Luleå

Jag glömde säga att vi har en ny hund, Luleå heter hon och är en kungspudel på 3 månader.
Ni undrar säkert varför en ny hund och vi har inget bra svar på det, det bara blev så. 
Hon är inte lika intresserad av Ronjas blogg som jag är.
Esther öppnade hela klassens assembly förra fredagen och halsade alla välkomna, hela den nya teatern i skolan var fullsatt.
Här är hela gänget efter showen, den handlade om beach life under en 100 års period, hur den har förändrats.
Jag skulle tankat ner och skrivit en massa mer men programmet avslutas hela tiden så jag får berätta om Esther och mamma o pappa senare.
Bye

Idag är det Esther

som åker till sjukhuset, ser röntgen bra at så ska hon sövas och gipset och spikarna tas bort, håll tummarna. Vi har fått tid 17.30, doktorer jobbar sent i Kina..

Tiden bara rusar iväg och nu har mamma o pappa varit här halva tiden. Idag har dom varit hos varsin kinesdoktor, fått massage, cupping och akupunktur. Mamma i hela kroppen och pappa på sitt onda spring ben och sin golf arm, båda är supernöjda och ska tillbaka imorgon.

HoneyGrey är med som "Martina (Bonnier) väljer" denna månad i Damernas Värld, köp och kolla, dessutom på en sida som heter "på catwalken"!!!!! Tjoohoo!!

Vi hörs senare!

Bye





Nu är dom här

mamma och pappa landade som två globetrotters i onsdags, jag mötte dom inte vi flyget och träffade dom inte förrän sent på kvällen, Kevin tog hand om dom såklart.

Jag hade massa ungar i stallet ons-tors i stallet, 09.00-14.30, jag var helt slut, men nu vinkar massa barn till mig i skolan och jag är den coola häst mamman!!

Jag är ändå helt utpumpad och behöver sova, mamma o pappa sover redan såklart så vi kan somna när som.

Esther har varit på kalas idag och imorgon är det Vians tur, vill vi verkligen ha fler barn, haha? Vi har varit och kollat på en kungspudel idag, hon heter nog redan Luleå........ svart.

Vi hörs imorgon.
Bye





Helgen

Helgen gick snabbt som bara den, det var James Bond fest i lördags, stassade som bara den. Hittade en jättefin byxdress med öppen rygg från Vince på en marknad så jag var finfin.

Tjejerna har haft sleep over så det var ganska sena kvällar men dom är glada iallafall. Elviras "words" som hon har att öva på varje vecka blir bara svårare och svårare, denna vecka har hon prov på you, this, they, play osv. Hon tycker det är riktigt svårt med ord som har för många bokstäver och dessutom th, hon får inte riktigt till det så vi håller tummarna idag när det är test.

Esther kör spelling på 10 nya ord varje vecka, nu är det denied, replied, mountain, crawl osv, det är rätt svårt faktiskt, hon är ju bara 6 år.

Nu är det stallet som gäller, jag har förresten redan sprungit en lite bit idag och gjort olas rumpsparkar.

Erik jobbar och har gjort det hela helgen känns det som.

Bye

Mitt liv

Ibland när jag är lite less på Kina brukar jag tänka på hur bra vi har det här. Tjejerna går i en toppen skola som dom aldrig skulle kunna göra i Sverige för det finns inte där. En skola full med resurser, planer och pengar, jag självklart för att alla betalar rätt mycket för att barnen ska gå där. Alla lärare är välbetalda och fantastiska och många av dom på sitt livs äventyr så det är en väldigt härlig stämmning.

Många mammor och en del pappor är väldigt engagerade i skolan, är "reading mum" och, eller jobbar i skolan på nåt annat sätt för man faktiskt har tid att göra det här. Det är nästan alltid bara en förälder som jobbar i varje familj. Jag har just gått med i Parents Society group och ska göra Halloween disco om två veckor.

Skolan har dessutom många lärare och lärar assistenter. När man gått ut skolan i England kan man söka ett stipendium att få åka till ett annat land där det finns en british school och jobba som lärar assistent ett år. Det är super populärt och det så härliga ungdomar eller "små vuxna" som kommer och jobbar i klasserna. I år heter Esthers TA (teacher assistent) Mr Martin, världen sötaste och gulligaste kille som alla i klassen gillar. Elviras TA  heter Miss Hill och hon är också mysig, var lite blyg i början men har verkligen kommit in i jobbet. Förutom dessa lärare så är det jätte många kinesiska assistenter över allt som verkligen så bra.

Jag önska att det skulle finnas samma möjlighet för svenska ungdomar, det hade varit toppen.

Här hemma sköter Ayi och Julie allt och jag behöver egentligen aldrig bry mig om något, bara säga vad vi vill äta till middag så fixar dom det. Inget städa, inget tvätta eller stryka, inget fixa glödlampor, inte handla om jag inte vill, bara ha tid för familjen........ det är ju helt sjukt fantastiskt. Jag älskar Ayi och Julie! Dom är dessutom så mysiga människor att ha runt sig. Jag går inte ens ut med hundarna, inte för att jag inte vill utan för att Julie verkligen vill göra det, annars kommer hon inte ut eftersom hon bor hos oss.

Där jag jobbar mest är i stallet som vanligt, alla står fortrfarande med stora ögon när jag mockar skit och det snackas nog en hel del om det bland killarna i stallet. Dom tycker nog att jag är otroligt okvinnlig och lite äcklig.

Nu ska jag ta en duch efter att ha varit på gymmet, fan vad det är skönt att träna! Sen ska jag prova en ny ansiktsbehandling, det är nån maskin av vad jag förstår, hur som helst ska man bli riktigt ren och det är målet.

Sen är det hämta i skolan och förbereda inför Tacos som barnen har valt som middags mat.

Därför trivs vi i Kina!

BYE






HEJ

Idag har det varit återbesök för Esther hos Dr Wang, hon röntgade armen igen och allt ser toppenbra ut, hoppas jag.

En sak vi inte visste är att dom två 7 cm långa stift hon har i armen sticker ut ur huden och när gipset ska av ska stiften dras ut...... aj aj aj. Två alternativ, antingen biter hon ihop och man helt enkelt drar ut siften som då har suttit i hennes skelett i 4 veckor, doktorn sa att det kommer göra ont men endast ta 1 minut.
Alternativ två är att hon kommer att sövas igen, stiften dras ut och vi kommer få tillbringa 6 timmar på sjukan och hon måste fasta innan.

Efter besöket idag gick vi på konditori, jo det finns faktiskt i Beijing nu, det är den franska kedjan Comtoires de France. Där diskuterade vi tillsammans vilket som var bästa valet för Esther och hon är fast besluten för alternativ 2 även fast det innebär att hon måste ha en dropp kanyl i handen igen, vilket hon avskyr. Åhh, jag vill inte att hon ska sövas igen men det berättar jag inte för henne såklart. Lokalbedövning, det kanske inte finns i Kina? Då hade väl alla gått runt och bedövat sig.

Annars har det varit en riktigt fin dag igen, 26 grader och strålande sol, jag var definitivt felklädd i Ugg.....och cashmere tröja.



Esther i Falsterbo i somras.

Bye

En så skön dag

Idag var förasta dagen för Esther i skolan, ena sekunden såg hon fram mot det och andra helt förtvivlad. Vi har övat på alla möjliga senarios här hemma så hon kom dit väl förberedd.
Dagen har gått så bra för henne och fröken har försökt hjälpa henne med det mesta men hon har fixa det själv.
Den där jävla Fendi drog tyvärr igång igen idag så nu har jag ringt en mamma som jag gillar som har en dotter i samma klass och Erik och jag ska maila fröken när han kommer hem, han formulerar sig bättre på engelska. Jag skulle vilja strypa den jävla ungen.....

Jag har haft en hårt slitande men skön dag i stallet, skottade ur 8 kärror skit medan hästarna myste i hagen.



Rosa rullar och myser.



Isak strosar runt och njuter.

Dom har en helt underbar relation, dom älskar varandra till döds, och kan nästan slåss ibland, Isak bet Rosa i halsen härom dagen helt oprvoserat. Sen tittade hon på en annan liten ponnykille i hagen, då går han i mellan som en tupp. Skiljer man på dom så gnäggar dom hjärtligt till varandra hela tiden, gulle dom.



Här är Li Bing, tränar för fullt inför den stora tävlingen, Chinese games, som börjar om en vecka. Hästen är nyinköpt för en mille totalt tror jag, otroligt old fashion kuse men han gör det bra. Gary var namnet.

En av OS hästarna som tävlade för Kina i OS, kom hit för ett halvår sedan, han har tävlat Calgary 2 ggr varit med i Aachen och dessutom gjort både VM och OS, den dog idag, kolik. 10 miljoner batalade Mr Lee för honom, dessutom en vecka innan den stora tävlingen. Ytterligare en häst i Shanghais lag för 2 millar dog förra veckan i kolik och en topp dressyr häst punkterade en lunga och dog förra veckan när den föll, hur det nu gick till. Det går hett till i kina.

Stackar hästar, och ägare för den delen.

Bye

Jag vet

att det är många människor som läser min blogg men gör aldrig något inlägg, det är så trist! Skriv nåt nån gång!

Helgen är snart klar, vi ska kolla på idol och äta min citronkaka jag bakade igår tillsammans med tjejerna, åh så onyttig men god som fan. Fyra citroner i så den är rätt syrlig, massor av ägg, socker och smör också för den delen.



Ser den inte oerhört god och krämig ut?

Vi var på en ny resturang i fredagskväll, och den var cool snygg och allt men maten var si så där. Mern vi spenderade nästan en hel arbetsdag i tid där så nåt bra var det nog äandå.

Igår var vi och kollade hus i ett annat område, ett som ligger precis vid skolan. Det skuille vara så hilmla mycket lättare för tjejerna att slippa åka skolbuss, dessutom kommer nästan alla skolkompisar bo där eller i angränsande områden.



Tog Elvira på bar gärning igår när hon provad mina skor.

Nu ska vi se på svenska Idol och dricka kaffe.

Snart kommer mamma o pappa!

Bye



nu är det kväll

Vi har ätit Spagetti och köttfärs sås eller egentligen var det Bavette eftersom jag verkligen inte gillar Spagetti. Till Arrabiata sås måste det dessutom vara Cappelini.

Är det ingen annan av mina vänner som känner av en liten höst depp, är det bara jag? Nu är det bättre och vi har bokat bord på en ny resturang i morgon kväll som heter M.

Jamie var och lekte med tjejerna en stund på eftermiddagen idag, det var mysigt för dom. Dom leker så fina lekar, resturang eller nåt i den stilen eller så övar dom på en massa danser till M Jackson och till min stora glädje såg dom filmen Grease idag, jag vet att dom är lite små för det men dom lyssnar mest på musiken och fattar inte hela handlingen.
Jag var 8 år när jag blev tillsammans med John Tracvolta första gången, eller var det så att jag ville bli John Travolta, kommer inte ihåg riktigt faktiskt. Jag ville ha ett jack i hakan som honom iallafall.

Bye

En riktigt tråkig dag

Idag är en sån dag då jag bara vill dra täcket över huvet och vakna imorgon.

Vädret är grått, jag känner mig ensam och allt är bara ledsamt. Barnen är visserligen hemma och jag har rensat deras rum och kastat en massa skit.

Jag hatar verkligen dagar som denna. Jag kommer inte igång med nåt och allt är bara tungt.....

En stark kopp kaffe kanske gör susen.

Bye

Det blev gott

Kinesiska kyckling grytan från 70-talet blev supergod, alla åt som vildar. Det är dock inte så mycket kinesiskt över den förrutom soja sås då kanske vilket kineser inte använder så ofta.
Kyckling, lök, paprika, champinjoner, vitlök, soja, honung, vinäger och buljong, vitp så har du den.

Jag har varit en kortis i stallet, kollat om en killle mockat ordentligt... vilka poliser vi är.

Ikväll är det Sureno på The opposite house med tjejerna, Esther kompis Jamie ska följa med och äta.

Imorgon börjar Erik jobba igen... trist.



Elviras nya stass som hon valde igår i affären.
Anledningen till att hon ser lite bekymmrad ut är att hon inte hittade den klänning hon ville hitta och försöker här berätta för Jennifer i telefon hur den ser ut och var hon kan köpa den, på Lindex.

Bye


vår dag

Idag blev det en dag på stan med tjejerna, då åker man bil överallt, det är alldeles för långt att gå.
Vi skulle till den ny shopping gatan som ligger just söder om Tian amen (himmelska fridens torg), men herregud vad folk. Hela den långa paradgatan genom Peking myllrade med människor på trottoarerna, det var lätt en miljon människor, nästan så många som man föreställde sig att hela Kina var förut innan man flyttade hit.

Så det blev lunch på Lan sen ville Elvira hitta en svart klänning som står ut lite och som har en ros på sidan, men vi hittade inte det. Vi var på Zara ien timma och dom fick välja lite andra kläder och sen fick Elvira handla sitt eget smink, lite ögonskugga på Sephora, sån lycka. Även det i grått och svart, hon är inne i sin svarta period nu.

Nu ska jag göra mammas Kinesiska kyckling gryta ala 70 tal, jag brukar tänka på den ibland så vi får se om den är lika god som jag kommer ihåg den.

Erik tränar och jag har klämt lite pormaskar, jag hatar dom verkligen, trodde man skulle bli kvitt dom när man blev medelålders men dom ökar bara i antal.

Bye

Mer dramatik

Som om vi behöver mer dramatik så ramlade Elvira av Rosa idag och blev hängande i "säkerhets stibyglarna", dom skulle egentigen lösa ut men hon var antagligen för lätt så hon hängde fast i båda stigbyglarna med huvudet nere vid marken.
Som tur är är Rosa snäll och inkörd så hon är van att det hänger saker längst sidorna på henne så hon blev inte rädd för Elvira och började sparka. Jag longerade dom så efter ett par steg så fick jag stopp och fick vrida loss Elviras skor ur stigbyglarna. Elvira var rasande och skrek at hon inte vill rida så och att hon fick jätte mycket sand i ögonen.

Jag hann aldrig bli riktigt rädd för jag såg att Rosa var väldigt lugn, men självklart var det läskigt. Elvira hoppade upp igen och red vidare, modig liten tjej.

Lotta, mamma åker hit 20 oktober och har du några andra stigbyglar hon kan ta med sig?



Esther var med såklart och visade upp sitt gips för alla, även för Isak.



Fin bild på lilla skrutt.



Efter ridningen så fikade vi med hästarna, Isak är helt otrolig han gillade min muffins som jag var uppe och bakade i morse och dessutom min väldigt syrliga citronsaft!



Sen åt vi en god arrabiata i trädgården, det var säkert 28 grader och helt strålande sol från en onaturligt blå himmel. Undrar hur det kommer bli sen när att länder vill mixtra med vädret, vem tillhör regnmålnen egentligen, det är bäddat för krig känns det som, iallafall i Afrika där varje regndroppe kommer bli värt mer än guld.



Fin bild på Erik, utan glasögon, det du.

Nu har Eerik gjort sina beryktade koreanska revbenspjäll, tjejerna kollar TV, hundarna skäller, och jag fixar. Vi har två dagar utan Ayi eller Julie som plockar efter oss, hur ska det gå?

Bye

Bilder



Här är en bild på lilla Esther samma dag hon brutit armen.



Det gick att få in de mesta olika sorters mat till sjukhuset så Esther fick välja. Andra dagen blev det pizza.



Tredje dagen blev det suchi till hela familjen, Esthers val igen.
.
Jag garvade åt fam Kesten som tryckte upp kameran och tog kort på sin nyss opererade son, och nu gör jag det själv....



Såhär såg vår lätt sura halvtrotsiga femåring ut på frukosten i morse, så söt, hon hade valt allt själv.



förra veckan var Elvira och jag på field trip till Lama templet.



Där var en av uppgifterna att skissa av ett av templena.



Templet är verkligen levande och människor ber och tänder rökelser i stora koppar behållare som den här, Elvira skissar för fullt i bakrunden.



Här är nästan Elviras hela klass, det är kanske nån som fattas.

Bye




Rosa bandet

det är så trist att jag inte kan ladda ner bilder just nu för jag har en rätt fin bild på mig själv i en topp från Lindex som Emma har designat.
Hon har gjort en kollektion till förmån för Rosa Bandet som börjar säljas nu i början av oktober. Det är verkligen superfina kläder och så bra pris, man kan köpa samma sak i flera färger, man behöver inte välja, och dessutom så är det ju till förmån för nåt bra så det känns riktigt rätt att shoppa!! Kolla länken här nedan så kan ni kolla själva. Synd att inte Lindex finns i Kina dock.
.
http://shopping.blogg.se/2009/october/pink-collection-i-butik.html
.
Annars har nationaldagsfirandet här i Kina gått riktigt bra tror jag, vi märkte inget av det iallafall. Jag hörde att dom hade tre cm marginal mellan militärerna i paraden då det var inte riktigt tid för sne steg, dessutom fick dom endast blinka vid speciella tillfällen, defenitivt inte ofta.
.
Idag är det Julies födelsedag, hon fyller 29 och vi tog med henne på lunch till Green tea house living, en underbar resturang. Hon gillade det nog skarpt tror jag.
.
Bye

RSS 2.0