Esther har galopperat

så duktig hon var.
Jag longerade Isak med Esther på ryggen och rätt vad det var sa hon att hon var beredd och ville galoppera. Hon höll sig i sadeln och tyglarna och var helt överlyckig. Duktiga Esther!!
Vi hade en supermysig dag i stalle bara vi två.

På eftermiddan kom Wiklunds och vi grillade hamburgare sen var det rätt tidigt isäng.

Nu ska vi dra till underbar lunch på Green tea house living. Det är fantastiskt väder här idag, 25 grader och lite skön vind.

Undrar hur det gick för min kusin Ronja som provsjöng för Idol igår, hoooooppppppaaass det gick bra!!!!!

Kram


Vädret

måste först bara säga till alla mina bloggande vänner och släktingar att jag tycker ni är rätt dåliga på att uppdatera, tänk på en stackars svensk sittande i Kina, hon vill ju så gärna läsa!

Idag ska jag åka till stan för första gången på 10 dagar.......... måste köpa massa grejjer innan fam Wiklund kommer vid lunch imorgon.........å Pavvolina som Vian säger.

Vädret är som en kemilektion här just nu, helt overkligt. Igår var det sol och rätt vad det var blev det helt mörk, STORA tunga regnmåln men utan regn. Kineserna testar inför OS och lyckades inte fylla dessa moln med regn så exprimentet var misslyckat. Ljuset ute blev som ett bara halvt framkallat kort, helt fel i kontrasterna. Ja, men slutar aldrig förundras här i detta land. Ikväll kommer det väl samma moln fast då fyllt med regn eller annat, vi får se.

Elvira var hos doktorn i går, han tyckte jag var slarvig som inte kommit med henne innan efterson hon haft feber i nästan sex dagar. Men om jag kommit innan hade han bara sagt att vi fick vänta några fler dagar med penicillin efterson det säker bara var en förkylning. Nu fick hon hostdämpande slemlösande febernedsättande och penicilin. Efter en dag är hon nästan bra...skönt.

Isak har fått ett sår i ansiktet så vi var ute och skulle tvätta det ORDENTLIGT igår, det var större och djupare än jag trodde, så efter en stund kände jag att jag höll på att svimma, larviga jag. Men jag fick klippa lite och tvätta lite mer så nu ser det fint ut. Jag hade med mig rent vatten hemifrån, jodopax, klohexidinlösning, blåspray och sprayplåster. Gulle gubben hän är så fin och duktig, inget trick och bök han står bara helt stilla hela tiden när man fixar.

Vi ser Kriminal Minds på kvällarna nu, bara en massa seriemärdare och helt sjuka människor så men har en det skruvade drömmar för tillfället. I natt sov dock tjejerna hela natten i sitt rum, det är sen Elvira blev sjuk som hon börjat komma in till oss, så inatt bar det så gott om plats och lagom, varmt. Elvira ska ju ligga som ett klistermärke på min rygg och såger jag vill ligga nära för jag älskar dig, då kan man inte riktigt säga att hon slka flytta sig.

Nu ska jag till fruktmarknaden, slaktaren och blom marknaden.

Bye

Elvira och jag har ridit ut idag

det var såååå mysigt. Jag red på Isak (jag vet jag är för tung) mest i skritt och Elvira red på Rosa som jag höll i grimskaft.
Mamma kolla jag håller inte i mig och mamma kolla jag ligger ner vardet mest hela tiden. Jag fick förklara att man ska sitta rak utt och hålla i sig när man är i skogen. Våra russ är dom bästa i världen!!

Nu på kvällen har Elvira dock blivit sämre och fått feber igen så imorgon blir det till sjukan men henne.

Esther var på kalas hos sin svenska kompis Elsa efter skolan, hon hade lite svårt att komma igång med leken men lagom tills vi skulle gå hade hon kommit igång......
Hon är däremot superglad varje dag när jag hämtar henne i skolan och får "housepoints" var och varannan dag. British school har ett sånt belönings system, jag gillar det, bara man inte vänder det mot sina barn försås.

Diskuterade med ett gäng mammor om vara eller inte vara här over OS. Jag för min dela har blivit skit orolig och vill nog inte vara här, hur kommer det gå om nåt händer, vad finns det för hjälp att få och vill man verkligen vara här om nåt händer.
Det har bara trappats upp mer och mer sista veckan, hoten mot Beijing, känns inte helt hundra faktiskt, hm.

Nu kom Erik hem efter en middag istan så vi ska se ett avsnitt.

Kram

Elvira & Isak

image152

Det är helt otroligt hur snabbt tjejerna har blivit riktiga häst tjejer.
Dom leder, borstar, kratsar hovar som om det vore det enklaste i världen. Elvira har just lärt sig rida lätt i trav också.
Mamma är så stolt!!!

Good night!!

Helt ur fas

lunginflammationen har tagit all kraft från mig. Åkte bil till affären idag sen var jag tvungen att sova tre timmar, är helt darrig och trött i musklerna känns det som.

Jag var på Ikea och köpte bröd idag också, det är så gulligt att se alla kineser som klär sig fint i blus och kostym för att handla där. Hemma slasar alla runt, en del till och med i tränings overall, för Ikeea är billigt.
Men här är det dyrt, har man råd att handla där så tjänar man bra pengar och kan handla flott. Äter dyr lunch på resturangen (15 yuen) och när det kommer till att betala fattar ingen, jag menar verkligen ingen att man ska lägga varorna på bandet så dom åker fram till expetiten. Dom trycker upp sin stora påse till tjejen och fattar ingenting.

På lördag får vi nytt besök, det är fam Wiklund som kommer på besök så det kommer bli shopping och en massa goda middagar.

Imorgon ska Vian tillbaka till skolan, en feberfri dag får räcka, hon har så mycket energi nu så jag orkar inte med henne hemma längre sötnosen.

Nu ska jag vila igen.

Jag får skylla mig själv, jag vet

igår var vi bjudna på bröllop här i Beijing så vi åkte dit även fast jag visste att det inte var ett bra val för min lunginflammation. Var bara med på middan i några timmar men vad jag inte tänk på var att alla röker ju och det var som att flå min hals. Så när vi åkte men vid 22.30 så hostade jag som en galning. Jag hostade hela natten fram till kl 3 då jag tagit tredubbel dos av min morfin host medicin och somnade av ren utmattning.

Idag har det regnat hela dagen Beijing så vi har bara varit inne nästan hela dagen. Esther och jag var ute en stund och cyklade i vattenpölar och rastade Franke.

Elvira stumpan har 39.5 i faber och är lite risig. Hon är varm som en kamin och alldeles flammig.

Imorgon är det en softardag hemma för att bli friskare, kanske en sväng till stallet bara.

Erik har varit värsta supertränaren i helgen!!

Kram

Gulliga lilla Esher och stackars mig!

Innan Esther gick till skolan idag så ville hon att jag skulle ta en bild på henne som vi skulle skicka till farmor och farfar och mormor och morfar, för att dom nog längtade efter henne. Vi vuxnatänker att det är så att hon kanske längtar efter dom men hon tänker tvärt om, gulle gulle henne.

image149

Hon var också helt inne på att ha sin nya fina keps på sig!

image150

Elvira vill såklart skicka en bild också, här kommer den.

För några inlägg sedan så var jag så less över att jag inte var tillräckligt sjuk för att ligga i sängen, men om jag hade gjort det då hade jag kanske inte behövt ha lunginflamation nu. Fy fan vad det är jobbigt, hostar och det värker i högra lungan när jag andas. Jag har inte så mycket feber men mitt hjärta slår som bara den. Jag ska tillbaka och röntaga lungorna iomrgon för att som dom sa, se att inte lungan har kolapsat. Det låter väldigt drastiskt tycker jag, sen är det ju vi (försäkringsbolaget) som betalar såklart så dom håller inte direkt igen på resurserna, men det kanske är bra.

Vi hade så trevligt med våra gäster, fast jag låg i baksätet i bilen och sov när dom var på marknaderna för jag var inte så himla stark. Dom har fyra helt fantastiska barn som har lekt med tjejerna i 4 dagar.

Erik har tagit barnen till skolan 2 dar på raken nu vilket dom tycker är så kul.

Båda tjejerna tycker det är lite jobbigt att jag är sjuk, vill klappa mig och berättar att jag nog snart blir bra igen, och sen kan dom inte säga nog så många gånger hur mycket dom älskar mig, söta dom.

Min host medicin innehåller Codein tror jag det heter och får mig att bli otroligt sömnig så nu måste jag sova lite till.

Bye

Elvira är en stor tjej nu!!!

Det var ett år sen Esther gjorde "the long walk" på muren och åkte slid banan ner och igår var det dax för Elvira att få göra den. Förra året var hon för liten så det var en stor dag för henne igår, det var som ett erkännande på att hon blivit "stor".

Vi var där med familjen Miöen som är här i Beijing och hälsar på.

image146

Sötnosar på muren...

image147

Det blev picknick.......

image148

Och lite shopping såklart. Det blev i vanlig ordning en militär hatt för Esther och Klara köpte fjärilar.

Ikväll blir det grillning hemma för igår åt vi på Lan och det var trevligt och gott som vanligt.

Bye


Galen white face big nose neighbor

det blev jag i morse när jag vaknade. Vår granne som inte bor här på området än för dom håller på att renovera kom indånande med tre lastbilar och två STORA lyftkranar här på morgonen. Dom skulle plantera sina träd i trädgården och som bekant planterar man fullvuxna stora träd här. Det blev ett jälva liv påde på bilarna och på mig. Jag stormade in till dom högröd i ansiktet och frågade vad fan dom höll på med på en söndag när alla som bor på området var hemma. Vi bor faktiskt här och det är inte acceptabelt att göra detta på en söndag tyckte jag, lyftkrans halsen svepte över vår studsmatta och förde ett himla liv, det var dessutom 15 pers som jobbade med det.

Efter kanske 15 minuter packade dom ihop allt och åkte härifrån, livrädda för att jag skulle komma tilbaka antar jag, ojoj, nu är jag ännu mindre populär antar jag men det skiter jag i!!

Måndag - fredag när ingen är hemma kan dom ordna runt bäst dom vill men på en söndag??!! Då får man Viktoria på sig, det är bara såå.

bYE

Så jävla trevlig lunch

jag som fasade för lunchen med grannen och hennes polare, oj vad trevligt det blev. Vi var sju kärringar och alla från olika länder i världen, fem av oss delade hästar som intresse så det var kanske inte så konstigt att jag gillade läget.
Australien, Nya Zeeland, USA, Canada, Tyskland, Danmark och Sverige. Dom flesta har levt på luffen i flera år med sina familjer och de flesta barnen har aldrig bott i det land dom är medborgarre i, så kul! Så blir det då inte med våra små guldklimpar.

Esther var på kalas hos Gabby idag så jag och Elvira hängde i 3 timmar, åt lunch, handlade, gick i leksaksaffärer och tittade på vad hon skulle önska sig när hon fyller år .... i Augusti, hon förstår inte att det är läng tid tills dess. Jag drack min dagliga vetegräs shot, smakar precis som nyklippt gräs i sverige, i Kina luktar nyklippt gräs som dam.

Var i stallet och pysslade med kusarna en sväng på kvällen och det var sååååå mysigt. Då fattade jag ett så skönt beslut, att aldrig hjälpa den bortskämda 17 åriga grabb som köpt hästar av mig, aldrig mer. han är lat, ingen själv insikt och tycker han är bäst i Kina. Jag kommer dock att fixa och ordna med hästarna lite, så dom mår bra och känner sig lyckliga, det är trots allt mitt "fel" att dom är här. Missförstå mig inte, dom har det bra.

Istället ska jag hjälpa dom som jobbar i stallet och aldrig får en vettig instruktion, säger jag bara halv fem till dom är dom så glada och tacksamma, dom vill ju verkligen lära sig. Jag behöver verlkigen inte hjälpa nån med ridning här men det finns nåt som bara får mig att vilja det i det här landet dom ligger så långt efter och jag kan vara till stor hjälp.

Erik har spelat 18 hål på golfbanan här vi oss..... med en 8 årig kille! Så duktig grabb, aldrig ett felslag. Erik spelade också bra så han är så glad och trött. Vi var hos Hanna och Jeppe igår så det blev lite sent såklart... och trevligt.

Nu vankas det två avsnitt av nån TV serie.

Sleep tight

Hemlängtan.........

idag längtar jag hem som fan, till svensk vår, nyklippt gräs, blommor och att allt är rent!!! fåglarna kvittrar alla är snygga, dom flesta duschar, nästan ingen röker, ingen spottar stora gröna "sniglar" på gatorna. Ingen glor på mig som jag vore en utomjording när jag går ut från mitt hus med mina blonda barn.

image144

sommar......

image145

vänner........

Missförstå mig inte, vi har det superbra här, bara att man blir lite trött på Kina och kineser ibland.

Var på middag igår med en but svenska, trevligt. trött idag.

Nu ska jag strax iväg på födelsedags lunch, det är min americanska granne som fyller åt, åååhhh så jobbigt, jag vet inte ens vad hon heter men hon är väldigt rar och omtänksam.

Esther har åkt till British school i stan idag för att kolla när dom stora barnen gör "Idol", hon kommer nog bli super impad. Elvira surar för hon var för liten och fick inte följa med, hon får stanna med sin klass och föknar på skolan. Dom får dock hela skolan för sig själva så det blir nog en del bus.

Är det nån som har en "huskur" på om hästarna fått begynnande hovröta, det är lite mjukt och den äckliga doften har kommit. Här finns inte så mycket mediciner så jag får försöka själv innan jag beställer från sverige. Nån idé anyone?? Jag har jodopax?

Kram

Sjuk utan feber

Är man sjuk utan feber så är man inte riktigt sjuk och kan alltså inte ligga i sängen, även fast det är det jag helst vill göra.
Jag är inte sjuk heller egentligen bara fökyld med en jävla hosta. Att bli kvitt en hosta som sitter långt ner i halsen samtidigt som luften är sämre än på mycket länge här i Beijing är nog som att försöka bli torr i en pool, det gååå inte.

Varje morgon när man går till skolan så smakar det metall i munnen och det svider i lungorna, då undrar man vad man håller på med?

Local government i vårt district Shunyi har bestämt sig för att lägga om alla vägar och byta alla kantstenar. Det är den mest onödiga åtgärd jag någonsin har sett, det har inte funnits något fel med det överhuvud taget förutom att vi inte har gatubelysning så det blir en aning mörkt här på kvällarna. Fast nån belysning får vi inte.

Tänk alla människor som svälter, man säger att det inte finns svält i kina men existens minimum är så lågt som bara ett par kronor om dagen så då är det klart att regeringen tycker att ingen svälter men dom fattiga har typ bara råd att äta ris.
Istället för att lägga om gatorna i vårt redan fantastiskt välskötta område så ge lite mat till dom som behöver.

Om man tycker att västerläningar bara bryr sig om ytan hur det ser ut utåt så är det inget emot hur det är här. Det ska se ut som du har pengar!!!

Nu drar jag till stallet igen. Var där igår med tjejerna och Esther hade sin kompis Jamie med sig. Esther kommer nog vara alla tjejerns favorit idag i skolan, alla brudar vill följa med till stallet kan jag tro. Det varite det som var meningen faktiskt, att hon ska få stå lite i mittpunkten, hon behöver det stumpan.

Kram

Regn och väldigt tungandat

undrar om man kan säga så men det är väldigt tungt att andas idag. När jag gick med tjejerna till skolan i morse så får man en metallisk smak i munnen som är otroligt obehaglig. Barnen får inte gå ut på skolan och här hemma står luftrenarna på effekt. När man gör rent dom får man nästan panik i kroppen, det är en svart klibbig sörja som samlats bara på en månad inne i vårt hus!!!!!! Helt sjukt, när man tänker så vill man flytta hem.

Jag har tjatat i stallet på att alla hästar borde få gå i hagen, vilkekt dom inte vanligtvis får i vårt stall (russen får det såklart9. Så igår när jag kom till stallet var alla hästar ute, överallt var det hästar, i ridpaddockarna och en massa hästar i varje hage. Hm, hur ska jag göra nu, fortsätta klaga" man kan inte blanda massa hästar som inte känner varandra" "isak och rosa vill gå med sina gamla kompisar, inte alla stor hästar som aldrig varit ute förut". Dom kommer bara tycka att jag är en galen tjatmoster, jag får lista ut nåt smart sätt att säga det.

Har varit på gymmet idag igen, 3 dagen på raken, har en dålig hosta dock så jag går bara på bandet.

Vad tycker ni om alla protester mot OS, jag tycker nog det är bra bara man kan låta själva spelen vara ett sportevenemang. Här har man öppnat  CNN och BBC så informations samhället funkar bra här nu, det ska dock stängas igen efter OS.

Nu drar jag till stan!

Bye

Underbara härliga dag

det var verkligen en toppendag idag. Vi åkte till stallet efter att ha ätit våfflor till frukost, onyttigt och supergott!

image138

Esther kämpar på med tränsen innan vi hämtar hästarna från hagen.

image139

Elvira har tröttnat lite på Rosa som bara vill äta och äta. det är knappt nåt nytt gras alls men dom gillar gammalt dammigt Beijing gräs. Rosa har blivit en riktog tjockis så hon är satt på bantningskur, Isak låter alltid henne äta klart innan han låter dom andra hästarna i hagen få nåt. Inte undra på att hon blir fet, det är verkligen inte bra för hennes små ben.

image140

Esther och Isak.

image141

Vi red längst flodbanken idag, det har varit gammal flodbotten så den är så sviktig och mjuk för hästarna.

Går Erik utåt med fötterna?? Lite balett aktigt nästan. Isak svänger sina bakben mycket när han går så dom ser ganska roliga ut tillsammans.

image142

Erik och gänget på flodbanken.

image143

Efter ridpasset hade vi picknick med hästarna. Både Isak och Rosa gillar kanelbullar och Isak älskar äppeljuice.

På eftermiddagen åkte jag till ett annat stall för att ge våra nya DVD filmer med hästar till salu, det var en toppendag idag.

Bye

Kul inlägg eller, not!i

  Såhär såg det ut på Tidningenridsport i morse när jag vaknade, kul tyckte jag innan jag såg
det debattinlägget som skrivits
från en läsare.

Gotlandsruss flyttade till Kina

Sedan några veckor finns två gotlandsruss i Peking i Kina.
Det är gotländskan Viktoria Sander som numera bor i Kina som köpt dem åt sina döttrar
Elvira 3,5 år och Ester 5 år.

 

- Jag är hästtjej sedan jag var liten och vill att mina tjejer också ska få en chans att rida.
Men de ponnyer som finns här i Kina är ingenting för barn.

De är elaka och ser människan som sin fiende.
Men russ är världens bästa första häst, säger hon till Gotlands Tidningar.

Att få över russen Isak, 18 år, och Rosa 11 år krävde en hel del arbete och karantäntid.
Först transporterades hästarna från Gotland och Stockholm och därifrån till
Holland via Göteborg.
En månad stod de i karantän i Holland innan de flögs till
Peking där de fick stå i karantän ytterligare en månad.

Men nu är de på plats i stallet i Peking där de väcker stor uppmärksamhet.
- Alla är imponerade av russen, till och med de andra hästarna.


Här kommer debatt inlägget från en läsare, allvarligt talat,
har dehär med mig och mina russ att göra. Jag undrar!!??


Debatten är initierad av elaka? (4/4 10:22)
Gotlandsruss flyttade till Kina
Tja, vad hade hon väntat sig med tanke på hur djur behandlas i Kina.

Tänk på alla fluffiga luvor som finns på vinterjackor att köpa bl a i Sverige.
Känner Viveka Sander inte till att pälsen kommer från levande
flådda schäferhundar? Detta har visats i SVT.

Eller hur en familjefar köper en get på ZOO som barnen precis har

matat och klappat för att slänga in den levande i
en leijon eller tigergrop där publiken ser hur rovdjuren sliter det i stycken.
Det kallade någon på Rädda Barnen för tortyr avbarn.

Eller hur kineser i säkra bussar som ställs i ring runt t ex tigrar för att
beskåda när en lastbil kör upp och tippar ut en
levande ko

(eller kanske en kinesisk ponny) för att se hur tigrarna omedelbart överfaller djuret
innan det knappt har hunnit landa på
marken för att ätas levande (inför publikens jubel?)

Det är väl känt att Kina inte följer mänskliga rättigheter och avrättar
folk till höger och vänster.

En sådan mentalitet brukar avspegla sig i vilken attityd man har till
andra levande varelser.
Att kinesiska ponnyer är "elaka" och ser människor som sina fiender
tycker jag ligger i sakens natur.

Hoppas att Viveka Sander tar ett rejält stort djurägaransvar den

dage då de arma gotlandsrussen måste avlivas.

Vågar inte tänka på vilka metoder som används i det landet.
Att de kinesika hästskötarna tycker om gotlandsrussen är för att de
uppfattas som exotiska.


 

Herre min jesus vilken överdriven människa, "dom stackars arma russen".

Dom behandlas som små kungabarn av alla i stallet.

Kärringen som skrivit inlägget borde pallra sig upp från sin feta röv och

komma hit och göra nåt åt situationen istället.

Eller så kan jag kanske kasta henne till tigrarna?


 

Bye

 


Skön avslutning på dagen

tidigare på dagen har bara varit såååå jobbigt. Erik och jag åt middag på Face igårkväll, sen träffade vi några vänner och vi kom hem kl 1 och var inte helt nyktra, jan nog mamma intyga eftersom jag ringde henne då, sorry.

Tjejerna vaknade kl 6, ,åååhhhh vad jobbigt. Upp, fixa, ta dom till skolan och hem och sova mer och mer.

det är heldag i kina idag så Erik jobbade bara halva dagen. V i åt middag ute ikväll, första riktigt varma kvällen, sen tog vi en cykeltur med tjejerna. Esther tycker det är så himla kul att cykla eftersom det inte är några stödhjul längre.

Nu ska vi se en film och slappa i soffan. Kanske August rush, den ska visst vara bra.

Godkväll.


En dag i södra Beijing

Blev som att komma till en helt annan stad. Jag har varit där förut men då bara åkt till en adress och sen tillbaka hem. Beijing är så himla stort, som en tredjedel av Belgien faktiskt.

Igår mötte jag två olika fabriker som har sina kontor där. När jag stod på trottoaren och inte riktigt visste var jag skulle och allt var så främmande fick jag en flashback från när jag var 20 år och "bodde" i Paris för att (försöka)jobba som modell. Det låter skit fånigt men jag gjorde det under en kort period av mitt liv, en oerhört vilsen period. Då fick man en adress och sen bar det av ut i förorten på en casting för att visa upp sig för att kanske få ett jobb. Att vara i förorten i Paris och att vara i södra Beijing fick mig att få samma känsla fast Beijing är lortigare och några fler kineser.

Mötena gick jättebra, det var två stora fabriker så vår order kommer bli väldigt liten mot vad dom brukar göra men men.
Sista tjejen jag träffade var så intensiv, energisk, ambitiös och åt all min energi så jag fick en sån fasansfull magvärk efter mötet så jag fick åka hem och sova.

Hon ville att jag skulle åka med henne till deras fabrik idag, 9 timmar på tåg, och hon tyckte att vi var som systrar, aaaoooo jag får nästan panik!!!!!

Nu ska jag till frissan och färga barret, trissssst men jag kan inte se ut såhär längre.

Brudarna mår bra, Esther har lite hosta så hon får en kinesisk natur hostmedicin, får se om den hjälper. Hon säger att en del tjejer i klassen är taskiga mot henne och att hon inte får vara med och leka, hon är en liten drama queen men man vet inte om det är sant eller om hon hittar på. Hennes fröken säger att hon är populär och har en massa vänner. Hon har kommit i den åldern då det är viktigt att ha playdate så jag får helt enkelt bjuda men några ungar, dom kanske vill med och rida?

Elvira håller på med plantering och att saker gror och blir till blommor eller annat, hon är valdigt på med det nu och det passar nu när alla träd slår ut.

I helgen ska jag ut på en ny försäljningsrunda och försöka kränga kusar, jag har många sååååå fina hästar att sälja nu!!! KÖÖÖÖÖP!!!!!! En fantaastisk fin godkänd hingst som jag verkligen gillar!

Bye

Bloggatack

hade jag igår men då gick det inte att blogga.

Olympiska elden anlände till beijing igår morse och jag stod på springbandet på gymmet bara typ 3 km från elden. Jag grät en skvätt för det kändes så stort och betydelsefullt, att allt händer här där vi är, jävligt coolt. Det blev stämningsfullt på nåt sätt.

CNN hade en otroligt ifrågasättande journalist och han fick igår vara det utan att sändningarna bröts här i Kina vilket dom alltid annars gör om det är nån som ifrågasätter eller berättar sanningen om Kina, dess historia eller agerande idag.
Eftersom att det var en sändning om anländandet av elden kunde dom inte klippa av sändningen utan han fick prata på.

Allt handlar självklart om sport och politik. Jag för min del (som inte vet ett dugg egentligen men alltid tycker så mycket ändå) tycker att det är två helt skilda saker och det borde man gjort nåt åt redan innan och inte givit OS till Kina i såfall. Det blir ju bara dumt att blanda ihop allt nu, det har man väl sett på tidigare OS eller stora sport evenemang. Alla atleter, tränare och alla som kämpat i flera år för denna tävling kommer i skym undan det är trist.

Här i Kina pratar man inte om att det är stort motstånd runt om i världen utan att det är små minoritetsgrupper som inte tycker om sport som opponerar sig, sanningen kommer ju som vanligt inte fram til kinesen.

MEN om man nu inte från Kinas sida tycker att sport och politik ska blandas ihop undrar man över den väg som facklan ska vandra innan den ska hit igen. Allvarligt talat, varför ska den till Kasakstan, kan det vara för att det är det landet som förser Kina med olja, varför ska den till Sudan eller nåt annat närliggnade land när det är det landet som säljer nästan allt guld till Kina. Va fan, är inte det politik!!! Måste det vara så genomskinligt, kan inte sport få vara sport?

När det special stripade planet anlände igår stod det Journey of harmony på planet, det borde vara lycka, öppenhet, gemenskap ellerhur.

Hela cermonin på Himelska friden torg var stängd liksom stora delar av Beijing, vad som egentligen skulle hända under dagen var hemligt för man var så rädd för attentat. Ska det inte vara för hela befolkningen om man vill att få vifta med flaggor och se elden, det trodde jag.

Man blir ju nojjig, i nättres (igårnatt) låg jag vaken och lyssnade på plan som flög med konstiga motorljud nära vårt hus, tänkte att det var ett attentat mot flygplatsen, oj vad fånigt ,jag vet!!

Men tänk om inte Beijing hade fått OS, hur hade det gått för den lilla kinesen då???? Jag tror det är superbra för Kina, dom har hela världens ögon på sig och måste tänka på vad andra tycker och kan inte behandla folk hur som helst. Allt har blivit mycket mycket dyrare här och lönerna för kineser har inte gått upp så mycket men det kommer väl snart ikapp. Men jag vet att det blir ju bara bättre och bättre för dom flesta kineser här i landet och det kan inte vara negativt.

Varför klagar inte svenskarna på att Eriksson och ABB liksom många andra svenska storbolag är här och stöttar Kina i dess framfart och hänsynslösa beteende. Så borde ju alla länder göra och inte låta stackars sports män och kvinnor dra det tunga och tråkiga lasset när sport egentligen är så himla roligt!!!

Jag ser verkligen fram emot OS och hoppas innerligt att Kina inte vinner flest medaljer, dom blir ännu stöddigare då, får man säga så?? Jo det kan dom få bara dom inte är för dopade och har mutat doping kontrollanterna, allt är ju möjligt i Kina ellerhur.

Familjen kom hem väl och Stipan var så duktig på planet.

image137

Såhär söta och fina var dom innan dom åkte.

Kram




RSS 2.0