Kärleksbrev

Esther fick sitt första kärleksbrev i förrgår, från Johong en japansk kille som går i hennes klass, så gulligt!!!!!

image99

På baksidan har Jeong ritat en båt där han själv lagar mat och Esther sitter och äter en fisk som han tillagat, gulle.

Annars har det varit rätt lugn på alla fronter, jag var i stalle och skulle försöka klippa färdigt Isak för tredje gången men då var det strömlöst i tre timmmar, suck.
AnnaKarin och jag ska försöka ta över stallet på nåt smart sätt, hjälpa och visa hur man gör så det blir lite puts och studs där ute.

Väntar spänt på första proverna från cashmere fabriken nu så vi kan komma igång, då måste ni alla köpa massor av tröjor och sjalar från oss!

image100

Här är vår mataffär, nymålad grön och fin. Den heter Jenny Lou och har en massa importerade saker som man vill ha bla Knäckebröd. Det äter vi en hel del kan jag säga. Det har också öppnat en Mc Donalds här för några veckor sedan, mindre bra.

Nu ska jag in till grannfrun på fika, hon är american och har en massa vänner hon vill presentera mig för, bla en vetrinär från Australien. Jag avsky sammankomsterså men jag hoppas det blir trevligt. Brad Pitt var och köpte ett kilo Jordgubbar till henne i morse.

Kram

Vår helg..

i torsdags var vi ute och år middag på ett Japanskt ställe som heter Block 8, varken Hanna eller Göran som var med hade varit där tidigare så det var kul.

Innan det var det Taekwondo för Esther och Hilla, Elvira vill hemskt gärna också men hon är för lite säger jag. Jag tror det är bra om Esther kan ha en grej utan att lillasyster alltid är med.

image94

Tjejerna innan träningen börjar.

image95

Alla har vi vår personliga stil.......... är dom inte fantastiskt söta.

image96

Här är det master Kahn, som är korean och har sjätte gradens svart bälte som visar grunderna i Taekwondo för ett gäng vitbälten. Dom är ca 12 elever i gruppen, dom flesta runt 10-12 år och alla är killar förutom Esther och Hilla. Det bekommer dom inte ett dugg, snarare att dom skärper sig mer och verkligen försökert göra och låta som dom stora grabbarna.

Att låta och räkna högt är viktigt på Taekwondon och att vara artig mot sin master. När dom kommer till träningen måste dom gå till Master Kahn och buga djupt samtidigt som dom säger "Hello Master Kahn" högt och tydligt. Varje gång dom ska sätta sig ner måste dom säga "Thank you sir" och sätta sig ned med benen i kors. Ordning och reda.

Hela veckan i skolan har Elviras klass jobbat med Pirater, ritat skattkarta och gjort en pirathatt var.

image97

Elvira som superstolt pirat.

image98

Vi har en pajas i familjen, vem det är är inte så svårt att räkna ut va!?

Just nu har jag min heliga morgonstund, då jag kollar mailen, bloggar och jobbar lite. Snart ska jag till stallet, det är stångt på måndagar så jag måste fixa all mockning själv.

Jag är för övrigt såååå jävla trött på det kalla skitvädret, det är sol varje dag men jag vill ha lite värme, snälla väderguden lyssna på mig nu!!!

Jag vill ha 15-18 grader, kan nån fixa det. Tänk hur det kommer att bli här i sommar då det är OS, det kommer vara så varmt och fuktigt. Kinesiska staten har lovat humana temperaturer och klart väder, jag är inte ett dugg orolig att dom fixar det men till vilket pris. Dom skickar bara upp några kemikalier i luften så ändras vädret men frågan är hur bra det är för alla athleter som är här, man ska nog inte trixa med vädret.

Jag vet inte om jag skrivit det förut men en dag låg det en gubbe och sov i norra Beijing när delar av en "molnsprängar raket" kom in genom hans tak och gick rakt genom hans axel, snopet.

Då var det för mycket smog så man fixade lite regn med hjälp av en silverkemikaliesammansättning, typ, jag vet självklart inte vad det var, men iallafall.
Så alla som kommer hit för att see OS kanske måste passa sig. Om jag känner Kina rätt kommer det att regna en hel del på nätterna så luften är fin på morgonen.

Idag ska jag såtta upp mig och familjen på ett lotteri för OS biljetter, det verkar inte som man kan köpa dom på annat sätt. 302 olika tävlingar, svåååårt att välja.

Kram

Mini-beasts assembly

Idag på morgonen var det dax för reception klasserna att ha fredags assembly för hela skolan. Dom var mini-beasts och Esther var en spindel

image91

Såhär fin var Esther som spindel. Hon är stolt som bara den.

image92

Alla elever spelade flöjt......... undrar vad hon ska välja för instrumen nästa år??

image93

Här är hela gänget efter framträdandet.

Kram


Fantastiska Jordgubbar

som smakar lite smultron, finns det nåt godare??

Igår åkte jag och Anna-Karin och Victoria iväg till ett växthus som ska ha organiskt odlade jordisar. Det var 70 växthus med en massa massa gubbar.

image88

Här är AK och Victoria övervakade av två gubbar medan dom plockar gubbar, antagligen så inte vi skulle stoppa för mycket i munnen.

image89

Såhär fint ligger gubbarna och bara väntar på att bli plockade, är det inte vackert så säg??!!

image90


Dom säger att dom inte behandlar eller besprutar dom med annat än naturligt gödningsmedel. Smaken och konsistensen är precis som svenska, det som skiljer lite är helt klart storleken. Men skit samma, jag tor inte dom är lika farliga att äta som dom andra man köper på affären.

Jag tror att jag ska göra sylt idag, det vore VÄLDIGT vuxet. Ibland är det bra med vuxenpoäng eftersom jag nog räknas som en vuxen person.

Sammanfattningsvis; en skön dag i Beijing

Kram

Hej

jag läste på en kompis blogg där hon undrade hur vi klarar oss i Kina nu när det är melodifestivalen hemma. Det går nog att sen den här tror jag men det är oerhört skönt att slippa det faktiskt.

Vem som hade nakenchock eller om det var nån gammal lärarinna som fått ny karriär. Det var ju helt ofattbart att hon lärarinnan  fick så mycket publicitet förra året. Jag trodde att det handlade om att vara artist, ha lite star quality, men herregud, hon var grå som en mus och kunde ju knappt sjunga ens.

Inatt eller idag är det sista firardagen på det kinesiska nyåret, det kommer vara massa smällare, bomber och raketer men vetskapen om att det är sista dagen gör det uthärdligt. Det är 15e dagen på det nya året och fullmåne det firas tungt.

Igår gjorde jag en spindelkostym till Esther som hon ska ha på ett uppträdande för hela skolan på fredag. Ett stort spindelnät på kroppen och två stora spindlar som satt fast i det. Jag tyckte det blev superbra men Esther var bara tyst och sen började stora krokodil tårar rulla nerför kinderna, "jag vill ju ha 8 ben, inte ha spindlar på mig, jag vill vara en spindel".

Shit tänkte jag för den var tvungen att vara klar idag på morgonen, jag fick kalla till storfamiljeråd med både Ayi och Julie och alla började tänka.

Jag massakerade en stor spindel med en kniv och Julie tvinnade ben och Ayi sydde. Nu har Esther en superfin spindelkostym till showen!!! Hon är toppennöjd och mamma kan andas ut, phu.

image85

Typisk bild i Kina, vakter som vaktar, vad dom vaktar vet dom nog knappt, men dom vaktar iallafall. Detta är på väg till Nali.

image86

Victoria och Hanna i vårsolen på Nali på väg till resturang Almeda för lunch.

image87

Här är Nalimarket, kläder och skor av alla de slag. Doften på vintern är rätt hård, en ganska stark lukt av kloak faktiskt, men man vänjer sig.

Nu ska jag till stan en sväng sen till stallet för att ha lektion för John igen, nu startar vi vårträningen, det ska bli kul.

Jag väntar på en hel drös med film på nya hästar från Royne sen ska jag ut och nasa, försöka sälja riktigt dyra hästar!!

Kram

Powerwalk

Idag på morgonen tog vi en powerwalk, jag Victoria och Hanna. Franke var med också såklart.

Viktoria fyller år idag så nu ska vi på Alameda och äta en god lunch, en brasiliansk resturang.

Efter mycket letande så hittade jag och Anna-Karin en klippmaskin till Isak i Singapore så på torsdag kväll kommer den hit så då ska Isak bli fin igen.

Victoria har hittat ett ställe där man plockar jordgubbar, dom ska varken vara besprutade eller innehålla tillväxthormon vilket jag tror att dom andra som man köper på mataffären gör. Det ska vara 70 växthus med jordgubbar, allt är stort och mycket här.
Plockar man själv så kostar det 80 kr halvkilot men köper man plockade kostar det 20, det är minst sagt lite bakvänt här. Det ska väl vara lite exotiskt att plocka själv. Dom har bikupor i varje växthus för att få till den rätta ekoprylen också. Vi ska dit på torsdag, jag kan knappt vänta, ska ta med mig kameran.

Brad Pitt verkar för övrikt trivas att vara vår chaffis och vi trivs med honom. Han har skjorta slips med väst och kostym varje dag, inte illa. Jag ska ta kort på honom också.

Nu åker vi till stan och avgaserna!! Ska kolla nya skor på Nalimarket också.

Kram

En skön helg i Beijing

Nu är det äntligen vår i Beijing, inte så varmt än men det känns!!!

Hade middag igårkväll och Jos tjejerna sov över här så det var full rulle minsann, därav trötta och gnälliga barn nu på söndagskvällen.

Vi har varit i stallet och ridit idag, tog en promenad i skogen och det fint och behövligt.

image81

Elvira försöker flörta med Isak innan ridturen.

image83

Alla tjejer vill borsta samtidigt.

Jag försökte raka Isaks päls igår men efter en stund pajjade klippmaskinen så nu ser ha förskräcklig ut. Jag ska ägna hela dagen imorgon åt att hitta nya vassa klipparblad nån stans i världen, han kan ju omöjligt se ut såhär??!!

image84

Elvira är lycklig att rida på Rosa, hon ser gärna att Rosa heter rosa som färgen eftersom det är hennes favoritfärg.

Annars är det lugnt här förutom att Franke är lite risig, i fredags åt han en STOR  bit mögelost och igår åt han en massa godis och strössel så han är inte så hungrig, sen spyr han lite också.

Tjohopp från oss i Beijing.

Det stod tillochmed om russen på första sidan i Tidningen Ridsport förra numret, det är ju synd att man då blir omnämnd för russen och inte för att jag gjort några fantastiska framgångar som ryttare....... men det får jag göra i nästa liv.

Jag får hoppas på mina tjejer nu istället.

Hoppla

Bränskada tror jag faktiskt

Jag är bränd på riktigt och funderar på att åka till sjukhuset idag och det tillhör inte mina favorit sysselsättningar precis.

Nu är det 2 dar sen jag solade och jag kan inte ha tröja på mig än, hmm. Det kanske inte är så bra men vad kan dom göra på sjukan.

Lämnade tjejerna på skolan idag, dom hade med sig varsit snäckarmband till sina fröknar, lite fjäska är alltid bra, dom blev superglada.

Om 4 dagar ska Esther vara spindel på skolan i ett uppträdande och jag ska fixa kostymen, hur ska det gå till??!! Nar nån några tips!!!???

Och nu är det fredag igen, helt otroligt.

Kram

Hemma i Beijing igen..

Efter en superjobbig hemresa med med helt fantastiska barn är vi bara trötta och bruna. Vår fligt gick från Bangkok kl 01.45 igår natt, vi åt sen middag kl 11.00. Inte undrar på att barnen är lite vilsna just nu, är det morgon eller kväll mamma?

Flighten var bara 4 timmar så det är allt dom sovit inatt, nu vill dom bar leka med Franke!!

Jag är så jäääääävla bränd på axlarna, flassade av massa skinn igår och satte inte på solskydd så nu håller axlarna på att brinna upp, jag kan varken ha tröja eller jacka på mig för tillfället, känner mig som en jubelidiot, somom jag inte visste att solen var stark!!

Vi har haft en fantastiskt semester och hade gärna stannat ett tag till men det gååååår ju inte.

image74

Tjejerna på stranden, det var inte så mycket folk så det kändes nästan som vi hade private beach.

image75

Sämre kan man ha det............

image76

Esther har både lärt sig simma och snorkla på resan, det har varit ett "stort berg att bestiga" som nu är över och det har verkligen gjort henne självsäker. Från att inte vilja doppa ens näsan i vattnet till att snorkla helt själv är stort.

image77

En bild på Erik och brudarna i vår pool som vi hade i vårt "rum" eller vad man säger. Fantastisk, inte så barnsäkert men våra tjejer är inte så vilda så det var ingen fara. Efter kanten på poolen störtade det 10 meter rakt ner, ooops.

image78

Åsa Mange och Klara, kompisar till oss bor på ön i tre månader så vi träffade dom några dagar på vårt hotell, här är gänget på väg på middag till "same same but different".

image79

Erik och Åsa hänger i poolen en eftermiddag, det var nog den häftigaste pool jag nånsin sett, pool, vattenfall, bubblor allt fanns det. Och dessutom en underbar utsikt.........

image80

Och här är jag i solnedgången, tjooohoooo! Det ser ut som jag har rätt stora händer ellerhur?

Bye,

Erik är så tapper och har varit på jobbet hela dagen trots noll sömn inatt, han kommer snart hem och då blir det Valentine dumplings som Ayi gjort och sen är det Idol som gäller om inte Erik somnar förstås vilket jag tror han kommer att göra.

Rosa och Isak gör sin sista karantäns kontroll idag så vi får hålla tummarna att allt går vägen, då är dom "fria" imorgon, riktiga kineskusar.

Bye igen.

sköna och brända....

herregud vad solen var tuff mot oss de första dagarna............ vi var tyvärr helt brända hela familjen, men dt göööör ingenting. Vad är bättre än sol värme och goda drinkar på stranden i solnedgången.

Vi fick vara här det förstadygnet utan resväskor,vår plan från Beijing var försenat så vi fick inte med oss det. Tanken då mitt i natten var att det gör inget men dagen efter på stranden när Erik hade jeans på sig i 35 graders värme var ingen hit. Det finns inte klöäder i hans storlek så han fick svettas.

Hotellet är lovely, en underbar infinitypool på rummet och en strand och andra pooler som är toppen.

Esther har lärt sig simma, först vägade hon inte ens doppa huvet i vattnet men efter en dag såg hon en lite tjeje som simmade så då jävlar, "mamma, ta av mig puffarna, den flickan är ju yngre än mig".

Båda tjejerna har sen dess legat i vattnent hela tiden, båda två snorklar också, dom har sett en massa sköna fiska i havet.

Vi har nästan ätit varje middag på en resturang på stranden som inte tillhör hotellet som heter "same same but different", härlig hippiflum känsla där.

Nej nu ska jag hoppa i poolen............................................

Bye

Nu är vi färdig packade nästan.

Jag har varit i stallet och gett killarna nyårspresenter, fruktkorg, godis, te, och brännvin så jag hoppas på bra skötsel av hästarna när vi är borta.

Nu drar vi på semester!!!!

Bye

Morgon i Kina

eftersom det är skollov så är morgnarna ganska slappa här hos oss. Tog en bild på tjejernas morgon frisyr- dom tar nog pris i vilken tävling som helst.

image71

Dert är alltid ett himla liv när dom ska borstas men vi hae en kompis som heter anders som inte har nåt hår, så dom är rädda att dom ska bli som honom om dom inte borstar håret varje dag så det är till stor hjälp.

Idag ska jag fixa en massa inför resan. Ska till en hård kinesiska mat affär och köpa nyårspresenter till killarna i stallet så dom tar hand om Isak och Rosa nu när vi är borta. Frukter, sötar riskakor och en del kinesiska brännvin så blir dom nog glada. Bara dom inte blir för fulla så dom inte kan ta hand om hästarna.

Alla hästar i stallet har förresten fått nån sorts influensa, även Rosa, hosta och snor, det påminner lite om att komma in i fattigstugan i Raskens, inte för att jag varit där men så som jag tror att det var. Fat här är det hästar som står på rad och hostar så kraftigt så dom lägger av världens brakare varje gång. Hoppas verkligen inte att det blir farligt för Rosa, skulle ju vara hopplöst om hon typ dog nu när hon just kommit, av kinesiska mega bakterier. Men det finns penicillin, fast efter att den där hästen gick in i superchock i förrgår så är jag inte så tänd på att dom ska spruta henne. Vi får se hur det går, det kanske finns nån vetrinär att ringa, ja ja.

image72

Här är Frankes "hideout", här ligger han under soffan och trycker, ntingen när han gjort nåt dumt eller om han inte vill att tjejerna ska få tag på honom. Ibland undrar jagh om han är döv, han kommer nästan aldrig när jag ropar, bara om det är lek. Jag måste kanske läsa nån hundbok om uppfostran, det värsta jag vet är ouppfostrade hundar och snart har jag en själv. Än så länge går han under "hundvalp" och är ursäktad men snart så är han vuxen.

image73

Tjejerna tagna på bar gärning i mammas hyllor på kontoret, dom är ju så spännande.

Bye

Tjooohooo snart åker vi till värmen..

det ska bli så skönt.

Igår gjorde tjejerna sin första ritt barbacka på russen, det gick så bra och både tjejerna och hästarna skötte sig exemplariskt. Vi ryktade, kratsade hovar och mockade bajs, hästarna är så snälla och låter Esther och Elvira hålla på hela tiden hur mycket dom vill. Snart blir det varmare och då ska jag raka av pälsen på dom, nu är den typ 5-7 cm och ligger huller om buller.

Ifredags var vi och åt mat på Purle Haze, favvo Thaimaten, det var en hit igen. Hannas syrra Lotta ver med och hennes barn åt också superbra, alla gilalr verkligen Thaimat!!

Iförrgår dog en häst i stallet, fastnade med benet i staketet och drog av det, det var en sur jävla häst så för oss var det lite bra nästan, den missade aldrig ett tillfälle att hugga på allt som kom i desss väg. Den stod dessutom bredvid våra hästar.

När vi pratade om det igår i stallet så får hästen i boxen bredvid oss en penecillinchock och kastar sig avigt i kraftiga krämpor. Låg med bäckenet i en konstig vinkel och med hals och huvud upp mot väggen och då är det fifty fifty om dom dör eller överlever. Denna häst låg och krampade i 40 minuter helt sanslöst men sen reste den sig upp och kollade på oss precis som "har det hänt nåt, varför står ni här". När jag åkte stog den med oerhörd frossa men den levde iallafall då, vi får den senare idag.

Om två dar åker vi till Thailand därfår ska jag göra er avundsjuka med några bilder.

image67

Här är vårt hotellrum!!!!!!!!!!!!!!!!!!

image68

Här är beachen!!!!!!!!!!!

image69

Här är en resturang på stranden!!!!!!!!!!!!

image70

Här är poolen!!!!!!!


Tjohooo vad vi längtar det ska bli så skönt.

Nu ska det fixas grejjer innan avfärden, det ska inhandlad baddräkter till tjejerna och fötter och händer ska fixas.

Kram

Chinese New Year celebration at BSB

Idag har hela skolan firat att det kinesiska nyåret snart börjar, dom har sjungit sånger och dansat för fullt. Både Esther och Elvira har varit på scenen.

image64

Elvira sitter i blåa kläder mitt på bilden, jag hade nog missat att dom skulle vara röda idag.

image65

Esther som spelar mamma får här en kärleksförklaring av sin dotter, en traditionell kinesiska sång. Esther sitter som andra barn från vänster.

image66

Det var 4 gamla kinesiska farbröder som hade typ dockteater också. det var pappfigurer som dom höll på linnar bakom en upplyst skärm, himla vackert faktiskt, kändes väldigt kinesiskt.

Kram

RSS 2.0