Here we are

Nu är vi framme i Stockholm och i huset för första gången på länge... känns rätt bra. Sverige är helt enormt snöigt och kallt och såååååååååååååååå mörkt. Nu är klockan halv åtta på morgonen och det är fortfarande helt beck mörkt ute. Svårt att vänja sig vid, men det är idag det vänder tror jag.

Vår reda hem var ett riktigt äventyr, Esther var så dålig och vi var på sjukhuset två timmar innan avgång för hon var så svag stackarn. Men efter mycket tjat om att hon var tvungen att dricka hela tiden och intag av fyra olika mediciner samtidigt så satt vi till sist på planet. Efter en stund började hon spy igen och alla ville hjälpa till eftersom dom trodde hon var åksjuk, vilket var tur.

Nu är hon piggare men smal som ensticka men idag har hon ätit en stor frukost iallafall.

Nu är det bara såatt jag har fått hennes sjuka istället......... och jag mår som ett utskitet äppelmos.

Mamma och pappa har varit här och hjälpt oss flyttat in i huset i två dagar, toppen annars hade vi nog bara åkt och köpt varsin säng och sovit bort hela helgen, nu har vi (dom) jobbat hela helgen, tack till er.

Vi hade lilla julafton igår med släkten här i Stockholm men jag var hemma och sov.

Nu ska jag till stan och köpa den sista julklappen så det är bara att bita ihop.

Har just mailat med Li Bing i Kina och det vetkar som han kommer och kollar hästar i Januari, kul.

Bye

Stackar Esther igen

Igår kväll innan vi åkte till Made in China för avskeds middag med "personalen" så var vi hos skräddaren. Esther sa att hon mådde lite risigt, när vi kom fram till middagen så spydde hon 9 ggr innan vi kom hem. Stackar lilla henne men vi kunde inte riktigt bara bryta och åka hem efter som det var sista dagen med alla tillsammans.

Vi åt en supermiddag och när vi kom hem fortsatte hon bara att spy fram till kl 11 i förmiddags, 15 ggr minst.

Imorse när hon kräktes kom flyttgubbarna igen och skulle göra hennes rum. Samtidigt som hon bytte om kom nästa flyttkille som ska skicka saker snabbt med TNT och jag skulle visa vad han ska packa, då kom en anna lite kines och sa att det rann vatten från innertaket på andra våningen......

Då kände jag att det var för mycket för en gammal anorektiker, hade det funnits en toalett i närheten hade jag velat spy, att inte ha full kontroll är ju det värsta min sort vet. Dessutom måste man ju trycka bort tankarna på vad man håller på med för tänker man på det börjar man bara gråta, jag vill ju inte flytta egentligen.

Victoria kom förbi en sväng och hämtade, sprit, mat och lite annat smått och gott. Dom måste flytta till Stockholm.

Nu ska jag med Esther till sjukan, hon har över 39 graders feber är väldigt sänkt.

Inatt ska vi bo på hotell, Sofitel inne i stan, dom har en riktigt skön lobby. Egentligen vill vi bo på Opposite house men dom har ingen lobby jag gillar egentligen.

Erik jobbar som ett svin in i det sista, jag tycker det är helt sjukt men jag bestämmer inte det tyvärr. Han slipper packa och flytta så det är väl skönt för honom.

Nu ska vi åka.

Bye



Just nu



Vår entré, Ayi och en flyttgubbe.



Lite mer kartonger, bara i källaren fick dom ihop 50 st kartonger.....



Ännu mer kaos.



Igår var sista dagen tjejerna red på Isak och Rosa på ett tag, dom är så älskvärda båda två.

Det är verkligen jobbigt att lämna dom men dom kommer få det toppen. Dom kommer dessutom flytta in i sina nya boxar i det nya stallet om en vecka så dom kommer bli som en liten kung och drottning.

Nu ska vi på Made in China med våra anställda, Ayi, Julie och Kevin på en liten hejdå middag, det blir också sista middagen för Caroline.

Bye

Helg nytt

Tjejerna har haft sin sista dag i skolan och jag grät självklart....



Här är Elvira, Sarah och deras teacher assistent miss Hill.



Elvira och Esther med Esthers fröken Miss Anderson och utklädd till Ior för dagen var Mr Martin, Esthers teacher assistent.
Det är så jobbigt med avsked och jag är en sån lipsill, Esther tycker jag är lite pinsam och tycker nog att jag får skärpa mig.

Här är ett mail jag fick av en av Esther klasskompisar föräldrar igår, jag känner mig så stolt över det så här får ni läsa.

Dear Viktoria,
Daniel, my wife Ping and I feel so sad to see Esther and the rest of your family leaving the country. Esther is a great and talented kid. I like her fighting spirit a lot, and often use her as a role model in my conversation with Daniel.
It always gives me great pleasure, too, when seeing and chatting with you. Your positive attitude and enthusiasm have left me a deep impression indeed. I've been wanting to invite your whole family  to our home as our distinguished guests one day, but have been unable to do so given my hectic schedule. Now, your family will be leaving in such a hurried and unexpected way, which won't afford us an opportunity to play as a host. Nevertheless, we'd like to wish you and your family a very merry Christmas and a fantastic holiday season as well as continued happiness and success back in Sweden and elsewhere. We'll miss Esther and your family...
If you ever get back to Beijing, please let us know!

Visst var det fint!




Igår på lunchen åt vi Hot pot tillsammans med Kevin, Caroline ville inte ha några kryddor alls från börjam men sen var hon den som åt den starkaste maten nästa, man vänjer sig och sen vill man bara ha mer.

På kvällen hade vi fest och dansade i tre timmar, superkul men våra underbara vänner här i Beijing.



Idag har vi ätit en underbar lunch på Park Hyatt hotell på 67e våningen, här står Elvira och coolar sig men utsikten i bakrunden. Jag är så himla höjdrädd så jag anamade ett råd jag fick av en annan gäst på stället, att dricka ett glas Champange och det hjälpte väldigt bra.



Här Caroline igen, hon åt den godaste mat hon någonsin ätit på resturangen idag, Jumbo prawns med massa goda tillbehör. I förgrunden ser ni hennes nya mössa.



Här är utsikten från resturangen vi var på, fantastiskt även fast det var lite mycket smog. När vi var nere på marken såg det ut att vara riktigt bra väder men när vi kom upp en bit så såg vi hur det egentligen så ut.....

När man hoppar in i hissen på huset så går knapparna från våning 6 sen äer nästa knapp våning 67, då slår det lock i öronen och hela hissen svajar, men oj vad det känns sjysst hela stället.



Sen åkte vi till Ryss marknaden och kollade pälsar coh tjejerna fick varsin mössa.

Nu ska dom isäng och jag likaså.

Bye

jobbigt

Just nu är det jobbig, tårarna bränner bakom ögonen hela tiden och alla ting som händer just nu känns väldigt sentimentala, som om det är sista gången och det är tungt. Vill inte just nu, vill bara att allt ska vara som vanligt.

Hämtade tjejerna från skolan och Esther hade fått en liten Monchichi av Hannah i klassen, hon var så glad. Efter en stund så sa hon att hon saknade Alexander som flyttade till Australien i somras. Det är nog jobbigt för tjejerna att känna att dom är de som försvinner.... som Alexander. En rolig sak är att några tjejer och killar i klassen nu har skaffat email så dom kan maila Esther och Elvira, det blir kul att se om dom håller kontakten.

Har varit hon en skräddare idag och beställt två kappor, superfina. Där hade dom även ridstövlar som man kunde måttbeställa, superfina. Vi får se, dom kanske också blir mina.

Jag älska min shopping djävul just nu, han har en bedövande effekt, nästan som vin.

Bye

Cinderella Christmas show

I går var deet dags för den stora jul showen på BSB. Elvira mar en "rat" och Esther en "cleaning prop".

Det var en Roald Dahl verision av Askungen så hon gifte sig inte med prinsen för han var elak. När skon skulle provas ut så tyckte prinsen att "the ugly sisters" (styvsystrarna) var så jobbiga och dumma att han högg huvet av dom. Det gillade inte Askungen så hon bad den goda feen om en annan man och då fick hon en "jam man" som hon älskade så mycket för han gjorden den godaste sylt man kan tänka sig.



Här är Esther med sina kompisar.



Här är hon igen.



Råttan Elvira fick en armbåge på näsan av Jury innan dom gick in på scenen så nosen hamnade på snedden men hon ville inte rätta till det ifall den skulle ramla av. Så hon hade den på näsan och över ena ögat hela showen.



Här är gänget, det är alla elever från year 1-6, alla är inte med på bilden förstås.



I fredagd hade vi tjej middag här hemma, först var det dans och smink sen tacos och därefter film glass och popcorn. Det är helt otroligt hur 5 tjejer på 4 timmar kan fullkomligt stöka ner ett hus. Popcorn över hela golvet, Franke åt glass så han trodde han var i himmelriket och alla var helt vilda....... men dom hade kul.



Nicole, Jamie, Esther, Elvira och Maria.

Idag är det Jamies sista dag i skolan för den här terminen så Esther ska säga byebye till sin bästa kompis. Jamie hade skickt ett sms till sin pappa häromdagen där hon sa att dom måste flytta till Norge, han jobbar för Shell så det kan vara ett land för dom..... vem vet.

Nu ska vi vidare och shoppa Caroline och jag, hon har fått djävulen i sig, skönt!

Bye

Jul helg

Oj oj, vi är trötta efter Svenska handelskammarens julfest igår. Den var jul och gott med svensk julmat, när dansen började så åkte vi dock till en annan julfest "the Latin bal" oj vad dom junde dansa....

Tjejernas kusin Caroline kom hit i morse, hon ska göra ett projectarbete för skolan och stannar 10 dagar. Hon kom till en väldigt trött familj dock som sov hela förmiddagen.

Hjälpe Esther med sin matte läxa idag och oj vad den är svår tycker jag, hon är dock bara sex år. En av övningarna var...

Sam and his four friends shared 23 sausages equally and gave those left to Bobo the puppy. How many did Bobo eat?

En annan var...

Ella had nine 5p coins and ten 10p coins. How much money did she have altogether?

Då ska dom även förvandla dom tio 10p mynten från pence till ett pound eftersom det blir hundra....

Visst är det lite svårt? Jag ärstört impad av henne.

Nu ska vi äta sen vill jag gå och lägga mig, hoppas Caroline också är trött.

Bye

HoneyGrey

Om man går in på bloggen http://englasshowroom.com/ just nu så är det en tävling där som man kan vinna en barn tröja eller cardigan  från HoneyGrey, hon har dessutom gjort superfina bilder med tjejerna och Ernst, deras kompis.

Ikväll blir det drag här hemma, Esther och Elvira har fyra kompisar med sig hem på Taco och film.

Bye


Vacker dimma







Det var så vackert så jag var tvungen att hoppa ut bilen och ta några bilder på väg till stallet idag. Även fast dimman är farlig nästan så kan den ju vara fin att titta på, det var tyst och solen höll på att komma fram.

Hästarna hoppade fint, jag red Cupol en stund också. Li Bing tyckte det var synd att jag skulle flytta och föreslog att jag skulle flytta hem till honom istället. Vet inte om hans fru hade gillat det så mycket bara.

När jag kom till stallet var ombyggnaden i full gång.



Såhär ser det ut i stallet nu.



Här är I sak och Rosas boxar, eller vad som är kvar av dom. Om nio dagar ska det vara klart för dom att flytta in igen. Nu står dom i andra halvan av stallet som ska renoveras efteråt. Så synd att jag inte kommer kunna njuta av det ner än en vecka bara, men huvudsaken är att hästarna får det bra.



I hagen och mumsar på hö, ser ni att dimman hade lättat bara efter 4 timmar i stallet.

Nu är det fullt drag på övervåningen i huset, barnen, Ayi och Julie leker, det låter som dom leker katt?


Bye




Virrig

nu är det så få dagar kvar att det verkligen känns, men jag tror vi flyttar tillbaka, jag vet inte det bara känns så. Men jag vill nog inte till beijing igen, fyra år år rätt bra.

Idag är smogen som aldrig förr, man fick skära sig igenom den och på dom 200 meter som det är in till skolbyggnaden så började tårarna att rinna för det är så starkt med föroreningar.

Nu ska jag till stallet och löshoppa lite kusar, simpelt och enkelt och ta bort alla svårigheter som kineserna lätt blandar in.

Och alla dessa julklappar som ska inhandlas, det har än så längen inte blivit någon och det kanske inte blir nån heller, vi har så mycket saker som ska härifrån så vi får se vad vi har plats med, Stripan är den enda som kan känna sig säker. Mne vi (jag) ska försöka.

Hej på er.
Bye

RSS 2.0