom lyckliga och tyckte det var kul och inte alls läskigt.

bye

RSS 2.0