Vår i Stockholm

Vaknade inatt av att det super regnade ute, härligt för då försvinner snön snabbare.

Vi var på Dieselverkstan idag och kollade när Nackas 6 åringar uppträdde med några duktiga eldsjälar- snilleblixtarna tror jag det hette. Så gulliga och duktiga var dom. Den ena tjejen som var med var ett spöke och påminde om supersnälla silversara som arg så även fast det är 5 år sen Esther såg det blir hon nästan lite skraj för den damen som var med på showen.



När vi kom hem lekte Elvira med Frallan.





Även fast det bara är 9 grader ute känns det nästan som sommar, man suktar verkligen efter lite värme.

Nu ska vi snart till stan och äta middag på Rolfs Kök med tjejerna.

Bye

Oj en sån helg

Esther har blivit 7 år i helgen och det är inte klokt, 7, det är en av dom viktiga ålders stegen. Och jag som inte ens vant mig vid tanken på att jag är mamma även fast jag såklart älskar det.



Det var kalas med en massa tjejern och några få killar (4). Esther tyckte att det var en toppen dag redan från början och somnade med ett leende på läpparna så gladare mamma kan man nog inte bli.



Apan var inte lika glad över att vi väckte honom tidigt på morgonen och sjöng för Esther, han sover oftast i hennes säng.

Sammanlagt under helgen har det nog varit mellan 50-60 personer i vårt hus för att fira Esther om man räknar alla barn.

Känner mig extremt förvirrad över att det blivit sommartid, jag har problem med att det är ljust på kvällen, men ack så skönt det är.

Varit och kollat ny säng idag, oj, vilken djungel, hur kan man välja?

Jag har nästan skaffat ny häst, det känns mysigt jag måste bara få med mig Erik lite mer på samma spår.

Bye


oj vilken helg

Jag är helt slut men lycklig för det var två riktigt roliga fester i helgen, vi sov till och med borta och kom hel runt lunch i söndags. Det var som det var 10 år sen innan vi hade barn och det inte fanns så många måsten. Men jag skulle inte vilja byta tillbka till dt livet över något i hela världen men det är kul med ett studiebesök ibland.

Esther skola hlåler på att gå åt pipsvängen, vi hade kris möte med massa föräldrar igår och hoppas på ett bra svar och nya lösningar på problemet, idag eller som senast imorgon. Det är en enorm obehagskänsla at lämna henne i skolan när man känner att den förstör henne och jag är definitivt inte ensam om att känna så , tragiskt.

Håller på att fixa med Esthers kalas, det kommer 10-15 barn kanske, Esther är laddad och Elvira är enormt laddad, kul.

Har varit på mitt första pass på gymmet idag och det blev 30 min booty, och 30 min core. Man får inte upp nåt dirtekt flås eller så men jag kommer nog ha träningsvärk i både mage och rumpa imorgon, hoppas jag.

Nu ska jag hämta tjejerna, vi ska tvätta bilen och äta käck tillsammans i framsätet, en stark tradition.

Bye

vår i sinne vår i minne

Idag vaknade vi upp trötta efter att ha varit på Stureplan och firat Olas 40årsdag hela natten, och festen kommer fortsätta idag och inatt......

Men efter en stund piggnade vi till och har varit ute i trädgården hela dagen.



Tjejerna vill hjälpa våren på traven så dom har skottat snö från vår gräsmatta ner i havet.



Jag och tjejerna tog oss en titt på bryggan för första gången i vår, vi satte och längst ut på bryggan och pratade om hur fint det var och vilken tur vi har.



Erik satt i solen med Pretty i knät och myste. Skaren på snön är inte så stark nu så hon åker igenom och är det barmark så är det lite vått och hon vill inte lorta ner sina tassar.

Samla krafter, duscha, sätta på sig kläder, piffa till sig packa väska sen bär det av till Ulvhälls herrgård för vidare festande. Herregud vad jag känner mig matt i lacken och lite gammal faktiskt.

Nästa helg fyller Esther 7 år då blir det kalas. I Kina så kunde man hyra allt, hoppslott, clown, trollkarl, Spungebob tårta, ansiktsmålning............. hjälp hur ska jag göra här?

Bye



Nu

Helgen har varit toppen, i fredags var vi på middag med Sylve och Ivan som verkligen blev en kanon kväll, tack.

Innan det hann jag med att vara extra lärare för Esthers klass då ena läraren var på utvecklings möte. Det var byde mysigt intresant och helt skrämmande. Det finns en kille i klassen som går över gränsen hela tiden. Suger, jävla idioter, bögar, bögjävlar, knulla och fan skit helvete, var ord som kom ur hans mun på lektionstid!

Jag är fortfarande i chock och har tagit kontakt med både lärare och rektor så vi får se hur det går, det enda jag vet är att det är oacceptabelt.

Annars är livet på topp med solsken varje dag. Tränar gör vi också flitigt problemet ligger nu på kosten. Vi äter alltför mycket mat godis, bullar efterätter, ostar, vin och annat. Det borde nog bli lite mer balanserat.

Har varit hos doktorn med Esther idag, vi ska ta bort all lactos på henne i 2 veckor för att se om vi kan få bukt med hennes magont.

Pratade med Hanna i Kina igår, så fort jag pratar med någon därifrån så börjar jag längta dit. Men när jag försöker bena ut vad det är jag längtar efter så vet jag inte riktigt vad det är. Maten, skolan, annars är det bara äventyret i sig som lockar och det vill jag få någon annan stans nu, inte i Beijing.



Till min stora lycka har Esther börjat tjata om att hon vill rida!! Oj vad vi längtar efter underbara Isak och Rosa, vi tänker på dom varje dag.

Ska bli spännande att se vart hän livet för en.

Nu ska jag sätta mig i solen en stund och njuta med en kopp kaffe.

Bye

Naken med strumpor är extremt fult och osexigt kom jag att tänka på häromdagen, ellerhur?

Yellow lemon tree

nu har jag fått ett nytt lemon träd, jag älskar verkligen det. Vi hade ett fint i China men det fick vi såklart lämna kvar där eftersom man ine får ta in jord i Sverige från China.



Änsålänge står det inne men om det funkar ska det stå ute i sommar. Vi har det så himla varmt inne så det måste vattnas varje dag så jag holl på att ta död på det efter bara två dagar, men jag klarade det.



Snart blir det pressad citorn varje morgon (det tar bort sötsuget sägs det) så jag kan komma i bikinin om en månad.


Sportlovet gick bra, det blev sim märken, pingviner, baddare, sköldpadda osv. Sen blev det försök till skidåkning i Hammarby backen men det var sån lång kö till uthyrningen (2-3 tim) så det blev inget, det blev helt enkelt för kallt.

Slutför produktionen av våra nya silk/cashmere sjalar till HoneyGrey så dom kommer förhoppningsvis kunna köpas om sådär sex veckor på vår site www.honeygrey.com hått utkik.

För övrigt har jag nästan tränat ihjäl mig idag när jat tränade med PT Dan. När jag var färdigtränad till 70% så trodde jag att jag fått kräksjukan akut. Jag var tvungen att spänna magen hela tiden för att inte kräkas rakt ut på Dan. Och skulle jag sagt att jag var kräksjuk skulle han inte vilja förtsätta och då hade jag ju bytt i onödan. När jag kom hem somnad jag på en sekund och vakande efter en timma pigg igen. Men nu börjar träningsvärken komma.....



Tjejerna har såna vår känslor idag och vem har inte det förresten. Nu kl 5 gick dom ut i bara fötter men jag tvingade på dom skor vantar och jacka men dom slapp överdragsbyxor. Snart är våren här på riktigt med knoppar och fågelsång. Idag har fåglarna kvittrat rätt bra förresten.

Ikväll ska vi ha kolhydratsfrossa igen, det blir scones till middag...... tjejerna äter Chinese chicken såklart, scones är inte så barnvänligt i vår familj. Då undrar ni säkert vad vi har i våra scones.

Bye


Skansen

efter min träning, som vanligt tjur rusning 5 km så åkte vi till Skansen.



Vi åt en stärkande lunch på Solliden innan vi tog oss an djuren. Vädret var helt fantastiskt idag även fast det såklart var kallt och blåste lite, men det var en fantastisk blå himmel.  Julie fick se lite svenska djur, utter, säl, räv, älg och varg.



Sen tvingade jag henne att bekanta sig med en häst också, nej det var på skoj, jag tvingade inte. Denna Nordsvenska var ytterst charmig och ville mysa hela tiden.



Sen såg vi en ekorre som ville bli ett med en ödla, kompis eller göra barn var oklart.

Vi allihop klappade ormen Snoddas dessutom, Elvira ville inte först och Esther tvekade också en del men till slut så. Sen kunde man få klappa spindeln också........... jag förstår faktiskt inte varför man ska klappa en spindel. Ingen av oss gjorde det.



Sen var det världens sötast elilla surikat som skaffat sig vinterpäls och var ute i snön, så söt så jag döpte honom till Benny.

Jullan håller på att göra dumpling, åh vad gott det ska bli. Vi hittade till och med kinesisk gräslök på Asian market, det är rätt avgörande om man vill ha den speciella lite syrliga smaken tror jag. Nu är det bara den jobbiga rullningen kvar sen ska dom så illbattingarna kokas och ätas med kinesisk vinäger.

Bye

Moderna museet

Idag åkte vi till Moderna, jag Jullan och tjejerna, vi åt lunch och såg utställningarna. Efter det fick både Esther och Elvira blodad tand så vi gick ner en trappa till verkstaden där dom målade varsin super fin teckning.

Första utställningen var Lee Lozano, en kvinna som verkade mest på sextiotalet och var rätt avantgarde...... nästan alla dom typ 60 verken var stora svulstiga snoppar på ett eller annat sätt, det var även rätt många bröst. Först fattande tjejerna inte vad det var men sen tyckte dom det var så himla spännande och konstigt. Tur att dom inte tänkte på att läsa vad som stod skrivet på många av målningarna.... Julie fnissade också gott hela tiden.

Sen såg vi den vanliga utställningen med Dali, Picasso, Judd och alla andra superkändisar.

Imorgon är det Skansen om vädret tillåter.

Jag vet vad jag inte gillar med Sverige, det känns som om tiden står still. Det händer ju för fan ingenting, ekorrhjul. Vaknar varje morgon till en nästan exakt lika dan dag som dagen innan och dagen innan det, så spännande, not.

Bye

Felix

igår döptes Felix.



Stripan fick hjälpa pappa att hälla i vattnet i dopfunten men Jennifer kunde inte hålla ögonen öppna på nåt kort så det fick bli ett när hon blundar lite, hon kanke var lite trött.

Felix var super duktig och har nu lärt känna gud in i själen.



Alla barn fick vara med nära och kolla när han fick vatten på huvudet.

Annars har helgen varit rätt kaotisk men mysig, hela huset har varit fullt av människor och vi har typ lagat mat och diskat hela helgen. Esther och Elvira har hängt och klängt på dom stora tjejerna som bott i vår källare, Ronja med kompisar.

Pappa och Erik har hängt tavlor så nu är vi snart klara här hemma förutom ca 15 ouppackade kartonger som vi stuvat i ett litet rum. Det som inte syns finns inte på nåt bra sätt fram tills man ser det igen.....

Har kollat några Beijing bloggar och det verkar vara skit väder där så då behöver jag inte längta dit heller.

Här faller snön igen men det är fantastiskt vitt och fint fortfarande och typ 0 grader, det är bara att inse att våren får vi nog vänta på lite till.

Bye


RSS 2.0