Sitter och väntar

sitter och väntar på att brudarna ska stoppas i säng och då passar jag på att baka scones. Erik kommer hem sent ikväll och vi skulle äta blod pudding som han köpt hos nån slaktare men jag tyckte inte det passade idag så det blir scones istället.
Esther tror för den delen att det heter blå pudding och det är nog bra om vi överhuvud taget ska få henne att börja gilla det, blod klingar inte så bra. Är det blod i eller var det bara det förr i tiden?

Vi har kommit igång med tränandet igen, skönt.

Jag har så mycket funderingar om hur man har det i livet just nu, om det är bra att bo här och hur det är att leva med all yttre påverkan, se vad alla andra gör, vad alla andra tänker och allt skit skvaller.
När man bott i Kina har man glömt hur det var här hemma, måste bara lära mig att tänka bort det.

Skulle också önska att Stockholms innerstad blev färdig renoverad så man kan åka till stan och njuta. Jag har inte varit på stan sen vi flyttade hem, av fler anledningar såklart, vädret, kylan, tiden och att det byggs överallt.

I helgen är det dop!

Bye



Feb 21

Det bara snöar.

Vår snöslunga har varit på service så nu kunde v

Nu längtar jag till Asien igen, jag längtar till Singapore, jag vill bo där. Kestens har firat kinesiska nyåret där och jag blir så ill sugen när jag ser pic´s därifrån.

Dessutom skriver Vincent min häst kompis i Beijing att det är vår i luften och att han har lektioner utomhus......... det kommer vara lång tid innan det vädras vår här.



Idag har vi varit ute och pulsat i snön.



Igår var det melodifestivals tittande här, så jävla dålig produktion så jag var tvungen att i pausen titta på Grammy galan från förra månaden. Lady Gaga, Beyonce och Pink........... men Darin är ju såklart söt och duktig.

Bye

Hur blir det när allt smälter

var kommer allt vatten ta vägen, det kommer bli en total översvämning.

Jag har varit och färgat och klippt håret idag, 10cm kortare blev det. Tänkte att jag skulle ha en underbar dag på stan och traska runt men det är så moddigt och äckligt plus att hela Stockholm håller på att byggas om så allt känns så krångligt, jobbigt och kallt.

Resan hem från Beijing gick bra, jag var inte lika flygrädd som på dit vägen. Beijing är verkligen en underbar stad som jag alltid kommer älska men det känns bra att inte bo där, 4 år är nog lagom.  Jag trodde att jag skulle få krupp och bara vilja flytta tillbaka när jag var där men så var det inte. Beijing var grått, fult, kallt och visade sig inte alls från sin vackra sida så det passade mig perfekt.
Även fast Stockholm är mycket mindre så känns det störra att leva i på nåt sätt, svårt att förklara. Såhär känner jag idag och imorgon kanske nåt helt annat, vi får se.

Var och åkte slalom med Esther igår i Huddinge, hon gick från första gångs tjej, till att åka liften själv och ta sig ner från en liten backe, så duktig.

Just nu har tjejerna engelska lektion här hemma, det är en amerikans tjej här en timma varje fredag och har lite "skola" med dom.

Nu ska jag snart till Ica.

Bye



nu

Hemma från krogen sista gången för denna gång i Beijing, kul har det självklart varit igen.

Börjar bli nervös för, ja, ni vet vad......

Håll tummarna.

Bye

Sista kvällen i Beijing

oj vilka hektiska dagar det varit, full rulle från morgon till kväll.

Jag har nog hunnit med det mesta och ska på middag ikväll med häst Vincent och en kort sväng till stallet imorgon.

Shopping har varit lugn, mest handlat till min syster faktiskt, förutom en fantastisk ring som jag beställde redan i oktober men som nu var klar, stor fet och svart kan man sammanfatta den.

Victoria har varit min ständige förljestalare och det har varit så kul, vi har hunnit med Lan, och en tjejmiddag och en massa spring på stan.

Har köpt kuddfodral som blev alldeles för dyra men det får gå, tyget kommer bli toppen.

Oj vad jag längtar efter tjejerna, dom har världens gulligaste telefon röster så man smälter så fort man hör dom.

Om ni inte så Grammy galan måste ni göra det, Lady Gaga, Beyonce och Pink var helt fantastiska, girl power!!

Nu kommer storbonden hem så jag ska umgås lite innan vi ska till stan.

Bye

Beijing igen

då var man här igen då, kastades rätt in i min vardag så jag har såklart varit i stallet och mockat. Nu banken sen snabblunch innan det bär av till fabriken.

Isak och Rosa var så lurviga och fina, det är fortfarande kallt så pälsen får nog sitta på ett tag till. Hela stallet är nybyggt och fint, känns som rena lyxen faktiskt. Det enda negativa var att alla boxväggar blivit högre så det är svårt för alla snå ponnier att titta ut, men det är nog ok ändå.

Igår var jag helt deckad när jag  kom fram, sov två timmar sen åt vi middag på South Beauty, åååhh vad jag älskar kinamat.

Lilla söta Pretty o Franke dom blev så glada mär jag kom, Prettan ville aldrig sluta pipa.

Nu ska jag ducha.

Bye

Imorgon bär det av.

Imorgon åker jag tillbaka till Kina och talade med några vänner där idag, åååhhh, det drar i längta tarmen med en gång. Det jobbigaste blir dock att åka från tjejerna, Erik var med och kolla skolorna idag så han vet hur man hämtar och lämnar, bra va.

Nu ska jag straxt åka till stan och äta lunch med moster Cilla, Maria, Moa och Jennifer ska nog också med tror jag.

Herregud vad jag tjatar hela tiden, töntigt.

Jag vill ha vår, färger och ljus, men man kan väl knappast få en ljusare vinter än detta i Sverige antar jag. Men visst hade det varit härligt med 10 grader, sådär härligt att man kan hitta en plats i solen och känna värmen i ansiktet. Att det knastrar under fötterna av grus på torra trottoarer bara för att det är vår! I love!



Dom här bilden är på dagen ett år sen i Beijing, där är det lite vår nu och man känner solen.



Elvira vill så himla gärna ha en dag i Stockholm och titta på alla statyer som finns av diverse kungar och annat löst folk men det är för kallt, så det får vänta till våren det med.

Jag älskar dessutom vår ny Nespresso maskin.

Bye

Snö snö snö

Det är så snöigt och vackert så man blir helt förblindad.



Såhär vackert har vi det utanför köksfönstret.



En av de saker jag saknat mest under nina år i Kina har varit "en fröjd för ögat", någonting vackert att titta på eller någon vacker att titta på (jo jag har ju Erik såklart).
Det måste ha varit därför Kinesiska muren var nåt av mina favorit ställen, där var det vackert som en saga och man kunde bara njuta.
Annars var det mesta grått och fult, eller långa platta rumpor med en för mig inte attraktiv form.

Nu är allt fint, alla vackra hus, Gamla stan, alla fina statyer, vinterland, vackra långa månniskor och en härlig luft att andas. Jag längtar bara efter Kina när jag läser Victorias blogg eller när jag får en update på mailen från British school of Beijing.

I söndags kom Julie, det ska bli så kul att visa henne Sverige. Det första hon hon fick göra var att åka pulka på en halvmeters snö. Hon var nog i lätt chock tillstånd.





Julie.



Julie in action.



Elvira in action.

I söndags var jag med Emma och såg Depeche Mode, fy fasiken vad dom är bra och vad han är sexig.  Vi fick dock vänta till sista låten innan han tog av sig i bar överkropp, men den som väntar på nåt gott......

På lördag åker jag till BJ igen, det ska bli så kul och shopping ådran är redan fullt planerad, jag tror alla mina sex dagar redan har fullt schema. Tur att jag inte behöver turista mig allafall.

Imorgon ska jag till Junibacken och köpa två Astrid Lindgren böcker från Esther och Elvira till biblioteket på British school, vi måste ju se till att föra in lite svensk kultur där också.

Nu ska jag iväg.

Bye



RSS 2.0