Halloween..... nu har dom åkt

Idag är det Halloween här och då är man utklädd i skolan sen är det "trick or treat" ikväll.



Esther och Vian innan skolan imorse.



Mamma o Pappa utanför skolan i morse.

Vi var på LAN igårkväll och jag är trött idag, men jag ska till stan för en trevlig vinlunch, undrar om jag blir tröttare av den, antar det...



Igår när jag visade runt Lotta, Nisse, Ebba och Anna i stallet så hittade vi en ko i en hage.



Här är hela ligan i stallet, dom var nog lite impade över att det var rätt ok. Sen tyckte dom såklart att Isak o Rosa var superfina.

Nu ska jag ta en tupplur med en rykande färsk skvallertidning från Sverige.......

Bye

SISTA DAGEN MED GÄNGET

Imorgon åker mama o pappa hem.... tiden går så himla fort.
Idag blir det ill shopping sen ska jag ut med familjen Bonnier till stallet och på kvällen blir det middag på LAN igen.

Tjejerna planerar så mycket för Halloween, Esther ska vara Captain Hook, och Elvira ska vara en häxa.

Elvira berättade att hon var i en fight igår med två tjejer i klassen och att dom drog i skinnet och att hon bara stod emellan som en polis med handen, vem vet hon kanske slogs.

Nu ska vi dra.....



Pappa och Esther går och övar på studentsången i Storungs i somras på Jonnas "studenfest".

Bye

Skön och lugn helg

Vi var ute och åt middag nån kväll har jag för mig, jo förresten på en helt underbar ny fransk resturang som heter Boulud och ligger i de gamla amerikanska ambasad kvarteren från 1910, ritat av en amerikansk arkitekt bredvid himmelska fridens torg, ååhhh vad bra!!!! Vad snyggt, jag vill bo där, går det?

Lördag, lugnt hemma med gryta som sedan räckt i tre dagar, vi har mamma och pappa "vi äter rester" på besök....



Det blve Frankes lyckligaste dagi livet, han fick ett riktigt märgben som legat i grytan. Han fick inte ha det inne så han var ute tills han var elldeles kall och mörkrädd.



På fredag är dethalloween så vi börja pynta vårt hus lite idag med spindelväv och spindlar. Imorgon ska vi inhandla en gravsten med namnet "Jack Black", läskigare blir det knappast tycker tjejerna.

Det är mycket folk på besök, Lotta Bonnier med familj, Emmas mamma och kompis och Annelie o Tomas (fd Beijingbor) så det måste planeras ordentligt för att få till det. Man vill ju träffa alla, det blir nog en stormiddag på LAN tror jag. Mamma och pappa är här också såklart. Shopping djävulen har lämnat mamma totalt, hon har inte köpt en enda grej till sig själv. Undrat hur det känns, hoppas han aldrig lämnar mig.....

Vi har förresten helt underbart höstväder i beijing.

Vi hörs snart.

Bye

FN dagen med pompa o ståt

Herregud, nu har jag haft Sverigedräkt på mig......................... och här kommer bilder.
Vi firade FN dagen i skolan idag med att elerverna gick i en parad och det är hela 52 nationaliteter i skolan så det blev en lång parad. Sen var det aktiviteter i varje klassrum ordnat av olika länder och en stor sal med hur mycket olika mat som helst, sverigbordet hade köttbullar, bullar och pepparkakor.



Här är hela svensk gänget, oj så präktiga vi ser ut men det känns så kul när man är så långt hemifrån.



Esther o Vian väntar på att paraden ska börja, det var lite blåsigt och kallt.



Här är ett gäng från Spanien, nästan alla bor på samma område som vi gör här, Rits Garden.



En bild till.



Tjejerna i paraden, Ella, Esther o Elvira.



En söt brittisk kille som provar olika maträtter från världens alla hörn.

Ikväll ska vi på en ny fransk resturang som heter Boulud, ska bli riktigt spännande.

BYE

En dag på fabriken, eller en stund iallafall....

Vi åkte dit vid nio och hade glömt att stora vägen i Bijing var avstängd p g a European Asian summit eller meeting vilket innebar total kaos, men vi kom fram....



Här står en tjej och jobbar med våra trådar, kul va! Det kommer nog att bli nåt till slut.



Här ligger en del av våra vävda delar innan det ska sättas ihop till en tjöja och sedan badas.



Mamma och pappa nykära utanför fabriken.

Sen var vi i stan en sväng och handlade sen bar det av hemåt för att hämta brudarna på skolan. Imorgon är det international day FN dagen i sverige och det firar vi stort här i Beijing. Alla tjejer i familjen kommer ha Sverigedräkt (bild imorgon) och vi ska bjuda på köttbullar och pepparkakor i skolan. Haha, heltsjukt, sverigdräkt! På mig..... Trodde man inte för 23 år sen när jag var tuffast i världen och gömde häxblandning i träden runt Puma. Haha.

Kram

Isak är klippt

och för er som inte förstår hur stort detta är måste jag berätta.
När vi åkte hem i somras så lämnade vi en nyklippthäst, men hårstråna slutade inte växa (som dom ska på sommaren) utan vi kom hem till en något lurvig kuse. Sen dess har vi försökt klippa honom minst sex gånger men inte lyckats för skären/bladen har varit för slöa p.g.a han tjocka päls som slitit bladen i rekord fart. Eller så har det inte funnits l i stallet.

Nu hade mam o pap med sig nya vassa blad och ett par blad för ko och ett för häst. Eftersom Isaks päls var så tjock så klippte jag med kobladen idag och ska klippa om honom med hästbladen om typ en vecka (med koblad blir det väldigt randigt).

Sen har mamma skrivit historia idag eftersom hon borstat/ryktat sin första häst, ganska otroligt eftersom jag haft hästar i 30 år och hon varit rätt närvarande. Men idag övervann hon rädslan och borstade ISAK!!!!! Hon stod även våldit nära bakbenen när Esther kratsade hovarna, de du.

Sen har vi ätit god middag som pappa fixat och nu är det dax för en film.

I morgon ska vi till fabriken hoppas jag........

Bye

Hej idag

nu bär det av till stan för lite fix och shopping.
Ligger lite efter med HoneyGrey nu när mamma o pappa är här men jag måste ha Eriks hjälp så det får vänta tills han kommer hem. Ska nog äta lunch på den nya resturangen MOSTO tror jag, mama o pap vill inte äta västerländskt men jag ska lura dom.

Jonna, vad har hänt med din blogg??? Svara, saknar att läsa den och veta vad du håller på med.

Kram

Det blev inget klippt

det fanns inte nån el i stallet idag så Isak fick behålla sin päls några dagar till. Istället fick dom springa av sig i den stora paddocken.





Ett lite annorlunda men effektivt sätt att på kusarna att röra sig. Jag är livrädd att dom ska få fång och bli sjuka så dom kan ju inte bara ridas av alla våra barn.

Nu ska jag gå till skolan och hämta tjejerna, på onsdag ska dom få en extra ledig dag eftersom mormor o morfar är här och vi inte har nån bil på onsdagar efter den nya trafikregeld som började förra veckan. Alla bilar har en dag i veckan dom inte får köras....... det funkar bara i en kommunist stat eller vad tror ni?

Kram

Pappa var såklart jätte duktig!!

Brad hämtade honom vid 6 tiden i morse och körde honom till Himmelska fridens torg däre starten skulle gå för hans halvmaraton.
Det var några icke kineser men inte många och det verkade ha varit lite hipp som happ och fulla maraton gick samma tid som halv maran och det blev nog lite struligt. Tre km innan mål skulle loppen dela sig och pappa höll självklart på att springa en full maraton om det inte vore så att en austaliensare skrikit till honom "hey sweden, this way".

Mamma och jag var och kollade på pappas målgång och det var superkul fast även det ganska oorganiserat som allt annat i Kina (förutom OS). Enligt hans egen tidtagning gick han i mål på 2. 06 vilket är två minuter långsammare än Göteborgsvarvet i maj men nu var han ju jetlag och i Kina så jag tyckte han gjorde en super prestation. Några km innan mål tog han salt som fanns längst vägen och var tvungen att spy också så han sprang nog egentigen snabbare än i våras.
Herregud, jag ska springa med honom nästa år................. jag måste.

Imorgon är det rakning av ISAK, mamma o pappa tg med sig nya blad till klippmaskinen från Hästgallerian så imorgon gäller det.

Sov gott

Undrar hur pappa

ska komma hem. Brad lämnade av honom mitt i stan för han skulle fixa "runners bag" till halv maran på söndag, det var så lång kö att Brad åkte och pappa ska ta taxi hem. han har ingen mobil och pratar inte kinesiska, hur ska det gå......

Lite orolig faktiskt.


Nu är dom här

resan gick bra för allihop och vi tog en snabb fika här hemma innan mamma och hennes tre kompisar (aktieklubben) åkte in till Yashow för första dagen shopping och chock......

Pappa var med och hämtade i skolan sen var det taekwondo för Esther. Ayi hade gjort nästan 150 dumplings så det blev kines mat itll middag. Alla tyckte det var gott och ikväll bär det av till LAN såklart, och imorgon en riktig kines sylta. På söndag åker dom hem till Sverige igen, mammas kompisa alltså.

Esthers klass och alla ettor för den delen har jobbat superlänge med sina självporträtt, först skissat sen hudfärg osv. Esthers porträtt är nu ett av fem porträtt som får hänga i stora foajen till skolan.



Fint va?



Esther ville först inte vara med på bild fast Elvira ville gärna vara med så till slut blev det båda två.

Jag ska äta lunch med Eriks jobb och fruar idag, ska bli trevligt hoppas jag.

Jag fick iallafall rätt mot kinesfröknarna angående texten som innehöll massa ytliga värderingar, tur för mig, haha..

Nu ska jag läsa lite andra bloggar sen börja göra nåt värdefullt och bra hoppas jag. Vad är det för fel på Jonnas blogg förresten?

min lilla söta kusin Ronja på Mallis kämpar på så bra och funderar över meningen med livet, hon vill bara äta chips och kramas med killen i soffan, vem vill inte det om det hade varit möjligt........ Livet är bara fullt med måsten och det verkar som det bara blir fler och fler ju längre tiden går, håller nån med?

Ronja njut av livet och gör en massa roligt medan du kan, samma som jag sa till din syster Moa för två år sen. Snart är du tillbaka på Gotland och d kommer du längta tillbaka till livet på Mallis, äventyret. Abudi sitter ju ändå bara uten i en buske och trycker antar jag, haha.

Elvira är förrensten så likt Ronja i sättet, jamen.....hallå.....vaddå....

Kram

BYE

Nu är jag glad fast lite uppretad

Idag kommer mamma o pappa, kul ska det bli. Det kommer ett nytt bord till huset med nya stolar och det kommer kl 1 samma tid som Sverige besöket kommer, timing! Nu ska jag bara hitta någonstans att ställa vårt jätte stor jätte tunga bord vi har nu??? Innan dom kommer ska jag hinna köpa blommor och mat, laga en äppelkaka och duscha. Igår kväll var jag och Esther tillsammans med AK och hennes stora dotter Ella ute i stallet och red. Vi red mer till floden over stubbåkrarna som finns nu, det finns faktiskt det i Beijing, inte många såklart. Hela stubbåkerna är full av små snäckor, vita vackra havs snäckor, är inte det konstigt. Hur länge kan en snäcka ligga på en åker innan den förmultnar, eller den kanske inte gör det. Antar att det en gång för länge sen var en sjöbotten där, eller? tänkte också att det kan vara fåglar som spytt efter att ha fångat nån fisk men det är så många snäckor så den teorin håller inte. Min lilla uppretning idag kom när jag gick igenom Esther kines läxa. Hon skulle läsa med kinesiska tecken följande: "Jag heter Dong min lilla syster heter Mei och hon är nio år och vi går på British school i Beijing. Min syster är vacker med kaffe färgat vågigt hår, hon är smal med långa ben, stora ögon osv" VARFÖR måste texten för femåriga barn handla om det kiesiska skönhetsidealet???? Jag blir så uppretad, ggrrrrrr. Dessutom är det kines lärarna som skrivit det, de tycker de är coola som jobbar på en internationell skola och tror att vi är så ytliga i väst vilket vi verkligen inte är när det kommer till skola och utbildning. Särskilt på Brittisk skola där alla har uniform för att se så lite olikheter som möjligt och alla ska få samma chans. Tänk även för de kiesiska eleverna, dom har oftast korta ben, spikrakt hår och små smala ögon, come on, va fan! Det är väl skolans ansvar att skydda barn från liknande i störsa möjliga mån eller? Jag gick självklart till rekorn i morse och han ska ta upp det med de kinesiska lärarna. nu måste jag dra igång. Bye

Jag är så jävla kines arg......

så arg som man bara kan bli i Kina, så himla frustrerad över att man inte verkar behöva ta nåt som helst ansvar.

Jag skulle få ett matbord, beställde ett matbord (för en månad sen) med krav på leverans den 15 oktober annars ville jag inte ha bordet, YES madam no problem.

Åkte till affären idag och ville bar konfirmera att dom kommer imorgon och vilken tid.
Då fnissar dom lite och säger, "no table this month mabye next month"!!!!????

 Mamma o pappa kommer och jag har verkligen planerat allt så står dom och bara skrattar åt mig...... då brast det. Jag hotade med att till och med döda dom om dom inte levererade bordet men dom fortsatte bara att skratta fast lite mer osäkert.
Så nu får dom komma tillbaka med pengarna till mig vilket kommer att ta många dagar eller veckor så får jag försöka hitta ett nytt bord.


Fy fan vad jag hatar kina ibland.

Minnen



Vår första utflykt till Förbjudna staden när vi flyttade hit.
Det är vår vardag nu, massa kineser och att leva utanför fast mitt i. Aldrig delta i landets egentliga vardag utan skapa sig en egen. Det är kul eftersom den blir mer som man vill utan så mycket yttre påverkan men det är lite "på låtsas" ibland.

Just nu är det skönt, inga löpsedlar, enga tidningar, ingenting som påminner en om nån finanskris i världen om det inte är så att man söker efter information...... skönt eller läskigt? Skönt, jag kan ändå inte göra nåt åt det.

Nu ska jag iväg med brudarna...kanske lite shopping. Såg en "puff" på IKEA igår som kostade 1995.-, när jag kollade på nätet på svenska ikea så kostade den 1000.- mer, hmm. Jag trodde ikea hade samma pris här och där,men ick.

Simskola i eftermiddag, för tjejerna alltså.

Bye


En måndag

helgen var lugn, åt middag på LAN ilördags igen och det var såklart gottttt.

Idag har vi varit istallet en sväng sen var jag på IKEA och inhandlade en fällsäng eftersom mamma har tre vänninor med sig hit när dom kommer på torsdag, det blir fullt ös antar jag.

En pojke i Esthers klarr hade ramlat och slagit ansiktet i fredags så det rann massa blod, då hae Esther ryckt in och hjälp killen på fötter och tagit honom till sjuksyster. Så idag när vi skule gå från skolan kom hans mamma och tackade Esther så mycket och gav henne en stor kram, gulligt, av både Esther och mamman tycker jag.

På söndag ska pappa springa halvmaraton här i Beijing och vi har ett litet problem. Pappa tror att vi bara kan "ses" efter loppet men jag tycker han ska ha med sig en mobiltelefon så han kan ringa när han är klar. Det är säkert fler tusen pers som springer och en massa åsådare så det blir nog krångligt att bara "ses" på himmelskafridens torg efteråt, men men.

Erik är i Guilin och kollar på en fabrik. När jag pratade men honom kl halv två var han full stackar, fick en baidjo (kinesiskt brännvin) lunch. Dom var typ 8 på lunchen men bara Erik och hans som var chef från deras sida i Guilin drack, alla andra tittar på, helt sjukt. pratade med honom nu igen på kvällen och då var hn nyktrare och satt vid ett bord där dom både halshögg, skållade och noppade kycklingen vid bordet. Dom kom in med grodorna i en påse så dom fick välja dom som hade bäst spänst... eller vad man nu vill den ska ha för fördelar innan man äter den.



Efter skolan idag så ritades det, efter läxläsningen såklart. Elvira kan läsa is själv....

Bye

En fantastiskt rolig blogg

Om ni vill läsa en rolig blogg måste ni gå in på www.nyheter24.se. Där skriver Hans Wiklund om film och lite annat, hela bloggen har en härlig känsla och man ler hela tiden när man läser den, eller inte?

Jag och Erik har haft en bonus dag idag, han har varit hemma menj obbat så vi åt lunch tillsammans. Vi skulle haft ett "viktigt möte"men det blev framflyttat till imorgon.

Har nån av er försökt göra "masken" på sistone?  Den gamla hedeliga hip hop masken. När jag tänkte på det kändes det som jag kunde men idag skulle jag visa tjejerna och jag låg som en stor säl som bara kunde vicka på huvudet, Erik skrattade gott.

Nu ska vi se ett avsnitt!

Jag är inte van att jobba

så idag har det varit en tuff dag, och gårdagen och dagen innan det också förresten. Det är HoneyGrey som ligger i order stund och det är lite so so med våra modeller, men va fan, det blir som det blir.
Igår mätte Erik in alla modellerna och idag var jag på möte med fabriken och fick då reda på att jag mätt "fel" alltså på fel ställe, suck, det måste bli klart idag. Erik och jag har superviktiga möten från ikväll och tre dagar framåt så jag vet inte hur det ska gå?

När man är på möte med kineser så får man nästan aldrig kaffe bara grönt te så nu kar jag på stående fot hällt i mig två koppar, nescafe så såklart. Min mage har blivit allergisk mot vanligt kaffe, synd. Vi åt lunch på ett riktigt kina hak och maten var fantastiskt god, det var chefen om beställde och han hade några av dom anställda med sig. Allt gick bra fram till vi kom till sista rätten, en soppa, vit och som buljong i konsistenten, det som var i föll inte mig i smaken dock, massa med svarta höns fötter..... say no more, oj vad jobbigt.
Jag smakade bara på soppan och sa att jag var mätt sen, vilket jag ju faktiskt var.

Esther och Elvira åkte iväg på taekwondo och blixtrarna lyser upp hela himlen, det är helt otroligt faktiskt, så stora knallar.

Vi hörs


Hopptävling och läsläxa

Igår kom Elvira hem och var stolt som en tupp, hon hade fått sin första läsläxa "The farm".



Det går inte riktigt att ta miste på stoltheten, eller hur?

Det var hopptävlingar i helgen och det gick till en början bra för "min" kusen men sen slutade ryttaren bara rida och dom fick utgå, rätt åt ungen eftersom han inte tror man behöver träna??!!

Prisutdelningar i Beijing är lite annorlunda.



För vem är prisutdelningen, vem är det som har presterat? En massa gubbar som promt måste upp och visa sig, hästarna syns inte ens bakom alla gubbar.

Vinnaren kom från Shanghai tvåan Beijing trean Shanghai, grattis till dom. Alla är duktiga ryttaren som kämpar hårt, kul att det är dom som vinner.

Nu måste jag dra.

Bye


RSS 2.0