Idag

Musik fröken på skolan har gått på mamma ledighet och ersatts av Mr Fromer, en ganska ung engelsman och han är helt fantastisk. Både Esther och Elvira är smygkära i honom liksom alla andra ellever han har tror jag.
Istället för att lära sig massa töntiga och tråkiga barnsånger (inte alla försås) så sjunger dom modern musik och spelar instrument till.

Just nu är det Bob Marley´s "Three little birds" och Jonny Cash´s "Ring of fire" som sjungs för full hals här hemma och dom tycker det är såååå kul.

Jag har kommit på att jag gillar kallt nescaffe som jag hittar stående i koppar lite var som helst i huset, jag njuter av den lilla slatten för fullt.

Har varit i stallet idag, det är kallt och jag vill ha sommar nu.

I morgon är det Art day i skolan och det ska målas för fullt. Förra gången dom hade det så fördjupade man sig i Pucci och Miró och kollade deras mänster och gjorde liknande, helt fantastiska skapelser. Spännande att se hur det bli i morgon.

I morse var jag och lyssnade på ett föredrag om hur vi föräldrar hjälper våra barn att lära dom att läsa, hur man ska uttala orden och bokstävera fonetiskt (vet inte hur det stavas) för att lära sig på bästa och enklaste sätt.

Det är inte alltid så lätt när man tänker på svenska hela tiden, ibland får Esther tillrättavisa mig.

Jag lagade ern gryta idag med grönsaker, rötjut, buljong och både kyckling och oxfilé, den blev so so men barnen åt och det är det viktigaste.



Här är Sylve när han var och hälsade på i Beijing, gud vad jag önskar att han bodde här. Det hade verkligen varit toppen, jag får helt enkelt tjata lite på honom.

Undrar om jag skulle passa som twittrare, knappast.

Bye

Och festen fortsatte...

Vi har festat och firat Esther hela helgen och nu är det söndag och vi samlar ihop oss.



Esther i väntan på att födelsedags middagen ska börja, med sin älskade gitarr.



Elvira hade klätt sig fin till middagen, hon vill så gärna kunna stå på tå som en ballerina.

Vi åt tacos som Esther bestämt och det var supergott som vanligt.


Kalasdagen



Tjejerna provhoppar hoppslottet innan alla kommer. Temat på kalaset har blivit Spunge Bob så det blev ett sån hoppslott också.



Ballongerna kom.....



Esther är ombytt och klar och väntar på alla gäster......... med sin gitarr. Otroligt att hon oftast håller gitarren som en vänsterhänt även fast hon inte är det. Hon har tittat för mycket på sin mamma när hon spelar luftgitarr antagligen.



Studsmattan är poppis, finns det nån regel om att det bara ska vara 2 eller 3 på studsmattan samtidigt? Här har vi regel, inte mer än 15-20 ungar samtidigt, ramlar dom ramlar dom på varnadra och det blir inte så snabba fall, eller?



Vi hade dukat för alla 31 barn i källaren, det känns bättre om det blir röj.



Esther och hennes Spunge Bob tårta.



Och Elmo tårtan, var tvungen att beställa en tårta till för det blev så mycket folk. Det var 31 eller 32 barn och 20 vuxna så det blev som vanligt en riktig fest.



Här är hela kalasbordet, dom vuxna var på övervåningen och kalasade. Jag fick äntligen användning av den 10 meter långa "duk" jag köpte på tygmarknaden för 2 år sen, det var fyra eller fem oklika bord så det blv mer enhetligt med duk.



Som en populär repris var Mr Magic på plats och underhöll barnen i över en timme, han har så energi!



Två tjejer från Esther tid på svenska skolan är kvar i Beijing och dom var på kalaset, söta Elsa och Alice.



Lily blir ansiktsmålas.



lucas var ännu coolare än vanligt!



Eftersom inte kalaset slutade på riktigt förrän vid tio på kvällen så blev det att öppna presenterna idag på morgonen, här är Esther skörd. En och anna för flickig grej gav hon till Elvira.

Saknade hela min familj här i helgen, vi får ta igen i sommar.

Nu är det lunch och fortsatt mys hemma.

Bye

Esther födelsedags morgon

Idag är det Esther s födelsedag och vi gick upp 5.45 för att fixa med Esthers presenter och tårta.



En nyvaken och väldigt exalterad Elvira och tillsammans med sina Iorar, Esther älskar Ikeas prinsesstårtor, vilken tur för mig!



Efter finsång av familjen så började Esther öppna paket. Vi gav henne en typ skateboard fast jag vet inte riktigt vad dom heter, vet någon annan?



I sitt sovrum på andra våningen hade Esther ett snöre som hon fick följa ända ner till källaren och där stod det en ny cyket i lagon storlek. Den förra fick hon på sin 3 årsdag så det var dax att byta tyckte vi, till en hon inte slog knäna i styret på......



Sen till den sista stora överaskningen, en gitarr! På british school måste barnen spela ett instrument och just nu är det bara flöjt för Esther. Nästa år måste man välja annars blir det fiol eller cello, och cello är helt ok tycker jag,,, men,,,, hur användbart är det.

Kul att vi ska ses, jag tar med mig min cello på festen och spelar lite, nej det går inte. Gitarr eller piano är toppen tycker vi, jag o Erik. Hon blev verkligen superlycklig och sa att hon önskat sig det jätte mycket, -hon har sagt det en eller två gånger.



Esther fick ett födelsedags kort med fina presenter skickat från kusinerna William, Caroline och Lotta o Peter.



Lite små Pet shops blev det också och Elvira fick en "Sea World Barbie" med delfiner.

Nu är brudarna i skolan och jag ska åka till Lane Crewford för lite flärd, känner att jag behöver det!

Bye


Snart fyller Esther gumman 6 år

imorgon är det hon som blir stora tjejen och jag har slagit in presenter så fingrarna nästan blöder. 11 till henne och 3 till Elvira, lätt överdrivet men det är som bekant enkelt att överköpa sig i Kina.

Nu ska vi gå till kojs för det blir upp tidigt imorgon imorgonbitti, innan 6 tror jag och mycket tidigare än så om Elvira får bestämma.







Nu


Bye

Elvira åt en våffla!

Elvira älska konseptet av våfflor, pannkakor, goda mackor och liknande men det bara växer i munnen på henne och sen börjar hon att hulka och nästan spy.

Idag som alltid var hon väldigt engagerad och lycklig, hjälpte mig att vispa våfflorna och grädde och fixade hela sin våffla. Sen när hon skulle börja äta sa hon bara gott, och åt upp hela utan att spy!? Det ni hon håller på att fastna i våffelträsket. Ayi, Julie och vi andra åt våfflor tillsammans, vi förklarade att det var en speciell dag i Sverige och så.

Nu kollar tjejerna på film och Esther är frisk så det blir skola imorgon för henne, hon längtar så. Hon vill väl inte missa allt försnack inför kalaset...

Jag har ridit idag igen, det kommer nog att funka, Ursus ska vinna Kinesiska mästerskapen i sommar, han bara måste. Nu är det största hindret den tonåring som sitter på ryggen och tror han är världsbäst och som dessutom slutat rida Ursus för han har börjat vägra när han rycker honom i munnen för mycket. Ung jävel! Han skulle ha flyttat till England efter sommaren och pluggat men det verkar som han inte kommer in på nån skola för han är för obegåvad och har dåliga betyg så det blir Beijing även i fortsättningen för herrbortskämdkinespojke.

American Idol ikväll, Erik är borta. Hoppas jag hinner se ett avsnitt Lipstick Jungle också.

Bye

Våffeldagen, det vore gott!

Vi hade första festen i vår lägenhet på Engelbrektsgatan på våffeldagen, det måste vara 8 år sen............. herre gud.

I går fick den överkörda hunden en ny familj, det blev Victroa o Christian som tog emot den, Christian var lite lätt motvillig ibörjan men när han fick se hunden var det inget snack längre.....hunden är ju såååå söt.

Esther är sjuk, Franke ska rabies vaccineras, jag ska rida och fixa naglarna, Erik jobbar sent, har "clean Wednesday" sammankomt i stan.

Esther har skol nojja, hon har läst sin library book själv (meningen är att vi ska läsa för barnen) och nu håller hon på att skriva den i skrivstil, snacka om ambitiös tjej. Man kan hoppa det håller i sig men inte går till överdrift.







Sötnosar!

Bye

Gick till gymmet

Esther är såklart hemma idag, hade 38.3 i morgon temperatur.
Jag fick ge alla kalasinbjudningar till hennes fröken så hon delar ut dom till klassen.

Det blir kalas på lördag men ca 30 ungar, trollkarl/clown, hoppslott, ansiktsmålning och en svamp bob tårta - kan det bli bättre. Bara nu Esther blir frisk.

Jag pallrade mig iväg till gymmet efter jag lämnat Elvira i skolan, duktiga jag.



Här är min söta mamma som jag längtar efter.

Bye

Vår helg

Ifredags kom brudarna hem med varsit kort till mig eftersom det i helgen var international mothers day.



Se vilket fint kort Elvira skrivit till mig.



Och här är Esthers kort. På skolan måste man skriva skrivstil och Esther tycker det är såååå tråkigt och jobbigt men hon gjorde hela sin helg läxa i skrivstil så det kommer förhoppningsvis lossna snart.



Ilördags "tvingade" jag med mig Erik till stallet, han har inte varit där sen i höastas så detvar på tiden. Esther spexar såklart lite och satt bak o fram i sadeln, ville impa på pappa tror jag.



Elvira o Erik, visst ser det grått ut, dt växer aldrig gräs på marken här om den inte är planterad och vattnas så utan löv på träden är det extremt grått.



Så härlig bild på Esther o Isak, koncentrerad på sin uppgift, trampa ner hälarna, hålla händerna lågt och sitta rakt i ryggen. That´s my girl!!



Esther i galopp.



I lördags kväll hade vi middag och som så brukar var det hip hop uppvisning senare på kvällen. Målade med svart ögonskugga runt ett öga så var dom coola som få ,ellerhur. Det var dock inte lika coolt i min nya Chanel ögonskuggs förpackning, min favorit, med alla fina sotiga färger, men men barnen hade kul.

I bakrunden ser ni Elvira som ligger och kollar, för trött för att dansa, klockan var nog nästan 12.



Hon orkade inte titta på hela dansen.......

När Esther kom hem från skolan idag sa hon att hon hade lite ont i huvet..... jaja, drick lite vatten sa jag. När jag borstade hennes tänder på kvällen kände jag att hon var så varn och kollade om hon hade feber......39.3, gud vilken taskig mamma jag är.

Har varit i stallet hela dagen nästan, var förbi vetrinären och tittade på den hund som blev påkörd utanför skolan för en vecka sen. Nu verkar det som om Victoria o Christian vill ha den, yippie, hoppas inte dom kommer ändra sig, det skulle passa sååååååå bra.

Bye

Badaling med Esthers klass



Vi åkte till Badaling och kiesiska muren efter mycket om och men, jag med Esther i egen bil. Den första bussen som kom för att köra barnen såg på utsidan lyxig ut men det visade sig att t.o.m säten i bussen var lösa, så vid en kraftig inbromsning så skulle allt ha rasat, bälten fanns inte heller. Så en dryg timma sena iväg blev vi.

Här äter Esther lunch med sina polare.



Hela klassen på muren.



Jag hade en grupp med tre små tjejer, Nicole, Esther och Jamie, söta barn som lyssnar på vad man säger och klättrar inte på murkanten och gör att man får panik. Dom har så kul ihop och showar hela tiden, det är dom enda tre ljushåriga i klassen.
Många kinesiska damer kom fram och undrade om jag hade trillingar!



Här står dom i en glugg i ett av tornen.



I en brant uppförsbacke.



Härlig bild, ser ni hur muren ringlar sig över berstopparna, det är lika mäktigt varje gång ,man är där.



Här är brudarna i Esther klass med läraren Mrs Sarah Ridout, hon är en helt fantastisk lärare som får barnen att engagera sig totalt, jag tror alla barn är så nöjda med henne, och troligtvis nästan alla föräldrar. Kineserna och Korenanerna tycker kandske arr det är för släppt i skolan men deet finns då kinesiska och korenska skolor att välja på så det är bara att flytta om det inte duger.

Nu är det stallet som gäller, ska klippa I sak och Cupol idag.

Hela Beijing börjar blomma nu, träden har slagit ut och körsbärträden står i blom.

Bye




Elviras nya pjamas

Elvira ville självklart ha en likadan Svamp Bob pjamas som Esther fick i förra veckan så idag inhandlade jag en.



När Elvira fått på sig pjamasen ville hon ha allt hår i tofs mitt på huvudet och keps på för hon tycker det är en kill pjamas och då kan man inte ha prinsess hår.

Semlorna var toppen på ambassaden och allt var trevligt. Sen har jag tränat och varit på sim eller svim skola som Elvira säger. Lite problem att hålla isär språken kan jag meddela.

Nu ska dom isäng, Erik är i nån annan provins och kommer hem sent med flyget så jag kan i lugn och ro se Lipstick jungle, HAHAHAHA!

Bye

Sommar, hö, hästar, utflykt, semlor.

Sommar nästan.



Rosa äter hö i solen.



Isak hoppas nog på att bli klippt snart, hans päls kommer vara varm imorgon när det väntas bli 29 grader!!!!!!



Även fast det är varmt har inte grönska kommit, kommunist grått ellerhur?


Esther klass ska på utflykt på torsdag, till kinesiska muren, alla barn ska åka buss där det bara finns 2 punkts bälte, det går jag inte med på! Så jag får köra henne själv i vår bil efter bussen.
Jag kämpar och anstränger mig alltis för att barnens säkewrhet ska vara så hödg det bara går så inte fan tänker jag låta henne åka i den bussen. Dom två storsta skolorna här i Beijing har tre punkt bälte, varför kan inte vi ha det?
En såsig chufför, idiotiska bilister, särskilt uppe i bergen dit vi ska. Tycker ni jag är fånig eller?

Imorgon ska vi till ambassaden och äta semlor som ambassadörs frun bakat, så gott! Jag ska nog ta med lite jordgubbar till henne tror jag.

Bye

Skön helg,eller halva helgen

Idag har det varit lite sommar här igen, 20 grader och sol på eftermiddagen.

tjejerna hade sleepover med Hedda o Hilla så det var fullt ös, kl 11 på kvällen efter dom lagt sig kom Esther ner och sa att det var problem med en sladd. Jag gick in i rummet och det var sladden till stereon som inte var i, dom vill bara spela lite musik innan dom somnade! Undrar vad hon trodde att jag skulle säga när hon kom ner och frågade, hon hade nog inte tänkt igenom det riktigt.
Esther och Hilla hade bestämt sig för att vara vakna hela natten men kl 12 när jag tittade in så sov alla sött.

Hedda hade varit här och lekt med Elvira hela dagen, gulligt av henne, det skiljer ju 5 år på dom. Fast Hedda känner nog att hon tar hand om Elvira lite.

I fredags var vi på Boulud och åt, Daniel boulud från NY  var där och vi pratade med honom rätt länge så Erik var super nöjd, han är ju rätt galen i matlagning....... Vi kom hem efter tre och jag sluddrade som bara den så jag antar att jag var riktigt full, hur det nu gick till? Massa champagne och inte så mycket mat så går det så ibland.

Ur bakis, var jag tvungen att ta Ester på kalas och andas på en massa föräldrar i lördags..

Idag har vi grillat lunch hon AK  o Alex, supermysigt, Franke var med och lekte med Milo, deras hund, så alla var nöjda och glada.

Nu blir deet lite TV och sen sängen.

Mamma o pappa och Jennifer har packat upp alla cashmere i helgen så nu kör vi snart.

Go HoneyGrey Go!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bye

Imorgon är det stallet igen,

Red nose day

Idag är det red nose day i skolan och alla ska klä sig roligt. Det är en välgörenhetsdag i England och då hänger vi på såklart, skolan samlar in pengar till myggnät till malaria områden i Afrika, varje elev ska ha med sig minst 10 kr, ett myggnät kostar 80 så vi gav en hundring per barn i ett kuvert. När man betalat fick barnen en varsin röd näsa och allt blev ännu roligare....

Elvira hade pjamas, och pippi flätor och Esther hade jeans och luvtröja ut och in, olika strumpor och skor. När vi kom till skolan idag önskade jag att jag var elev, det var så hög stämmning och alla var så exalterade, skit najs.

Ikväll ska vi på Boulud, Danil Boulud från NY är där så det kanske kommer bli ännu godare än vanligt!
Det blir Erik, jag , Hanna, Josefine och Monica, haha stackars Erik mitt i hönsgården men han vill inte missa maten.

Idag är det -13 grader i vänden här, helt extremt och på tisdag ska det bli +24 grader, det svänger i hockey.

Bye

En väldigt busy dag för Esther

Hon och Elvira sprang till skolan, som sista lektion hade Esther simmning sen var det direkt hem för att äta tidig middag.

Sen var det kinesläxa som gällde, läsning.



Ayi hjälper alltid Esther med kinesiskan, mamma kan inte säger hon.



Här är läsläxan, jag är såååå impad att hon fixar det. Hon gillar inte punkt nummer 3 eller 4 för hon håller inte med om det som står där.

Sen bar det av till en och en halv timma tae kwon do. Eftersom dom var så duktiga gick vi på Coldstone, en glassbar efteråt.



Halvt avsvimmad i soffan inna läggdags i sin nya Svamp Bob pjamas.

Hon kommer nog sova väldigt gott inatt.

En sandstorm är påväg in till Beijing.

Bye

Undrar vad dom tänker.......

när jag går till gymmet ger jag nästan alltid 100%, jag kan liksom inte ödsla tid med att inte träna fullt ut, men jag tränar aldrig så länge, 40-50 minuter. Springer alltid, det är min absoluta favorit, på 9 och 11 sen toppar jag upp på 14,5 emellanåt bara för att få upp pumpen i kroppen. För mig är 14,5 super snabbt, då går det inte att trampa fel, då slår man näsan i blod.

Det måste vara konstigt för dom som jobbar i klubbhuset och på gymmet, det är glasväggar överallt så alla kan se mig. Vad tror ayi tanterna, vad tror dom att jag håller på med, och varför. Dom kanske tror jag är lite sinnes sjuk för det ser nog nästan så ut när jag springer för allt vad tygeln håller. Tjoar och skriker till mina superlåtar  som ger energi.

Dom lever helt utan sina familjer, tjänar super lite pengar, sparar på alla sina krafter för om det skulle behövas till något viktigt, och där springer jag. Alla kommer säkert 300 mil härifrån där man lever som vi gjorde i Sverige för 100 eller 150 år sen.
Det är sååå stora skillnader här och vi lever liksom i samma verklighet, man blir så bra på att stänga av, man tänker vi och dom på ett väldigt lustigt sätt.

Dom rika kineserna däremot har tre grupper, dom fattiga dom vita och dom, dom rika. Vi däremot ser kines som kines och det irriterar nog ganska mycket. Jag kan på fullaste allvar inte skilja på en ayi och "frun" i huset och många använder sina aiys som slavar nästan. Jobbar dygnet runt varje dag hela året för inga pengar alls, semester över kinesiska nyåret någon vecka, hallå hur kan det få vara så????

häromdagen kom det in en kines gubbe och ställde sig på bandet bredvid mig, han luktade sååååå illa, som om han inte duchat sen i maj, och bor man i vårt område behöver man inte lukta så för det finns minst 4 duchar i varje hus. Dessutom gick han på 3.5, det går nästan inte för det går så sakta. Så då var jag tvungen att visa honom hur man tränade, (som om han brydde sig), så jag sprang som en tok länge länge för att förhoppningsvis irritera honom. Det bästa för mig hade varit att gå därifrån eftersom han luktade men det kändes inte som en option just då.

Nu ska jag till stan och fixa med lite papper, det blir en lugn dag idag eftersom jag har en sån enorm träningsvärk i hela kroppen efter ridningen igår. Fast det kanske blir lite träning i eftermiddag, vi får se. Träna bort träningsvärken är ett bra tänk tycker jag. Har lite extra ont i mina diskbråck i nacken idag dock för Erik satte sig på mitt huvud i soffan i förrgår och han väger endel....

Elvira sprang hela vägen till skolan idag och för det får hon en "house point", Esther gjorde det också och får "house point" såklart men hon gör det nästan varje dag så bedriften idag stod lilla skrutt för. Dom hade springtävling och Esther lät Elvira vinna idag så då gick det så bra. Jag var tvungen att viska till Esther med jämna mellanrum att hon egentligen är snabbare och snäll som låter syster vinna, då kunde hon hålla igen.

Jobbigt lång blogg jag vet, det tycker Moa iallafall, haha. Jag ska skriva ett kort och modernt inlägg nån dag så ska vi se.

Bye

Jag är helt slut

Idag red jag för första gången på mycket länge. Ursus o Cupol som har blivit ridna i vinter men på ett förskräckligt sätt, det var det mest oelastiska jag suttit på, och såklart ville dom inte samarbeta alls. Men efter mycket om och men så gick det men nu är jag helt slut i kroppen, det känns nästan som jag blivit sjuk, hela kroppen gör ONT. Undrar hur det kommer vara imorgon då......

Igår hittade vi en hund utanför skolan som blivi överkörd av en bil, inte med hjulen men den var i kraftig chock och blödde på massa ställen. AK körde den till vetrinären men nu har det gått ett dygn och ingen har hört av sig, suck, hur ska vi göra. Hunden var fint klippt, och hade halsband så det borde vara nån som saknar det.

Ikväll är det ridlektion igen, vet inte riktigt vad jag ska hitta på men det kommer nog när vi väl kommer ut.

Jonna, jag har också ätit äggmacka två dagar på raken, men då till lunch, mums vad gott. Dessutom är jag tokig i smootie för tillfället, idag blev det 4 bananer, saft från 2 apelsiner, 20 stora jordgubbar, en passionsfrukt och lite mjölk, visst låter det gott. Och jag har hittat en hund, vi gör lite samma saker just nu, hmm.

Bye

OjOj,

nu jävlar är det dax, cashmeret har kommit till Sverig och snart till Gotland................

Skriver om getter just nu så jag gänner nästan lukten av dom, ull och lite piss. Djur denhär årstiden luktar inget vidare faktiskt, om man inte är Franke förstås och schamponeras många gånger i veckan. Eller en tävlingshäst i ett varm och fint tävlings stall, dom luktar också fint, en blandning av ren häst och liniment.

Gud vad jag längtar efter det ibland, jag blirt helt galen.

Esther kommer, om hon vill bli en fena på att rida, hon har så balans och fattar grejjen så fort. Det kanske även gäller Elvira men jag har inte testat henne så mycket än.

Esther hade playdate igår med buspojken Alexis i sin klass, han stajlade med alla sina pirat skepp och Esther tyckte det var riktigt coolt.

Elvira var såklart ledsen men vi lekte kuragömma här hemma så hon blev glad igen.

Bye, nu ska jag återgå till djurskrivandet.

Vår söndag i bilder

Det är helt fantastiskt, det ble sommar eller åtminstone för sommar här idag, vid hade 18-20 grader i skuggan.



Först en liten bild på tjejernas "nya" rum, eller inte nytt men nya sängar iallafall. Fint va?



Vi spelade fotboll på gatan, Elvira vill bara vara med om bollarna kom direkt till henne, hon ville inte springa efter dom.



Esther var mycket mer på det och sprang som en galning, lärde sig att slå höga bollar och annat.

På bilder ser ni också mig som tittar fundersamt på polisbilen som kommer........... igen dom var här igår.

Jo men idag var dom ute efter mig, jag fanns inte med i deras papper, Esther fanns med två gånger. Vi har inte våra pass här just nu för vi fixar nya visum men vi hade kopior som tur var.
Igår var dom ute efter Esther, för hon har nytt pass, inte ett ord om Julie det var skönt.



Vian tar en paus på Budda.



Igår var Franke hos barberaren, vcisst blev han fin, ser inte riktig ut som en Pudel. Idag kom det en kineskärring och frågade om det var en Chiuaua, allvarligt det ser han inte ut som.



Esther i spelartagen.



Vi åt lunch ute, rester från igår, Biff Rydberg. Den blev nästan lika göd som pappas, då hade vi oxfile från Franska slaktarn och nu från den tyska, det kan ha varit det avgörande.....



Vi tog en liten tupplur i solen efter maten, behövs på våra bleka nunor.



Vi glömde bort lördagsgodis igår så det fick bli idag istället, svenskt som mamma o pappa hade med sig.



Erik tyckte nästan att det var för varmt i solen och gick in en stund.

Vi har tränat idag, sprang som en galning, 6 km.

Imorgon är det måndag igen, det går så himla fort, t o m barnen tycker det.

Bye

Vår familj i sex bilder

Det blev dom här bilderna som fick representera vår familj när vi lämnade våra papper till adoptions stället. Hoppas dom gillar oss och ger oss en liten flicka snabbt.



Men jag vet förstås att det kommer ta upp till två år, men den som väntar på något gott..........

Bye

Det var idag det

Esther var bjuden på kalas, när jag pratade med flickans mamma igår i skolan om kalaset så började Elvira och gråta och frågade om hon också fick gå med på kalaset. Vad skulle mamman säga när Elvira stod där med helt tårfyllda ögon och bad.... självklart fick hon komma med.

Så Erik och jag åkte och beställde två nya fåtöljer, inte riktigt bra men det får duga i Kina, vi kommer nog t o m sitta i dom nån gång kanske.

Sen var det marknaden för kött och grönsaker för ikväll vankas det 70-80 tals klassiker Biff Special. Pappa är en fena på att göra det så vi får se om Erik får godkännt.

Erik och jag har varit på gymmet och svettats en stund så nu är det hemma kväll.

Jag har faktiskt inte varit skit arg på en enda person idag, inte ens nån i affären eller annat. Jag tänkte att jag skulle möta alla med ett leende idag och det har funkat. Jag höll på att bli lite arg, tjejen i klubbhuset sa att det var 29 grader i poolen och jag vet att det är ljug men det får vi ta imorgon när barnen ska bada.

Bye

Gud vad jag är avundsjuk............

När min kompis fyllde 40 fick hon en weekend resa av sin man och idag åkte dom.
Resan går till Macau där dom ska bo toppen gå på casino och kolla på Cirque de Soleil. Efter nån dag där åker dom till Hong Kong med båt antar jag och bor på Intercontinental och shoppar på Lane Crawford, jag vill också!!!!!!!!!!!!

Men vi har super väder här hemma och jag ska ha en toppen dag, jobba lite, träning, massage, manikyr, hämta barn, mysa, laga mat, kolla Idol och isäng. Där emellan ska Franke till frisören och skalas, han är extremt långhårig just nu.

När jag stängde Elviras jacka idag drog jag dragkedjan över hennes läpp......... stackar, vilken hemsk mamma.

Bye

Elvira

Elvira brukar följa med Esther på tae kwon do för att leka i ett lekrum, men förra gången sa hon att hon hade börjat med tae kwon do och att hon hade varit med hela lektionen. Det ska bli spännande och se vad hon har gjort idag, kanske börjat med simmning eller nåt annat, dom har en super fin pool på Yosemite där dom är.

Idag har det varit en lunchdag men sen blev det träning på eftermiddan, jag kan inte vara sämre än Erik och han har tränat 6 dagar på raken!!! Galning. Han fck fart efter vi var i Singapore och såg sig själv på film när han var 25, haha.

Är det nån som vet vad Astrid Lindgrens andra karaktärer heter på engelska, jag vet pippi men inte dom andra. Jag har pratat med lärarna i skolan om Astrid Lindgren men kan inte komma på namnen på dom andra härliga berättelserna. Emil, Bröderna Lejonhjärta, Madicken......

Jag är helt ensam i huset, ingen är här och det är sååååå himla skönt, det händer nästan aldrig eftersom Julie bor här.

Igår var det rekord smog och i natten som var (i nettres, eller hur deet stavas) så regnade det kanonkulor, alla verkar ha vaknat av regnet. När vi slog upp våra blå i morse så var det helt fantastiskt fint väder med en riktigt blå himmel och nu blåser det så det kommer säkert vara fint imorgon också.

Tänker föreslå Indisk mat på Face imorgon kväll igen....... det är sååå gott.


Bye

American Idol

Ä, det är helt sjuuukt hur bra vissa människor sjunger, jag tror på reinkarnation och jag vill bli en sångare i mitt nästa liv, men jag kommer väl bli en nyckelpiga eller annat liknande.

Nu är det nere till 36 tävlande som tävlar i 3 grupper om 12. Idag var det sista gruppen och den sista tjejen, svart, 3 barns mamma sjöng så jag andades inte en enda gång under hela låten, helt fantastiskt. Hon var självklar typ fattig och hade det jobbigt så man blir så himla glad bara av det, tänk hur mycket bättre dom kommer få det. Likadant var det förra veckan, den sista av dom tolv var helt amazing, han hade inga gränser.

Ni måste se det eller ladda ner från Pirat Bay, haha!

Nu är det ett avsnitt och sen isäng.

Igår såg vi avsnitt 10 av 24, jamen det är också skitbra, t o m säsong 7 är det inte otroligt.

Jag har förövrigt vart arg som ett bi hela dagen, hela veckan för den delen så passa er.

Bye

Smog

Idag är det sådär dålig luft som det var i Beijing förr, när vi flyttade hit. Det är som en grå sörja i luften och hela munnen smakar av metall när man är ute.



Vet inte om man ser det riktigt ordentligt på bilden men det är riktigt dåligt idag. Som tur är så köpte jag nya filter till mina luftrenare idag så nu har vi 5 stora maskiner som står och brummar i huset, alla med vita rena filter.

Vi måste ha ett hål i vägggen för att dra kablar igenom till våra högtalare så jag ringde killarna på manadement office så dom kom. Jag vill ha ett 4 cm brett hål och dom fattade precis men vad jag fick var ett knappnåls stort hål och en förstörd vägg. Oj sa dom vi kommer tillbaka imorgon, så vi får se.



Visst blev det fint?

Idag är det ridlektion igen, vet inte riktigt vad jag ska hitta på, Rosa är lite för busig för att rida utan ledare för hon bockar gärna och springer iväg. Isak är lugn som en filbunke oftast men kan säkert också busa trotr sina 20 år.



Franke är glad.



Pappa och Vian myser i soffan.

Nu är det lite jobb sen gymmet sen lite massage tror jag, man vill inte vara ute idag alls.

Bye

Nu har dom åkt igen

Herregud vad det gick fort denna gång, men det var bara 9 dar. Det blir tomt efter mamsen o papsen, det blir det alltid men vi ses snart igen, 27 juni, då entrar vi Sverige.

När dom är här är det så lungt, jag behöver knappt tänka på att laga mat eller handla, dom fixar det mesta, så skönt, som att vara barn igen och det behövs ibland.
Esther blev lite ledsen när hon kom hem och dom inte var kvar, hon hade glömt att dom skulle åka.....

Det blev rekortlite shopping denna gång för dom, pappa handlade några t-shirts, det var allt, annars var det bara saker till Honey Grey och andra människor hemma.

Det är inte kul att handla här nu med svenska pengar för den delen, sen i augusti har svenska koronan sjunkit mot Rmb med nästan 40% det är sjukt. Vi får se det på andra hållet, vi får mer pengar när vi kommer till Sverige i sommar.

Jag vill så gärna ta en massage men det är så många kineser i min källare så det kommer inte bli mysigt och skönt, bara massa bankande och bullrande, jag vet inte ens vad dom håller på med.

Esther berättade häromdagen att en i hennes parallell klass nästan blev kidnappad förra veckan, hm, måste höra mig för lite om det. Låter så otäckt så jag får andnöd nästan, nån försökte ta henne efter att hon haft balett lektion.

Bye

RSS 2.0