Midsommar

Oj vad det blev härligt på midsommar, vädret gjorde ju sitt men hela upplevelsen blev toppen. Vi hade 26 vuxna och lika många barn här hemma och alla stannade typ i 12 timmar, men det var bara mysigt. Vi har så sköna vänner och alla funkar tillsammans även fast dom inte känner varandra allihop, eller nu gör dom kanske det.....



Vår stång såg lite annorlunda ut men gick toppen att dansa runt.



Fina midsommar tjejer!



Alla barn (och vuxna) som ville fick åka rib båt, jag ångrar att jag inte var med för dom hade kört riktigt fort och alla barnenes ögon strålade när dom kom tillbaka hem.

Det var verkligen en härlig midsommar, det var gamla komisar som vi inte träffat på länge och även en del nya.




Igår körde jag och Magnus ut Sigge på bete till Skärgården, Vindö tror jag det heter.



Fick träffa sin nya Kompis Redskin, stampade i backen och skrek till lite men ingen fight, dom gillade varandra direkt.



"Så levde dom lyckliga i alla sina dagar"

Redskin är en normal stort halvblod så ni kan då tänka er hur stor Sigge är. Håller nu tummarna att han inte ska tappa skor, bli ormbiten eller få spunk på alla myggor.



Ha en härlig sommar hälsar Sigge till er alla!!

Bye

Solglasögon!

Igår när jag körde bil kl 22.00 så behövde jag ha solglasögon på mig, då är Sverige magic!
Bye

en helg

I lördags så var det bröllops yra i familjen, vi åkte dock inte och såg det live efter att tjejerna började redan hemma undra om det skulle vara nåt kul som hände när man stod och väntade. Jag kännde att jag inte alls var upplagd för gnäll och vi stannade hemma.

Herregud vad dom var vackra, Viktoria var så drottning lik och helt underbar. Daniel verkade mer avslappnad än nånsin i offentilgheten, hurra vad jag är stolt över honom!

Sen åkte vi till Hanna som hade 40års kalas, oj vilken fest det blev, rullade hem i taxin i nästan strålande solsken kl 3 på natten, Sverige är rätt magiskt denna tid på året. Tack!

Naturen kan vara rätt grym ibland, en mås mamma med sina 3 ungar blev så hårt attackerad av ett stort gäng trutar som ville äta hennes ungar. Hon skyddade sina ungar så hårt att hon blev illa tilltygad och störtade ner i vattnet där hon kämpade för att komma tillbaka till stenen och sina ungar, samtidigt som dom fortsatte attacken.

Väl framme vid stenen försökte hon en lång stund att ta sig upp, helt slut och trasig. 20 tärnor, måsar, och trutar fightades i luften, hon flämtade sig fram mot ungarna som var helt livrädda. Idag på morgonen ser jag bara en ungen och mamman verkar inte vara kvar, eller så ligger hon så platt att jag inte ser henne längre. Naturen är bra grym, vilka öden för dom små pipi fåglarna. Men jag håller tummarna för dom andra 30 olika fågetungarna vi har i vattnet runt huset. Kungen är rätt sugen att ta nån ibland men hans rädsla för vatten är för stor som tur är.

Bye

Erik the mean machine

Idag fick jag med mig Erik på militär träningen, han tyckte det var jobbigt men körde hela vägen ut!
Min kompis Linda var också med och kommer nog fortsätta hoppas jag. Det är bara tre tillfällen kvar innan sommar uppehåll men det är bättre än inget.

Jag har just gjort pannkaks smet på laktosfri mjölk och den blev helt skummig, undrar hur pannkakorna kommer att bli. Esther klagar på mag ont så vad gör man inte.

Bye

Reinfeldt call Hu Jin Tao (chairman) och be om några bomber!

Eftersom vi på lördag kommer att fira i Stockholm så det står härliga till och det vankas regn förstår inte jag detta. Det skulle aldrig regna i Beijing på ens ett stadsbesök, det är alltid blå himmel och en skön bris. Varför skulle vi då inte kunna skicka upp några silver nitrit bomber och helt enkelt bomba regn molnen så vi kan få fint väder på lördag när vi har ett kronprinsess bröllop (och Hannas 40 års fest)?

Det kommer bara bli kaos och depp med en halv miljon paraplyer och en kraftid vind, dessutom flera hundra kusar som inte gillar paraplyer så mycket. Det gamla visa orden att "vädrets makter rår man inte på" gäller ju inte längre, det är bara i duktiga konservativa Sverige som det är så.

Om det skulle vara ett tillfälle att vara lite crazy i Sverige så vore det väl på lördag, ellerhur!

Nu ska jag stryka pärlplattor som tennis lärarna ska få imorgon.

Bye

Så jävla trött

Idiot träningen kl 6 var självskriven idag, men när Esther vaknade 3.40 efter en otäck spindeldröm och inte kunde somna på en timma så...... belv allt så mycker jobbigare. Hon gillar dessutom inte att sova i vår säng men eftersom hennes var full av stora gula spindlar med sträck så fanns inget alternativ. När hon äntligen somnat så vaknade Elvira och ville sova nära. Jag låg som en varm fastspikad planka i en timma.

Då ville jag bara att klockan skulle bli 5.15 så jag kunde gå upp.

Jag kom hem kl 7 och somnade i soffan, färdig tränad för idag, sjuk känsla men god. Nu efter 3 snabba koppar kaffe är jag speedad som aldrig förr. Tror jag känner mig som min kompis som testade sin frus medicin mot insomnia sjukan, lätt övertänd.

Mne nu måste jag steka pannkakor till mellis på tennis skolan, jag har varit så lyckligt lottad att mina barn inte gillat pannkakor men nu är det ändring, suck. Jag gillar ju som bekant inte att stå vid spisen.



Fin bild, det var en trevlig kväll.

Jag tycker Reinfeldt borde ringa Hu Jin Tao inför lördagen men det skriver jag mer om senare.

Bye


Elvira och Esthers tänder

Elvira hade såklart också avslutning i fredags med massor av tårtor.......



hon sjöng



för full hals.

Idag började dom sin tennis skola och dom är helt överlyckliga båda två även fast den varade i fem timmar. Nu är dt bara 4 dagar kvar och båda vill bli tennis proffs, bra där!

Till er som har äldre barn, hur gör man när dom har tänder som kommer upp bakom och dom små mjälktänderna inte vill trilla ut?



Esther är inte den som vickar ihjäl sig heller. Men det kanske inte alls är bra?

Bye



Ny tränad

Klockan 6 imorse åkte jag till IP för att träna. Det är nån sorts militär tränings grej och herregud vad det var jobbigt. Jag som känner mig rätt stark trodde jag skulle dö totalt. En timmas full hård träning men 20 andra män och kvinnor.

Men ett underbart sätt att möta dagen, nu är kl 7.30, jag är nyduschad och klar för dagen, nu väntar stallet med en kiropraktor, eller ostiopat som det nog heter ska kolla på Sigge och se hur han mår.

Bye

Barnvakt

Jag har varit barnvakt till Jennifers ungar inatt........... därför sitter jag nu här kl 7 på morgon en söndag och glor hålögt framåt.

Känns som om det är tidigt att äta frukost nu för lilla Felix men snart verkar det som enda vägen ut.

Stripan sover fortfarande med tjejerna i deras rum. Jennifer hade varnat mig för att hon brukar vakna kl 6 så jag är lite nöjd ändå.

Imorgon börjat tennis skolan för barnen så antar att vi måste inhandla lite rackets idag.

God morgon everyone.

Det slog mig att såhär dags imorgon så har jag tränat klart. Ska gå nån sorts militär träning i 2 veckor, tre morgnar i veckan mellan 6-7, visst låter det härligt?

Bye

Esther avslutning och Carolines student

Idag så ver det Esther första riktigta avslutning i Sverige med "den blomster tid". Regnet öste ner och alla fick samsas i den lilla skolan så det blev vaermt och extremt trångt. Det blev tropisk fuktigt men av människo ångor, och när du tämkte på det ville du inte andas nästan, men sen pöönades alla fönster.

Det var så gulligt och lite ledsamt för Esther som än en gång ska byta skola.



Här står Esther och sjunger i sin fina Kina klänning.



Fina tårtan som vi bakade i morse, OD av socker men så är det om det ska smaka. Alla föräldrar ska ha med sig en tårta var så på skolan i morse måste det ha varit mellan 50-70 tårtor.  Ser ni att vi färgat grädden rosa, det var en hit för hela vår tårta tog slut!

Erik är som sagt i Tallin eller nåt liknande och kommer hem ikväll, stackar att missa skolavslutningen igen.

Igår var jag och tjejerna hos kusin Caroline som tog studenten!! GRATTIS!!



Söta!



Kram med tjejerna.



Farmor och farfar var såklart där för att fira sitt äldsta barnbarn.

Dom hade en oerhörd tur med vädret, tänk om det varit idag, gud vad deppigt.

Nu bär det straxt av till Elviras avslutning, more pics to come!

Bye



Mysig kväll

Igår efter skolan hade tjejerna sin sista engelska lektion för terminen. Efter det så hade vi bestämt oss för att grilla på andra sidan vattnen om det inte regnade. Det var molnigt men varmt så vi tog en riktigt bush walk, det har tjejerna aldrig riktigt gjort kom jag på så dom var verkligen överlyckliga.





Julie var såklart med oss.



Och Pretty och Franke. Pretty gick hela vägen genom skogen, det är bra marscherat på dom korta benen.



Gott var det också, jag lyckades smälla i mig 3 korvar.

I förrgår tittade jag på barnvagn också, det kändes konstigt när man inte ens är det minsta gravid. Bugaboo var den mest populära vagnen här Elvira var liten och det verkar fortfarande vara det, är inte det konstigt? Då var det Gwenet Palthrow i LA som hade en sån och hela världen förljde efter, och sex år senare gör jag det också. Att dom inte kommit upp med nåt nytt.

När vi gick hem genom skogen igår vrickade jag min onda fot, jag trodde inte att jag kunde vricka den utåt men det kunde jag visst. Nu smärtar den och är stelare än vanligt och jag har träningstid på gymmet om en timma, hm, hur ska det gå?

Ikväll ska jag och tjejerna till deras kusion Caroline som tar studenten, det ska bli mysigt. Erik ska inte med för han åker till Tallin ikväll igen. Tänk om han hade jobbat mer med London eller LA så hade man kunnat åka med nån gång men Tallin lockar inte mig så mycket. Jo, det är säkert fint men jag kommer från Gotland och har sett allt det i hela mitt liv.

Bye

Telefon kö

Sitter i telefon kö till Nacka komun. Byte av skola är inte så enkelt som det låter eftersom det måste å genom nacka kommun och Bank id som verkar vara det krångligaste som har skapats näst efter ..... ja jag vet inte.

Annars är jag rätt uppretad på tjejernas befintliga skola och deras urbota rektor. Jag emailade henne för en vecka sedan och berättade att vi valt att byta skola till hösten. Tror ni att hon återkommit och sagt vad tråkigt, eller undrat varför ett bara varit ärlig och sagt vad skönt att bli av med dig "jobbiga mamman". Inte ett pip, till saken hör att skolan är liten med kanske max 120 elever så hon border ju haft tid. Såg henne till och med häromdagen men då var hon fullt upptagen med att slicka medhårs (läs röv) på en ny "kändis" (supertrevliga) familj som flyttat in på skolan, så hon hälsade knappt.

En sån bitter kärring. Mne jag ska kontakta henne innan vi slutar och tala med henne........

Ikväll ska vi grilla korv med brudarna tvärs över vattnet om det inte börjar blåsa för mycket, håller tummarna. Vi ska dessutom ha sista engelska lektionen för terminen.

Nu måste jag duscha.

Bye

Tidig morgon

Klockan är bara straxt efter 7 men jag är uppe och har redan skjutsat Erik till tåget. Nu sitter jag och burrar framför datorn och vet inte bättre efter 5 timmars sömn, där även kroppen har bearbetet en del alkohol.

Igår var det house warming hos Sylve och Ivan med efterföljande middag på resturang Roxy på Söder. Oj vad vi hade mysigt och vi sjäng sången SM-GULD högt och ljudligt eftersom Sylve tog just det med sin alldeles egen ridklubb Jump Club i lörsdags!!!!!!!!! Sen belv det så "högt i tak" att jag och sylve också sjöng Summarn Kumma, jag då vet en del av er hur det var.........

Det straffar sig nu, sitter nu lite yngklig vid min dator och burrar.

Hörs sen!

Bye

Lever livet just nu

Hos oss är det toppen, Erik jagar tjejerna på gräsmattan och jag surfar runt lite. Önskar att Victoria skulle lägga ute mer bilder från sin hatt lunch i Bejjan och Ronja från sin student.

Arbets namnet på bebisen är Daisy nu, det får nog bli det tror vi. Daisy, det känns bra.....

Hon kommer att vara klar för oss att hämta om 1 till 2 månader eller kanske lite mer. Ålder vet vi inte men runt 8-9 månader tror vi, eller äldre, ett år kanske. Det enda vi vet är att det kommer bli toppen och hon är efterlängtad, den lilla. Daisy.

Feffe och Stripan och Felix har varit här hela dagen nästan, vi grillade Eriks goda hamburgare ikväll så magen står i fyra hörn.

Livet är rätt trevligt må jag säga.



Kul bild på Kungen, han ser helt elektrisk ut men är helt avslappand och sover efter en hel natt på jakt.

Bye

Tone (ade) armar

Jag är slut i min biceps triceps och hela benen, har kört ett pass med Dan och som vanligt är han rätt elak. Jag har kommit på att jag ska tone(a) armarna, alltså få fram mer former och då alltså muskler, och det ska Dan hjälpa till med.

Lite larvigt kanske men jag tror att ju starkare du är i min ålder, ju bättre ålderdom får du med färre krämpor, så det så. Sen är det inte så fint att ha smala armar om dom inte har några former när man blir till åren som jag (snart 40).

Annars så ska jag straxt förhoppningsvis sälja lite cashmere till några ladies som kommer hit.

Fredag = skön dag.

Bye

Hur var det nu

Igår var det en toppen slappar dag. Hämtade barnen tidigt från skolan och det blev mys hemma, dom badade även fast det bara var 16 grader i vattnet.



Esther och hennes bästis Olivia. Egentligen tycker jag nog 16 grader är rätt ok för årstiden mend tanke på den otriliga vinter. Men jag skulle aldrig hoppa i, över min döda kropp.

Sigge ska skos alldeles snart så jag måste till stallet men hovis Ronni är alltid försenad.

Namn till lill tjejen, just nu ligger Daisy högst på listan, vad tycker ni om det? Iris, Irma, Inez, Selma (gammal favvo), Vera, Vanessa, Nelly, Mellissa? Det är svårt, Elvira skulle ju heta Cornelia, det är också fint.

Nmn är svårt, jag föreslog ett namn till min Syster och det gillade hon inte för det var nån jobbig som jobbade på ett företag som hade det namnet............. lite långsökt om du frågar mig. Det är väl bara att ge knatten ett namn så blir det så.

Idag tar min söta Kusin Ronja studenten GRATTIS!! Hoppas du inte är sjuk fortfarande och får en underbar dag.



Här är en lite hälsning från Franke!

Bye

Inte en mås så långt ögat kan nå.......

nästan.
Dom har inte byggt bon på vårt tak i år, mås djävulsdyrkarna kanske har fördömt vårt hus, eller nåt. Hur som så är det lugnt och skönt.
Tjejerna har varit på inskolning på nya skolan, dom tycker den verkar toppen så håll tummarna för det.
Annars händer det inte så mycket, var på grönan i söndags med halva Stockholm så det var hoolabaloo men brudarna var glada iallafall.
Förstår ni att vi snart ska vara en tre barns familj, gud vad vi längtar. Av nån anledning går det inte att ladda ner bilder på min blogg längre, vad kan det vara för fel tros?

Nu har vi fått in fina silk/cashmere sjalar på HoneyGrey, kolla dom. Fyra fina färger Orange, Off White, Light purple och Middle grey.



Det gick visst, här är bild bevis på att Elvira badade för 3 veckor sen endas 11 grader i vattnet.



Förra helgen försökte jag göra Mentos/Coca Cola tricket men det blev ingen stor fontän.......



Bara en löjligt liten fontän, tjejrna var så laddade och jag med för den delen. Vi var beredda att springa snabbt från den galna flaskan om den skulle löpa amok, men... det hände nästan ingenting.

Måste kolla lite extra på Youtube hur dom gör där.

Bye

RSS 2.0