Sitter kvar hemma

Jag skulle ha titta på huset med stall idag men jag ringde mäklaren på förmiddagen och sa att jag inte vill se på ett stall när det blåser kallt. Då kommer inte mysighets faktorn fram och man blir bara påmind om hur jobbigt det faktiskt är, fodra, mocka, in o ut släpp, sköta, rida, ja det är en del som ska fixas. Men är detr fint väder tänker man inte på allt det så jag ska titta när vinden lags sig lite.

Annars är jag ytterst svensk idag, varit på ICA maxi och handlat och lagar nu falukorv i ugn med potatismos. Det känns som jag ine kan koka potatis, antagligen för att jag inte är nån snitsare på det så tycker jag det är svårt, hm. Jag är inte så bra på ris heller för den delen, pasta är min melodi.

Annars har jag varit på gymmet idag och tränat med Dan, min nya PT. Han var riktigt elak och jag har domlingar i hela kroppen nu men det är skönt. I måndags gjorde jag en test på gymmet och kollade fett och musketvärden bla, haha, då sa maskinen att jag har en metabolistisk ålder av 24! De ni, jag som känner mig som en kärring ibland, dessutom hade jag en massa muskler och inte så mycker fett så nu ska allt bara omfördelas lite, rumpan ska ju som bekant upp 8,5 cm!

Om två dagar kommer Julie, tjoohoo, då blir det som vanligt igen.

Bye

Igen

börjar komma in i ett litet Sverige lunk....... förutom ett febrilt städande hela tiden, my god! Man kommer aldrig ifatt, jag är definitivt inte gjord för att städa. Med detta inte sagt att jag inte städar bra, jag är extremt petig så det tar sån tid, och då hinner det ju bli lortigt på andra ställen, hänger ni me?

Esther har börjat tycka att skolan är trist, hon blir inte stimulerad över huvud taget, vi bara leker och ritar hela dagarna säger hon ledsamt.
Elvira har inte ens fått börja "dagis" än, på fredag kommer en fröken på hembesök!!!!, va? Jag förklarade att hon redan gått i åk 1 och är väldigt van med skolan, ja men är hon inte lite blyg och osäker frågade fröken då. Nej hon vill bara komma igång med sitt sociala liv igen, kompisar! Ja ja vi får se hur det blir.



Elvira på nyår, hennes fina fjäder huvudbonad hade glidit ner lite men var fin ändå.



Nyårsfirare, från vä, Stripan, Elvira, Ronja, Rita, och Esther. Behöver jag säga att svart var kvällens populäraste färg.

Om två veckor åker jag till BJ igen, det ska bli mysigt, 5 dagar med massa kul.

Igår åkte vi pulka för första gången med tjejerna, dom har åkt här hemma på tomten men inte på riktigt. Det känns konstigt men det har inte varit några vita jular när vi varit borta.

På onsdag ska jag kolla ett nytt hus........... med stall! Vi får se, det måste nog renoveras en del och sen ska Erik övertalas men det brukar inte vara så svårt, jag får muta honom lite.

Erik är och äter middag på Lydmar så jag ska stoppa tjejerna i säng nu.

Bye




Jag trodden min blogg var död....

men den återuppstod visst igen.

Idag är en deppdag med all rätt läste jag i Expressen, idag är den dag då alla är som mest deppiga på hela året (stackarna som fyller år idag) så då låter jag det spira fritt.

Hursom längtar jag till Kina, till Victoria, till vovvarna, till vårt hus, till Ayi, till Julie, till kusarna, till Kevin, till skolan, till Ritan, till Ya show, till air port expressway, till kines bryten, till Jenny Lou, till skräddaren, till korruptionen, till komunisterna, till solljuset, till Lane Crawford, management office, till massagen, till manikyren, till gymmet, till fabriken, till avgaserna, till maten, till silk road sallad, till Hanna o Jeppe, till AK, till ringvägarna, till billiga blommor, till billig öl, David i stallet och säkert nåt mer jag glömt men.

Jag kan ju istället, klappa katterna, glädjas åt vårt egna hus, städa själv (tills Julie kommer), ringa till stallet och "prata med Isak och Rosa, köra bil själv för jag har ju körkort, försöka glädjas åt skolan här (svårt), gå på NK, åka på E4an, bli galen på en stackars svenne, åka till ljuvliga Ica maxi i Nacka, sy mina egna kläder, försöka göra en liten svensk gubbe mutbar, rösta på Moderaterna, försöka se det positiva med moln och mörker, gå på Natalie Shutterman, ringa en svindyr hantverkare, be Erik om en massage, måla naglarna själv och trycka ner nagelbanden efter en dusch (då går det lättare), åka till ett gym här eller springa i skogen, bråka med fabriken på mail, njuta av den friska luften, laga svensk husmanskost, hitta en annan favvo sallad, umgås med vänner här, åka söderledstunneln, köpa tulpaner för 80kr knippet, dricka vatten istället, prata med några av mina underbara häst kompisar jag har här hemma.

Summan av kardemumman är lika med noll, det enda jag spontant känner är att det är himla lätt att leva i Beijing!!! Jag vet inte om jag saknar det så jag vill flytta tillbaka bara det att det fått mig till att bli en ny människa och fått mig att se på saker med andra ögon. Jag säger inte att jag blivit bättre på nåt sätt men för mig har det varit och är en underbar uppelvelse. Jag vill definitivt flytta igen, vi är inte klara än.

Imorgon ska jag skriva om mer konkreta saker och kanske döpa om min blogg.

Bye


RSS 2.0